Gość: leszek IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 20:41 Ten typ wagonów miały w swym składzie ,,jedenastki", kiedy jeżdziły na trasie Winiary - Sczanieckiej (róg Bogusławskiego)- kursowały jeszcze w latach sześćdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jakub Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.net.autocom.pl 22.03.03, 03:35 Ja widzialem jakies 2 lata temu stary tramwaj za Sypniewem (znalezc trzeba ulice Kopylnik, przejsc przez rzeczke, przejsc przez las i wylania sie widok na stary tramwaj - tylko nie wiem jaki to jest typ). Warto sprawdzic czy tam jeszcze stoi. Polecam goraco sprawdzic !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.icpnet.pl 22.03.03, 11:27 Wspaniale! Myślę, że uzbiera nam się trochę ciekawych wagoników, a już najpiękniej będzie ja wstawimy je do muzeum na ul.Gajowej. Proponuję jeszcze dopisanie punktu "budowanie altanek" do statutowych zadań KMPSu ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie 22.03.03, 12:43 Nie trzeba było pozwolic na złomowanie doczep B4 sprowadzonych z Niemiec na części zamienne. Problem altanek na wymianę byłby z głowy. Nie było ich gdzie trzymać? Niektórzy miłośnicy tramwajów mają duże działki i nawet już proponowali przechowanie na nich starego taboru. Tylko trzeba mieć wyobraźnię i pozwolić ludziom się wykazać, a nie wszędzie wietrzyć spiski i "działanie na szkodę". Ja nie jestem żaden Rywin:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.icpnet.pl 22.03.03, 15:51 Prawda. Z tym, że z tego ci mi wiadomo to ustawa o odpadach nie pozwala na wstawianie zlomu na dzialki, do którego m.in. zaliczają się stare tramwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie 23.03.03, 21:05 Gość portalu: Kris napisał(a): > Prawda. Z tym, że z tego ci mi wiadomo to ustawa o odpadach nie > pozwala na wstawianie zlomu na dzialki, do którego m.in. > zaliczają się stare tramwaje. To co, Przymuszała z Hetmańskiej i Kozłowski z Suchego Lasu (a propo's: wóz jest nie do ruszenia:-( )są przestępcami? Heheheh, mogę sobie postawić na ogródku co chcę i kto mi udowodni, że to złom a nie altana, jeżeli mam pozwolenie na budowę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.icpnet.pl 23.03.03, 23:11 Nowego "złomu" nie mozna stawiac na dzialkach, ale stary podobno moze zostac. Dlaczego tamten tramwaj jest niedoruszenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie 24.03.03, 10:50 Żeby go wyciągnąć należy facetowi zrównać z ziemią połowę działki. Prostokątna posesja przylega do ulicy krótszym bokiem, wagon stoi w głębi. Wjazd dźwigu i lawety wymagałby rozebrania przynajmniej dwóch słupków płotu, dodatkowo między ulicą a wozem rosną drzewa i jest wykopany około 3-metrowej głębokości dół (gość budował ziemiankę, czy co?). Tramwaj stoi niskim środkiem bezpośrednio na gruncie, wyższe pomosty podparte są kołkami - taka konstrukcja nie pozwala na jego przeciągnięcie "do płota" po ziemi (pomijając już przeszkody terenowe). Z innych stron dojazdu do działki nie ma, od sąsiadów dzieli ją mur i również gęste zarośla. Przed podniesieniem wozu należałoby też zburzyć murowaną dobudówkę przybetonowaną do części wagonu z wejściem. Bez tego przy podnoszeniu jedna ściana mogłaby czasami zostać na ziemi, bo murowana szopa jest na pewno solidniejsza od diabelnie przegnitej ramy pojazdu. Nie ma też żadnej gwarancji, że pudło wytrzyma podniesienie i się nie rozpadnie - blachara jest tragiczna (można włożyć rękę pod przednie okno), szkielet przegnity, a całość trzyma się chyba tylko na szybach (bo lakieru i szpachlu też tam nie ma). Pewne szanse istnieją, ale byłaby to całodziennna operacja bez gwarancji powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.icpnet.pl 24.03.03, 22:27 Rozumiem, pożyjemy to zobaczymy. Pewnie zostawimy ten wagon w najbliższym czasie, trzeba walczyć o P1D, postarać się o szczeciniaka z Suchego Lasu itd. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie 25.03.03, 00:02 Ja właśnie pisałem o szczeciniaku. Wyciągnięcie Carla Weyera z Hetmańskiej to przy tym małe piwko. Ale spoko, ja już coś wymyśliłem i zaczynam działać. Szczegóły operacji to na razie tajemnica, choć pewnie co bystrzejsi KMPSiarze wiedzą, co (i kogo) mam na myśli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.icpnet.pl 25.03.03, 14:37 Z niecierpliwością czekam na efekty i życze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adelmus Czyj jest tramwaj? 01.04.03, 02:22 Jak się okazuje ten znaleziony tramwaj do nie dokońca własność Poznania:-). Jak napisała Gazeta na Pomorzu : =============================================================================== "Chrapkę na zabytkowy pojazd mają miłośnicy komunikacji w Poznaniu i Szczecinie. - Ten okaz związany jest z jednym i drugim miastem - mówi Krzysztof Dostatni, prezes Klubu Miłośników Pojazdów Szynowych w Poznaniu. - Chcemy, by trafił do naszego muzeum. To bardzo cenny okaz. Co to za tramwaj? To niskopodłogowa przyczepa poniemieckiego tramwaju typu Wismar, który w Szczecinie miał numer boczny 502 (w Poznaniu 423). Pojazdy tego typu produkowane były w różnych typach. Niewiele różniły się od siebie. Pojazd miał tylko jedne drzwi po środku, było dwukierunkowy. Potocznie nazywany w Poznaniu "szczeciniakiem dużym", a w Szczecinie "pulmanem". Szczecińskie Towarzystwo Miłośników Komunikacji Miejskiej chce, by tramwaj wrócił do Szczecina. - To samo pudło. Aby jeździć, musi mieć podwozie - podkreśla Robert Łubiński, prezes towarzystwa. - Mamy takie wagony, jeden stoi w zajezdni na Niemierzynie i służy jako przyczepa gospodarcza. Rozmowy miłośników komunikacji z obu miast trwają. - Wagony tego typu są mocniej związane ze Szczecinem niż z Poznaniem - przekonuje Łubiński. - Sytuacja jest patowa. Oni go chcą i my go chcemy. Próbujemy dojść do porozumienia. Nam zależy na tym, by stanął w Szczecinie. W naszym mieście jest już kilka odbudowanych wagonów tramwajowych. Na regenerację czekają także dwa autobusy i nyska. Tuż po wojnie w Poznaniu brakowało tramwajów. W grudniu 1945 r. Poznań kupił od Szczecina 16 wagonów silnikowych i 14 doczepnych. W styczniu i lutym 1946 r. sprowadził je do siebie. Były to wagony niemieckie wyprodukowane na przełomie lat 20. i 30. XX w. Po Poznaniu kursowały do końca lat 60. Później sukcesywnie szły do kasacji i wydawało się, że żaden z nich nie ocalał." ================================================================================ Pełen artykuł pod tym linkiem : www1.gazeta.pl/szczecin/1,34939,1400145.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahabharata Re: Czyj jest tramwaj? IP: *.man.poznan.pl 03.04.03, 21:10 adelmus napisał: > Jak się okazuje ten znaleziony tramwaj do nie dokońca własność Poznania:-). To jest wagon poznanski. Wozil nas prawie 25 lat, o 10 wiecej niz szczecinian, a raczej stettinerow ;-P Zostal przez Poznan zakupiony, nie zabrany. Niech Szczecin sobie znajdzie swojego Wismara na swojej dzialce. mhab Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Czyj jest tramwaj? 04.04.03, 09:53 Gość portalu: mahabharata napisał(a): > Zostal przez Poznan zakupiony, nie zabrany. Niech Szczecin sobie znajdzie > swojego Wismara na swojej dzialce. > Typowe myślenie nazisty, chyba, że pisał to właściciel ogródka w którym stoi tramwaj! Wóz nie stoi na działce miejskiej, ani w zajezdni MPK Poznań. Przez MPK został sprzedany na złom i obecnie jest własnością prywatną. Każdy, nawet - o zgrozo! - warszawiak, może się z właścicielem dogadać i go kupić. I aby nie doszło do sytuacji, że sprzątnie go ktoś obcy potrzebna jest współpraca między miastami. Rozmowy były - wstępnie ustalono, że MPK Poznań i MZK Szczecin oraz "Miłośnikom" w obu miastach zaproponuje się, że ponieważ tramwaj jest bliżej Poznania, to nasze MPK użyczy sprzętu do jego wyciągnięcia (to naprawdę niełatwe, paskudne warunki i stan techniczny wagonu)i transportu, a Szczecin, który ma podwozie i dokumentację postara się o remont. Mielibyśmy tramwaj przez sezon u nich i sezon u nas - dodatkowo jest to plus, że co rok lub dwa wagon byłby malowany i konserwowany. A tak oba miasta będą mieć g..., Szczecin zostanie ze swoim podwoziem, Poznań z ambicjami, a wóz się rozleci tylko dlatego, że paru "miłośników" ma nacjonalistyczne zapędy i zbyt wielkie poczucie własnej wartości. Dosłownie rozwalająca jest opinia pod artykułem w szczecińskiej "Gazecie", gdzie klient krytykuje "takiego jednego z młodzieńczą fantazją i bez wiedzy fachowej". Domyślam się, o jakiego "jednego" mu chodzi i zaznaczam, że gdyby nie ten "jeden" (były prezes Szczecińskiego Towarzystwa Miłośników Komunikacji Miejskiej) to Szczecin do dziś kojarzyłby się jedynie z paprykarzem, a nie pięknym "Bremenem", jelczem-ogórkiem i wyremontowanymi "eNkami". W Poznaniu jest podobnie, u nas też niektórych traktuje sie niepoważnie, ale skoro ktos woli zamiast zabytkowego tramwaju własne "ja" to trudno. Myślę, że sprawa wspólnego remontu upadła definitywnie, zrobiło się z tego śmierdzące g..., w które dobrowolnie ręki wkładać nie będę (ja i "ten jeden" też)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Dostatni Re: Czyj jest tramwaj? IP: *.man.poznan.pl 04.04.03, 14:14 lowca.masek napisał(a): > > > Typowe myślenie nazisty, chyba, że pisał to właściciel ogródka w którym stoi > tramwaj! Wóz nie stoi na działce miejskiej, ani w zajezdni MPK Poznań. Przez > MPK został sprzedany na złom i obecnie jest własnością prywatną. Każdy, nawet - > > o zgrozo! - warszawiak, może się z właścicielem dogadać i go kupić. I aby nie > doszło do sytuacji, że sprzątnie go ktoś obcy potrzebna jest współpraca między > miastami. Rozmowy były - wstępnie ustalono, że MPK Poznań i MZK Szczecin > oraz "Miłośnikom" w obu miastach zaproponuje się, że ponieważ tramwaj jest > bliżej Poznania, to nasze MPK użyczy sprzętu do jego wyciągnięcia (to naprawdę > niełatwe, paskudne warunki i stan techniczny wagonu)i transportu, a Szczecin, > który ma podwozie i dokumentację postara się o remont. Mielibyśmy tramwaj przez > > sezon u nich i sezon u nas - dodatkowo jest to plus, że co rok lub dwa wagon > byłby malowany i konserwowany. A tak oba miasta będą mieć g..., Szczecin > zostanie ze swoim podwoziem, Poznań z ambicjami, a wóz się rozleci tylko > dlatego, że paru "miłośników" ma nacjonalistyczne zapędy i zbyt wielkie > poczucie własnej wartości. Słuchaj kolego! Masz tak marne pojęcie o całej sprawie, że w ogóle jakim prawem pleciesz takie herezje?! Nie jesteś ani członkiem KMPS, ani STMKM, poza tym nie uczestniczyłeś w żadnych oficjalnych rozmowach, więc co możesz wiedzieć o tym jakie ustalenia zapadły??? Nikt Ciebie nie upoważnił do tego, abyś wypowiadał się w imieniu któregokolwiek ze stowarzyszeń, a tym bardziej publicznie oczerniał ich dobre imię. To co tutaj napisałeś nie ma w ogóle odzwierciedlenia w rzeczywistości, ponieważ nikt nie wyklucza współpracy na linii Poznań - Szczecin, dlatego też nie występuj w roli "mądrego", ponieważ sami wiemy, że bez współpracy nie da się nic osiągnąć. > Myślę, że sprawa wspólnego remontu upadła definitywnie, > zrobiło się z tego śmierdzące g..., w które dobrowolnie ręki wkładać nie będę > (ja i "ten jeden" też)! No i całe szczęście! Tylko wprowadzacie niepotrzebny zamęt do całej sprawy chociażby poprzez nieformalne działanie "tego jednego", który podaje się rzekomo za wiceprezesa STMKM!!! Wasze działania bardzo daleko odbiegają od tego co teraz piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stirlitz Re: Czyj jest tramwaj? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 19:54 lowca.masek napisał(a): > Dosłownie rozwalająca jest opinia pod artykułem w > szczecińskiej "Gazecie", gdzie klient krytykuje "takiego jednego z młodzieńczą > fantazją i bez wiedzy fachowej". Domyślam się, o jakiego "jednego" mu chodzi i > zaznaczam, że gdyby nie ten "jeden" (były prezes Szczecińskiego Towarzystwa > Miłośników Komunikacji Miejskiej) to Szczecin do dziś kojarzyłby się jedynie z > paprykarzem, a nie pięknym "Bremenem", jelczem-ogórkiem i > wyremontowanymi "eNkami". Tu nie chodzi o RG! To nie on. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Czyj jest tramwaj? 05.04.03, 14:14 Jeśli to nie RG, to 3 razy sorry, zwracam honorry! Po prostu niedawno opowiedział conieco o stosunkach między nim a STMKM i tak sobie pomyślałem. A u mnie co w sercu, to na klawiaturze, tym bardziej, że tego człowieka skrzywdzić nie pozwolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stirlitz Re: Czyj jest tramwaj? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 20:04 lowca.masek napisał(a): > tego człowieka skrzywdzić > nie pozwolę. 3 x TAK Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Czyj jest tramwaj? 06.04.03, 16:22 Dzięki! Miło czasem spotkać kogoś o podobnych poglądach, choćby tylko na temat jednej osoby:) Odpowiedz Link Zgłoś
adelmus Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie 04.04.03, 14:47 Na samym początku zaznaczam , że nie jest członkiem STKM:-))) , bo widze że zrobiła sie klubowa atmosferka .... Jedynie chciałbym , żeby ten tramwaj jednak nie rdzewiał dalej na działce , bo na tym chyba ani Poznaniowi ani Szczecinowi nie zależy ... Dlatego wydaje mi się rozsądny ten pomysł z wyciągnięciem go przez Poznańskie Towarzystwo a wyremontowanie go przez STKM ....a potem już dzielenie sie co kolejny sezon ...czy ten pomysł definitywnie upadł? Szkoda by było , chyba nie jest tak że w stosunki pomiędzy naszymi miastami musi być wpisana organiczna niechęć .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Dostatni Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.icpnet.pl 04.04.03, 17:11 adelmus napisał: > > Na samym początku zaznaczam , że nie jest członkiem STKM:-))) , bo widze że > zrobiła sie klubowa atmosferka .... > > Jedynie chciałbym , żeby ten tramwaj jednak nie rdzewiał dalej na działce , bo > na tym chyba ani Poznaniowi ani Szczecinowi nie zależy ... Oczywiście, że nie! Nasze działania póki co zmierzają w kierunku wyciągnięcia wagonu z działki. Później będziemy się martwić o remont. Jest tyle rozwiązań z tej sytuacji i tak szerokie możliwości współpracy ze Szczecinem, że nie rozumiem dlaczego ktoś usiłje zrobić niepotrzebny szum w całej sprawie. Pan Wołoszczuk, autor artykułu w szczecińskiej GW, pisząc o rzekomym sporze pomiedzy Poznaniem a Szczecinem, chyba naprawdę szuka taniej sensacji. Nie ma żadnego sporu, więc nie rozumiem, dlaczego ten artykuł został przedstawiony w takim świetle? Już dawno prowadzimy rozmowy z STMKM i będziemy starali się wspólnymi siłami ocalić zabytkowy tramwaj przed zniszczeniem i przywrócić mu dawny blask. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie 04.04.03, 17:39 Pogadamy, jak ktoś sprowadzi do Poznania chociaż jeden zabytkowy pojazd. A to co ja robię to moja sprawa. To "wiadomo kto" (ze mną) pierwszy pojechał do Suchego obejrzec wóz i dzwonił do właściciela w celu uzgodnienia szczegółów. I wtedy występował jako przedstawiciel STMKM, dopiero potem został przez swoich "kolegów" potraktowany "z buta" właśnie za próbe dogadywania się z Poznaniem. Ja mam prawo działać na własna rękę, bo żaden KMPS, ani nikt inny nie ma monopolu na kolekcjonowanie zabytków. Rozmawiając z nim, byłem pewien, że reprezentuje stanowisko całego szczecińskiego klubu i miałem prawo do własnych ustaleń, których - bron Boże - nie podejmowałem w imieniu KMPS (tego bym nigdy nie zrobił). I nie napisałem też, że nasze wspólne stanowisko ujrzało juz światło dzienne wMPK. Byłoby tak, gdyby nie aferka z artykułem w szczecinskiej gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Dostatni Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.icpnet.pl 04.04.03, 21:50 lowca.masek napisał(a): > Pogadamy, jak ktoś sprowadzi do Poznania chociaż jeden zabytkowy pojazd. A to > co ja robię to moja sprawa. To "wiadomo kto" (ze mną) pierwszy pojechał do > Suchego obejrzec wóz i dzwonił do właściciela w celu uzgodnienia szczegółów. Pierwszy to ja dzownilem, zanim Ty miales w ogole swiadomosc, ze na dzialkach stoi szczeciniak! Jest to wspolna akcja KMPS i GW, a nie prywatnych osób. Bo za takie nalezy uznac osoby Twoja i RG. I > wtedy występował jako przedstawiciel STMKM, dopiero potem został przez > swoich "kolegów" potraktowany "z buta" właśnie za próbe dogadywania się z > Poznaniem. Co????? Jezeli jego dzialania uznajesz za probe dogadania sie, to chyba sobie kpisz. A w uklady w szczecinskim klubie nie wnikam. Ja mam prawo działać na własna rękę, bo żaden KMPS, ani nikt inny > nie ma monopolu na kolekcjonowanie zabytków. Rozmawiając z nim, byłem pewien, > że reprezentuje stanowisko całego szczecińskiego klubu No widzisz. Czyli byly Prezes STMKM nie tylko Szczecin nabil w butelke, ale i nawet Ciebie! Tym wlasnie charakteryzuje sie dzialanie tej osoby. Po trupach do celu, jesli komus po drodze pasuje, to OK, jesli nie to... Pocieszam Cie, ze juz nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz dales sie zrobic w konia tej osobie. Gdybys nie byl zamkniety w sobie, ale otwarty na uklady kolezenskie, to zapewniam Cie, ze juz dawno bys o tym wiedzial. Ale w sumie prowadzac samotnie dzialanosc, to nie dziwie Ci sie, ze masz akurat takie a nie inne przemyslenia. i miałem prawo do > własnych ustaleń, których - bron Boże - nie podejmowałem w imieniu KMPS (tego > bym nigdy nie zrobił). I nie napisałem też, że nasze wspólne stanowisko ujrzało > > juz światło dzienne wMPK. Byłoby tak, gdyby nie aferka z artykułem w > szczecinskiej gazecie. KMPS nie dazy do tego aby miec monopol na zabytki. Jeszcze sie o tym nie przekonales? A sprawa S2D - 423 juz jest w toku jezeli chodzi o MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie 05.04.03, 14:33 Gość portalu: Krzysztof Dostatni napisał(a): > Jest to wspolna akcja KMPS i GW, a nie prywatnych osób. Bo za > > takie nalezy uznac osoby Twoja i RG. Reprezentuję statutową komórkę legalnej organizacji wpisanej do Krajowego Rejestru Stowarzyszeń pod numerem 0000111440 w dniu 11.02.2002 > > >> Co????? Jezeli jego dzialania uznajesz za probe dogadania sie, to chyba sobie > kpisz. Bo rozmawiał ze mną, a nie z jedynie słuszną siłą? A w uklady w szczecinskim klubie nie wnikam. Ja też, i dlatego jeżeli ktos przy mnie rozmawia z tamtejszym prezesem przez telefon i uzgadnia wspólne stanowisko (swoje i prezesa, nie moje)to mam prawo uznać, że jest reprezentantem tej organizacji. > > > No widzisz. Czyli byly Prezes STMKM nie tylko Szczecin nabil w butelke, ale i > nawet Ciebie! Tym wlasnie charakteryzuje sie dzialanie tej osoby. Po trupach do > > celu, jesli komus po drodze pasuje, to OK, jesli nie to... Pocieszam Cie, ze > juz nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz dales sie zrobic w konia tej osobie. Jeszcze nigdy nie zrobiliśmy siebie nawzajem "w konia" ani w nic innego, czego się nie dapowiedzieć o innych. > Gdybys nie byl zamkniety w sobie, ale otwarty na uklady kolezenskie ... polegające na bezwzględnym podporządkowaniu i zasadzie "weźmy się i zróbcie, a ja dostanę medal" > > KMPS nie dazy do tego aby miec monopol na zabytki. Jeszcze sie o tym nie > przekonales? Owszem, ale znam powiedzenie o jednej jaskółce A sprawa S2D - 423 juz jest w toku jezeli chodzi o MPK. No to życzę "szczeciniakowi" wygodnego gniazdka na tyłach "Głogowskiej". A poważnie: nie ma sprawy, działałem wolniej, to przegrałem. Ja się jeszcze uczę pewnych zasad, ale jeszcze swoje osiągnę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Dostatni Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.icpnet.pl 05.04.03, 16:55 lowca.masek napisał(a): > Reprezentuję statutową komórkę legalnej organizacji wpisanej do Krajowego > Rejestru Stowarzyszeń pod numerem 0000111440 w dniu 11.02.2002 OK, Ty tak, czego nie można powiedzieć o tej drugiej osobie. A Twoje działania sprowadzały się do współpracy z prywatną osobą, która chciała sprzątnąć wagon wszystkim sprzed nosa i uznać to za swój osobisty sukces. Teraz mówicie, że już nie będziecie maczać palcy w tym cytuję: "g..nie". I nie jest to żadne honorowe wycofanie, po prostu nie byliście w stanie spełnić oczekiwań właściciela altanki, co do pomieszczenia zastępczego. Taka jest prawda! > > > > > >> Co????? Jezeli jego dzialania uznajesz za probe dogadania sie, to chyb > a > sobie > > kpisz. > Bo rozmawiał ze mną, a nie z jedynie słuszną siłą? Pozostawim to bez komentarza. Co chcesz pokazać? Zamiast pomyśleć trochę, że większy może więcej, to Ty starasz się Tworzyć jakieś nowe organizacje (co na szczęście Twój Szef skutecznie wybił Ci z głowy) i robić niepotrzebny zamęt powodując, że nie wiadomo kto jest kim. Naszym statutowym celem, a wręcz obowiązkiem jest chronić zabytki przed zapomnieniem i dobrze o tym wiesz. Twój problem polega jednak na czym innym - po prostu nie potrafisz żyć w zgodzie z ludźmi i nie stać Cię, aby zrobić coś dla dobra ogółu nie mając z tego osobistej korzyści materialnej. > > ... polegające na bezwzględnym podporządkowaniu i zasadzie "weźmy się i > zróbcie, a ja dostanę medal" Biedaku! Co Ty znowu tworzysz za teorie??? Jeśli tak uważasz, to jest mi Ciebie naprawdę żal. Ale masz prawo do własnego zdania, z tym, że nie będę polemizował z Toba w temacie złośliwych i wymyślonych argumentów. > > > No to życzę "szczeciniakowi" wygodnego gniazdka na tyłach "Głogowskiej".A > poważnie: nie ma sprawy, działałem wolniej, to przegrałem. Ja się jeszcze uczę > pewnych zasad, ale jeszcze swoje osiągnę! Czego z całego serca Ci życzę! PS. Współpracując z nami, tak jak kiedyś współpracowałeś, osiągnąłbyś znacznie więcej, razem osiągnęlibyśmy dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie 06.04.03, 16:38 Gość portalu: Krzysztof Dostatni napisał(a): > Zamiast pomyśleć trochę, że > większy może więcej, to Ty starasz się Tworzyć jakieś nowe organizacje (co na > szczęście Twój Szef skutecznie wybił Ci z głowy) Nie szef, bo on mi konstytucyjnej wolności stowarzyszania się bronić nie może, tylko trafiłem na niewłaściwych ludzi, dla których szczytem odwagi jest śpiewanie po pijaku w doczepce: "... największą k... jest" (na melodię "Yellow submarine" - w miejsce pierwszych kropek wstaw sobie imię i nazwisko i sprawdź, które pasuje do rytmu) - jak wiesz, ja nigdy nie posuwam się do wycieczek osobistych i pustych inwektyw. Jak tylko zobaczyłem, że na więcej ich nie stać - odpuściłem, ale szukam nadal - nie ukrywam, że wspólnie z tzw. osobą prywatną. > problem polega jednak na czym innym - po prostu nie potrafisz żyć w zgodzie z > ludźmi Z kimś jednak potrafię... i nie stać Cię, aby zrobić coś dla dobra ogółu nie mając z tego > osobistej korzyści materialnej. Niekoniecznie materialnej. Reszta no comments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Dostatni Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.icpnet.pl 06.04.03, 22:26 lowca.masek napisał(a): > > > Nie szef, bo on mi konstytucyjnej wolności stowarzyszania się bronić nie może, > tylko trafiłem na niewłaściwych ludzi, dla których szczytem odwagi jest > śpiewanie po pijaku w doczepce: "... największą k... jest" (na melodię "Yellow > submarine" - w miejsce pierwszych kropek wstaw sobie imię i nazwisko i sprawdź, > > które pasuje do rytmu) - jak wiesz, ja nigdy nie posuwam się do wycieczek > osobistych i pustych inwektyw. Jak tylko zobaczyłem, że na więcej ich nie stać > - > odpuściłem, ale szukam nadal - nie ukrywam, że wspólnie z tzw. osobą prywatną. > Ponieważ zeszliśmy z tematu ucinam ten wątek i odpowiadam Tobie na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stirlitz Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 19:57 Gość portalu: Krzysztof Dostatni napisał(a): > Już dawno prowadzimy rozmowy z STMKM i będziemy starali się wspólnymi siłami > ocalić zabytkowy tramwaj przed zniszczeniem i przywrócić mu dawny blask. I tym bardziej oczekuję dalszych działań obu klubów po rozmowach mających się odbyć w tą niedzielę. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
adelmus Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie 04.04.03, 21:10 > Już dawno prowadzimy rozmowy z STMKM i będziemy starali się wspólnymi siłami > ocalić zabytkowy tramwaj przed zniszczeniem i przywrócić mu dawny blask. No i super !!! Trzymam kciuki co by emocje nie wzieły góry nad rozsądkiem i dobrą wolą .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZK Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.osow.pl 05.04.03, 11:21 Ja jestem ze Szczecina i STMKM ma pod swoją opięką : Tramwaje: Bremen 144,N 167,4N 216 ,skład 4N1+4ND1 293"+343 105N "szybkowiec" 720+701 taki sam jAK Poznański 193+194 . KMPS ma pod swoją opieką :N+ND 2602+2402 tzw eNka,13N 115 , 102N 1 kańciak lub pelikan ,102Na ? parówa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingsajz Re: Zabytkowy tramwaj w Suchym Lesie IP: *.icpnet.pl 11.04.03, 22:03 Uważam,że powinniśmy dbać o naszą historię. To nas wyróżnia spośród innych,jako Poznaniaków z dziada pradziada. Dlatego też sądzę,że przydałby się i nawet taki "Szczeciniak", jeżeli tylko jeźdił pod naszą banderą. Daję dwie dychy,(20,00 PLN).Znajdźcie jeszcze(niestety, ale z dziesięć tysięcy takich zapaleńców, jak ja i myślę,że będzie o czym rozmawiać. Piotras z poznania Odpowiedz Link Zgłoś