lmblmb 09.11.06, 22:22 Uff, kandydat "Przeproś i Spieprzaj" nie wchodzi do drugiej tury. Co za ulga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trotyl18 O co chodzi "Wyborczej"? 10.11.06, 08:19 "Co będzie w drugiej turze? Według badania PGB, jeśli spotkają się w niej Grobelny z Pasło-Wiśniewską, większe rezerwy ma posłanka Platformy. Dość powiedzieć, że wciąż chce na nią głosować tylko nieco ponad połowa wyborców PO." Dość wspomnieć? Ma większe rezerwy? Ale chce na nią głosować "tylko nieco ponad połowa"? To przecież chyba źle, że "tylko nieco"? Chyba, że Wyborcza faworyzując Pasło przez przypadek napisała prawdę:))) Freudowskie przejęzycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia tylko nie ten babsztyl wredny, ludzie opamiętajcie 10.11.06, 09:03 się polecam lekture bezpłatnego tygodnika poznańskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Tygodnik.... IP: *.tpnet.pl 10.11.06, 10:18 wisnia napisał: > się > > polecam lekture bezpłatnego tygodnika poznańskiego Doskonałe opiniotwórcze pismo od szanowanego biznesmena Świtalskiego, szefa przedsiębiorstwa o nieposzlakowanej opinii - Elektromis. Trzeba być naprawdę zdesperowanym, żeby zamawiać sponsorowane artykuły w takim szmatławcu. O klasie wydawnictwa świadczą jego felietoniści: Kilka przykładów: Konrad Napierała to rzecznik prasowy sieci sklepów Żabka. Każdy średniointeligentny obserwator rzeczywistości wie jakimi mechanizmami pracuje ta sieć. Przekręty, przekręty i jeszcze raz przekręty. Mariusz Waszak: "Trzeba przyznać panu Finklensteinowi, że ukuty przez niego termin ?przedsiębiorstwo holocaust? jest nadzwyczaj trafny. W skrócie wygląda to tak: wyszukuje się (zwykle wyimaginowany) powód do odszkodowania za ?udział? w prześladowaniu Żydów w czasie II Wojny Światowej, powołuje (koniecznie w USA)" Stanisław Michalkiewicz - słynny ze swojego antysemityzmu, autor książki "Studia nad żydofilią": "...Żydzi przecież są i na świecie, i w Polsce, a skoro są, trudno, żeby nie mieli własnego punktu widzenia. Jeżeli jednak tak jest, to dlaczego niby nie można powiedzieć o tym głośno? Być może kierownictwo 'Gazety Wyborczej' wolałoby, żeby nikt nie odważył się powiedzieć o tym głośno, bo wtedy jest większa szansa, że Polacy będą myśleli, iż naprawdę mają do czynienia z obiektywnym, a nie żydowskim punktem widzenia?..." Tego się nigdy nie spodziewałem po Grobelnym. Rozumiem oskarżenia o przewały z kasą, ale wiązanie się z anysemickim pismem i ludźmi o wątpliwej reputacji to już jest dno dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Tygodnik.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:08 Największa bzdura ostatnich czasów Michalkiewicz antysemitą. To jeden z nalepszych publicystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Sondaż: Grobelny i Pasło-Wiśniewska w drugiej t.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:55 Warto porównać działalność w parlamencie Tomaczaka i Pasło-Wiśniewskiej: www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/391.htm www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/277.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak literówka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:56 Warto porównać działalność w parlamencie Tomczaka i Pasło-Wiśniewskiej: www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/391.htm www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/277.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesław Re: literówka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:26 Nie ma czego porównywać. Pasło to cienizna, i brak kompetencji - odwrotnie niż mówi PO-wska propaganda. Zresztą to dla nich standard, na białe mówią czarne i na odwrót. Sprawdziło się już nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: literówka:) IP: 217.153.53.* 10.11.06, 10:35 "Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne - powiedział Prezes Rady Ministrów Jarosław Kaczyński podczas swojego expose wygłoszonego w Sejmie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesław Re: literówka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 11:01 Doskonale wiesz, że było to jego przejęzyczenie, ale idziesz w zaparte i nieuczciwie używasz tego jako argumentu w dyskusji. To właśnie ta faryzejska PO-wska przewrotność, o której mówiłem - wszystko na odwrót. Z takimi ludźmi nic nie można uzgodnić. Oni zawsze są na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: literówka:) IP: 217.153.53.* 10.11.06, 11:20 Jarosław Kaczyński: My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemyMy w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesław Re: literówka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:06 Wszystko się zgadza- poprzednie rządy były nieszczęściem dla Polski, rządy Samoobrony są nieszczęściem. Dlatego PiS, pomimo że został zmuszony przez wyżej wspomnianą postawę PO do tworzenia większośći sejmowej (tylka ta się liczy w sprawnym i skutecznym rządzeniu) poprzez koalicję m.in. z Samoobroną, trzyma tych ludzi na dystans i pod kontrolą. Najlepszy dowód, że po ostatnim kryzysie kiedy to nielojalny Lepper próbował dogadać się za plecami PiSu z faryzejskim PO, chwiejnym i pajacykowatym Tuskiem, ale nic z tego nie wyszło (nawet ze wspomaganiem ostrzałem wstępnym w postaci "taśm manipulacji") - to i tak Lepper musiał wrócić do PiSu i je im z ręki. A więc dzięki mąderej i sprawnej polityce Pisu, to co teoretycznie jest nieszczęściem, praktycznie już takim niesczęściem nie jest. I znowu nie powiodła się destrukcyjna polityka PO (po nas choćby potop) pchająca Samoobronę do władzy - tylko po to by skompromitować PiS. A swoją drogą, cóż porabia sławetny gabinet cieni. Czy ma jakieś konstruktywne propozycje dla Ojczyzny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koło Re: literówka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:19 a ja myślę że każdy ma takich kolegów na jakich zasługuje (o podobnym podejściu do życia i intelekcie), nie przez przypadek wschodnia Polska głosuje na PiS - a jak oni tam na wschodzie wyglądają to chyba każdy wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorry Re: literówka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:24 W ogóle nie wiesz jak ludzie we wschodniej części wyglądają. Powielasz nieprawdziwe stereotypy. Najgorsze są ziemie odzyskane gdzie nie ma tradycji, korzeni i etosu (na wschodzie, a szczególnie na południu są). Ziemie odzyskane (największe dziadostwo) zawsze głosowało na prezydenta magistra, a teraz na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koło Re: literówka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:30 tu jest Wielkopolska a nie ziemie odzyskane, czasem jeżdzę do Warszawy i widzę że cywilizacja dochodzi tam w szczątkowej formie, a co jest dalej na wschodzie to boję się pomyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyłek Re: literówka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:36 na ziemiach odzyskanych jest dziadostwo bo zaludniali je ludzie właśnie ze wschodu którzy wprowadzili swój system wartości, powoli to się zmiania na plus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesław Re: literówka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:44 Nie znacie kochani Polski i jej historii. Wschodnie rubieże są na znacznie wyższym poziomie kultury (pomimo nieraz zewnętrznego ubóstwa) niż W-wa i Mazowsze. Trzeba to poznać. Natomiast na ziemiach odzyskanych są ludzie z dalszego wschodu, także Białorusi i Ukrainy - z ziem odebranych przez Związek Sowiecki, skąd najlepszych Polaków eksterminowano, a kto pozostał...? Poza tym są to ludzie bardzo wymieszani, bez tradycji, bez wzorców, osadzeni tymczasowo i tymczasowo gospodarujący, przeważnie w kołchozach tam tworzonych. Z tych ziem pochodzi magister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koło Re: literówka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:13 przyznaję że nie znam terenów wschodniej Polski, mam zamiar wybrać się tam właśnie w celach poznawczych:), mówisz że jest inaczej niż na Mazowszu?, sądziłem że im dalej na wschód jest tylko gorzej... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJo Re: literówka:) IP: *.ce.put.poznan.pl 10.11.06, 16:26 > a ja myślę że każdy ma takich kolegów na jakich zasługuje (o podobnym podejściu > do życia i intelekcie), nie przez przypadek wschodnia Polska głosuje na PiS - a > jak oni tam na wschodzie wyglądają to chyba każdy wie... Wiemy - najlepsze wykorzystanie środków unijnych. Poznań miał nawet kłopoty z przygotowaniem projektów, a realizacja - patrz np. Głogowska Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Tylko PiS 10.11.06, 10:50 Przełamanie marazmu w administracji poznańskiej może się udać pod warunkiem usunięcia z Urzędu Miejskiego strachu przed odpowiedzialnością za podejmowane decyzje. Sprawny mechanizm uzgadniania decyzji i odwaga w jej podjęcia to coś czego Miastu bardzo ostatnio brakuje. Odwrotnym przykładem takiego stanu rzeczy jest Stary Browar. Zwiazanie awanturą wielu osób, utrata własności, strata przy sprzedaży gruntu, degradacja środowiska, nie mogą być uznane za sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Tylko PO daje szansę! 10.11.06, 11:05 igo.xp napisał: > Przełamanie marazmu w administracji poznańskiej może się udać Pełna akceptacja tego co napisałeś. Dlatego trzeba podziekować P. Grobelnemu, który juz sie jako Prezydent wypalił. Odmówić PISowi bo niepotrzebne nam tu w Poznaniu wstrzymanie wszystkiego i strach przed jakąkolwiek decyzją gospodarczą- czego sztandarowym przykladem jest władza PISowska. Tylko PO nam pozostaje. Zatem nie mamy woboru - chyba, że lubimy być na bezrobociu i lubimy podziwiać stare odrapane budynki bo remont został wstrzymany ze strachu przez PISowskim dochodzeniem co za układ ten remont zlecił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Tylko PO daje szansę! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.11.06, 11:50 Właściwie popieram, że tylko PO może zapewnić Poznaniowi postęp.Zastanawiam się tylko czy Wiśniewska jest właściwą osobą aby tego dokonac.Mój mąż pracuje w PeKaO i MPW nie ma tam dobrych notowań. Uchodzi za osobę bezwolną, prowadzoną zawsze za rączkę przez Włochów. Kazali jej zwolnic całą rzeszę pracowników to tak zrobiła bez mrugnięcia okiem. Ale co robic kiedy PO właśnie na takiego kandydata postawiła.Czas pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: Tylko PO daje szansę! IP: 217.153.53.* 10.11.06, 11:55 > Kazali jej zwolnic całą rzeszę pracowników to > tak zrobiła bez mrugnięcia okiem. To ja spytam tylko czy słusznie zwolniła? Polepszyło to kondycję firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Tylko PO daje szansę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:38 Osobiście poznałem opinię jednego z najlepszych finansistów w kraju (sprawował najwyższe funkce w rządzie i innych instytucjach finansowych), który podkreślał jej NIEKOMPETENCJĘ. Mnie trudno ocenić, ale ona nie przekonuje mnie. Obawiam się, że to kolejny produkt medialny, a my wyborcy jak zwykle jesteśmy robieni w bambuko. Wolę Tomczaka, bo to solidny kręgosłup moralny i w pracy społecznej i politycznej sprawdzony, czego nie można powiedzieć o Pasło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Tylko PO daje szansę! IP: *.icpnet.pl 10.11.06, 14:57 Gość portalu: Poznaniak napisał(a): > Osobiście poznałem opinię jednego z najlepszych finansistów w kraju (sprawował > najwyższe funkce w rządzie i innych instytucjach finansowych), który podkreślał > jej NIEKOMPETENCJĘ A ja poznałem opinie jeszcze lepszego niz Twój finansisty i podkreslał jej kompetencje i podziwiał sposób ratowania PKO przez kompletnym rozkładem. Natomiast mówił, że Twój finansista to ma kłopoty z odróżnieniem pieniadza od biletu NBP. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Tylko PO daje szansę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:06 Z tym "lepszym" finansistą to wymyśliłeś. Ja ieszcze raz potwierdzam to co powiedziałem poprzednio. Ale mniejsza o to. Ciekawi mnie czy sam masz jakąś własną opinię. Dla mnie Pasło jako prezydent niczego nie zmienia w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Tylko PO daje szansę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:18 MPW jest poza PEKAO SA od kilku lat i od tego czasu nie pracuje jako menager w bankowości. Pytam dlaczego? Swietny menager, po udanej prywatyzacji dużej firmy albo awansuje w firmie, albo jest rozchwytywany i dostaje inne intratne propozycje. A tu nic! Kto na to pytanie odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJo Re: Tylko PO daje szansę! IP: *.ce.put.poznan.pl 10.11.06, 16:28 Taką jak Grobelny? Przypomnę że to właśnie PO poparła Grobelnego 4 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głosrozsądku Sondaż: Grobelny i Pasło-Wiśniewska w drugiej t.. IP: *.icpnet.pl 10.11.06, 12:47 Opanujcie się i nie głosujcie na Pasło i Grobelnego - jak macie głosować na nich to lepiej będzie jak zostaniecie w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PISOWIEC Re: Sondaż: Grobelny i Pasło-Wiśniewska w drugiej IP: *.icpnet.pl 10.11.06, 12:54 Nagonka na PiS rozpoczęła się tylko i wyłącznie dlatego że PIS zaczął odkrywać i rozgrzebywać w aferach eseldowskopeowiackich. Komuś ewidentnie zależy na utrzymaniu status quo istniejącego układu przestępczo-mafijnego, bo zbyt wielu aparatczyków ze świeczników koalicji PSLSLDUP może znaleść się w kiciu - nomen omen zasłużenie - i dlatego tak teraz czerwieńcy w połączeniu z PO trzęsą gaciami ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozum do głowy Re: Sondaż: Grobelny i Pasło-Wiśniewska w drugiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:38 Fakt. W strategii PO wszystko ma zostać po staremu. Pasło ma tylko wymienić Grobelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
milomi1 www.skoppl.blogownik.pl 10.11.06, 15:13 Zapraszamy na www.skoppl.blogownik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
medeksza Co ma Grobelny do Piątej Władzy? 12.11.06, 03:35 Dlaczego przeciwnicy p.Grobelnego linkują na "Piątą Władzę"? Tego nie bardzo rozumiem. A taki właśnie link odnalazłem. Chętnie dowiem się, w czym rzecz. Zwłaszcza, że nie jestem z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś