mangold Biedny PiS ze swoim sladowym w Poznaniu poparciem 10.11.06, 13:23 I w kogo wy teraz bić bedziecie przez najbliższe 24 godziny ?? W sąd ?? Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz W gdańsku PIS nawywieszal plakatów ale nie pomogło 10.11.06, 15:20 w statystykach za PO jest przepaść !!! całe szczeście Odpowiedz Link Zgłoś
r100gs_pd Re: Biedny PiS ze swoim sladowym w Poznaniu popar 10.11.06, 20:02 jak to kogo ? wszystkiemu winna III RP - rzecze wÓdz niewielki. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Pewno za chwilę PiS-kanalie zaczną pisać 10.11.06, 13:25 swoje bzdury o spisku "układu". Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa znowu zapomniałeś łyknąc tabletki? 10.11.06, 13:35 idiotyzmy-kacze napisał: > swoje bzdury o spisku "układu". > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSpretoria Sąd we wsciekłym kontrataku układu na IV RP IP: 195.212.199.* 10.11.06, 13:40 i w sposób oczywisty, i nikt nam nie wmówi że czarne jest czarne a białe jest białe wykształciuchy w kamasze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Układ,układ,układ IP: *.CNet2.Gawex.PL 10.11.06, 15:09 a za układem układ,pod układem układ a na czubku układu ćwierćinteligent z pisu Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Układ,układ,układ 10.11.06, 15:37 Gość portalu: he he napisał(a): > a za układem układ,pod układem układ a na czubku układu ćwierćinteligent z pisu Coś się te wszystkie układy zes..ały!!!!!!!!!!!!!! Tak trzymać PIS-kanalie na drzewo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Precedens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 19:16 Szkoda że w Polsce nie obowiązuje system precedensowy.Sąd uznał iż mającwładzę możnasprzedać kolegom -radny oraz członkowie założyciele koalicji Samorzadna Wielkopolska-grunt za pół ceny i to jest w porządku.Też bym tak chciał. A propos;prawnicy twierdzą że kobiety nie powinny być sędziami i jak widać mają rację, Odpowiedz Link Zgłoś
trotyl18 Ryszard Grobelny niewinny! 10.11.06, 13:30 Czekam na PisNaniaka i Neutralnego - odszczekajcie teraz pieski Leniuszka- Kłamczuszka. Dodajmy: Leniwa Marysia kłamała w sprawie danych GUS dotyczących Poznania i Wrocławia. Tak orzekł dzisiaj sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz poznaniak Re: Prezydent Poznania niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:30 to bardzo dobra wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Prezydent Poznania niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:33 tragedia,,, coraz blizej kolejne 4 lata upadku miasta Odpowiedz Link Zgłoś
tresser1 Re: Prezydent Poznania niewinny! 10.11.06, 13:34 A Leniwa co??? Ekspert od siedmiu boleści? Superekonomista? 25 kobieta świata? I nie zna się na danych ekonomicznych i wskaźnikach? Albo gorzej: KŁAMIE??? Oj oj. Leniuszek-Kłamczuszek, to dobre było:) Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa to zła wiadomośc dla biznesu 10.11.06, 13:39 Grobelny już dawno powinien zostać wywalony. Gość portalu: tomasz poznaniak napisał(a): > to bardzo dobra wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
tresser1 Leniuszek to zła wiadomośc dla biznesu 10.11.06, 13:40 Sąd stwierdził, że Kandydatka PO na Prezydenta Poznania Maria Pasło – Wiśniewska rozpowszechniała nieprawdziwe dane o Mieście. W dniu 10 listopada o godzinie 10:00 Sąd Okręgowy w Poznaniu, wydał wyrok dotyczący pozwu Komitetu Wyborczego Wyborców Ryszard Grobelny „Poznań ma przyszłość" przeciwko rozpowszechnianiu nieprawdziwych informacji dotyczących Poznania przez Kandydatkę na Prezydenta Miasta Poznania z ramienia Platformy Obywatelskiej Marię Pasło - Wiśniewską. Sąd zakazał Pani Marii Pasło - Wiśniewskiej i jej Komitetowi Wyborczemu oszukiwanie wyborców poprzez wskazywanie jakoby Poznań od 1998 roku posiadał niskie wskaźniki wzrostu i dynamiki rozwoju. Sąd podkreślił, że manipulacja faktami i danymi przez Panią Pasło Wiśniewską miała za zadanie zdyskredytować Pana Ryszarda Grobelnego i jego dotychczasowe działania dla Poznania jak i ubieganie się o urząd Prezydenta Poznania. Sąd nakazał Pani Marii Pasło - Wiśniewskiej przeprosić i zamieścić ogłoszenie w telewizji, prasie i radiu, w którym przedstawi ona prawdziwe informacje dotyczące Poznania. Sąd dodatkowo zakazał PO dalszego rozpowszechniania tych informacji. Nie można opierać kampanii na nieprawdziwych informacjach, które nie tylko wprowadzają w błąd Poznaniaków ale wpływają na wizerunek Miasta na arenie ogólnopolskiej i europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: Prezydent Poznania niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:32 Super. super. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Kolejna porazka ZIOBRY !PiS ma sie dobrze! 10.11.06, 13:38 *** Przypominając m.in., że polscy posłowie modlili się o deszcz, że niektórzy politycy opowiadają się za przywróceniem kary śmierci lub całkowitym zakazem aborcji, a także "demonizują" - jak określa to dziennik - teorię Darwina, "Le Figaro" pyta: "Jak daleko posuną się Kaczyńscy?". Radykalizacja (polityki) Kaczyńskich wynika przede wszystkim z politycznej kalkulacji. Nie mając większości, pragną "wchłonąć" ultrakatolików z Ligi Polskich Rodzin i populistów z Samoobrony. Czy ta taktyka się opłaci? Z sondaży wynika, że PiS powinien w niedzielę uszczknąć część elektoratu swych niesfornych sojuszników. Ale jest ryzyko, że część jego własnych wyborców, nieakceptujących tych niebezpiecznych związków, przemieści się w kierunku centrum" - uważa "Le Figaro". *** Ziobro przegrywa a czy POLSKA wygra ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemach Prezydent Poznania niewinny! IP: *.pools.arcor-ip.net 10.11.06, 13:42 To dobrze. Proba zrobienia z dobrego gospodarza miasta kozla ofiarnego i aferzysty tylko dlatego ze zamiast biernie trzymac sie (niedoskonalych) przepisow wybral odwaznie rozwiazanie dalekowzroczne i lepsze dla miasta (a gorsze dla rocznego bilansu) byla przygnebiajaca. Moze jednak jest jakas nadzieja skoro istnieja niezawisle sady kierujace sie wlasnym rozsadkiem a nie poleceniem partyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa czy to znaczy że sądy wykonują polecenia SLD? 10.11.06, 13:44 Przypominam Ci zę to rzadó SLD Grobelnym interesowała się prokuratura i sprawy trafiły do sądu. A co do Sądów w Poznaniu to szkoda słów. Gość portalu: telemach napisał(a): > To dobrze. Proba zrobienia z dobrego gospodarza miasta kozla ofiarnego i > aferzysty tylko dlatego ze zamiast biernie trzymac sie (niedoskonalych) > przepisow wybral odwaznie rozwiazanie dalekowzroczne i lepsze dla miasta (a > gorsze dla rocznego bilansu) byla przygnebiajaca. Moze jednak jest jakas > nadzieja skoro istnieja niezawisle sady kierujace sie wlasnym rozsadkiem a nie > poleceniem partyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal racja, racja, szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:21 bo wyrokują nie po twojej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chirl Re: czy to znaczy że sądy wykonują polecenia SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:36 aha, tzn. sądy w poznaniu są do dupy bo wydały wyrok nie po myśli władzy?? typowy kaczyzm Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Re: czy to znaczy że sądy wykonują polecenia SLD? 10.11.06, 15:54 zanim zaczniesz kogoś oceniać przeczytaj cały wątek a potem wyciągaj wnioski. mój komentarz odnosił się do wypowiedzi osoby która twierdziła ze prokuratura i sądy działały na polityczne zamówienie. Ja tylko przypomniałęm ze sprawa trafiła do sądu za czasów SLD. Więc oco Ci chodzi synku? Nie wyjeżdżaj z takimi gadkami bo się tylko kompromitujesz. Ale to pewnie typowe dla Ciebie prawda? Gość portalu: chirl napisał(a): > aha, tzn. sądy w poznaniu są do dupy bo wydały wyrok nie po myśli władzy?? > typowy kaczyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piss on pis Re: Prezydent Poznania niewinny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:42 Leniwa Marysia ma teraz pełne gacie strachu. Zainwestowała fortunę w największe billboardy i siatki w mieście, liczyła, że PiS rozłoży wyrokiem Grobelnego, a tu taki niefart. Co gorsza - złapano ją na kłamstwie. Leniwe pierogi i leniwe posłanki - z dwóch dań wybieram to pierwsze. A Pasło zginęła od własnej broni. Hihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielkopolanin Zwyciestwo!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:47 Cala Wielkopolska z Panem ,Panie prezydencie Grobelny.Nienawisc do Wielkopolski,Poznania i polskich kupcow przegrala.Powodzenia w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Prezydent Poznania niewinny! IP: 83.238.246.* 10.11.06, 13:44 od samego początku wiedziałam, że wyrok będzie właśnie uniewinniający !!! Osoby, które rzucały fałszywe oskarżenia pod adresem Prezydenta powinny się wstydzić ! mam nadzieję, że wynik niedzielnych wyborów, również potwierdzi,że Prezydent Grobelny jest najlepszym gospodarzem Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrus Prezydent Poznania niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:49 Cieszę się bardzo , że Pan Grobelny został uniewinniony. Żałuję, że nie jest mi dane być mieszkańcem tak wspaniałego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Prezydent Poznania niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:00 I znowu skubańcowi się udało. Po wyborach dalej będzie kombinował ze swoją świtą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: Prezydent Poznania niewinny! IP: 217.153.53.* 10.11.06, 14:00 Co to za desant??? Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Prymitywna kacza zagrywka nie udana. 10.11.06, 14:04 Teraz poznaniacy,których lubię powinny przepędzić w wyborach tą pisuarową halastrę.W takim Poznaniu czy Wrocławiu,dzie dużo inteligentnych ludzi pisuary przepadną.Mogą odzyskać tulko pisuary w wychodkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Poznań się skończy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:12 Ludzie, wierzycie w jakieś mity wielkiego Poznania - opanujcie się! Poczytajcie sobie opinie expertów, a także zwykłych ludzi o Poznaniu! Poznań w rankinagach czegokolwiek już chyba jest na 5-6 miejscu... Wrocław i Kraków nas zadeptaly, Trójmiasto jest blisko i Łódź się zbliza... Kuż widzę co będziecie tu pisać za 4 lata... Z resztą zawsze wiedziałem, że większość Poznaniaków to banda kretynów bez zadnej samokrytyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom Re: Poznań się skończy IP: 83.238.246.* 10.11.06, 14:21 Szanowny Kolego, wczoraj na debacie w Akademii Ekonomicznej jakoś wszyscy kandydaci przyznali,że Poznań przoduje i jakoś inne Miasta muszą go gonić. Poczytaj dane GUS i inne opracowania dotyczące miast Polskich. Piszę akurat na ten temat pracę magisterską więc nie pisz takich bzdur proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rince On tylko pisze za co mu zapłacono IP: *.neter.pl 10.11.06, 15:00 nic więcej. Nawet pewnie w Poznaniu nie mieszka, tylko w innym miejscu pracując dla kolejnej agencji (dobra nazwa) PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwadransik Re: Poznań się skończy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:31 Jestem poznanianka od urodzenia i moi dziadkowie również, i nie obrazaj prawdziwych poznaniaków , o tych o których piszesz to naleciałości podobne do ciebie, a grobelnego nie popieram, zrobił dla Poznania więcej złego niż dobrego, pewny siebie, gbur, a w telewizji jaki cacy, uczeń szkoły podstawowej nr 71 niczym szczególnym sie nie wyróżniał , raczej taki ciapciuś był - lubi teraz brylować Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Ziobro i pisuary daly d... !!! 10.11.06, 14:15 Na nic sie zdaly pisuarowskie mataczenie; proba zdyskredytowania Grobelnego w ustawionym w przeddzien wyborow procesie, nie powiodla sie. Lajdackie numery ziobrowych sluzb nie udaly sie ani w Krakowie,ani w Olsztynie, ani w Gdansku, ani tez w Poznaniu. Na szczescie mamy dalej niezalezne sadownictwo. Tylko jak dlugo jeszcze ?????. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa kompres na łeb polecam 10.11.06, 14:58 może sięmylę ale czy to nie za rządów SLD sprawa trafiła do sądu? Czyli twierdisz ze SLD sterowało prokuraturą? bpkw napisał: > Na nic sie zdaly pisuarowskie mataczenie; proba zdyskredytowania Grobelnego w > ustawionym w przeddzien wyborow procesie, nie powiodla sie. Lajdackie numery > ziobrowych sluzb nie udaly sie ani w Krakowie,ani w Olsztynie, ani w Gdansku, > ani tez w Poznaniu. > Na szczescie mamy dalej niezalezne sadownictwo. Tylko jak dlugo jeszcze ?????. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Tyle że to prawica IP: *.CNet2.Gawex.PL 10.11.06, 15:11 strzela,hmm prawica? tylko że nie u nas> U nas komunisci wyszli na ulicę powiedzieli ze od dzisiaj są prawicą no i mamy komunistyczną prawicę,jako jedyny kraj na tej planecie Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Yyyy - do sadu??? 10.11.06, 16:14 Cos bratenku konfabulujesz. Sprawa brzdakala sie po prokuraturze jako sledztwo wyjasniajace w sprawie. Poniewaz bylo doniesienie, to prokuratura musiala sie tym zajac. Dopiero za Ziobry 'sprawa nabrala rumiencow', zakonczono sledztwo i skierowano konkretny akt oskarzenia do sadu - i akurat tak sie "smiesznie" sklada, ze wlasnie skierowanie sprawy do sadu a wiec i wyznaczenie terminu rozprawy, zbiegly sie z wyborami.... Misiu - konfabulujesz wiec, czy celowo manipulujesz faktami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech wszak PiS wygrywa tylko tam, gdzie kiedys SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:46 to ten sam elektorat... (dawniej glosowali na Tyminskiego ehhehe) Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa powiedział co wiedział ynteligent 10.11.06, 14:56 szasza7 napisała: > Teraz poznaniacy,których lubię powinny przepędzić w wyborach tą pisuarową > halastrę.W takim Poznaniu czy Wrocławiu,dzie dużo inteligentnych ludzi pisuary > przepadną.Mogą odzyskać tulko pisuary w wychodkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER gdzie ten sąd miał oczy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:22 gdzie ten sąd miał oczy jak wydawał ten wyrok??? nie ważne, Grobelny i tak jest beznadziejnym leniem który pogrążył Poznań w marazmie Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa to nie pierwszy dziwny wyrok w Poznaniu 10.11.06, 14:59 Gość portalu: RAUBER napisał(a): > gdzie ten sąd miał oczy jak wydawał ten wyrok??? > > nie ważne, Grobelny i tak jest beznadziejnym leniem który pogrążył Poznań w mar > azmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wania Re: to nie pierwszy dziwny wyrok w Poznaniu IP: 80.50.95.* 10.11.06, 15:13 Premierze z Krakowa. Daj sobie spokój i rozejrzyj się po własnym podwórku. I oby PiS nie "pozamiatał" Krakowa z porządnych , oddanych prawdziwej Stolicy Polski , ludzi i obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: to nie pierwszy dziwny wyrok w Poznaniu 11.11.06, 20:25 premier.z.krakowa napisał: > Gość portalu: RAUBER napisał(a): > > > gdzie ten sąd miał oczy jak wydawał ten wyrok??? > > > > nie ważne, Grobelny i tak jest beznadziejnym leniem który pogrążył Poznań > w mar > > azmie > *************************** Na szczęście PiSuar nie "odzyskał" jeszcze niezawisłych sądów.Może min.Kryże znowu zacznie zamykać opozycjonistów jak to czynił w stanie wojennym?Sądząc po PiSich poczynaniach może się tak stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsurani oho widzę, że Salomon się znalazł IP: 150.254.164.* 10.11.06, 16:57 mądrzejszy od sądu i pewnie nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: oho widzę, że Salomon się znalazł IP: *.spray.net.pl 10.11.06, 19:04 Nie Salomon tylko RAUBER, najmądrzejszy z mądrych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMPe Prezydent Poznania niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:23 I dobrze t 1,2 mln już się dwano zwróciło miastu. Tak samo jak stary browar Odpowiedz Link Zgłoś
polchen Re: Prezydent Poznania niewinny! 10.11.06, 14:28 anstak1 napisała: > Super!! W sumie to przecież tak naprawdę nie wiemy jak było z Browarem, ale bardzo się cieszę,że nie został w tak perfidny sposób Grobelny wyeliminowany. Niech z nim powalczą i jesli im się uda to trudno. Choć nie wiem czy chciałabym aby prezydentem mojego miasta była pani MPW lub panJT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKS-poznaniak POZNAŃ schodzi na PSY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:40 World Dog Show 2006 - oto najważniejsza impreza międzynarodowa, jaką zafundował w ostanim roku poznaniakom ich fantastyczny prezydent. Szkoda gadać... Jak ten Poznań taki fajny, to czemu tyle energicznych, przedsiębiorczych, inteligentnych i wykształcownych ludzi z niego wyjeżdża?Bo to zaściankowa dziura z zadartym nosem pełna snobistycznych smutasów przekonanych o swojej wyższości nad resztą kraju.Jak dobrze, że już tutaj nie muszę głosować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartuzi Re: POZNAŃ schodzi na PSY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:23 i bardzo dobrze ze juz nie głosujesz , a Twoje utyskiwania nikogo tu nie obchodza , co masz do pieskow , zal Ci ze w twojej wsi biegaja na łancuchu ??? taki inteligetny a po literkach wychodzi ze nie tak do konca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKS-poznaniak Re: POZNAŃ schodzi na PSY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:09 Psie sprawy to akurat moje hobby, a u nas na wsi samorzorządowi prawie udało się już w ogóle wyeliminować trzymanie psów na łańcuchach.Zatem w tym punkcie się mylisz.A styl Twojej wypowiedzi tylko potwierdza moje słowa.Urodziłem się w Poznaniu i mieszkałem tu przez ponad 30 lat, nadal tu pracuję.Mam też porównanie z mentalnością mieszkańców innych regionów Polski i Europy, stąd moja krytyczna opinia na temat poznaniaków.Jeżeli masz inne zdanie, to albo brak Ci samokrytycyzmu, albo nie jesteś obiektywny.Uwierz mi - to nie tylko moje zdanie, że poznaniacy są zadufani w sobie i uważają się za lepszych od "całej reszty".Tylko jeśli spotkają się poznaniak, krakus, ślązak, Kaszub, góral, gdańszczanin i łodzianin, to który z nich będzie największym smutasem w tym towarzystwie?Odpowiedź jest oczywista i potwierdzona empirycznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznanczyk20 Re: POZNAŃ schodzi na PSY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:17 Dokładnie i jak powiedziałem w Krakowie, że jestem z Poznania to nie chcieli ze mną za bardzo rozmawiać na straganie na rynku :( Poznaniacy mają się za najlepszych i najmądrzejszych, a innych olewają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartuzi Re: POZNAŃ schodzi na PSY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:25 Widzisz tak jedziesz po poznaniakach a sam w tym miescie pracujesz a wspołpracownicy to niby kim sa?? , im tez mowisz jacy to wredni sa ??. Pewnie wyprowadziłes sie pod miasto i zgrywasz nowobogackiego.Uswiadom sobie ze To miasto i ludzie w nim mieszkajacy daja Ci chleb !!! , skoro tacy sa smutni zadufani to zerwij wszelkie kontakty z miastem iludzmi. Odpowiedz sobie czy bedziesz szczesliwy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKS-poznaniak Re: POZNAŃ schodzi na PSY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:46 Zbyt wiele domysłów w Twojej wypowiedzi.Stąd też popełniasz wiele błędów w interpretacji tego co napisałem.Wyprowadziłem się na wieś z powodów ekonomicznych (tu mieszka się taniej)- nie zgrywam nowobogadzkiego,żyję raczej skromnie.Chleba akurat nie dają mi poznaniacy.Nie napisałem, że poznanicy są wredni, tylko że czują się lepsi od innych i z tego tylko powodu nie zamierzam zrywać z nimi kontaktów.Przecież też jestem poznaniakiem-smutasem, ale w przeciwieństwie do Ciebie potrafię spojrzeć na sprawy z nie swojej perspektywy.Pracuję z poznaniakami, moja rodzina to poznaniacy;większość ludzi wokół mnie zna moje poglądy.Niektórzy nawet je podzielają.Mam wśród poznaniaków przyjaciół.Zjadliwość Twojego tonu potwierdza prawdziwość przysłowia:'prawda w oczy kole'...Tylko się tak nie denerwuj, nie warto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartuzi Re: POZNAŃ schodzi na PSY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:58 Nie łap mnie za słowa , pracujesz w Poznaniu i jak wielu ma szefa z zagranicy badz innego regionu polski.Skoro Twoim zdaniem to przeklete miasto to zascianek to jak nazwac 95% naszej ojczyzny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKS-poznaniak Re: POZNAŃ schodzi na PSY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:14 W swojej zaściankowości Poznań nie jest jedyny.Ale postęp w niektórych innych regionach Polski jest bardziej widoczny niż w Poznaniu.Wrocław jest tylko najczęściej podawanym przykładem, ale przegoniło nas też Trójmiasto i Kraków (wraz z ich regionami). Fajnie się z Tobą gadało, ale muszę się pożegnać i gnać na pociąg na moją wieś... cześć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?!! Re: POZNAŃ schodzi na PSY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:59 Po pierwsze żaden prezydent nie zafundował Poznaniowi tej imprezy. Miasto wybrała poprzez aklamację międzynarodowa komisja. Dlaczego akurat Poznań? Ponieważ żadne inne miasto w Polsce nie ma odpowiedniej infrastruktury w chwili na przeprowadzenie takiego wydarzenia. Po drugie w internecie każdy może podawać się za każdego, również za mieszkańca Poznania. Po trzecie mógłbym Tobie przytoczyć dziesiątki przykładów, kiedy ludzie z innych miast m.in z Wrocławia i Krakowa przeprowadzili się właśnie do nas. To tyle. Nie lubię generalizacji. Nie uważam się za smutasa, znam wielu Poznaniaków, którzy są duszami towarzystwa oraz kilku Warszawiaków, którzy lubią siedzić " w kącie". I czego to dowodzi? Zupełnie niczego. Wzystkie generalizacje, z wyjątkiem tej jednej są błędne, jak napisał kiedyś Oscar Wilde. Odpowiedz Link Zgłoś
bloggi Re: POZNAŃ schodzi na PSY! 10.11.06, 21:21 widzimy aspiracje Grobelnego: wystawa psów, Mielno - nadmorska dzielnica Poznania i.. no właśnie co? Przez 8 lat jedyną większą imprezą o randze światowej był jeden koncert w 2003 na obchody 750 lecia lokacji noi opera Watersa w 2006 roku. to pokazuje jaką prowincje robi z Poznania Grobelny. Przy okazji - znalazłem bardzo ciekawą stronkę w necie - jego antyblog: www.ryszardgrobelny.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?! Re: POZNAŃ schodzi na PSY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 10:22 Tia, a gdyby ta wystawa odbyła się w Warszawie, trąiliby na całą Polskę. Renomę zdobywa się przez długie lata, organizując różne imprezy, o różnej renomie, również takie. Ważne, że goście mają dobre danie o naszym mieście. Ludzi o wąskich horyzontach myslowych są niemile widziani w naszym mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka I bardzo dobrze! 10.11.06, 14:44 Podobny wyrok powinien zapaść w sprawie Starego Browaru. Nie mniej uważam że czas Grobelnego w poznańskiej polityce się skończył. jeśli miałby honor, to by nie startował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Prezydent Poznania niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:46 I bardzo dobrze! Nie udało się konkurencji zniszczyć człowieka. Zawsze wiedziałem, że zarzuty są wyssane z palca przez peowców i pisowców. Wsadzcie sobie marysie i tomasza tam gdzie ich miejsce - do sali dla nierobów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławiak Re: Prezydent Poznania niewinny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:53 gratuluje,zyczę pomyślności,na serio!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wania Re: Prezydent Poznania niewinny! IP: 80.50.95.* 10.11.06, 15:10 Nie lubię Prezydenta Grobelnego - nie muszę. Ale czułem tej sprawie jekiś PiSowski smród ,zeby ustrzelić kontrkandydata Tomczaka i w tej mani oczyszczania oczyścic przedpole dla własnego kandydata. Pasło-Wisniewska musi byc naprawdę czysta , że PiS nie znalazł na nią haka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g-adu-g-adu Prezydent Poznania niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:14 może i dostał w łapę, ale naprawdę mam wrażenie, że za jego rządów dobrze się dzieje! :) cieszę się z tego wyroku! trzymam kciuki za wygraną! Panie Prezydencie! Więcej zieli dla Poznania, upiększyć deptak - niech to będzie deptak zławkami a nie parking :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Dzięki Bogu łapy PIS-u są jeszcze za krótkie IP: *.icpnet.pl 10.11.06, 15:18 i Sąd jest naprawdę niezależny. A prokuratorzy powinni zostać umundurowani (tak jak w Rosji) aby nikt nie miał wątpliwości, że są tylko funkcjonariuszami aktualnej władzy a nie sługami prawa i społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Brawo Sąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:26 całe szczęście, jeszcze są niezawisłe instutucje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Prezydent Poznania niewinny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:28 Cieszę się :) a przez moment myślałem że już nie będę miał na kogo głosować ... Odpowiedz Link Zgłoś