lexgm 13.11.06, 11:22 "Włoski pies Axel del Monte Alago z Tripolisu rasy bracco italiono (wyżeł włoski krótkowłosy) został wybrany najpiękniejszym psem Światowej Wystawy Psów Rasowych" - no, a gdzie fotka tego pieska ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sj Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.06, 11:40 ....czy napewno bracco italiono czy nie powinno sie pisac raczej bracco italiano??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
akita6 Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu 13.11.06, 12:09 Na wystawie było tyle pięknych psów, a w Gazecie mamy zdjęcie posilającego się, nomen omen, hot dogiem pana obok klatki z niewiadomojakimpsem.Szkoda.Akita amerykański ze Szwecji był piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 12:18 Jestem zdegustowana warunkami wystawy. Molosy ściśnietę były w jednej hali, przechodząc między ringami trzeba było być bardzo czujnym , bo w przypadku nadziania sie na niezbyt przyjaznego stwora byłaby nielada gradka. Głodni i spragnieni musieli wyczekiwac niedaleko przy budce w kilometrowej kolejce. Niew wymagam wiele, ale chociaż ta kawa i napoje mogłyby byc wewnątrz bardziej dostępne. Nie popisał się Poznań na swiatówce, oj nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 22:47 Potwierdzam w pełni! Byliśmy w niedzielę - organizacja byle jaka. Ta wystawa to moim zdaniem szansa, której Poznań w ogóle nie wykorzystał. Lokalizacja jej w tym mieście była błędem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:58 Wystawa była świetnie zorganizowana co potwierdzają sondaże przeprowadzone na terenie targów. Wrocław może się tylko od nas uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: 83.238.100.* 13.11.06, 13:53 Tutaj link ze zdjęciem takiego psa. Są przepiękne.www.kennels.co.uk/Gundogs/BraccoItaliano.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embronks Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:48 Na wystawie nie byłam a zastanawiałam się jako sobie Poznań poradzi z taką imprezą. Tyle żywiołowych mord w jednym miejscu... Prawdę mówiąc, zdjęcia mnie rozczarowały. Kiepskie są, nieciekawe. Nie pokazują wiele a przecież temat i modele bardzo wdzięczni. Do tego "ucieczka" w kolor czarno-biały mający zatuszować niedostatki... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johan Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:55 to chba na razie tyle co poznań i polska mogą zorganizować,kurka wodna na psa urok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q traktowanie psów jak niewolników czy towar! IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 15:36 Nie podoba mi się to traktowanie psów jak niewolników czy towar wystawiony na bazarze. Czy też wybory Miss świata. Najlepszy przyjaciel człowieka traktowany tak podle i upokarzany jak laski na przeglądzie. To juz wybieg dla kobiet bywa bardziej przyjazny bo tam przynajmniej mogą mieć stringi. A psy nie. SKANDAL. Zabronić tej upokarzającej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg fotki beznadziejne... IP: *.UCHSC.EDU 13.11.06, 16:46 nastepnym razem wyslijcie panowie z redkcji kogos kto umie robic fotki z wystaw zwierzat, te czarno biale beznadzieja i gdzie pies zwyciezca???? hooop hooop!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: 195.116.231.* 13.11.06, 19:12 gdzie są jakieś wyniki czy nasze psy coś osiągnęły czy nie . Nie mogę tego nigdzie znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 19:25 Gdyby wystawa była w W-wie gazeta trąbiła by na cały kraj dzień w dzień, a w Poznaniu... Więcej fotek :ONET Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?! Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:08 A co się przejmujesz Warszawką? Najważniejsze, że zauważyli nas w zagranicznej prasie. Poza Polską było wiecej szumu medialnego niż w samej Polsce. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norsk_skogskatt Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 13.11.06, 19:39 Zgadzam się, to już nawet ja robię lepsze zdjęcia, a jestem tylko amatorem bez praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orheus kilka uwag ogólnych IP: *.chello.pl 13.11.06, 21:26 Mam kilka uwag ogólnych dotyczących wystawy. Żeby uściślić: byłem przez 3 dni i co nieco widziałem :) 1. Nie popisali się organizatorzy, na niektórych ringach lokaty były przyklejone do ziemi. Brawo, jak robiło się zdjęcie, to nie było wiadomo jaka to lokata. 2. Trybuna honorowa przy ringu głównym, wielka jak sam sk...n, była prawie cała pusta, a ludzie gnieździli się na pozostałej części trybun. Bzdura do kwadratu. 3. Trybuna przy ringu głównym była tak skonstruowana, że ludzie stojący przy ringu zasłaniali tym siedzącym. Mały plus od trzeciego dnia służby porządkowe coś zaczęły z tym robić. Pozdrowienia dla buraków, którzy mając innych w dupie stali przed samym ringiem!!! 4. Telebim był tak usytuowany aby chyba notable mogli dobrze widzieć, bo napewno nie ludzie z trybun. no chyba, że mieli ochotę wyginać szyję do granic możliwości. 5. I tak warto było pojechać do Poznania!!! 6. Gorąco polecam bar w miejscowości Puszczykowo, wypasione żarełko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: kilka uwag ogólnych IP: *.icpnet.pl 14.11.06, 03:02 Potwierdzam. Trybune główną skonstruowano bez sensu. Tez sie wkurzalem na ustawienie telebimu w taki sposob, ze trzeba bylo miec oczy z tylu głowy zeby cos na nim widziec. No i kompletna indolencja organozatorow, ktorzy nie potrafili zadbac o to, zeby widzowie siedzacy na trybunach cokolwiek widzieli - bo kilkadziesiat osob ustawilo sie bezposrednio przy ringu i skutecznie wszystkim zasłaniali. Mimo prosb widowni, porzadek z tym zaczęto robic pod koniec wystawy. Generalnie miałem wrazenie, ze organozatorzy dbali tylko o VIP- ow - wielka trybuna honorowa (z reguły pusta), na która nikt inny nie miał wstepu, telebim ustawiony tak, zeby tylko ludzie z tej pustej trybuny cokolwiek widzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 07:29 Wystawa była nie lada gratką dla miłośników psów, także dla mnie, musiałam tam być, gdyż na nastepnej Swiatowej raczej nie będę miała okazji, odbędzie się bodajże w Meksyku. Przede wszystkim tylko na takiej wystawie można "na żywo" podziwiać psy bardzo rzadkich ras, które ogląda się tylko na zdjęciach. Jestem miłośniczką ras pierwotnych/basenji, pies grenlandzki, samoyed, siberian husky, karelski pies na niedzwiedzie /hmmmm, moje marzenie...:)/ Niestety, choć wystawy psów to konieczność dla podtrzymania czystości i wzorca ras, uważam, że większość psów nie jest szczęśliwa z tego powodu, szczególnie psy ras dużych i tych,które męczą się w zamkniętych pomieszczeniach, w hałasie, wśród tłumów ludzi. Widziałam skulone olbrzymy: nowofunlandy, mastify, owczarki środkowoazjatyckie, bernardyny, którym przechodzący ludzie niemal przydeptywali ogony, dla których temperatury w halach to były "tropiki", często pozamykane na wiele godzin w ciasnych klatkach, w których nie mogły nawet stanąc, po dwa psy naraz. Dlatego choć mam psa z rodowodem, nigdy nie będę go wystawiać, aby nie narażać go na tak wielki stres. Link do strony o wystawie: www.worlddogshow2006.pl/news_pl.php Odpowiedz Link Zgłoś
graka53 Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu 14.11.06, 08:56 To prawda,ze nasze media skupone były głównie na wyborach samorządowych a nie na imprezie tej miary jak Swiatowa Wystawa Psów Rasowych ! Zadnych informacji zero zdjęć! Tu akurat było co pokazać!Szkoda bo taka okazja szybko się nie powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
akita6 Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu 14.11.06, 10:16 Rozumiem wątpliwości niektórych miłośników psów. Na pocieszenie mogę tylko dodac, ze psy w klatkach(nawet niezbyt dużych) czuja się, wbrew pozorom )dobrze i bezpiecznie. Pies jest potomkiem zwierzat, które żyły w ciasnych norach, stad zamiłowanie do przebywania pod stołem czy fotelem w domu, lub innym przytulnym kątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:30 Jeśli mówimy o pieskach "pokojowych", rasach takich jak np. york, pudelek czy inny jamniczek, to się zgodzę, że te małe stworzenia lubią wylegiwać się na wygodnych poduchach, wciskać pod stół, czy leżeć spokojnie w kąciku, ale nie zgodzę się absolutnie, że zamknięcie w niewielkiej klatce na kilka godzin sprawia przyjemność psom, które kochają duże przestrzenie, ruch, bieganie np rasy myśliwskie, pasterskie,zaprzęgowe. Zastanawiam się, jaką męką była dla nich podróż z odległych zakątków świata. Samolot - klatka, pokój hotelowy - kilkanaście godzin w zamknięciu / w końcu właściciel, też człowiek musi się zabawić/, kilka rundek na wybiegu i...znów klatka, porwotna podróż, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka354765 Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:35 To jest bez sensu! czy ty sobie zdajesz sprawę z beznadziejności swojej wypowiedzi!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość4891 Re: Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:33 A rozmanażac będziesz? To zależy od ciebie jak będziesz trzymała psa na wystawie... nie chcesz to wcale nie musisz z nim siedzieć w hali przez cały dzień, ani nie musisz go zamykac w katce. Mozesz się zarejestrować, wziąć psa na smycz i poć na długi spacerek... To, ze ktoś trzyma swojego psa w klatce to nie znaczy, że zaraz wszyscy muszą robic tak samo! To nie jest dla psa, aż takim stresem jak ci się wydaję! Wystarczy przekowac psa, że świetnie się bawimy... zachęcić go do skakania, cieszenia się! Nie róbmy z wystaw żezi niewinątek!!! Ja mam niufa, który uwielbia wszelkiego typu wystawy.. na ringu podskakuje, a przed ringiem zaczepia wszystkie inne psy... kwestia przyzwyczajenia psa! A jak w hali robi sie za gorąco to na smyczke i na dworek.. Apeluje o odrobinę rozsądku i obiektywizmy ps. Wystawa w Poznaniu, to było wyzwanie... Było jak było, a bywało dużo gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Najpiękniejsze psy w Poznaniu IP: 57.66.70.* 15.11.06, 12:20 od wielu lat uczestniczę - co prawda jak widz, w wystawach, ale ta - muszę sie zgodzić - była doskonale zorganizowana, myśle ze sprawiła to jej ranga, ringi były duze, wyłożone wykładziną, psy a i własciele nie slizgali się po betonie. Dobrym pomysłem były również olbrzymie kuwety zbudowane na końcach hal, było czyściej! Sprawdzili sie również ludzie pilnujący czystości, nie trzeba było patrzeć pod nogi ;) naprawdę warto było obejrzeć wystawę, a dla organizatorów - wielka piątka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a najpiekniejszy wlasnie zasnal 15.11.06, 16:42 zmeczony, ale nie mam pojecia czym:) Odpowiedz Link Zgłoś