Dodaj do ulubionych

Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe

14.11.06, 21:53
Kiepsko pani Poseł, bardzo kiepsko. Znowu bez konkretów. Kiedy pani mnie
przekona, że mój głos oddany na Panią był tego wart??? Chciałbym konkretów, a
tu same rozmydlone deklaracje i obietnice. Jestem rozczarowany. Głosowałem
bardziej za Platformą niż za panią, ale widzę, że to był błąd. Może inne
odsłony kandydatki po coś zaprezentują, ale powiem że o ile ciesze się z
wygranej platformy to pani jest ich średnim towarem prezydenckim.
Obserwuj wątek
    • Gość: ?! Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:59
      Szanowna GW "do nikąd" pisze się razem!!! Odpowiedzi Pani Pasło były konkretne
      oraz typowe dla menagera - profesjonalisty. Na pewno oddam na Panią swój głos.
      • Gość: bugaj Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:43
        Nie pani Pasło tylko menager Pasło. ONa jest jak jakas kukiełka nakręcona,
        wciąż nabur. Może to jakis fantom?muszona
        • Gość: ALek Co z tym Poznaniem? IP: 213.17.149.* 15.11.06, 11:52
          podczas gdy tendencja w kraju jest taka że odchodzi się od "myślenia michnixem"
          to Poznaniacy (nie wszyscy) kurczowo sie tego trzymają, a efekty są takie że
          Wrocław czy Kraków to place budowy a Poznań jest na etapie budowy marketów
    • Gość: miko76 Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 22:03
      Jakoś mnie Marysia nie przekonujesz, Rysiek chyba wie czego chce i nie boi się trudnych pytań, pozatym był przygotowany i na każde Twoje pytanie odpowiedził rzeczowo. Twoje odpowiedzi były natomiast wymijające, jak dla mnie Marysia to Ty chyba średnio się nadajesz na ten stołek. Głosuję na Ryśka, co mi zostało...
      Pozdrawiam gorąco.....
      • bloggi o tak 14.11.06, 23:54
        o tak Rysiu wie czego chce - chronic swój tyłek oraz jeszcze więcej kasy no i
        stołka;

P.S. Ilu sztabowców Grobelnego było na debacie i ilu się tu teraz wpisuje?
        • Gość: błoggisufler Ty masz jakis kompleks z tymi sztabowcami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:16
          błoggi ryju? lepiej miec sztabowców niz PO suflerów bez ktorych odpie..
          takie kompromitacje podczas debaty ze masakra hehehehehehe
          • bloggi Re: Ty masz jakis kompleks z tymi sztabowcami? 15.11.06, 19:42
            prosze proszę - a jednak sie nie myliłem - sztabowcy RG;
            ale poziom macie jak widać...rynsztoku

smutne to
    • wojciechjaruzelski Ile dostał Grobelny jako kandydat na radnego? 14.11.06, 22:11
      2000? Kiepsko, co? Ma dwóch radnych za sobą (w tym samego siebie).
      - Kto popiera Pana w radzie?
      - Ja sam + jeszcze jeden.

A w ogóle to ciekawe jako Rysio utrzyma się z gołej pensji radnego? 8 lat w
      luksusie i co teraz?
      • Gość: zenon Re: Ile dostał Grobelny jako kandydat na radnego? IP: *.tktelekom.pl 15.11.06, 00:14
        Debilne pytanie pani Pasło
        Prezydent miasta nie musi mieć zaplecza. Rada miasta jest raczej organem
        kontrolującym prezydenta. I dobrze by było, gdybyśmy mieli dwie opcje, a nie
        jak w stolycy - kaczor i jego partia
        • 1goodman Re: Ile dostał Grobelny jako kandydat na radnego? 15.11.06, 09:37
          Zenon, co Ty gadasz??!! Prezydent musi mieć zaplecze w radzie. Choćby dla
          zatwierdzenia budżetu miasta, który określa i pozwala na podstawowe kierunki
          rozwoju określone przez prezydenta.
          Fakt zdobycia dwóch miejsc (jedno przez samego prezydenta) w radzie miasta przez
          KKW Ryszarda Grobelnego jest wystarczającym dowodem na preferencje poznaniaków.
          Sprowadza się to do krótkiego "czas na zmiany!!"
        • Gość: argument stolycy? IP: 213.17.149.* 15.11.06, 11:43
          Poznań zarządzany od lat przez "menegerów" z PO to może sie porównywac do Kielc
          albo Białegostoku -
        • bloggi Re: Ile dostał Grobelny jako kandydat na radnego? 15.11.06, 17:03
          Gość portalu: zenon napisał(a):

> Debilne pytanie pani Pasło
          > Prezydent miasta nie musi mieć zaplecza. Rada miasta jest raczej organem
          > kontrolującym prezydenta. I dobrze by było, gdybyśmy mieli dwie opcje, a nie
          > jak w stolycy - kaczor i jego partia

bardzo ciekawe;
          buahhaahhh!!
          Grobelny nie uświadomił Cię sztabowcu w bardzo ważnej kwestii;
          otóż pan RG zawsze, kiedy już nie miał merytorycznych argumentów winy zwalał na
          Radę Miasta!!! o tak - on chciał tak dobrze, a Rada Miasta sie nie zgodziła; i
          tego typu powiedzonka;
          buahhhahhh

widzę, że w sztabie RG panuje ostra schizofrenia! :)
    • Gość: aragon CO???!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 22:13
      Prezydent po dwóch kadencjach pyta kontrkandydatkę, którą linię tramwajową należałoby rozbudować.
      Może powinien zapytać ile dziurek robiły kasowniki starego typu?
    • Gość: Brum Rysiu kłamiesz jak z nut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 22:42
      Pomiędzy rokiem 2005 a 2006 Poznań miał przyrost PKB na poziomie 8% w tym samym
      czasie Wrocław miał 18% a Kraków 27%. Wszyscy zapiepszają do przodu a my w d..e!
      Zainteresowanych odsyłam do najnowszych danych statystycznych. A tak z innej
      beczki. Wmawiał nam Rysio obronę przed politykami. A teraz mówi że się z nimi
      doskonale rozumie. Hipokryta!
      • Gość: Posen To Paslo jest ZLA !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:02
        Dlaczego linia tramwajowa na Rataje jest zla?To ze tory trasy koncza sie na
        moscie Rocha to zasluga wojewody.Przetarg na ostatnia czesc Trasy wlasnie
        trwa.Czy akademicki Poznan to tylko UAM na Morasku?Dlaczego Paslo podpisuje sie
        pod Kampusem na Morasku jak pod swojim sukcesem.Kampus to zasluga
        Lybackiej ,Jurgi i Grobelnego.Niech Paslo zaproponuje nowe pomysly a nie
        zawlaszczanie cudzych.A nowe propozycje tramwajowe to co bedzie?.Znow
        fudzibana.No powiedz co Paslo!!!!!
        • Gość: Essen Re: To Paslo jest ZLA !!!! IP: *.man.poznan.pl 14.11.06, 23:09
          FujiBana jest genialnym rozwiazaniem... wierz mi ze jakby powstala z koncepcji
          pierwotnej by to cos pieknego na skale europy :)
          Co do samej debaty czepiacie sie jej bez powodu... a pytanie jaka linia
          tramwajowa... no to sorry Rysiu chcesz byc prezydentem badz powazny i okaz
          szacunek innym to i my okazemy tobie!
          • Gość: Posen Re: To Paslo jest ZLA !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:25
            Niech Paslo zejdzie na ziemie.Na ziemi sa problemy poznaniakow.Co pieknego na
            skale Europu to bedzie systematyczny wzrost zamoznosci poznaniakow.Jak
            przyjdzie czas na fudzibane i beda do tego ekonomiczne podstawy to na pewno
            powstanie.A teraz niech Paslo wyjdzie ze swojego apartamentu za 1 mln zl i
            niech sprawdzi co to jest Poznan.
            • Gość: netka Re: To Paslo jest ZLA !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:54
              niestety, za rządów Rysia Poznań upada, więc o jaką niby zamożność Poznaniaków
              Ci chodzi? najszybciej w Poznaniu rozwija się rolnictwo!!! idź głosuj na
              Grobelnego, a potem od razu kup sobie ciągnik!!!

PS Pasło z pewnością opuści apartament, jak tylko Grobelny wynurzy się ze
              swojej posiadłości.
        • michal773 Moje pytania do Grobelnego!! i odpowiedzi 14.11.06, 23:20
          Panie Grobelny ile trwało przygotowanie budowy ulicy głogowskiej??

Grobek: YYY nie wiem 8 lat??

Panie Grobelny, kiedy dogadacie się z Bąkowskim w sprawie jego działki??

Grobek: Nie możemy się z nim dogadać od końca zeszłego wieku, więc chyba
          nieprędko. Kurczaki forever.

Panie Grobelny co przez 8 lat prezydentury udało się osiągnąć w sprawie term
          maltańskich??

Grobek: YYY.. Zrobiliśmy dziurę i wielkie show!!

Jak Pan widzi przyszłość Ławicy??

Grobek: Ja latam z Berlina. Zrobimy super linię kolejową do Berlina.

Co zamierza Pan zrobić w sprawie Wolnych torów.

Grobek: Będziemy się starać te sprawę jak najszybciej rozwiązać (jakieś 8 lat)

Co z promocją miasta??

Grobek: Zrobimy znów Billboardy w Berlinie z pyrą na czarnym tle.

Jak zamierza przyciągnąc Pan inwestorów do Poznania??

Grobek: YYY będę czekał aż przyjdą, to może pogadamy.

Co z Pana współpracownikami??

Grobek: zostją ci sami, to sparwdzeni ludzie, światli pełni pomysłów.
          • Gość: kynolog pieski świat IP: *.icpnet.pl 15.11.06, 02:48
            Suczka pudelek szczeka, jej kundelki ujadają, rasowy wyżeł spokojnie do nich
            podchodzi, obwąchuje i obsikuje ich.
            • 1goodman Re: pieski świat 15.11.06, 09:40
              Gość portalu: kynolog napisał(a):

> Suczka pudelek szczeka, jej kundelki ujadają, rasowy wyżeł spokojnie do nich
              > podchodzi, obwąchuje i obsikuje ich.

Czyżby zwolennik Grobelnego?

podziwiam poziom dysputy. Szczególnie to o sikaniu. Rzeczywiście czas na zmiany
      • Gość: skopfan Re: Rysiu kłamiesz jak z nut IP: 83.238.246.* 15.11.06, 16:56
        Dla Ciebie, skoro Grobelny kłamie to wszystkie Poznańskie media również, polecam
        ten link:
        skoppl.blogownik.pl/
        • bloggi Re: Rysiu kłamiesz jak z nut 15.11.06, 17:00
          a ja polecam ciekawszą i co ważniejsze niezależną stronę. Każdy wie, że skoppl
          to stronka komitetu pana RG - kandydaci na radnych z jego listy jawnie wszak
          się na niej udzielają (a zdjęcia pana Lisiewicza są po prostu piękne):

ta stronka jest ciekawsza :)

www.ryszardgrobelny.blog.onet.pl/
          • Gość: me Re: Rysiu kłamiesz jak z nut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:45
            najśmieśniejsze jest to,że na caaaaałym forum gazety jest tylko 3 stałych
            POleczników Pani Masło:).Niejakie bloggi, arbuz, i RAUBER-bamber.No to
            powodzenia Pani Masło , cały Poznan za Pania stoi hahahahaha. Szkoda ,że nie
            mozna przeflancowac Szamotuł i warszawy do poznania na czas wyborów co?:)
            • bloggi Re: Rysiu kłamiesz jak z nut 16.11.06, 23:16
              Gość portalu: me napisał(a):
              > najśmieśniejsze jest to,że na caaaaałym forum gazety jest tylko 3 stałych
              > POleczników Pani Masło:).Niejakie bloggi, arbuz, i RAUBER-bamber.

tak, tak

zaraz sobie wymyślę kilka innych ksywek i zacznę sie wpisywac;
              albo tez połączę sie przez proxy;

widzę, ze w sztabie Grobelnego poziom inteligencji jest niski;
              wcale sie nie dziwię
    • Gość: all Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.06, 23:11
      a nie można dodać np.Bęcwalska lub zaproponujcie właściwe określenie .
    • Gość: all Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.06, 23:15
      Kandydatka Maria mi się nie podoba. Ona nie ma tego czegoś , no wiecie ,żeby
      kobieta porywała , interesowała ,zaciekawiała , no nuda total .
      • michal773 Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe 14.11.06, 23:24
        Mnie Grobelny swoimi uczynkami przez ostatnie 8 lat też nie porwał, a wręcz
        zawiódł, dlatego zagłosuję na nią.
      • 1goodman Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe 15.11.06, 09:46
        Gość portalu: all napisał(a):

> Kandydatka Maria mi się nie podoba. Ona nie ma tego czegoś , no wiecie ,żeby
        > kobieta porywała , interesowała ,zaciekawiała , no nuda total .

Jasne, fajerwerki i ognie sztuczne to co porywa!. Trzeba dać jeszcze kilkanaście
        milionów fanom Lecha z naszych podatków, może jeszcze kilka milionów na jakiś
        niszowy klub sportowy, pobiegać w maratonie itp. To, ze miasto nie ma stadionu
        lekkoatletycznego, że ludzie giną jadąc rowerem bo brak ścieżek rowerowych, że
        policja stoi z radarem nie tam gdzie są piesi, ale tam gdzie można szybko jechać
        (ważna kasa a nie bezpieczeństwo), to że z akademickiego miasta absolwenci za
        pracą jadą do Wrocka czy W-wy to same nudy.
    • Gość: Essen Róznica miedzy Grobelnym, a MPW IP: *.man.poznan.pl 14.11.06, 23:25
      Jest prosta do zauważenia... Grobelny chce "kupic" prostych ludzi, a MPW stawia
      na wyksztalcone osoby... a jak wiadomo w spoleczenstwie jest mniej tych drugich
      tym samym ma nieco mniejsze poparcie... ale wole byc w mniejszosci... myslacej,
      niz w wiekszosci naiwnych i slepych.
      • Gość: Lot Ambitna demagożka i sympatyczny cynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 01:14
        Wydaje mi się, że jest odwrotnie, niż twiedzi Essen. To pani PW stosuje czasem
        wręcz śmieszną demagogię, unika konkretów i do tego uderza w jej wypowiedziach
        dzikie parcie do władzy i jakaś taka agresja, co sugeruje brak rzeczywistych
        pomysłów. Myślę, że jako "zawodowy manager" powinna się zająć biznesami - chyba
        do tego świata bardziej pasuje, jak na PO przystało. RG do ideału daleko, ale
        jest lepszy. Ewentualna zmian nie byłaby na lepsze, tylko na nowe, a na to
        szkoda czasu.
        • 1goodman Re: Ambitna demagożka i sympatyczny cynik 15.11.06, 09:47
          Gość portalu: Lot napisał(a):

> Wydaje mi się, że jest odwrotnie, niż twiedzi Essen.

Fakt, wydaje się Tobie !!!
          • Gość: Lot Re: Ambitna demagożka i sympatyczny cynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 16:11
            Coś Ty taki nerwowy, goodman? Ale podziwiam Pani desperację na tym forum.
      • Gość: Piotr Byłeś na debacie bucu? IP: *.icpnet.pl 15.11.06, 02:59
        Ona chaotyczna, bełkotliwa, banalna, ogólnikowa jak cała PO. On spokojny,
        opanowany, elokwentny i rzeczowy jak dawna UW.
        • bloggi Re: Byłeś na debacie bucu? 15.11.06, 16:42

Gość portalu: Piotr napisał(a):

> On spokojny, opanowany, elokwentny i rzeczowy jak dawna UW.

buahhaah!!!

zapomniałes dodać: on: taki krystaliczne przejrzysty, uczciwy, niezależny,
          niepowiązany układami, świeży (po 8 latach zasiedzenia na stołku) itd....
    • Gość: all Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.06, 23:36
      MPW na zbytnio myślącą nie wygląda .Ale pozory mogą mylić , choć nie zawsze.
      • Gość: Marek Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:58
        Nie wyglada na myslaca?
        Czlowieku! Znasz jej życiorys? Czlonkini zespolu zakladajacego pierwszy
        komercyjny bank (mowa o WBK), pozniej zostala prezesem zarzadu banku Pekao..
        NO HALO! TO coś znaczy!
      • 1goodman Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe 15.11.06, 09:48
        Gość portalu: all napisał(a):

> MPW na zbytnio myślącą nie wygląda .Ale pozory mogą mylić , choć nie zawsze.

Oj znawcy polskiej mowy. Pozory z zasady mylą, dlatego są pozorami !!!
    • lowca.masek Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe 15.11.06, 06:49
      Nie no, Maryśka, kompromitacja... Załamałaś mnie kompletnie... Co to za
      pieprzenie o torach donikąd? Najpierw się obiecuje powrót do realizacji założeń
      polityki komunikacyjnej miasta a teraz chce się wszystko zmieniać? Główny mój
      zarzut wobec Grobelnego to fakt, że przez 8 lat nie zbudował ani jednej trasy
      tramwajowej (jedną rozpoczął i to w jakich bólach...). A ta "piękna" przez
      następną kadencję zamiast przyspieszyć inwestycje chce planować wszystko od
      nowa??? Paszła won, zapomnij o moim głosie!
      • Gość: SZP Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.icpnet.pl 15.11.06, 11:26
        Masz rację Łowco Masek, dokładnie to samo mnie definitywnie zniechęciło do
        głosowania na Pasło w II turze. Jeżeli ta kobita zamiast budować linie
        tramwajowe chce wszystko na nowo rozważać, tworzyć koncepcje, przemyśliwać itd -
        to bardzo dziękuję. Nie zagłosuję. Chyba oddam głos nieważny albo zagłosuję na
        Grobelniaka, chociaż zarzekałem się że tego za nic nie zrobię.
      • bloggi Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe 16.11.06, 23:26
        Łowco Masek przeczytaj sobie dokładnie dzisiejsze (16.11) wypowiedzi pani MPW
        nt. tras tramwajowych. I nie wyrywaj zdań z kontekstu :) Ona krytykowała sposób
        budowy tramwaju na Rataje. Pan RG robi to już od paru lat. I póki co mamy
        rzeczywiście "tory donikąd". Dla niej - fachowca od finansów taki sposób budowy
        jest nieekonomiczny. Lepiej od razu i porządnie. No ale pan RG tego nie
        potrafi...

Pozdrawiam
    • Gość: Slavo Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.au.poznan.pl 15.11.06, 08:00
      Bylem na debacie i to co zaprezentowala pani posel bylo zenujace. Ona w ogole
      nei jest przygotowana. Na zadne pytania nie odpowiada, same ogolniki i frazesy.
      Nie tego sie spodziewalem po kandydatce z partii ktora cenie.
    • wisnia pasło to niedorobiony babsztyl, Rysio wygrasz 15.11.06, 08:01
      dziecka sie nie dorobiła a chce Poznań rozwijać
      • Gość: Adam Re: pasło to niedorobiony babsztyl, Rysio wygrasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 08:58
        Festiwalu progrobelnianego ciąg dalszy.

Czy oprócz sztabowców wypowiadają się tu normalni mieszkańcy Poznania?
      • Gość: netka Re: pasło to niedorobiony babsztyl, Rysio wygrasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:48
        urobiona matka polka się odezwała !!!
        zazdrościsz kobiecie sukcesu, bo sama siedzisz po pachy w odmóżdżających
        pieluchach.
        a poza tym, co ma piernik do wiatraka?
        "Rysio" może doprowadzić tylko do tego, że wszyscy w Poznaniu zostaniemy
        rolnikami. idź więc kobieto robić prawo jazdy na ciągnik, bo za dziesięć lat
        pod rządami "Rysia" innej pracy tu nie dostaniesz.
    • milomi1 Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe 15.11.06, 09:38
      Gazeta Wyborcza lubi manipulować informacjami. Nie podała w obecnym zapisie
      wielu ciekawych momentów debaty, które były zapisane na stronie jeszcze wczoraj.
      Poza tym dodaje wiele od siebie na rzecz Leniwej Marysi (leniwej i chamskiej jak
      się okazuje, a dzisiaj jeszcze się okaże czy kłamliwej). Na przykład Leniwa
      Marysia nie powiedziała, że tory prowadzą donikąd.
      Leniwa Kłamczuszka mówi wielokrotnie, że:
      - potrafię sobie radzić w negocjacjach - najlepszym dowodem na to, że tak nie
      jest , jest jej zachowanie na debatach, na których krzyczy na np. studentów (WNS)
      - znam się na ekonomii - i zaprzecza sobie mówiąc, że jak będzie prezydentem
      Poznania to Poznaniacy będą zarabiać jak w UE. Ona jest chora drodzy
      forumowicze. Myli podstawowe kompetencje Prezydenta z kompetencjami rządu.
      - znam problemy mieszkańców - to jakaś wierutna bzdura. Dowodem na to, jest jej
      stwierdzenie, że należy całkowicie zmienić system komunikacji. Tak się składa,
      że mamy jeden z najlepszych w Polsce systemów komunikacji. A poza tym co ta
      ekonomistka od siedmiu boleści chce zmienić. i za co?
      - mówi, wiem o mieście wszystko - nawet nie wie jak się rozkładają wpływy z
      podatków do budżetu miasta. paranoja.

Pani Kłamliwa Niedouczona i Leniwa Mario. Nic Pani nie wie. Jako mieszkaniec
      tego miasta boję się myśleć co pani wymyśli jak Pani wygra. Platforma powinna
      się wstydzić takiej guły - kandydatki na Prezydenta Miasta Poznania.

• 1goodman Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe 15.11.06, 10:00
        milomi1 napisał:

> Tak się składa,
        > że mamy jeden z najlepszych w Polsce systemów komunikacji.

Taaak ? Zapraszam na Bukowską lub Przybyszewskiego w godzinach szczytu. Albo na
        Aleje Niepodległości. Przypominam, że Pan Grobelny chciał w Al. Niepodległości
        wprowadzić nowe połączenie z węzła autostradowego Dębiec (tak, aby klienci mieli
        bezpośredni dojazd do Starego Browaru Pana Kulczyka, miało nas to kosztować 60
        mln. zln, na całe szczęście udało się to na razie zablokować) Pan Grobelny
        blokował przez cały czas remont stadionu Warty, bo w aktualnych warunkach byłaby
        to również konkurencja dla Kulczyka. Władował za to miliony w klub sportowy w
        miejscu kompletnie do tego nieprzystosowane. Radzę wysłuchać opinii mieszkańców
        tego rejonu. Tory do nikąd ? Ślepyś? Chodzi o to, że z powodu błędów
        Grobelnego tory te są do nikąd. Jak nie wierzysz to możesz sprawdzić
        organoleptycznie. itp, itd.

A poza tym co ta
        > ekonomistka od siedmiu boleści chce zmienić. i za co?
        > - mówi, wiem o mieście wszystko - nawet nie wie jak się rozkładają wpływy z
        > podatków do budżetu miasta. paranoja.
        >
        > Pani Kłamliwa Niedouczona i Leniwa Mario. Nic Pani nie wie. Jako mieszkaniec
        > tego miasta boję się myśleć co pani wymyśli jak Pani wygra. Platforma powinna
        > się wstydzić takiej guły - kandydatki na Prezydenta Miasta Poznania.
        >
        >
        • milomi1 Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe 15.11.06, 10:08
          organloeptycznie goodman to ty mnie możesz cmoknąć w d....
          • Gość: jackx Rozwój Wielkopolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:17
            Dlaczego wszyscy porównując Wrocław do Poznania odnośnie budowy nowych fabryk
            mają takie duże zastrzeżenia do prezydenta Poznania. Przecież fabryki na Dolnym
            Śląsku powstają nie w samym Wrocławiu a w województwie. Trzeba więc porównywać
            Dolny śląsk z Wielkopolską. A jeżeli tutaj wychodzimy według kogoś gorzej to
            można mieć jedynie żal do rządzących województwem. Do tych szczęścia nie mamy.
            Ostatnio bije wszystkich na głowę wojewoda wielkopolski,który blokuje wszystko
            jak idzie.
            • Gość: Wielkopolanin Re: Rozwój Wielkopolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:46
              Maja niszczyc Grobelnego to go niszcza .Manipuluja wszyscyod Wyborczej po PTV3.
              • bloggi Re: Rozwój Wielkopolski 15.11.06, 16:47
                Gość portalu: Wielkopolanin napisał(a):

> Maja niszczyc Grobelnego to go niszcza .Manipuluja wszyscyod Wyborczej po
                PTV3.

o tak! Tajemniczy atak układu na NIEWINNEGO lalusia. Buahhaaahhh!
                Biedny, podejrzany od kilku lat. A chciał tak dobrze dla mieszkańców! Sprzedał
                taniej ziemię znajomemu biznesmenowi!!!!
                A media go tak niszczą! Buahhaaaahh!
                Tylko, że coś ostatnio niewiele wspominają o jego sądowych problemach.
                • Gość: forumkiller1 Re: Rozwój Wielkopolski IP: *.europe.hp.net 16.11.06, 15:39
                  Co do sadowych problemow to sprawdz sobie wyrok sadu, ktory niedawno zapadl
                  (podpowiem - uniewinniajacy). A sprzedaz taniej ziemi - wole zeby taniej ja
                  sprzedal Kulczykowi, ktory COS ZROBIL i to nawet takie cos co wygralo konkurs
                  na calym swiecie, niz zeby jej nie sprzedal i bysmy nadal ogladali przepiekne
                  haszcze zielska i rozpadajacy sie stary browar wygladajacy raczej na bimbrownie.
                  A poza tym to Ty wychodzisz tu na najbardziej zajadla osobe i robisz po prostu
                  piekna antyreklame MPW. Jesli faktycznie tak bardzo ja popierasz to najlepiej
                  sie po prostu nie odzywaj.
            • Gość: me Re: Rozwój Wielkopolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:49
              jak chca porownywac to niech jada sobie porownac stan ulic i rozwiazania
              komunikacyjne w ruchu ulicznym. wtedy przestana narzekac debile. zycze
              wszystkiego najlepszego w jezdzie samochodem po ulicach "kocich lbach "
              Wroclawia:)
              • bloggi wałki Grobelasa 15.11.06, 16:58

> jak chca porownywac to niech jada sobie porownac stan ulic i rozwiazania
                > komunikacyjne w ruchu ulicznym. wtedy przestana narzekac debile. zycze
                > wszystkiego najlepszego w jezdzie samochodem po ulicach "kocich lbach "
                > Wroclawia:)

widzę sztabowcu, że nosa poza Poznań to chyba nie wytykasz;

Poza tym reprezentujesz archaiczny tryb myślenia - tak jak Twój kiepski
                prezydent. Otóż te "kocie łby" są właśnie we Wrocławiu wymieniane na gładki
                asfalcik. Ilość remontów dróg jaka się tam dokonuje rzeczywiście - aparliżuje
                miasto. Oznacza to również, ze za parę lat będą mieli super drogi. Tymczasem
                wiele poznańskich ulic woła o pomstę do nieba. Ale nic dziwnego.
                SKoro Grobelny jeszcze przed wyborami w 2002 mówił o poszerzeniu Głogowskiej,
                że "będzie gotowa w 2 lata", a zaczął ja robić dopiero latem 2006 roku...
                Co tu się dziwić.

Wszyscy się z Poznania śmieją. I z takiego prezydenta. On się posługuje
                statyskami? Buahhaahhh!!
                Każdy kto chociaż trochę zagłębiał się w statystyki wie jak można nimi szastać
                i jakie wałki z nimi robić. To jak rozumiem leży w naturze pana RG - różnego
                rodzaju wałki.

Grobelny papla się w statystykach a prezydenci innych miast ściągają inwestorów
                (Wrocław, Kraków, Gdańsk....)

to jest problem - dlatego panu RG trzeba powiedzieć jak najszybciej do widzenia!

• Gość: toya POlemika w stylu POpapranca uwłacza nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:11
                  tak sie składa kmiotku ze bywam w pozdrozy słuzbowo i popieram zdane Twego
                  przemówcy, bywam też w tym Wrocławiu, żenada jeśli chodzi o ruch, Warszawa
                  podobnie, inwestycje przeterminowane latami (wiadukty, mosty, remonty) ale jak
                  plaszczysz dupe biurwo gryzipiorku i ryja nie wystawiasz poza swoje biurko to
                  skad masz to wiedziec, prawda? z forum czytając POplecznikow i POpapranców lub
                  suflerów tej bambery z Szamotuł? heheheheheh
                • Gość: jeju Re: wałki Grobelasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:17
                  ja zainwestowałabym w Twoja reedukacje i w twoje podróze po kraju. Wtedy byc
                  moze bedziesz miał porownanie realne a nie teoretyczne wiesci dziwnej tresci od
                  POpapranych suflerów Pani Masło.Wszyscy smieja sie z Poznania a MY smiejemy się
                  z zawistnego ciemnogrodu klakierów z Szamotuł:) i z takiej kandydatki na fotel
                  prezydenta która kompromituje sie juz przy pierwszej debacie:)! Mniej niz zero
                  znaczy Pani Pani NIKT bez swoich suflerów. Zgubiła wczoraj chyba ściagi bo nic
                  nie wiedziała albo się ośmieszała, tak jak choćby temat z kampusem hahaaha
        • Gość: wroclawiak Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: 83.238.246.* 15.11.06, 17:05
          Zapraszam kolego do Wrocławia abyś miał możliwość postać w prawdziwych korkach.
          W Poznaniu jestem dwa razy w tygodniu i wasze miasto komunikacyjnie to raj w
          porównaniu chociażby z Łodzią, Krakowem i Warszawą. Ten goodman jakimś dziwnym
          człowiekiem jest, chyba nigdzie poza Poznaniem nie był a wyraża opinie, tak to
          wygląda dla człowieka z zewnątrz.
          • Gość: ojeju Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:17
            brawo wrocławiak, nareszcie ktos sensowny:)
          • bloggi Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe 15.11.06, 19:51
            Gość portalu: wroclawiak napisał(a):

> Zapraszam kolego do Wrocławia abyś miał możliwość postać w prawdziwych
            korkach.
            > W Poznaniu jestem dwa razy w tygodniu i wasze miasto komunikacyjnie to raj w
            > porównaniu chociażby z Łodzią, Krakowem i Warszawą.

tak, tak te numery już znamy; ja piszę z Honolulu;

ja zapraszam zatem na Hetmańską, Garbary, Naramowicką, Dąbrowskiego,
            Roosevelta, Królowej Jadwigi, Solną, Trasę Średnicową, Lechicką, Pułaskiego,
            Grunwaldzką, Dolną Wildę, Jana Pawła II, Niepodległości, Estkowskiego,
            Wyszyńskiego; Obornicką, Głogowską...

poczujesz się jak w raju!
            • Gość: mostowiak a ja zapraszam do warszawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:41
              wtedy docenicie swoj Poznan oszołomy!!!!
    • Gość: :) Pasło-Masło blamaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:55
      to nam sie pani z Szamotuł skompromitowała wczoraj, zero wiedzy, zero wizji,
      zero konkretow mniej niz zeroooooooo
      • Gość: SPJ Re: Grobelny blamaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:08
        Kompromitacją są wasze wypowiedzi, jedyne co potraficie to atakować
        presolnalnie MPS i nazywać innych forumowiczów debilami albo że mogą was
        pocałować w d...
        No ale mnie to nie dziwi - wyborcy grobelnego więcej po was spodziewać się nie
        można :)
        Radzę poszukać sobie ulotki grobelnego sprzed 4 lat.To samo pieprzenie,te
        same "konkrety" jakie obiecuje Grobelny.
        Zero szacunku dla tego kłamcy.
        • Gość: wiktor Re: Grobelny blamaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:47
          hahahaha to mnie rozsmieszyles , wczoraj w ogolnopolskie tv bodajze w tvn w
          programie teraz my zdekonspirowano taktyke kandydatow PO na prezydentow, że
          podaja wyssane klamliwe statystyki by zdyskredytowac kontrkandydatow. Wiec kto
          tu jest klamliwy?! Masło-POsło odszczekac musi teraz wszystkie klamsta a to co
          wczoraj zaprezentowala w debacie kiedy nie miala wsparcia suflerow z PO to
          dramat. Ta kobieta chyba z ksiezyca spadla chociaz bardziej realne ze spod
          samiuskich Szamotul heheheh. PseudoPoznaniakom mowimy NIE!!!!
          • Gość: kix Święta słowa Wiktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 16:09
            To typowa niewyżyta korporacjonistka ze słomą w obuwiu. Takie sprawiała
            wrażenie w radio przynajmniej, więc słomy nie było widać, ale b. mocno
            szeleściła.
            • Gość: wiktor Re: Święta słowa Wiktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 16:24
              jak ona chce tworzyc miejsca pracy?! bo w korporacjach wslawila sie tym ze
              glownie zwalniala bez skrupułow
              • bloggi Re: Święta słowa Wiktor 15.11.06, 16:44
                o kolejny wpis sztabowca pana RG;

jeśli MP-W zwolni LENIWYCH I NIEKOMPETENTNYCH URZĘDNIKÓW chociażby i 1/4 z nich
                to będę bardzo zadowolony! i tym bardziej na nia zagłosuję!
                • Gość: nasrasz Re: Święta słowa Wiktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:07
                  najlepiej ciebie zwolnic debilu, ciekawe jakbys sie czul.Ciebie tez zwolnic w
                  pizdu bo zamiast pracowac to wypisujesz brednie na forach POpaprancu.
    • Gość: changpilsner Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.static.asianet.co.th 15.11.06, 18:38
      Przeczytałem Wasze wszystkie komentarze. Nie przepadam za Grobelnym i nie znam
      Pasło, ale przestańcie bić pianę. Nie wiem, czy to są miarodajne dane, ale chyba
      z Poznaniem nie jest tak źle. Proszę wejść na stronę www.city.poznan.pl (fakty i
      liczby) i poszukać danych nt.PKB i innych. Wprawdzie są to dane GUS-u na rok
      2004, ale chyba nie ma jeszcze nowych i wynika, że Poznań był na drugim miejscu
      za Warszawą. Może teraz się wiele zmieniło. Zazdroszczę Wrockowi, że oddali tyle
      głosów na Prezydenta. My niestety jak zwykle musimy wybierać mniejsze zło.
      Pozdrawiam!
    • bloggi Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe 15.11.06, 19:40
      wkamil2 jakież to wzruszające i zarazem tragiczne;
      doprawdy głosowałeś na panią Pasło?
      sztabowiec Grobelnego głosuje na panią MP-W?

Oj coś nie tak dzieje się w sztabie! "Rozmydlone deklaracje i obietnice" - co
      za nowe wspaniałe określenie! Zupełnie jak Termy Maltańskie Ryszarda
      Grobelnego! Rysiu kiełbasy wyborczej serwuje zawsze ostro i dużo. Jest juz ona
      jednak zepsuta. Ale sztabowcom jak widać smakuje.

• Gość: Zet Pani Pasło IP: *.com 15.11.06, 20:14
        Pani Paslo to kot w worku podrzucony z warszawki. Kobieta przeszla pranie mozgu
        w tej warszawce i nabyla typowej dla warszawiakow buty. Paslo tylko interesuje
        wlasna kariera. I to pokazywanie wyzszosci wszystkim swoim rozmowcom i
        traktowanie ich jak smieci.

Nie chce takiej pani prezydent!
      • Gość: Lech Hooligans Re: Debata kandydatów na prezydenta w Gazeta Cafe IP: *.ninjaproxy.com 15.11.06, 20:29
        Marysiu wypad do Warszawy! Albo do Szamotuł! Nie chcemy cię w Poznaniu! Zabierz
        ze sobą tych wszystkich swoich pachołków z tego forum. Zaśmiecają je tylko.
      • Gość: me bloggi Ty masz jakas schize sztabową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:37
        on ma zryty łeb sluchajcie!!! mania prześładowcza, uwazaj bo otworzysz lodówke
        a tam zobaczysz sztabowcow kimkowliek twoj wybujały rozumek uwaza ze oni sa;).
        A sam do jakiego sztabu nalezysz?
        • bloggi Re: bloggi Ty masz jakas schize sztabową 16.11.06, 23:20

> on ma zryty łeb sluchajcie!!! mania prześładowcza, uwazaj bo otworzysz
          lodówke
          > a tam zobaczysz sztabowcow kimkowliek twoj wybujały rozumek uwaza ze oni
          sa;).
          > A sam do jakiego sztabu nalezysz?

Droga/drogi "me" vel. inne ksywki

Należę do sztabu Poznaniaków, którzy mają dość pana RG. Gdybyś nie dał/dała się
          omamić jego paplaninie lub co gorsza ofercie dla której w sztabie siedzisz i
          nie wypisywał/a tutaj bzdur, na pewno nie umieszczałbym tutaj swoich postów.

Wobec jednak żenującego poziomu podobnego charkteru wpisów postanowiłem tutaj
          pozamieszczać nieco wpisów. To wszystko.

Schiza sztabowa? Dobre określenie, tylko, że nie na mnie ale na poziom tekstów,
          jakie sie tu od paru dni pojawiają.

Zastanów sie dobrze zanim 26.11 oddasz głos.
    • michal773 Grobek ściemnia 16.11.06, 11:56
      • michal773 Re: Grobek ściemnia 16.11.06, 11:59
        Od lat obiecuje złote góry a potem nic nie robi! Mam juz dosyć tego palanta i
        jego pozorowanych działań, nieudolności jego urzędników i parszywych obietnic.
        Owszem Grobek świetnie umie się zaprezentować i wiilu ciemniaków się na to
        nabiera, ale niestety prawda w oczy kole, bo nic przez te 8 lat nie zrobił!
        • Gość: Refleks Re: Grobek ściemnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:03
          To prawda, że Pan Grobelny ładnie umie mówić, ale nie na tym przecież polega
          rządzenie miastem. W ostatnich latach zaliczył tyle wpadek, że już wystarczy i
          nie chcemy więcej.Dajcie szansę kobiecie. Ona na prawdę potrafi. Zobaczycie!
          • Gość: jotysz POsło nawet gadki nie ma, a co dopiero działanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:35
            • michal773 Re: POsło nawet gadki nie ma, a co dopiero działa 16.11.06, 17:11
              Prorok się znalazł. Dobrze wiemy jak działa Grobelny, siedzi i czeka na mannę z
              nieba. Wole małomówną ale gotową do działania wisniewską niż peplającego
              dinozaura, który następnie siedzi i pierdzi w fotel.
              • Gość: mana Do jakiego dzialania oszolomie?! co zrobila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:46
                dla Poznania dotychczas pojawila sie jak efemeryda i tak szybko zniknie do
                wawy!!! dobrze wiemy o co chodzi Masło-POsło.Gotowośc do działania, dobre
                okreslenie hehehe gotowi to My jestesmy wszyscy do dzialania lecz to nas nie
                upowaznia to kandydowania na fotel prezydenta bo najpierw trzeba cokolwiek
                Poznaniowi i mieszkancom zaoferowac lub wykazac sie dzialaniem na nizszych
                szczeblach. Trzeba by poznaniacy znali kandytata nie tylko z powodu
                przynaleznosci do partii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka