Dodaj do ulubionych

historyku12

18.11.06, 15:32
Wczoraj około 17 napisałeś post, który był żywym przedrukiem tekstu z WW
dotyczący radnego Ł z podpisem naczelnego. Wyglądało to tak, jakbyś
wprowadził ten tekst z dyskietki Zatytułowałeś go „oj, oj radny” Bardzo
szybko ten post zniknął z forum. Powiedz dlaczego? Cenzura zadziałała? A może
ty sam szybko o to wystąpiłeś?
Bardzo ciekawe i podejrzane. Wiem to, bo akurat wtedy prowadziłem małą
dyskusję na tym forum z burmistrzem.
Obserwuj wątek
    • historyk12 Re: historyku12 18.11.06, 17:29
      ano niestety cenzura zadziałała. Napisałem w tej sprawie do moderacji, odpisali,
      że wątek zniknął, bo "naruszał prawa autorskie". Skoro tak, to powinni skasować
      jeszcze wiele innych wątków, bo wklejanie artykułów z innych stron to powszechna
      praktyka.

Ale mniejsza z tym. Założyłem ten wątek po raz drugi. Tym razem jedynie w kilku
      zdaniach przedstawiając artykuł i dając link do wrzesnia.info.pl. I znowu
      skasowali. To zwyczajna cenzura.

Złożyłem protest do forum@agora.pl i po raz trzeci założyłem wątek. Tym razem
      (jeszcze?) przetrwał
      • balbuena Re: historyku12 18.11.06, 18:36
        Rozumiem, że ktoś ciebie podał o naruszenie praw autorskich? Wątek zginął
        bardzo szybko, czyli była szybka reakcja.
        • historyk12 Re: historyku12 18.11.06, 20:48
          No musiał ktoś zakapować, bo w starszych wątkach jest powklejana kupa całych
          artykułów z różnych stron, wrzucanych równiez przeze mne, ale także np. przez
          pana.nikt. I nikomu to nie przeszkadzało, dopiero jak było niewygodne dla
          Łosińskiego to zniknęło. Ale to chyba nie pierwszyzna. Kiedyś ktoś (nie pamiętam
          juz kto - kokodryl, czy Zbyszko15, czy jeszcze kto inny) narzekał, że mu
          skasowano właśnie wątki o panu Ł.
          W ogóle mnie interesuje, kto moderuje forum Września. Bo mam wrażenie, że
          politycy pewnej opcji
          • historyk12 Re: historyku12 18.11.06, 20:50
            O znalazłem kto i gdzie narzekał na tę cenzurę:

cenzura polityczna
            Autor: korokodryl
            Data: 27.06.06, 15:09
            Oczywiscie ktoś sie poczuł urazony i usunał moje i innych wpisy dotyczace
            wspolpracy pewnego polityka z gazeta.
            Tak jakby to jakas zbrodnia byla o tym pisac.
            Widac jak bardzo sie ktos tu czegos wstydzi.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=147&w=44287280
            Moze to dobry temat dla np WW?Jak myslicie?
            • balbuena Re: historyku12 18.11.06, 21:33
              ale właściwie to żywcem przeniesione z WW. a może naczelny nie życzył sobie
              tego? miał właściwie takie prawo
              • historyk12 Re: historyku12 19.11.06, 17:21
                1. Nie wiem czy życzenia naczelnego WW mogą mieć tu znaczenie, np. znawca prawa
                autorskiego Piotr Waglewski uważa, że takie wklejanie artykułów z linkiem nie
                narusza praw autorskich, a tym samym jest legalne.
                2. Za drugim razem nie wkleiłem artykułu, tylko zrobiłem coś w stylu "przegląd
                prasy", tzn. w kilku zdaniach przedstawiłem artykuł i zamieściłem link. I TO
                TAKŻE SKASOWANO Z TEJ STRONY. W tym wypadku nie mowy o żadnym naruszeniu praw
                autorskich, było to więc zwyczajne posunięcie cenzorskie.
                3. A to co napisałem wyżej potwierdza chociażby to, że po mojej interwencji w
                agorze, wątek założony po raz trzeci przetrwał. Czyli wtedy naruszał prawa
                autorskie, a nagle naruszać przestał
                4. Mogę nawet na tym forum znaleźć mnóstwo takich wklejonych artykułów z innych
                stron. I to jakoś nikogo nie boli, wątki nie są kasowane. Czyli mam kolejny
                dowód, że skasowanie wątku o Łosińskim było po prostu cenzurą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka