Dodaj do ulubionych

dr Skupin ze św.Rodziny

21.11.06, 14:33
bardzo proszę o opinię o tym gnekologu/ile za opiekę przy porodzie
Obserwuj wątek
    • justyna294 Re: dr Skupin ze św.Rodziny 21.11.06, 14:44
      czesc
      dr skupin jest moim lekarzem. bardzo fajny jako człowiek i dobry jako lekarz.
      koleżanki chwalą go.jednak ja się troskze na nim zawiodłam. prowadził cała
      ciąże wszystko było ok, ale trafiłam do szpitala na sam koniec ciąży. pomylił
      się z wagą dziecka ok 1 kg!!!!! drugi lekarz który mnie badał na ip był
      zaskoczony jak można się tak było pomylic. pytałam go o to czy mógłby byc przy
      porodzie- odpowiedział mi, ze jak bedzie akurat miał czas albo duzur to może
      byc , ze nie zostawi swoich pacjentek w gabinecie.także dałam spokoj. a nie
      lepiej rodzic ci będzie z połozną? my wybralismy połozna i byłam na prawde
      zadowolona. była przy nas cały czas na porodówce, o wszystko zadbała.

pozdrawiam
      • tess74 Re: dr Skupin ze św.Rodziny 21.11.06, 16:33
        Dr Skupin jest też moim lekarzem- na pytanie o swoją stawkę za obecność przy
        porodzie- oczywiście poza dyżurem na wezwanie- odpowiedział, że pozostawia to
        mojemu uznaniu, bo chce być dostepny dla wszystkich pacjentek bez względu na
        ich stopień zamożności i nigdy nie okresla tej kwoty. Oczywiście nie bedzie
        mógł przyjechać, jeśli poród bedzie miał miejsce w czasie jego godzin przyjęć w
        gabinecie prywatnym.W związku z tym, że takiej sytuacji się obawiam, podobnie
        jak poprzedniczka zdecydowałam się na położną. A jeśli chodzi o wagę Jej
        maleństwa, to naprawdę dziwne z tą pomyłką, bo doktor jest znany raczej z tego,
        że w tych kwestiach się nie myli. Tak słyszałam od personelu szpitalnego.
        Ogólnie rzecz biorąc polecam. Jest to pierwszy kulturalny ginekolog, z jakim
        miałam okazję się spotkać. Oczywiście wiem, że to pewnie nieszczęsliwy
        przypadek, że dotąd trafiałam na niekulturalnych, osłych, wyrażnie nie
        lubiących kobiet, a przede wszystkim przemądrzałych, ale tak mi się akurat
        złożyło i teraz jestem mile zaskoczona.
    • maja307 Re: dr Skupin ze św.Rodziny 25.11.06, 21:46
      Moją ciążę również prowadzi ten lekarz.
      Zgadzam sie z opinią poprzedniczek, że jest bardzo kulturalny, nie pozwala
      sobie na głupie żarty-bardzo nie lubię takiego zachowania u ginekologów.
      Ostatnio jednak straciłam do niego zaufanie (może bezpodstawnie ?) bo badanie
      przezierności chce mi zrobić w 14t 1d, a wszędzie czytam że to raczej za późno.
      Spytałam go, czy nie jest to zbyt późny termin, ale on upiera się, że nie.
      Dla pewności jestem umówiona wcześniej u specjalisty, bo bardzo zależy mi na
      tym badaniu, ze względu na to, że mam 31 lat i jest to moje pierwsze dziecko.

Odnośnie obecności przy porodzie, nie poruszałam jeszcze tego tematu, ale
      liczyłam, że jeśli pacjentka umawia się z nim i zapłaci odpowiednią sumę to
      lekarz przyjedzie bez względu na to, czy będzie akurat przyjmował w gabinecie
      prywatnym.
      Doktor przyjmuje w swoim gabinecie we wt, śr, czw od ok 16 do ostatniej
      pacjentki, zatem trudno będzie się wstrzelić z porodem w odpowiedni termin ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka