Dodaj do ulubionych

Produkty godne polecenia:) godne Poznania

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 21:36
Lody marcepanowe firmy Augusto,piwo Lech w zlotej puszce,ciasto bbrzoskwiniowo -
budyniowe z ciastkarni Nasz Klub na ulicy Wozne:))ale slodko
Obserwuj wątek
    • Gość: ethanol Re: Produkty godne polecenia:) godne Poznania IP: *.coh.org 14.07.01, 00:56
      i marciny
    • Gość: Agata Lody marcepanowe? IP: 195.205.4.* 14.07.01, 10:44
      Gość portalu: august napisał(a):

> Lody marcepanowe firmy Augusto,

A co to takiego? Nigdy takich nie widziałam. Może są tylko w Poznaniu... W każdym
      razie: jak wyglądają (na patyku czy w pudełeczku, duże czy małe, drogie czy
      tanie) i gdzie mozna je kupić (supermarket czy budka)?

piwo Lech w zlotej puszce,ciasto bbrzoskwiniowo
      > -
      > budyniowe z ciastkarni Nasz Klub na ulicy Wozne:))ale slodko

• Gość: Radost Re: Lody marcepanowe? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 10:50
        Zapewne chodzi o lody jubileuszowe! firmy Augusto (fioletowe opakowanie)
        wychodza tylko latem:) zawieraj paste marcepanowa i sa naprawde pyszne! mozna
        jes dostac raczej w kazdym markecie:)szukaj logo firmy Augsto-pozdro:)
    • Gość: Agata Nie ma lodów marcepanowych!!! IP: 195.205.4.* 18.07.01, 12:52
      Dzwoniłam do Augusto w Kaliszu. Już nie robią lodów marcepanowych, bo były za
      drogie. Może wiecie, gdzie można jeszcze je kupić ze starych zapasów?
      • Gość: Radost Re: Nie ma lodów marcepanowych!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:05
        Jestem w szkou:) dzwonilas do augusto:)?? sprobuj w Jumbo na Franowei albo na
        Piatkowie:) jak dostane to moze Tobie przesle:) ach zobacz w obu Hiach i moze
        Piotr i Pawel na Promienistej:)
        • Gość: Agata Re: Nie ma lodów marcepanowych!!! IP: 195.205.4.* 18.07.01, 21:43
          Gość portalu: Radost napisał(a):

> Jestem w szkou:) dzwonilas do augusto:)?? sprobuj w Jumbo na Franowei albo na
          > Piatkowie:) jak dostane to moze Tobie przesle:) ach zobacz w obu Hiach i moze
          > Piotr i Pawel na Promienistej:)

Jest problem - mieszkam w Warszawie. Ale będę wkrótce w Poznaniu, to może kupię.
          A propos: jaki hipermarket mam po drodze z Warszawy, przy wjeździe do Poznania?
          Jest jakiś?

• Gość: q Re: Nie ma lodów marcepanowych!!! IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 21:45

1)ETC w Swarzędzu.
            2) Real na Franowie ( ale to dluzsza przeprawa). dobrze zobaczyc na mape
            ( www.info.poznan.pl/Map)
          • Gość: Radost Re: Nie ma lodów marcepanowych!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 00:24
            Gość portalu: Agata napisał(a):

> Gość portalu: Radost napisał(a):
            >
            > > Jestem w szkou:) dzwonilas do augusto:)?? sprobuj w Jumbo na Franowei albo
            > na
            > > Piatkowie:) jak dostane to moze Tobie przesle:) ach zobacz w obu Hiach i m
            > oze
            > > Piotr i Pawel na Promienistej:)
            >
            > Jest problem - mieszkam w Warszawie. Ale będę wkrótce w Poznaniu, to może kupię
            > .
            > A propos: jaki hipermarket mam po drodze z Warszawy, przy wjeździe do Poznania?
            >
            > Jest jakiś?
            >

Przy wjezdzie to faktycznie bedzie centrum ETC, mozna tez odbic na Franowo i tam
            jest mekka hipermaketow - jest i Jumbo i M1:) Powodzenia!
            P.S jutro bede tropil ten deficytowy jak sieokazuje produkt- o wynikach sleedztwa
            poinformuje:)
    • Gość: Agata Woda grodziska - gdzie kupić? IP: 195.205.4.* 19.07.01, 13:51
      Można ją jeszcze dostać? Kiedyś zalewała całą Wielkopolskę, a teraz? Czy jest w
      jakimś markecie? A jeżeli jest, to taka jak kiedyś (gazowana w brązowym szkle)
      czy jakieś inne wariacje (gaz, bez gazu, plastik itp.)?
      • Gość: Radost Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 18:56

> Można ją jeszcze dostać? Kiedyś zalewała całą Wielkopolskę, a teraz? Czy jest w
        >
        > jakimś markecie? A jeżeli jest, to taka jak kiedyś (gazowana w brązowym szkle)
        > czy jakieś inne wariacje (gaz, bez gazu, plastik itp.)?
        Woda Grodziska jest raczej ogolnodostepna:) w marketach i delikatesach - niestety
        dostepna jest wersja w butelce plastikowej - gazowana , bez gazu , rozne smaki -
        tonic , pomarancz, cytryna , wielowocowa, ornazada:) takze w bulach 5l! ponoc w
        Grodzisku mozna dostac jescze w szkle...
        Co do lodow marcepanowch - widzialem je w markecie na Proministej Piotr i Pawel a
        czy sa w marketach na Franowie jescze nie ustaliem ale podjrzewam ze w Jumbo
        mozna je dostac (to najwiekszy jumbo z poznaskich) w tym na Piatkowie sie
        skonczyly:((

• Gość: Agata Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: 195.205.4.* 19.07.01, 20:12

> Woda Grodziska jest raczej ogolnodostepna:) w marketach i delikatesach - nieste
          > ty
          > dostepna jest wersja w butelce plastikowej - gazowana , bez gazu , rozne smaki
          > -
          > tonic , pomarancz, cytryna , wielowocowa, ornazada:) takze w bulach 5l! ponoc w
          >
          > Grodzisku mozna dostac jescze w szkle...
          > Co do lodow marcepanowch - widzialem je w markecie na Proministej Piotr i Pawel
          > a
          > czy sa w marketach na Franowie jescze nie ustaliem ale podjrzewam ze w Jumbo
          > mozna je dostac (to najwiekszy jumbo z poznaskich) w tym na Piatkowie sie
          > skonczyly:((
          >

OK. Teraz kilka pytań.
          1.Czy ETC w Swarzędzu jest po prawej czy lewej stronie (jak się jedzie do Was z
          Warszawy) i czy łatwo zauważyć ten sklep? Są wcześniej jakieś tablice,
          informacje, czy coś takiego?
          2. Czy mozliwe, że tam też są lody marcepanowe?
          3. Co to w ogóle jest to ETC? Nigdzie indziej w Polsce o czymś takim nie
          słyszałam. Czy to tak, że ETC to duże centrum, a w środku jest jeszcze duży
          hipermarket (coś jak Real w ramach M1)?
          • Gość: Radost Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 20:28

> Gość portalu: Radost napisał(a):
            >
            > > Woda Grodziska jest raczej ogolnodostepna:) w marketach i delikatesach - n
            > ieste
            > > ty
            > > dostepna jest wersja w butelce plastikowej - gazowana , bez gazu , rozne s
            > maki
            > > -
            > > tonic , pomarancz, cytryna , wielowocowa, ornazada:) takze w bulach 5l! po
            > noc w
            > >
            > > Grodzisku mozna dostac jescze w szkle...
            > > Co do lodow marcepanowch - widzialem je w markecie na Proministej Piotr i
            > Pawel
            > > a
            > > czy sa w marketach na Franowie jescze nie ustaliem ale podjrzewam ze w Jum
            > bo
            > > mozna je dostac (to najwiekszy jumbo z poznaskich) w tym na Piatkowie sie
            > > skonczyly:((
            > >
            >
            > OK. Teraz kilka pytań.
            > 1.Czy ETC w Swarzędzu jest po prawej czy lewej stronie (jak się jedzie do Was z
            >
            > Warszawy) i czy łatwo zauważyć ten sklep? Są wcześniej jakieś tablice,
            > informacje, czy coś takiego?
            > 2. Czy mozliwe, że tam też są lody marcepanowe?
            > 3. Co to w ogóle jest to ETC? Nigdzie indziej w Polsce o czymś takim nie
            > słyszałam. Czy to tak, że ETC to duże centrum, a w środku jest jeszcze duży
            > hipermarket (coś jak Real w ramach M1)?

1. ETC jest po lewj stronie od strony Warszwy jet to przed Swarzedzem
            2.Mozliwe ze lody marcepanoe tam znajdziesz ale glowy nie daje:), podejrzewam ze
            tablice sa na pewno:)
            3. ETC to jeden z pierwszych w Polsce marketowych blaszakow, dzisaj nic
            sczegolnego - w poblizu jest tez i stacja benzynowa, dobra wloska restauracja:)
            naprawde:) i w srodku sa w tej chwili markety grupy Bricomarche i Intermarche-
            francuska siec.Jest tez kilkanscie sklepow z odzieza , perfumierie i sklep
            meblowy - calkiem rozsadny wybor! ale tak jak pislaem ot blaszne centrum handlowe-
            dobra restauracja i moze niezly wybor mebli a tak to zwwyczajny market
            Udanych lowow:) na marcepany!
            Swoja droga rozejrze sie tez po poznaskich cukirniach i kawiarnianych ogrodkach -
            moze maj cos takiego??:)
            • Gość: Agata Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: 195.205.4.* 19.07.01, 20:51

> 3. ETC to jeden z pierwszych w Polsce marketowych blaszakow, dzisaj nic
              > sczegolnego - w poblizu jest tez i stacja benzynowa, dobra wloska restauracja:)
              >
              > naprawde:) i w srodku sa w tej chwili markety grupy Bricomarche i Intermarche-
              > francuska siec.

O, to ekstra! Ja znam te sklepy, już kiedyś byłam w takim gdzieś na Pomorzu.
              Rewelacja, tam mieli towary, jakich w życiu nie widziałam. Niby nic szczególnego,
              ale jakieś ciekawostki: niespotykana gdzie indziej kawa, francuska herbata itd.
        • Gość: Agata Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: 195.205.4.* 23.07.01, 10:20

>
          > > Można ją jeszcze dostać? Kiedyś zalewała całą Wielkopolskę, a teraz? Czy j
          > est w
          > >
          > > jakimś markecie? A jeżeli jest, to taka jak kiedyś (gazowana w brązowym sz
          > kle)
          > > czy jakieś inne wariacje (gaz, bez gazu, plastik itp.)?
          > Woda Grodziska jest raczej ogolnodostepna:) w marketach i delikatesach - nieste
          > ty
          > dostepna jest wersja w butelce plastikowej - gazowana , bez gazu , rozne smaki
          > -
          > tonic , pomarancz, cytryna , wielowocowa, ornazada:) takze w bulach 5l! ponoc w
          >
          > Grodzisku mozna dostac jescze w szkle...
          > Co do lodow marcepanowch - widzialem je w markecie na Proministej Piotr i Pawel
          > a
          > czy sa w marketach na Franowie jescze nie ustaliem ale podjrzewam ze w Jumbo
          > mozna je dostac (to najwiekszy jumbo z poznaskich) w tym na Piatkowie sie
          > skonczyly:((
          >

Ale numer. Byłam w Poznaniu i woda grodziska rzeczywiście jest. Ale, uwaga: nie
          było Wielkopolanki! W Tesco, Auchan i ETC. Za to w ETC buła... Mazowszanka!
          Zapytam tak wprost, bez ogródek: nie wkurwia was to?

• Gość: mysz Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: *.phil.uni-erlangen.de 23.07.01, 20:04
          tylko w plastikowych butelkach??
          no co ty - moj ojciec caly czas kupuje Grodziska, zawsze znosi do chaty szklane butelki. sprobuj na Jezycach,
          np. ''Romek'' (rog Kraszewskiego i Slowackiego, na przeciwko ''Prosiaczka'')
          pozdr.
          M.
      • Gość: bula Re: Woda grodziska - w szkle IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 21:16

> Można ją jeszcze dostać? Kiedyś zalewała całą Wielkopolskę, a teraz? Czy jest w
        >
        > jakimś markecie? A jeżeli jest, to taka jak kiedyś (gazowana w brązowym szkle)
        > czy jakieś inne wariacje (gaz, bez gazu, plastik itp.)?

Można dostać ją w szklanej (brązowej, zielonej, białej) butelce w sklepie "chata
        polska" przy ul. szamotulskiej blisko bistro "dorota".
        Pozdro
        • Gość: Agata A piwo grodziskie? IP: 195.205.4.* 19.07.01, 21:26
          Juz go chyba nie ma, co? A pamiętam: to był taki napój z drożdżami na dnie
          butelki. Ogólnie uważany za straszny syf, ale miał wielu amatorów, którzy pili
          tylko to. Ja nie mam zdania, bo byłam wtedy małą dziewczynką i piłam pepsi.
          • Gość: bula Re: A piwo grodziskie se było IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 21:57

> Juz go chyba nie ma, co? A pamiętam: to był taki napój z drożdżami na dnie
            > butelki. Ogólnie uważany za straszny syf, ale miał wielu amatorów, którzy pili
            > tylko to. Ja nie mam zdania, bo byłam wtedy małą dziewczynką i piłam pepsi.

Piwko grodziskie miało swoich amatorów, ale musisz wziąć pod uwagę fakt, że w
            tamtych czasach również zdarzało się, że i piwka zabrakło. Nawiązując do tematu,
            piwko grodziskie było cholernie kłopotliwe, ponieważ pijąc je można było dostać
            zeza, a to wszystko związane było z wymienionymi przez Ciebie drożdżami. Kto
            chciałby się nażłopać jakiegoś białego świństwa??? brrr!!! (stąd tajne obserwacje
            butelki (a'' la James Błąd) przy minimalnym jej nachyleniu, aby to świństwo się
            nie wzruszyło i nie napakowało do spragnionej piwa gęby :)
            He He
            P.S. Niestety nie dane nam już będą "ewolucje oczne", nie dane nam będzie zakleić
            gębę "białym świństwem" (drożdżami !!!) piwko "grodziskie" zeszło było dobrych
            parę lat temu z tego świata.
            I ch.. z nim!!! (bez obrazy)
    • Gość: Agata Gorzałka wielkopolska IP: 195.205.4.* 23.07.01, 21:45
      Znacie coś takiego? Robią to w Kołaczkowie koło Gniezna.
      • Gość: Radost Re: Wielkopolanka w Auchan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 22:08
        Woda Wielkopolanka jest na pewno w markecie Auchan na ulicy Glogowskiej -pewnie
        byls w tym w Swadzimiu??:) pozdro a swoka droga o gorzalce Wielkopolkiej nie
        slyszalem:))) za to Wyborowa:)mmmmmm:)
        • Gość: Agata Re: Wielkopolanka w Auchan IP: 195.205.4.* 24.07.01, 11:44

> Woda Wielkopolanka jest na pewno w markecie Auchan na ulicy Glogowskiej -pewnie
          >
          > byls w tym w Swadzimiu??:) pozdro a swoka droga o gorzalce Wielkopolkiej nie
          > slyszalem:))) za to Wyborowa:)mmmmmm:)

Byłam w Auchan za miastem przy wyjeździe na Świecko. A co do gorzałki: też jej
          nie widziałam w Poznaniu. Króluje za to w okolicach Gniezna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka