Gość: august IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 21:36 Lody marcepanowe firmy Augusto,piwo Lech w zlotej puszce,ciasto bbrzoskwiniowo - budyniowe z ciastkarni Nasz Klub na ulicy Wozne:))ale slodko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ethanol Re: Produkty godne polecenia:) godne Poznania IP: *.coh.org 14.07.01, 00:56 i marciny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Lody marcepanowe? IP: 195.205.4.* 14.07.01, 10:44 Gość portalu: august napisał(a): > Lody marcepanowe firmy Augusto, A co to takiego? Nigdy takich nie widziałam. Może są tylko w Poznaniu... W każdym razie: jak wyglądają (na patyku czy w pudełeczku, duże czy małe, drogie czy tanie) i gdzie mozna je kupić (supermarket czy budka)? piwo Lech w zlotej puszce,ciasto bbrzoskwiniowo > - > budyniowe z ciastkarni Nasz Klub na ulicy Wozne:))ale slodko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Lody marcepanowe? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 10:50 Zapewne chodzi o lody jubileuszowe! firmy Augusto (fioletowe opakowanie) wychodza tylko latem:) zawieraj paste marcepanowa i sa naprawde pyszne! mozna jes dostac raczej w kazdym markecie:)szukaj logo firmy Augsto-pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Nie ma lodów marcepanowych!!! IP: 195.205.4.* 18.07.01, 12:52 Dzwoniłam do Augusto w Kaliszu. Już nie robią lodów marcepanowych, bo były za drogie. Może wiecie, gdzie można jeszcze je kupić ze starych zapasów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Nie ma lodów marcepanowych!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:05 Jestem w szkou:) dzwonilas do augusto:)?? sprobuj w Jumbo na Franowei albo na Piatkowie:) jak dostane to moze Tobie przesle:) ach zobacz w obu Hiach i moze Piotr i Pawel na Promienistej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Nie ma lodów marcepanowych!!! IP: 195.205.4.* 18.07.01, 21:43 Gość portalu: Radost napisał(a): > Jestem w szkou:) dzwonilas do augusto:)?? sprobuj w Jumbo na Franowei albo na > Piatkowie:) jak dostane to moze Tobie przesle:) ach zobacz w obu Hiach i moze > Piotr i Pawel na Promienistej:) Jest problem - mieszkam w Warszawie. Ale będę wkrótce w Poznaniu, to może kupię. A propos: jaki hipermarket mam po drodze z Warszawy, przy wjeździe do Poznania? Jest jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Nie ma lodów marcepanowych!!! IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 21:45 1)ETC w Swarzędzu. 2) Real na Franowie ( ale to dluzsza przeprawa). dobrze zobaczyc na mape ( www.info.poznan.pl/Map) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Nie ma lodów marcepanowych!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 00:24 Gość portalu: Agata napisał(a): > Gość portalu: Radost napisał(a): > > > Jestem w szkou:) dzwonilas do augusto:)?? sprobuj w Jumbo na Franowei albo > na > > Piatkowie:) jak dostane to moze Tobie przesle:) ach zobacz w obu Hiach i m > oze > > Piotr i Pawel na Promienistej:) > > Jest problem - mieszkam w Warszawie. Ale będę wkrótce w Poznaniu, to może kupię > . > A propos: jaki hipermarket mam po drodze z Warszawy, przy wjeździe do Poznania? > > Jest jakiś? > Przy wjezdzie to faktycznie bedzie centrum ETC, mozna tez odbic na Franowo i tam jest mekka hipermaketow - jest i Jumbo i M1:) Powodzenia! P.S jutro bede tropil ten deficytowy jak sieokazuje produkt- o wynikach sleedztwa poinformuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Woda grodziska - gdzie kupić? IP: 195.205.4.* 19.07.01, 13:51 Można ją jeszcze dostać? Kiedyś zalewała całą Wielkopolskę, a teraz? Czy jest w jakimś markecie? A jeżeli jest, to taka jak kiedyś (gazowana w brązowym szkle) czy jakieś inne wariacje (gaz, bez gazu, plastik itp.)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 18:56 Gość portalu: Agata napisał(a): > Można ją jeszcze dostać? Kiedyś zalewała całą Wielkopolskę, a teraz? Czy jest w > > jakimś markecie? A jeżeli jest, to taka jak kiedyś (gazowana w brązowym szkle) > czy jakieś inne wariacje (gaz, bez gazu, plastik itp.)? Woda Grodziska jest raczej ogolnodostepna:) w marketach i delikatesach - niestety dostepna jest wersja w butelce plastikowej - gazowana , bez gazu , rozne smaki - tonic , pomarancz, cytryna , wielowocowa, ornazada:) takze w bulach 5l! ponoc w Grodzisku mozna dostac jescze w szkle... Co do lodow marcepanowch - widzialem je w markecie na Proministej Piotr i Pawel a czy sa w marketach na Franowie jescze nie ustaliem ale podjrzewam ze w Jumbo mozna je dostac (to najwiekszy jumbo z poznaskich) w tym na Piatkowie sie skonczyly:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: 195.205.4.* 19.07.01, 20:12 Gość portalu: Radost napisał(a): > Woda Grodziska jest raczej ogolnodostepna:) w marketach i delikatesach - nieste > ty > dostepna jest wersja w butelce plastikowej - gazowana , bez gazu , rozne smaki > - > tonic , pomarancz, cytryna , wielowocowa, ornazada:) takze w bulach 5l! ponoc w > > Grodzisku mozna dostac jescze w szkle... > Co do lodow marcepanowch - widzialem je w markecie na Proministej Piotr i Pawel > a > czy sa w marketach na Franowie jescze nie ustaliem ale podjrzewam ze w Jumbo > mozna je dostac (to najwiekszy jumbo z poznaskich) w tym na Piatkowie sie > skonczyly:(( > OK. Teraz kilka pytań. 1.Czy ETC w Swarzędzu jest po prawej czy lewej stronie (jak się jedzie do Was z Warszawy) i czy łatwo zauważyć ten sklep? Są wcześniej jakieś tablice, informacje, czy coś takiego? 2. Czy mozliwe, że tam też są lody marcepanowe? 3. Co to w ogóle jest to ETC? Nigdzie indziej w Polsce o czymś takim nie słyszałam. Czy to tak, że ETC to duże centrum, a w środku jest jeszcze duży hipermarket (coś jak Real w ramach M1)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 20:28 Gość portalu: Agata napisał(a): > Gość portalu: Radost napisał(a): > > > Woda Grodziska jest raczej ogolnodostepna:) w marketach i delikatesach - n > ieste > > ty > > dostepna jest wersja w butelce plastikowej - gazowana , bez gazu , rozne s > maki > > - > > tonic , pomarancz, cytryna , wielowocowa, ornazada:) takze w bulach 5l! po > noc w > > > > Grodzisku mozna dostac jescze w szkle... > > Co do lodow marcepanowch - widzialem je w markecie na Proministej Piotr i > Pawel > > a > > czy sa w marketach na Franowie jescze nie ustaliem ale podjrzewam ze w Jum > bo > > mozna je dostac (to najwiekszy jumbo z poznaskich) w tym na Piatkowie sie > > skonczyly:(( > > > > OK. Teraz kilka pytań. > 1.Czy ETC w Swarzędzu jest po prawej czy lewej stronie (jak się jedzie do Was z > > Warszawy) i czy łatwo zauważyć ten sklep? Są wcześniej jakieś tablice, > informacje, czy coś takiego? > 2. Czy mozliwe, że tam też są lody marcepanowe? > 3. Co to w ogóle jest to ETC? Nigdzie indziej w Polsce o czymś takim nie > słyszałam. Czy to tak, że ETC to duże centrum, a w środku jest jeszcze duży > hipermarket (coś jak Real w ramach M1)? 1. ETC jest po lewj stronie od strony Warszwy jet to przed Swarzedzem 2.Mozliwe ze lody marcepanoe tam znajdziesz ale glowy nie daje:), podejrzewam ze tablice sa na pewno:) 3. ETC to jeden z pierwszych w Polsce marketowych blaszakow, dzisaj nic sczegolnego - w poblizu jest tez i stacja benzynowa, dobra wloska restauracja:) naprawde:) i w srodku sa w tej chwili markety grupy Bricomarche i Intermarche- francuska siec.Jest tez kilkanscie sklepow z odzieza , perfumierie i sklep meblowy - calkiem rozsadny wybor! ale tak jak pislaem ot blaszne centrum handlowe- dobra restauracja i moze niezly wybor mebli a tak to zwwyczajny market Udanych lowow:) na marcepany! Swoja droga rozejrze sie tez po poznaskich cukirniach i kawiarnianych ogrodkach - moze maj cos takiego??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: 195.205.4.* 19.07.01, 20:51 Gość portalu: Radost napisał(a): > 3. ETC to jeden z pierwszych w Polsce marketowych blaszakow, dzisaj nic > sczegolnego - w poblizu jest tez i stacja benzynowa, dobra wloska restauracja:) > > naprawde:) i w srodku sa w tej chwili markety grupy Bricomarche i Intermarche- > francuska siec. O, to ekstra! Ja znam te sklepy, już kiedyś byłam w takim gdzieś na Pomorzu. Rewelacja, tam mieli towary, jakich w życiu nie widziałam. Niby nic szczególnego, ale jakieś ciekawostki: niespotykana gdzie indziej kawa, francuska herbata itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: 195.205.4.* 23.07.01, 10:20 Gość portalu: Radost napisał(a): > > > Można ją jeszcze dostać? Kiedyś zalewała całą Wielkopolskę, a teraz? Czy j > est w > > > > jakimś markecie? A jeżeli jest, to taka jak kiedyś (gazowana w brązowym sz > kle) > > czy jakieś inne wariacje (gaz, bez gazu, plastik itp.)? > Woda Grodziska jest raczej ogolnodostepna:) w marketach i delikatesach - nieste > ty > dostepna jest wersja w butelce plastikowej - gazowana , bez gazu , rozne smaki > - > tonic , pomarancz, cytryna , wielowocowa, ornazada:) takze w bulach 5l! ponoc w > > Grodzisku mozna dostac jescze w szkle... > Co do lodow marcepanowch - widzialem je w markecie na Proministej Piotr i Pawel > a > czy sa w marketach na Franowie jescze nie ustaliem ale podjrzewam ze w Jumbo > mozna je dostac (to najwiekszy jumbo z poznaskich) w tym na Piatkowie sie > skonczyly:(( > Ale numer. Byłam w Poznaniu i woda grodziska rzeczywiście jest. Ale, uwaga: nie było Wielkopolanki! W Tesco, Auchan i ETC. Za to w ETC buła... Mazowszanka! Zapytam tak wprost, bez ogródek: nie wkurwia was to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Woda grodziska - gdzie kupić? IP: *.phil.uni-erlangen.de 23.07.01, 20:04 tylko w plastikowych butelkach?? no co ty - moj ojciec caly czas kupuje Grodziska, zawsze znosi do chaty szklane butelki. sprobuj na Jezycach, np. ''Romek'' (rog Kraszewskiego i Slowackiego, na przeciwko ''Prosiaczka'') pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: Woda grodziska - w szkle IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 21:16 Gość portalu: Agata napisał(a): > Można ją jeszcze dostać? Kiedyś zalewała całą Wielkopolskę, a teraz? Czy jest w > > jakimś markecie? A jeżeli jest, to taka jak kiedyś (gazowana w brązowym szkle) > czy jakieś inne wariacje (gaz, bez gazu, plastik itp.)? Można dostać ją w szklanej (brązowej, zielonej, białej) butelce w sklepie "chata polska" przy ul. szamotulskiej blisko bistro "dorota". Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata A piwo grodziskie? IP: 195.205.4.* 19.07.01, 21:26 Juz go chyba nie ma, co? A pamiętam: to był taki napój z drożdżami na dnie butelki. Ogólnie uważany za straszny syf, ale miał wielu amatorów, którzy pili tylko to. Ja nie mam zdania, bo byłam wtedy małą dziewczynką i piłam pepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: A piwo grodziskie se było IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 21:57 Gość portalu: Agata napisał(a): > Juz go chyba nie ma, co? A pamiętam: to był taki napój z drożdżami na dnie > butelki. Ogólnie uważany za straszny syf, ale miał wielu amatorów, którzy pili > tylko to. Ja nie mam zdania, bo byłam wtedy małą dziewczynką i piłam pepsi. Piwko grodziskie miało swoich amatorów, ale musisz wziąć pod uwagę fakt, że w tamtych czasach również zdarzało się, że i piwka zabrakło. Nawiązując do tematu, piwko grodziskie było cholernie kłopotliwe, ponieważ pijąc je można było dostać zeza, a to wszystko związane było z wymienionymi przez Ciebie drożdżami. Kto chciałby się nażłopać jakiegoś białego świństwa??? brrr!!! (stąd tajne obserwacje butelki (a'' la James Błąd) przy minimalnym jej nachyleniu, aby to świństwo się nie wzruszyło i nie napakowało do spragnionej piwa gęby :) He He P.S. Niestety nie dane nam już będą "ewolucje oczne", nie dane nam będzie zakleić gębę "białym świństwem" (drożdżami !!!) piwko "grodziskie" zeszło było dobrych parę lat temu z tego świata. I ch.. z nim!!! (bez obrazy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Gorzałka wielkopolska IP: 195.205.4.* 23.07.01, 21:45 Znacie coś takiego? Robią to w Kołaczkowie koło Gniezna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Wielkopolanka w Auchan IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 22:08 Woda Wielkopolanka jest na pewno w markecie Auchan na ulicy Glogowskiej -pewnie byls w tym w Swadzimiu??:) pozdro a swoka droga o gorzalce Wielkopolkiej nie slyszalem:))) za to Wyborowa:)mmmmmm:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Wielkopolanka w Auchan IP: 195.205.4.* 24.07.01, 11:44 Gość portalu: Radost napisał(a): > Woda Wielkopolanka jest na pewno w markecie Auchan na ulicy Glogowskiej -pewnie > > byls w tym w Swadzimiu??:) pozdro a swoka droga o gorzalce Wielkopolkiej nie > slyszalem:))) za to Wyborowa:)mmmmmm:) Byłam w Auchan za miastem przy wyjeździe na Świecko. A co do gorzałki: też jej nie widziałam w Poznaniu. Króluje za to w okolicach Gniezna. Odpowiedz Link Zgłoś