Dodaj do ulubionych

Polna-Tragedia

15.12.06, 22:34
Wejdzcie na stronę www. interwencja.interia.pl - dzisiejszy reportaż to jest
już apogeum zaniedbań w tym Szpitalu ( zmarła Matka i Bliżniaki!!!-
szokujące ).
Przeczytajcie ;oglądnijcie i z dala od tej łapówkarskiej wykańczalni !!!!
Obserwuj wątek
    • polka79 Re: Polna-Tragedia 03.01.07, 16:23
      nie chce wejsc na ta strone :-(((
      mozesz podac jeszcze raz?
    • ida191 Re: Polna-Tragedia 04.01.07, 13:00
      Weszłam na stronę ; przeszukałam archiwum i nie znalazłam . Nie wiem dlaczego??
      Słyszałm ,że Polna była oburzona tym reportażem -tym bardziej ,że zastraszająca
      była ilość komentarzy negatywnych na ich temat po reportażu . Może to ich
      sprawka ,że reportaż nie jest już osiągalny...Wiem ,że na Forum Poznań -też
      Ktoś podawał link aktywny do tego reportażu - przeszukaj tam posty z okolic 15
      grudnia , może stamtąd będzie osiągalny. Na pewno warto zobaczyć i poczytać
      komentarze ... Brak słów na bezkarność co niektórych
    • nana279 Re: Polna-Tragedia 04.01.07, 23:11
      interwencja.interia.pl/news?inf=820617.Chyba o to chodziło.Pozdrawiam
      • nana279 Re: Polna-Tragedia 04.01.07, 23:12
        interwencja.interia.pl/news?inf=820617
        • nana279 Re: to drugie weszło ok 04.01.07, 23:13
    • zosia.w1 Re: Polna-Tragedia 13.01.07, 22:44
      zamieszczony reportaż nie jest o Polnej tylko mówi ogólnie o porodówkach w
      Polsce. Rodziłam tego samego dnia na Polnej, kiedy zmarła mama i jej bliźniaki.
      Mama na porodówkę przyjechała już nieprzytomna. Nie znam dokładnych szczegółów,
      jednak zaprzyjaźniona położna powiedziała, że to był bardzo ciężki przypadek i
      niestety czasem tak się zdarza. U mnie też nie było łatwo przy porodzie i nie
      mogę powiedzieć złego słowa na lekarzy i położne, który były przy porodzie jak i
      na opiekę poporodową.
      • lena1911 Re: Polna-Tragedia 14.01.07, 13:19
        Do Zosia :
        Zamieszczony reportaż jest właśnie o Polnej (Szpital Kliniczny AM w Poznaniu)i
        dotyczy dokładnie tragedii ,która się tam wydarzyła w wyniku zaniedbań
        personelu. W zeszłym tygodniu była II część reportażu- wypowiedż Kobiety
        Świadka ,która leżała koło bohaterki sprawy. Znowu można go sobie ściągnąć i
        poczytać komentarze osób na temat Szpitala. I jeszce jedno- dziewczyna nie była
        nieprzytomna jak Ją przywieżli. A Pani niech się cieszy ,że miała znajomą
        położną i wszystko się udało z porodem- bo proszę pamiętać cytuję wypowiedż
        osoby znającej ten Szpital:" cokolwiek dobrego spotkało Was na Polnej to tylko
        przypadek". Dlatego z dala od tego miejsca......
      • nana279 Re: Polna-Tragedia 14.01.07, 21:37
        Generalnie Polna jest doskonałym szpitalem jesli chodzi o oddział
        neoantologii,oraz jest świetnie przygotowany dla pacjentek z pieniedzmi.Wtedy
        gorąco polecam.Sama gdybym wiedziala,że trzeba placić,to zrobiłabym to.Tam są
        poprostu jawne łapówki.Mam nadzieję,że tym psom w końcu ktos łańcuch założy,a
        świnie odejdą od koryta.Najbardziej bulwersuje mnie fakt,że tam się ksztalcą
        lekarze,którzy będą kiedyś leczyć nasze wnuki itd...Tak jak pewne rzeczy z
        mlekiem matki się wyciaga w życiu,tak ci teraz młodzi studenci nauczą się co
        jest ważne w tym zawodzi...KASA
      • zosia.w1 Re: Polna-Tragedia 25.01.07, 20:17
        Reportaż jest szokujący. Teraz wyraźnie mówi o Polnej. Być może miałam szczęście
        i jestem za to wdzięczna. Nie miałam żadnej znajomej położnej (napisałam tak, bo
        położna w moim przypadku była bardzo pomocna), ani nikogo nie opłacałam.
        Widocznie trzeba trafić na odpowiedni personel, sama nie wiem. Faktem jest, że
        na Polnej jest dużo zgonów i pewnie jakieś 50% z nich powinna zbadać
        prokuratura, ale często rodzicom jest trudno mówić o stracie dziecka. Przykro mi
        z powodu mam, które rodziły na Polnej i straciły dziecko.
    • lena1911 Re: Polna-Tragedia 14.01.07, 13:30
      I jeszcze jedno: bohaterka reportażu nie była pacjentką kogokolwiek z Polnej,
      była przekazana ze Słupcy . A Pani jak sama pisze wystarczyło ,że na Izbie
      przyjęć powiedział ,że jest pacjentką lekarki z Polnej . To chyba wystarczy
      zamiast komentarza bo odpowiedż nasuwa się sama....
      • kasia.bubelko Re: Polna-Tragedia 14.01.07, 18:06
        interwencja.interia.pl/archiwum/wiecej_interwencja/news?inf=856377
        • sarunia21 hmm ja mam inne zdanie 26.01.07, 20:14
          polna to jeden szpital z tysiecy w którym zdarzaja sie wypadki fakt ten
          przypadek byl dla mnie zupełnie nie zrozumiały i tu jak najbardziej potepiam
          lekarzy z polnej ale ja rodziłam na polnej w sierpniu i jestem 100% zadowolona
          i z porodu i z opieki po fakt moim lekarzem prowadzacym była ginka z polnej ale
          tam nigdy nikomu nic nie zapłaciłam. Muismy tez zrozumiec ze oprocz takich
          jednostkowych przypadkow zaniedbania codziennie ratuje sie tam setki maluchów
          ktore sa niezdolne do samodzielnego zycia i ktore maja rozne choroby sa
          wczesniakami itp, gdyby polna nie była dobrym szpitalem nie było by tyle tam
          porodow dziennie i brak miejsc na porodowkach. Druga sprawa jest to ze za mało
          jest lekarzy na dyzurach i stad pewnie duzo zaniednan tyle ze ilosc lekarzy nie
          jest od nich uzalezniona.jak ja rodziłam to było 3 lekarzy a porodow z 30 wiec
          troche to pewnie dla nich trudne
          • soprana Re: hmm ja mam inne zdanie 27.01.07, 11:31
            Skoro to taki super szpital ratujacy zycie matkom i dzieciom to stosunek ilosci
            lekarzy do pacjentek powienien byc przynajmniej 1:2. Jeden połoznik na 2
            rodzace. Inaczej rozgrywaja sie tragedie i porody sa niedopilnowane (mam
            kolezanke polozna w tym szpitalu i wiem jak jest, kazała mi zapomniec o porodzie
            na Polnej jesli chce miec zdrowe dziecko).

Chyba we wszystkich pozostalych szpitalach Poznanskich przypada 1 lekarz na 2
            rodzace. Wiem ze w sw. Rodzinie tak jest, bo porodów jest 5-6 na dobe a 3
            dyzurnich położników.
          • monika_81 Re: hmm ja mam inne zdanie 27.01.07, 16:51
            Ja rodziłam 9 października na Polnej i jestem bardzo zadowolona. Trafiłam na
            wspaniałe położne i lekarza w porządku (nie jakiś nie wiadomo jak sympatyczny,
            ale w porządku i złego słowa na niego nie mogę powiedzieć). Później na oddziale
            opieka też była dobra. Jedyna osoba mało sympatyczna to położna, która
            przyjmowała mnie na izbie przyjęć. Nie wiem, może poprostu miałam szczęście...
            Dodam, że nie płaciłam nikomu żadnych pieniędzy i nie miałam żadnych znajmości.
            Mam nadzieję, że takie wypadki to naprawdę wyjątkowe sytuacje i nie są
            spowodowane niedopatrzeniem lekarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka