Dodaj do ulubionych

Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:33
Na sprzedaż nowe mieszkania w Mosinie:
65,8 m² (3 pokoje, kuchnia, łazienka, korytarz)
45,9 m² (2 pokoje,kuchnia, łazienka, korytarz)
- do każdego mieszkania piwnica + miejsce parkingowe gratis.
- pełna własność, osobna księga wieczysta, udział procentowy w nieruchomości.

Biuro sprzedaży:
Swój Dom Sp. z o.o.
62-041 Pusczykowo ul. Dworcowa 41
tel. 061 8133 362 / kom. 0604 440 417
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:37
      www.swojdom.pl
      • Gość: Paaw? Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 00:06
        Paw?
    • Gość: Marta Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 16:05
      Ile kosztuje metr kwadratowy małego mieszkania?
      • Gość: axel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:47
        3000 zl netto/m 2 .
        Myslę,że to niewiele ,biorąc pod uwagę ceny w Poznaniu i ewentualna komunikację
        Mosiny z Poznaniem.Ja już zarezerwowałem :)
        • Gość: w Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 13:29
          cena do podpisania umowy jeszcze podskoczy! zawsze tak jest!
    • Gość: Joe Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:05
      Hello - ja też zrobiłem rezerwacje na małe ale w drugim bloku, dostane
      mieszkanko na gwiazdke. 3000 netto to bardzo tanio, w porownaniu ze srednia
      cena w Poznaniu 4500 netto. Tutaj masz dodatkowo piwnice i miejsce parkingowe w
      cenie mieszkania, w Poznaniu za wszystko chcą wyciagnąc kase.
      • Gość: axel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:12
        hej joe....

ja tez w drugim bloku :)Więc może będziemy sąsiadami :)Oby mieszkanko
        rzeczywiście było na gwiazdkę.Co sądzisz o postepach budowy bloku nr 1,zdązą do
        sierpnia ?
        • Gość: Joe Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:34
          Mysle,ze zdązą do sierpnia spokojnie, w lutym niby ma byc pod dachem ten
          pierwszy blok, ciekawe kiedy zaczną zalewać fundamenty na drugi. Może bedziemy
          sasiadami, podoba mi się okolica a i dojazd do Poznania nie jest najgorszy.
          pozdrawiam
    • Gość: DIn Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:58
      Jak wygląda okolica, w której jest to osiedle?
      • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 16.01.07, 00:01
        Z jednej strony pole, z drugiej pole, z trzeciej osiedle TBS, z czwartej domki
        jednorodzinne. Widok na wzgórza WPN. Drogi standardu polnego właściwie w całym
        tym rejonie (największa wada chyba). Daleko do sklepu - ale brak Tesco (zaleta!). :)
        • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 16.01.07, 16:17
          Witam!
          My się też właśnie zastanawiamy...
          Czy ktoś wie jaka jest odległość do dworca PKP lub przystanku 101?
          • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 16.01.07, 19:21
            Do dworca w linii prostej ok. 2,2 km, więc dość daleko. Co do przystanku to nie
            wiem, gdzie dokładnie jest, ale pewnie będzie ok. 1 km. Z tym, że do
            Ludwikowa/Krosinka jeździ bardzo rzadko. Bez samochodu ciężko tam dojeżdzać.
            • Gość: Sandi Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:53
              Ja zastanawiam się nad 3 pokojowym na poddaszu, myślę że można ładnie
              zaaranżować mieszkanko ze skosami, mały minusikże nie ma windy
        • Gość: mlody Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 11.02.07, 22:44
          mamy złą wiadomość, od bloku do TESCO jest właściwie bliżej niż na dworzec PKP...
          • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 12.02.07, 23:36
            Racja, potem zauważyłem, że jest coś takiego. Ale nawet w miarę ładnie wygląda,
            nie to co te blaszaki w Poznaniu. Poza tym nie ma obowiązku odwiedzania. :)
        • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 12.02.07, 23:40
          Aha, jakiś sklepik spożywczy ma być w piwnicy budynku A.
    • Gość: niko Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 01:19
      juz buduja drugi blok - dosc szybko
      • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:23
        Jak daleko już są?
        • Gość: alex Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:12
          Jest dziura :)))
          • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:29
            NIKO pisał że budują, więc myślałem że idą do góry...a to idą dopiero w dół...
            :-)
          • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:29
            NIKO pisał że budują, więc myślałem że idą do góry...a to idą dopiero w dół...
            :-)
    • Gość: niko Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:59
      Niech się mury pną do góry. Jeden już stoi to i drugi zaraz będzie.
      • Gość: . Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 26.02.07, 15:52
        Czy ktoś się orientuje jakie są ceny w bloku "C"?
        • Gość: alex Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:18
          Przecież wystarczy zadzwonić ;)

Blok nr A już stoi,posiada nawet zamontowane okna,balustrady na balkonach a i
          konstrukcja dachu już jest :))
          Oby dalej w takim tempie to szło,to niedługo drugi budynek zacznie być
          widać.....
          • Gość: Dirk Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 00:16
            Blok nr B juz sie wspina - niedlugo bedie piwnica.
          • Gość: cicia Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 20:24
            hejka,mam pytanko,czy osoby ,ktore zarezerwowaly tam mieszkania sprawdzily
            firme,czy na grunt jet zalozona hipoteka?czy oni to finansuja z wlasnych
            srodkow,czy nie bylo problemow z otrzymaniem wszytkich papierow od developera?
            czy umowy przedwstepne ktos sprawdzal u prawnika?dzieki za odpowiedzi na
            wszelkie pytania
            • Gość: nati Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 09.03.07, 13:55
              no z papierami problemow nie bylo - wszystko maja. pan dal nam nawet po trzy
              egzemplarze kazdego dokumentu i ladnie potwierdzil
    • Gość: Waldi Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 06:00
      Ja sprawdzilem umowe u prawnika, prawnik okreslil ja jako w miare oki, wypada
      dosc dobrze na tle innych developerow, czy nieruchomosc nie jest obciazona
      mozna sprawdzic w sadzie, albo zobaczyc odpis ksiegi wieczystej.
      pozdrawiam
      • Gość: cicia Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: 82.198.250.* 06.03.07, 12:51
        witam,
        ja juz bylam w swoim domu w mosinie.takze uwazam,ze ta umowa nie jest
        tragiczna,a po drugie bardzo profesjonalanie do mnie developer
        podszedl.zastanawiam sie nad zakupem mieszkania w bloku C,czy sa jakies osoby
        takze tym blokiem zainteresowane?prosilabym o jakis kontakt.milo byloby
        wiedziec z kim ewentualnie bedzie sie miec przyjemnosc mieszkac.mam
        nadzieje,ze oni jako developer wszystkich zapisow w umowie beda przestrzegac i
        trzymac sie terminu oddania lokali.jest to rodzinna firma,wiec moze bedzie im
        tez zalezalao na dobrej reputacji,bo informacje o developerach rozchodza sie
        poczta pantoflowa i darmowa,przy tym tez dobra reklama jest najlepsza.ty jestes
        zadowolony to normalne ze polecisz dana firme kolejnym osoba i swym znajomym.
        pozdrawiam
        • Gość: nati Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 09.03.07, 13:53
          a może ktoś z bloku A sie odezwie... widzę, że większośc "zamieszkuje" blok B.
          kupiliśmy mieszkanko w A na parterze no i przestawiamy ścianki:) chwilowo
          żadnych problemów z deweloperem, czy wykonawcą...
          strasznie sie cieszymy na tą Mosinę, a właściwie Krosno;)
          pozdrawiam przyszłych sąsiadów
          • Gość: Witam:) Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 18:56
            Witam sąsiadkę z bloku A :)
            • Gość: alex Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 11:11
              A co tu taka cisza?? Może macie jakieś wieści z postępów na budowie?
              Ja "wizytację" przeprowadzam dopiero w weekend :)
              Choc będe mieszkańcem bloku B,pozdrawiam sąsiadów z A :)) Mam nadzieję,że sie
              podzielicie wrażeniami w kwestii przestawiania ścianek a później
              odbiorów....będziemy czerpać z Waszych doświadczeń :)

pozdrawiam wszystkich
              • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 16.03.07, 17:47
                ...mamy nadzieje ze podzielisz sie wrazeniami z weekendowej inspekcji :-)
              • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 17.03.07, 17:46
                Dziś odwiedziłem budowę - budynek A jest zadaszony, okna są i prawie połowa
                ścian jest ocieplona. Rzuciłem okiem obok, a tam fundamenty pod budynek B prawie
                gotowe.
                • Gość: alex Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 13:49
                  Witam...

Potwierdzam co powyżej....mile zaskoczony jestem tempem prac,więc mam
                  nadzieję,że budynek B też nie sprawi im kłopotów i zakończą go wcześniej niz w
                  grudniu :)
                  A co słychac w bloku A? Przesuwanie ścianek odbywa się bez problemów? Jakieś
                  uwagi do "majstrów" wykonujących prace wewnętrzne? Kontrolujecie to co dzieje
                  się już wewnątrz budynku?

Pozdrawiam
                  • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 20.03.07, 17:51
                    Akurat nic nie przesuwam, a w środku byłem jeszcze w styczniu, gdy we wnętrzu
                    niewiele było zrobione (nie było jeszcze poddasza). Jak znajdę chwilę, to
                    wybiorę się obejrzeć jak to jest w środku.
          • Gość: arhaniel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.07, 17:40
            podpisaliscie umowe przedwstepna bez zmian w treści? a kiedy podpisujecie umówe notarialna jak to u was wyglada? mieszkniec bloku B POZDRAWIENIA ŚWIATECZNE
          • Gość: cruel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.tesatnet.pl 11.04.07, 11:33
            Hejka,
            my zas zakupilismy mieszkanko na poddaszu w bloku A,
            bylem wlasnie podpisac umowe:)

Pozdrawiam wszystkich cieplutko
            • Gość: cruelowa żona Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 11.04.07, 21:55
              ...i będziemy tam bardzo, bardzo szczęśliwi!!! Czego i naszym sąsiadom życzymy :)
        • Gość: Lucy Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.171.92.6.crowley.pl 16.03.07, 09:46
          witam! Ja także zastanwiam się nad mieszkaniem w bloku C. Trochę się martwię
          odleglością do Poznania i dojazdami, ale niestety nie stać mnie na mieszkanie
          bliżej :-( Nie znam tego developera i nie wiem, czy buduje dobrze, ale z tych
          opinii wynika, że chyba jest ok. Może zatem będziemy mieskzać w sąsiedztwie.
          Pozdrawiam!
    • Gość: Maras Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:58
      Bylem wczoraj na budowie - budynki rosna w szybkim tempie - w środku niektóre
      mieszkania już są wytynkowane. Wygląda to całkiem całkiem. Niedługo się
      wprowadzamy. pozdrowionka
    • Gość: x Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.171.92.6.crowley.pl 26.03.07, 10:21
      Witam! Mam prosbę o opinię do osób, które kupiły tu mieszkanie, czy developer
      jest sprawdzony?, jak wygląda kwestia ksiegi wieczystej?, czy ktos sprawdzał? i
      jak wygląda sprawa dojazdów do Poznania? (chyba, że wszyscy kupujący pracują w
      Mosinie to nie bedą mieć tego problemu :-( w opisie wyposażenia mieszkań nie ma
      infomracji o oświetleniu na zewnątrz budynków i nic o domofonach, czy ktos wie,
      jak to bedzie wyglądać? Pozdrawiam
      • Gość: albo Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 13:15
        no i ciekawe co z placem zabaw dla dzieci...?
        • Gość: Bingo Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 10:03
          Plac zabaw dla Dzieci bedzie - dostalem taką deklaracje od developera.
          • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 30.03.07, 16:06
            Czy ktos robi jakies poprawki w projekcie do malego mieszkania?
            • Gość: pawka82 Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 04.04.07, 12:52
              tez sie zastanawiam nad Mosiana. pracuje w Poznaniu wiec nie wiem czy te dojazdy
              nie beda zbyt meczace.w sumie dysponuje autem ale to jednak ponad 20 km.a Wy
              jako przyszli mieszkancy pracujecie w Mosinie, Poznaniu? jak to wyglada u was?
              • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:28
                My pracujemy w Poznaniu i w Tarnowie Podgornym wiec kawal drogi jest.
                Dojazdami narazie staramy sie nie przejmowac.
                Mosina już teraz ma dosyc dobra komunikacje porownujac np. z Tarnowem
                Podgornym, a jezeli bedzie sie "mieszkaniowo" dalej rozwijala to i komunikacja
                bedzie coraz lepsza...taka przynajmniej mamy nadzieje.

• Gość: pawlok Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 04.04.07, 21:21
                My kupilismy dzialeczke w Mosinie. 15 minut do PKP.
                A wlasnie dojazd do spokojnej Mosiny byl dla nas jednym z czynnikow.
                Wiadomo samochod - mozna smigac przez Rogalinek na Staroleke, przez Lubon na
                Debiec, przez Steszew na Gorczyn, ewentualnie odbic gajzerowka do Komornik:-)
                A gdyby samochod sie zepsul lub nastapili klopoty finansowe tudziez latorosle
                moga korzytsac z PKP lub 101....lub PKS...
                Nie jest to jeszcze idealnie, ale moze wkrotce powstana koleje wielkopolskie i
                komunikacja kolejowa odzyje - no a 25 minut na glowny to naprawde niebyloby zle:-)
                No i moze jak mieszkancow bedzie przybywac 101 zwiekszy ilosc kursow i znizy
                ceny? Takt w dni robocze co 40 minut i w swieta co godzine bylby super..a
                jeszcze lepsze polaczenie byloby busowe ze Staroleka...czas pokaze czy te
                marzenia sie spelnia:-0
                Tak ze Mosina nie jest to mega daleko a dojazd w porownaniuz Rokietnica,
                Przezmierowem, Tarnowem srodkami komunikacji publicznej smiem twierdzic lepszy...
                pozdrawiam
                Pawlok
            • Gość: alex Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:56
              My chcemy zrobic małą korektę w ustawieniu ścianek....np.chcemy powiększyc
              łazienke...Bylismy wczoraj spojrzec jak to wygląda w rzeczywistości ,w
              wybudowanym bloku i łazienke na pewno powiększymy....
              • arhaniel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. 06.04.07, 17:45
                podajcie swoje GG chetnie podziele sie swoimi spostrzeżeniami i wysłucham waszych Sąsiad bloku B
              • Gość: arhaniell Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.07, 11:46
                witam kolege pod nikiem ALEX wesołych świąt choc juz prawie po odezwij sie to wymienimi swoje spstrzeżnia na temat SWOJEGO DOMU sąsiad
    • arhaniel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. 04.04.07, 20:24
      Witam,
      mam pytanie odnośnie kosztów notarialnych czy ktoś z Was przy podpisywaniu
      umowy przedwstępnej chciał wziąśc swojego notariusza a nie tego co oferuje
      deveroper? Czy był z tym jakiś problem?
      • Gość: gość Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 15.04.07, 16:19
        Witam przyszłych sąsiadów, właśnie zdecydowaliśmy się z mężem na kupno
        mieszkania w budynku B udało nam się jeszcze ostatnie po starej cenie, pozdrawiam
        • Gość: mlody Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 16.04.07, 15:22
          a jakie są ceny dla C i D? pytam czysto z ciekawości, a poza tym będziemy sąsiadami ;-)
    • Gość: cruel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 16.04.07, 01:33
      Witam,
      bylem sobie dzisiaj z moja lepsza polowa dokonac ogledzin nowej chatki. Na
      miejscu zastalismy wlasciciela firmy, ktory dogladal jakis tam prac. Bardzo nas
      zaskoczyl, poswiecil nam godzine czasu - zapisal uwagi dotyczace drobnych zmian
      w mieszkaniu, zmiany instalacji i podprowadzenia dodatkowego ujecia wody do
      kuchni...
      Oby tak dalej :)
      • Gość: gosc Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 17.04.07, 08:57
        No to witam - jutro podpisujemy umowe przedwstepna. A ceny mieszkanc w budynku C
        i D beda znane w maju. Strasznie sie ciesze ze udalo nam sie trafic n jeszcze po
        starej cenie. Pozdrawiam sasiadow
      • Gość: alex Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 09:05
        ....a który to właściciel był?
        • Gość: cruel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 18.04.07, 04:24
          Maz Pani Ewy, wlascicielki firmy developerskiej;)
          • Gość: alex Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 13:21
            ....no to szczęściarzami jesteśce....

Mam pytanie do forumowiczów...W jaki sposób przedstawialiście w Swoim Domu
            zmiany dotyczące ścianek działowych??
            Jeśli ktos ma ochotę....moje gg 2249937
            pozdrawiam
            • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 22.04.07, 19:31
              Czy już wiadomo kiedy dokładnie będą oddane mieszkania w bloku "A"?
              Będą przed planowanym w umowie przedwstępnej terminem?

Czy już się orientowaliście ile dokładnie zapłacicie u notariusza (za małe
              mieszkanko)?
              • lidzia1983 Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. 23.04.07, 19:14
                Z tego co ja wiem to na dzień dzisiejszy ale za większe mieszkanie niestety
                zaledwie około 6000 zł za notariusza.

My z mężem kupiliśmy mieszkanko w budynku B. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
                • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 23.04.07, 22:02
                  6000? To jakaś kwota z sufitu i znacznie zawyżona.

Tu są przykładowe wyliczenia: dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,3840268.html
                  • lidzia1983 Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. 24.04.07, 16:37
                    Cena nie z kosmosu tylko podana przez developera.
                    • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 24.04.07, 20:06
                      To chyba przed zmianą opłaty za wpis do KW. Teraz jest ryczałtowa opłata 200 zł.
                      • Gość: lidzia Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 24.04.07, 20:52
                        Obyś miał/a racje, bo wcale mi się nie uśmiecha płacić takiej kwoty - mieszkanie
                        wystarczająco będzie mnie i męża kosztowało. :)
                        • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 00:02
                          Wystarczy trochę pogrzebać po przepisach - znaleźć max. stawkę za umowę
                          notarialną, reszta opłat albo jest ryczałtowa albo jest cena za dokument (np.
                          odpis aktu) - kalkulator i już wiadomo. :)

Ha, teraz znalazłem - jednak w tym roku nie zmieniły się stawki za umowę
                          notarialną :( Pozostaje w mocy "rozporządzenie ministra sprawiedliwości z dnia
                          28 czerwca 2004 r. w sprawie maksymalnych stawek taksy notarialnej".

Przy czym nas interesuje to:
                          powyżej [wartości - przyp. mój] 60 000 zł do 1 000 000 zł — 1 010 zł +
                          0,5 % od nadwyżki powyżej 60 000 zł;

Do tego dochodzi VAT 22%!

Ale chociaż wpis do księgi wieczystej jest tańszy - 200 zł wg
                          USTAWA z dnia 28 lipca 2005 r. o kosztach sądowych w sprawach cywilnych)
                          (Dz. U. z dnia 1 września 2005 r.)
                  • Gość: ja Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 11:14
                    Zapewne dziewczę miało na myśli PCC i inne opłaty skarbowe.
                    • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 22:29
                      PCC od transakcji nie ma tu zastosowania, bo developer jest płatnikiem VAT.
                      A PCC od ustanowienia hipoteki to niewielka kwota (0,1% gdy hipoteka w PLN, 19
                      zł gdy wartość jest nieustalona - kredyt walutowy).
                      • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 05.05.07, 10:15
                        Witam!!! Czy macie może nowe zdjęcia z budowy?? Myśmy nie byli już dwa tygodnie
                        a ciekawość zjada :) chodzi oczywiście o budynek B -pozdrawiamy przyszłych sąsiadów
                        • Gość: arhaniell Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 05.05.07, 11:17
                          co do prac wykonywanych w budynku B na dzień 4.05.2007 stoi juz drugie piętro
                          i od poniedzałku pewnie zaczną zalewac ostatnia kondygnacje czyli poddasze
                          takrze prace idą POZDRAWIAM sąsiad ps. dlaczego nie podajecie swych GG łatwiej
                          byłoby z komunikacją miedzy sobą..
                          • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 06.05.07, 01:35
                            Dzięki za informację - miło mi to słyszeć bo właśnie na poddaszu jest nasze M :)
                            - moje gg to 6312593 - pozdrawiam :)
                    • Gość: przemcia Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.watf.adsl.virgin.net 16.05.07, 14:36
                      Witam szanownych sasiadow:)-mam bardziej zapytania do osob wykupujacych
                      mieszkania w bloku C na ktore i ja sie zdecydowalam.Czy wiecie moze czy ta umowa
                      bedzie sie jakos roznic od umow podpisanych z mieszkancami bloku A i B?kiedy
                      jest ostateczny termin oddania bloku,jak w czasie beda rozlozone raty,ile
                      wynosic bedzie oplata skarbowa i inne oplaty,jesli kupuje sie dwupokojowe
                      mieszkanie-nie mam tu na mysli konkretej sumy,ale przyblizona.I czy ta
                      rure,ktora ktos nadmienial w jednym z maili mozna jakos zamaskowac,jak wrazenia
                      ze wspolpracy z wlascicielami?jestescie zadowoleni?
                      wielka buzka
                      przemcia
                      • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 16.05.07, 16:19
                        Jesli chodzi o budynek C to sie nie wypowiadam :) a wspolpraca z wlascicielami
                        jak narazie dobrze sie uklada :)
                        Pozdrowienia
                      • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 16.05.07, 16:44
                        Co do opłat końcowych to w kalkulatorach dostępnych w necie to powinniśmy się
                        zmieścić w 5-6 tys. zł. (przy cenie za mieszkanie ok. 150 tys. zł.).

A już wiadomo jaka będzie cena mieszkań w bloku C ?
                        • Gość: miszkniec B Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 16.05.07, 23:37
                          witam serdecznie , ludzie z kad wy bierzecie te kalkulacje ja byłem osobiście u
                          notraiusz gdzie będą podpisywane te akty notarialne i na to duże mieszknie
                          obecnie opłaty wszystkie notarialne to kowota ok 3200pln a nadal są wprowadzane
                          zmiany ustawowe i może byc taniej jednak obecnie tyle
                          • Gość: ;-) Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 07:40
                            Ja również wyliczałam w kalkulatorach i wychodziło ponad 5 tysięcy zł.
                            Przykład na www.geoformat.hg.pl/kalkulatoroplat.html
                            (tylko że trzeba poprawić ręcznie prowizje agencji na 0%).
                            Developer potwierdził tę kwotę, ale jeżeli okaże się że będzie mniej to bardzo
                            się :-)
                            A co do zmian ustawowych to też na to liczę...
                            • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 17.05.07, 14:39
                              Byłoby świetnie jakby było tak jak mówisz ale lepiej się przygotować na kwotę
                              5000 zl niż później miałoby się okazać że za mało zostało zebrane
                              Pozdrawiam
                              • Gość: mieszkniec B Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 17.05.07, 15:57
                                a i owszem zgadzam sie z tą ostatnią wypowiedzią mego przedmówcy że rezerwe
                                zwsze trzeba zachowa wrazie czego . Kto wie jakię bdą ceny na bloku C ?
                                pozdrawiam wszystkich
                            • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 17.05.07, 19:44
                              Ten kalkulator dolicza podatek od czynności cywilnoprawnych - to się tyczy zaś
                              rynku wtórnego i gdy sprzedawca nie jest VAT-owcem.
                              • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 17.05.07, 19:51
                                Dla porządku - podstawa prawna:
                                Dz.U. 2000 Nr 86 poz. 959
                                USTAWA z dnia 9 września 2000 r. o podatku od czynności cywilnoprawnych
                                art. 2 pkt. 4) a)

Nie podlegają podatkowi:
                                (...)
                                2)czynności cywilnoprawne, jeżeli przynajmniej jedna ze stron z tytułu dokonania
                                tej czynności jest:
                                a) opodatkowana podatkiem od towarów i usług,
                                (...)

A developer jest VAT-owcem.
                                • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 18.05.07, 09:33
                                  Zanim dojdzie do podpisania aktu notarialnego to minie sporo czasu nie ma co za
                                  duzo myslec tylko odlozyc wieksza kwote a narazie ja sie ciesze ze budynek
                                  rosnie i z otrzymanego kredytu - nie ma co sie martwic na zapas, ale
                                  przygotowanym nalezy byc na kazda sytacje :)
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: przemcia Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.bethere.co.uk 18.05.07, 15:00
                                    hejka.dziekuje za wszelkie info i linki.mieszkanie w budynku C o metrazu 46 ma
                                    kosztowac ok 188tys zlotych.na dzien dzisiejszy to nie wiadomo kiedy zostanie
                                    oddany.czy ktores z Was nanosilo jakies poprawki do umowy przedwstepnej?jesli
                                    juz to jakie i czy wlasciele swojego domu zgodzili sie na nie.
                                    wielkie dzieki za wszelkie info.
                                    przemcia.
                                    ps.chcialabym skontaktowac sie z osobami,ktore maja zamiar zakupic mieszkanie w
                                    bloku c:)PRZECIEZ CHYBA BEDZIEMY SASIADAMI,A WARTO SIE POZNAC:)
              • Gość: cruel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 23.04.07, 21:34
                Hej,

wszystko wskazuje na to, ze developer wyrobi sie na lipiec:)
                Prace ida w tempie zastraszajacym :) W sobote kladlem instalacje w mieszkanku,
                widzialem, ze ekipa tynkowala ktores z ostatnich mieszan, niezle im to idzie.
                Pozdrawiam sasiadow
                tzw. cruel
                • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 17:20
                  Czy ktoś z Was ma aktualne zdjęcia z budowy? Chodzi mi głównie o budynek B. A
                  jeśli nie zdjęcia to chociaż wiadomości na temat postępów pracy?
                  Pozdrawiam sąsiadów
                  • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 25.04.07, 17:43
                    My mamy bloku B z niedzieli.
                    • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 25.04.07, 17:55
                      Dla zainteresowanych możemy przesłać na e-mail. W tle również blok A.
                      • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 18:49
                        No to ja poproszę serduszko_22@interia.pl Pozdrawiam :)
    • Gość: hmmmm... Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.05.07, 16:57
      ...no nie wiem...
      W mniejszym mieszkaniu od razu na wejsciu straszy obrzydliwa rura którą zdrowy
      rozsądek nakazywałby choc czesciowo ukryc w scianie...nie da sie jej ukryc pod
      niczym, szafki sie tam nie postawi... Okna zachlapane betonem, mam nadzieje ze
      istnieją środki którymi to umyją bez drapania, bo na razie zapowiada sie na
      porysowane szyby... Ale rura przebija wszystko;/
      • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 07.05.07, 18:52
        Jesteś klientem i zanim odbierzesz mieszkanie powinni naprawić usterki czyli np
        jak będzie porysana czy tez zbita lub pęknięta szyba jak zgłosisz to maja
        obowiązek wymienić...
      • Gość: popek Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 08.05.07, 19:15
        A ta rura to gdzie dokładnie jest?
        • Gość: ok Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.05.07, 20:55
          Mysle ze bedzie zabudowana.
          ps.W koytarzu.
          • Gość: taszka Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:23
            a ja też poproszę zdjęcia jak ktoś ma bo ja dopiero się wybieram-jeszcze są
            mieszkanka na sprzedaż w innych blokach-widzę ze opinie w sumie pozytywne-
            pozdrawiam wszystkich
            • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 15.05.07, 15:57
              niesamowite uczucie patrzeć i widzieć jak powstaje twoje mieszkanie... i niech
              sie pnie i pnie :)
    • Gość: cruel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 20.05.07, 21:18
      Hej,
      bylem sobie dzisiaj zobaczyc co i jak ;)
      Blok A jest juz wytynkowany od wewnatrz, ekipa przymierza sie
      do wylewania posadzek:)
      Blok B juz caly stoi, w tym tygodniu bedzie juz praktycznie zadaszony.
      Mam nadzieje, iz developer dotrzyma terminow:)
      Bywaja tu jacys sasiedzi z bloku A ?
      Jesli bylibyscie zainteresowani blokowa siecia komputerowa - net i lokalny lan -
      piszcie na gg 748721
      Pozdrawiam
      tzw. cruel
      • Gość: nati Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 22.05.07, 21:11
        no hej,
        bywamy bywamy:)
        z parteru jestesmy i generalnie rowniez chetnie zagladamy na budowe, ale w
        miedzyczasie mamy wielkie objawienie, czyli przybycie kolejnego czlonka rodziny
        i troche nam sie priorytety tasuja;)
        dobrze by bylo pomalu sie poznawac z sasiadami... a troche ich tu niewielu:/

pozdrowionka dla bloku A
        • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 24.05.07, 22:27
          Mam nadzieję, że dziecko będzie spokojne, a ściany dobrze wyciszone. ;)
    • Gość: agusiakq Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 22:11
      witam wlasnie natrafilam na oferte swojego domu w mosinie . prosze was o info
      jak wyglad system platnosci i rezerwacji mieszkan - jaka wartosc nalezy wplacic
      przy rezerwacji oraz jaka przy umowie przedwstepnej?
      • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 24.05.07, 22:28
        Zadzwoń to będziesz mieć najpewniejszą informację. Teraz takie czasy, że warunki
        szybko się zmieniają.
        • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 25.05.07, 11:08
          Też mam nadzieję że ściany będą porządnie wyciszone - w miejscu gdzie teraz
          mieszkamy mamy pod sobą sąsiadów którzy wiecznie się kłócą ona krzyczy na syna a
          on na nią każde słowo słychać - mam tego dość i nie mogę się doczekać
          przeprowadzki :) ale to pewnie jak każdy z nas tutaj - pozdrawiam sąsiadów
          • bromba-i-inni Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. 25.05.07, 15:57
            Zwsze możemy zawrzeć umowę ze hałaśliwy mieszkaniec będzie w czynie społecznym
            sadzić kwiatki pod blokiem...ewentualnie będziemy takich hmmm..."uciszać"...:DDD
            • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.devs.futuro.pl 25.05.07, 16:03
              hmmm... coś czuję, że przy naszej córce dorobicie się sporo kwiatków... :-)
              • bromba-i-inni Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. 25.05.07, 17:04
                Nie strasz:P
                W którym bloku i na którym piętrze mieszkacie? Musze wiedziec czy wygłuszyc
                podłogi czy ściany...:P
                • Gość: nati Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 26.05.07, 08:11
                  uwielbiam kwiatki... moze nawet bede namawiac dzidziusia, zeby od czasu do czasu
                  dal czadu;P
                  • bromba-i-inni Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. 26.05.07, 09:56
                    Nie wiem czy to dobry pomysł... jak się ma sąsiadów którzy za wrzeszczącymi
                    dzieciakami nie przepadają:P
                    • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 26.05.07, 18:40
                      ja mam nadzieje ze jednak do tego nie dojdzie :D i nie bedzie trzeba tracic
                      pieniazkow na kwiatki :P
                      • bromba-i-inni Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. 26.05.07, 21:40
                        Ja też mam nadzieję że trafię na miłych, sympatycznych i co najważniejsze-
                        cichych sąsiadów:)
                        • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 27.05.07, 11:36
                          Był ktoś z was ostatnio na budowie? Ciekawi mnie jak idą prace a dokładnie
                          budynek B :D
                        • Gość: sąsiadka Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 27.05.07, 23:15
                          Bromba, a Ty z którego bloku? I z którego piętra?
                          • bromba-i-inni Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. 27.05.07, 23:18
                            Chcesz wyciszać ściany? ;)))
                            • Gość: sąsiadka Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 10:50
                              Nie... Tylko tak sobie myślę, że oczywistym jest fakt, że do nowych domów
                              wprowadzają się młodzi ludzie, którym rodzina się będzie powiększać. I obawiam
                              się, że nie jedno dzieciątko, a kilkoro co najmniej pojawi się w Twoim
                              sąsiedztwie. Może w celu uniknięcia kontaktów z "wrzeszczącymi dzieciakami"
                              powinnaś zamieszkać w starej kamienicy, gdzie sami starzy ludzie mieszkają...
                              albo w jakiejś hacjendzie w Puszczy Białowieskiej...? Chociaż nie, tam chyba
                              żubry ryczą...
                              • Gość: :-) Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:09
                                hehe...dobre! I w 100% popieram sasiadke.
                                • Gość: sąsiadka Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 11:17
                                  Po stokroć dzięki! Wrzeszczące dzieci bywają mniej uciążliwe niż upierdliwi
                                  sąsiedzi... już to przerabiałam... :))
                                  Pozdrawiam jadących na tym samym wózku... (także dziecięcym ;))
                                  • Gość: nati Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 13:38
                                    no mam nadzieje, ze jakos to bedzie, bo przeciez kazdy z nas chce sobie dobrze
                                    ulozyc zycie "na nowym", a musimy ze soba wspolpracowac moja droga przyszla
                                    wspolnoto:)
                                    grunt to nie robic sobie nawzajem na zlosc!!!
                                    apeluje o umiarkowany spokoj, chociaz przyznaje, ze sama go trace przy czytaniu
                                    o "wrzeszczacych bachorach"
                                    pozdrawiam wszystkie dzieciaki i te na ktore jeszcze czekamy (w tym moje;)
                                    • bromba-i-inni wrzaski... 28.05.07, 15:53
                                      ...to nie wina dzieciaków tylko rodziców. Tu gdzie mieszkam teraz rodzice
                                      zajmują sie dziećmi, chodzą na spacery, często razem z psem, nie pozwalają
                                      drzeć się bez powodu. Z wieloma z nich się przyjaźnię i wiem że mają dobrze w
                                      głowach poukładane. Nie są ślepo zapatrzeni w potomków i teorie o "bezstresowym
                                      wychowaniu" znają tylko z książek SF :)
                                      W poprzednim mieszkaniu miałam sąsiadów którzy woleli żeby ich pociechy
                                      spędzały wakacje na klatce schodowej, na porozkładanych na schodach kocach,
                                      mimo że był środek lata, a miejsc do zabawy wśród drzew i na trawie nie
                                      brakowało. Mam doświadczenia, niekoniecznie miłe, z tłumami-tutaj to określenie
                                      idealnie pasuje- rozwydrzonych bachorów pod drzwiami-i nikomu tego nie
                                      życzę...;/
                                      • Gość: sąsiadka Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 17:52
                                        Tłumaczenia...:/ cały czas była mowa o małych dzieciach, niemowlakach, których
                                        bynajmniej nikt nie zostawia samotnie, a płaczą, ponieważ mają kolkę, rosną im
                                        zęby, są głodne, zesiusiane albo po prostu mają taki kaprys. Jak nie ma sposobu,
                                        to nie uciszysz choćbyś pękła, muszą wypłakać i wykrzyczeć swoje. A starsze
                                        dzieci można przekonać do cichszej zabawy, trzeba tylko umieć, przede wszystkim
                                        zaś chcieć. To młode osiedle, osiedle młodych, przypominam. Po to wybieramy
                                        ciszę, zieleń, dom z daleka od zgiełku i smrodu miasta, żeby dzieci miały zdrowe
                                        powietrze i możliwość bezpiecznej zabawy. Aaa, wspominałam, że też planujemy
                                        dzieci...? Co najmniej dwoje... :)
                                        • Gość: my Re: wrzaski... IP: *.devs.futuro.pl 28.05.07, 18:35
                                          My juz jedno mamy :-)
                                          No ale to jeszcze nie koniec...

Mamy nadzieje, ze znajda dla siebie towarzystwo do zabawy...
                                          • Gość: cruel Re: wrzaski... IP: *.tesatnet.pl 28.05.07, 19:32
                                            Hej,
                                            my tez sie dolozymy z jednym wyrosnietym i jednym planowanym:)
                                            A moze sie o siakis zlobek trzeba postarac w poblizu???

tzw. cruel
                                            • macoofka Re: wrzaski... 28.05.07, 19:37
                                              Przedszkole widziałam po drodze... Trzeba będzie się wywiedzieć tu i tam. A
                                              żłobki likwidowane będą (tzw. polityka prorodzinna według miłościwie nam
                                              panującej rodziny królewskiej :P)
                                              W najgorszym razie zaadaptujemy pralnię z suszarnią... i może tych wrzasków
                                              słychać nie będzie :P
                                              • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 20:09
                                                W jakim wieku macie dzieci? My mamy jedno i ma 3 latka chłopiec - grzeczny więc
                                                z naszej strony krzyków i hałasów nie będzie :)
                                                • Gość: my Re: wrzaski... IP: *.devs.futuro.pl 28.05.07, 20:51
                                                  Nasz córka też ma 3 latka ;-)
                                                  • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 21:11
                                                    To fajnie, może się polubią i będą sie razem bawić :)
                                                  • Gość: nati Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 22:18
                                                    my czekamy ze znicierpliwieniem i male juz dobrze sie dobija, ale jeszcze
                                                    miesiac... w przyszlym sezonie bedziemy pozyczac od was foremki;)
                                                  • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 22:26
                                                    Pewnie nie ma problemu :)
                                                • Gość: cruel Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 22:35
                                                  my zas 11-latka i 30-latka:)
                                                  • Gość: nati Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 29.05.07, 21:15
                                                    nikt sie nie odezwał, ale nie martw sie cruel... dla tego starszego z pewnością
                                                    znajdą się partnerzy do zabawy... może nie koniecznie rówieśnicy, ale
                                                    pokoleniowo bliscy;)
                                                  • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 08:00
                                                    No to masz syna w wieku zbliżonym do mojego i mojego męża :)
                                                  • Gość: cruelowa baba Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 10:17
                                                    O taaaak.... ten wyrośnięty trzydziestolatek to też takie duuuuuże dziecko :)
                                                  • Gość: cruel Re: wrzaski... IP: *.tesatnet.pl 30.05.07, 18:43
                                                    A Ty babo cicho, nie rob mi obciachu :)
                                                  • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 19:21
                                                    Się to nasze forum ożywiło nareszcie :) oby tak wesoło po przeprowadzce również
                                                    zostało ;)
                                                  • Gość: nati Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 20:10
                                                    skaladam wniosek o wspolna wiekla parapetowke na sam poczatek... w bloku A moze
                                                    sie odbyc zaraz po rozdaniu kluczy 1. wrzesnia:))) pozostale bloki rowniez
                                                    zapraszam!!!
                                                  • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 20:31
                                                    jestem za - jedna wielka imprezka :D
                                                  • Gość: młody Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 22:08
                                                    czy blok A będzie oddany dopiero we wrześniu??? przecież miał to być koniec lipca, w każdym razie my czekamy na B na koniec grudnia.
                                                    dziś byliśmy na budowie - budynkowi B brakuje właściwie tylko dachu, żeby jakoś wyglądać.
                                                  • Gość: nati Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 22:50
                                                    w umowie mamy oddanie na 31. sierpnia z pewnoscia skoncza wczesniej, ale kluczy
                                                    nie dadza:/
                                                  • Gość: cruel Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 22:44
                                                    A na marginesie;)

Mamy suszarnie w bloku A, trzeba wybrac gospodarza i mozemy chor blokowy zalozyc:)
                                                    Nad wszystkim czuwa gospodarz domu, nie da on krzywdy zrobic nikomu :P

tzw. cruel
                                                  • Gość: cruelowa baba Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 23:26
                                                    To ja zacznę hodować gołębie na dachu... :))
                                                  • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 31.05.07, 20:33
                                                    z tego co ja wiem to blok A bedzie oddany miesiac przed terminem :) a blok B
                                                    licze na to ze tez bedzie wczesniej gdyz marza mi sie swieta juz we wlasnym
                                                    domciu :)
                                                  • Gość: my Re: wrzaski... IP: *.devs.futuro.pl 31.05.07, 20:43
                                                    Na święta to pewnie będzie ciężko się wyrobić, bo samo urządzanie jednak potrwa.
                                                    No ale Welkanoc to już na 100%
                                                  • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 31.05.07, 20:46
                                                    Pewnie masz racje ja jednak postaram sie zrobić wszystko by jednak spełnić swoje
                                                    i męża marzenia a jak sie nie da to tak jak powiedziała teściowa zjemy na
                                                    materacach i plastikowych tackach ;)
                                                  • Gość: my Re: wrzaski... IP: *.devs.futuro.pl 31.05.07, 21:35
                                                    hehe byle chociaż WC było.
                                                  • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 31.05.07, 21:47
                                                    Wc i kuchnia jako pierwsze będą robione tak jak z resztą pokój synka :) a reszta
                                                    z czasem
                                                  • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 03.06.07, 21:14
                                                    I znów zapanowała cisza....
                                                  • Gość: cruel Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 03.06.07, 22:09
                                                    Wszyscy maja pewnie ciekawsze zajecia;)

tzw. cruel
                                                  • Gość: młoda Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 04.06.07, 15:36
                                                    Pewnie masz racje :D
                                                  • Gość: nati Re: wrzaski... IP: *.icpnet.pl 04.06.07, 16:58
                                                    proszę bardzo - co nowego mogę powiedzieć...
                                                    byliśmy w ostatnich dniach na budowie, no i pięknie się to prezentuje!!!
                                                    w naszym bloku A prawie wszystko już zrobione - posadzki wylane i futryny drzwi
                                                    wejściowych osadzone, a tu i tam nawet drzwi są (akurat nie w naszym
                                                    mieszkaniu:/), no i cały już ocieplony i otynkowany z zewnątrz... generalnie
                                                    zostały im więc piece gazowe i grzejniki... oraz malowanie na łososiowo i
                                                    trawniczki, bo jeszcze ostry bajzel mają, jak to na budowie:)
                                                    blok B się pnie, a w zasadzie sie wypiął do końca;) dachu mu brakuje jedynie
                                                  • Gość: my pare pytan do nati IP: 77.252.34.* 04.06.07, 18:38
                                                    Na łososiowo? Co ma być w kolorze łososiowym?
                                                    A jakie są drzwi do mieszkań? Jakieś konkretne czy lepiej wymienić na
                                                    solidniejsze?
                                                  • Gość: nati Re: pare pytan do nati IP: *.icpnet.pl 04.06.07, 19:00
                                                    na tych wszystkich pięknych folderach i wizualizacjach elewacja bloku A jest jak
                                                    dla mnie łososiowa, chociaż mój mąż twierdzi, że dla facetów zwyczajnie różowa
                                                    (aczkolwiek w porównaniu z blokiem C ładnie stonowana:))
                                                    jeżeli chodzi o drzwi, to na całe szczęście tych z dykty w wielkiej płycie nie
                                                    przypominają:)wyglądają dobrze, ale żeby jakieś super antywłamaniowe były to bez
                                                    przesady.
                                                  • Gość: my Re: pare pytan do nati IP: 77.252.34.* 04.06.07, 20:14
                                                    Musimy popatrzeć w umowie co tam piszą o tych drzwiach. Bo może warto z góry
                                                    zamontować swoje...
                                                  • Gość: młoda Re: pare pytan do nati IP: *.icpnet.pl 04.06.07, 20:49
                                                    Z tego co ja wiem to mają być drzwi antywłamaniowe klasy B
                                                  • Gość: mieszkaniec b Re: pare pytan do nati IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.07, 23:57
                                                    witam sąsiadów a te drzwi zewnetrzne od mieszkań w jakim kolorze są jak ktoś
                                                    wiem ??? no i wreszczcie faktycznie jakies konkretne wiadomości ktoś
                                                    przedstawił co na budowie
                                                  • Gość: nati Re: pare pytan do nati IP: *.icpnet.pl 05.06.07, 08:39
                                                    zdaje sie, ze kolor tych drzwi to wisnia, ale glowy nie dam, ze tak sie nazywa,
                                                    aczkolwiek jest "jasnorudy" :)
                                                  • Gość: mieszkaniec b Re: pare pytan do nati IP: *.icpnet.pl 05.06.07, 21:45
                                                    dzięki za informację odnośnie drzwi, a może ma ktoś zdjęcie
                                                  • Gość: nati Re: pare pytan do nati IP: *.icpnet.pl 06.06.07, 13:20
                                                    czyzby moje opisy byly malo plastyczne? ;P
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: pare pytan do nati IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.07, 18:10
                                                    były ok a i widzałem na żywo wiec wiem wszystko
                                                  • Gość: maz nati Re: pare pytan do nati IP: *.icpnet.pl 08.06.07, 19:58
                                                    Dzisiaj znow bylismy ogladac postepy na budowie. W bloku A trwaja prace
                                                    wykonczeniowe tzn. ukladanie plytek na balkonach, zaslanianie niektorych rurek
                                                    (mam nadzieje ze wszystkie zaslonia;)), pozakladane sa tez juz liczniki oraz
                                                    niektore wlaczniki i gniazdka. W bloku B widzialem jak zbijali wiezbe dachowa
                                                    wiec niedlugo bedzie i dach.
                                                    Pozdrawiam sasiadow.
                                                  • Gość: my Re: pare pytan do nati IP: 77.252.34.* 09.06.07, 10:24
                                                    :-) super :-)
                                                  • Gość: młoda Re: pare pytan do nati IP: *.icpnet.pl 09.06.07, 14:53
                                                    Ja też się cieszę i oby tak dalej :)
                                            • Gość: my cruel ? IP: *.devs.futuro.pl 30.05.07, 08:47
                                              Gość portalu: cruel napisał(a):
                                              "Hej,my tez sie dolozymy z jednym wyrosnietym i jednym planowanym:)A moze sie o
                                              siakis zlobek trzeba postarac w poblizu???
                                              tzw. cruel"

A moze to sam cruel ma 30-tkę?
                                              • Gość: cruel Re: cruel ? IP: *.tesatnet.pl 30.05.07, 18:42
                                                Odkrywcze stwierdzenie :P
                                    • Gość: mack Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: 62.29.169.* 14.06.07, 18:21
                                      Wiadomość z dzisiaj.. 3900netto/m2 (budynek D - termin oddania 08.2008) przy
                                      początkowych 2700 to ogromna choć nie powalająca różnica. Zostało dosłownie
                                      pare sztuk. Dołączam do Waszego grona. Pozdrowienia
                                      • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 15.06.07, 11:01
                                        No to witamy w gronie oczekujących :D
    • mariolka99 łazienka:) 12.06.07, 17:26
      Ma ktoś może wymiary łazienki w mniejszym mieszkaniu? I mógłby się
      podzielić? :) (wymiarami oczywiście, nie łazienką:))) pozdrawiam
      • Gość: młoda Re: łazienka:) IP: *.icpnet.pl 13.06.07, 10:06
        No i nareszcie widać w którym miejscu się koczy moje mieszkanko.... :) A jeśli
        chodzi o Twoje wymiary łazienki to poczekaj aż będziesz mogła do niego wejść i
        wtedy sprawdzisz bo jak pamiętasz w umowie masz 5 cm w tę lub 5 cm w tę a w
        przybliżeniu masz wymiar na planach mieszkania zapisany.
      • Gość: alex Re: łazienka:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:37
        wg planu 160cmm na 228 cm /przed tynkowaniem :)

pozdrawiam
    • Gość: Mikels Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 01:15
      Ale cisza - czyzby wakacje?
      • Gość: Aska Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 07:32
        Niekoniecznie... Np rzeczona mieszkanka bloku A stara się telepatycznie
        przyspieszyć położenie chodników bo bez tego ma wrażenie że ani rusz z
        wprowadzeniem sie;)))
        • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: 77.252.34.* 25.06.07, 07:53
          A mieszkańcy bloku A odbierają mieszkania we wrześniu czy jednak uda się
          wcześniej?
          • lidzia1983 Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. 27.06.07, 15:50
            No i jak tam mieszkańcy budynku A, na kiedy macie odbiór?? A po za tym strasznie
            ucichło tutaj...
        • Gość: gosc Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 29.06.07, 16:03
          ale o co ci tak naprawde chodzi? bo troche to niezrozumiale napisalas?
          • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 29.06.07, 18:55
            To przeczytaj dobrze to zrozumiesz - nie wiem o co Tobie chodzi.
            • Gość: gosc Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 30.06.07, 10:30
              O to mi chodzi:

"Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl
              Gość: Aska 25.06.07, 07:32 + odpowiedz

Niekoniecznie... Np rzeczona mieszkanka bloku A stara się telepatycznie
              przyspieszyć położenie chodników bo bez tego ma wrażenie że ani rusz z
              wprowadzeniem sie;)))"

Po prostu nie wiem, o jakie przyspieszenie, jaka rzeczona mieszkanke bloku A
              itp. Mnie tez ciekawi przyspieszenie, ale nie dzialam telepatycznie. To teraz
              juz wiesz i mozesz wyjasnic?
              • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 30.06.07, 13:15
                No mamy nieporozumienie- ja ci tego nie wyjasnie bo nie wiem o co biega, a w
                pierwszej myslalam ze to bylo do mnie " nie rozumiem" ale widze ze nie do mnie
                :D hihi
      • Gość: Maz Nati Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.06.07, 20:25
        W bloku A bylismy ostatnio w sobote, byly juz kaloryfery i piec, trwaja
        wykonczenia na klatkach schodowych, trzeba jeszcze uporzadkowac teren wokol
        bloku i juz bedzie:). W sprawie wczesniejszego odbioru nie orientujemy sie.
        Postepy na budowie tak nas podekscytowaly, ze juz w poniedzialek powiekszyla
        sie nam rodzinka o synka. Populacja w Mosinie wzrasta;)
        • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 28.06.07, 16:28
          No to gratulujemy nowego członka rodziny oby zdrowo się chował. My jutro
          jedziemy z mężem na budowę już się nie mogę doczekać :)
        • Gość: mieszkaniec Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 02.07.07, 10:48
          witam serdeczsnie sąsiadów z Krosna może ktoś powie z mieszkańców bloku A
          jakiego typu mątują u was te piece dwu funkcyjne konkretna nazę pieca i
          model??? był bym wdzięczny POZDRAWIAM WSZYSTKICH
          • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 02.07.07, 19:15
            To są piece Termet Miniterm.
            • Gość: mieszkaniec Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.07, 23:59
              dziekuje za informacje..... Czy może ktos zażyczył sobie inny piec niż ten
              oferowany przez dewelopera????
              • Gość: m Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.07, 14:04
                czy ktoś tu jeszcze wogóle bywa z mieszkańców?? co to za brak wymiany
                wiadomości?? jesli jest inne forum w tej kwesti prosze o PODANIE strony
                POZDRAWIAM WSZYSTKICH
                • Gość: dominika Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.07, 16:30
                  pytanie do mieszkańców bloku _A_ kiedy odbieracie swoje mieszkanaka ?
                  pozdrawiam was
                  • Gość: cruelowa baba Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 05.07.07, 21:22
                    podobno mamy spisywać umowy notarialne około 10 sierpnia, więc jeszcze miesiąc... :)
                    • Gość: dominika Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.07, 23:25
                      dziękuje za inormacje wreszczcie się ktoś odezwał, a jak tam centralne
                      zmienialiście może piec na inny ? pozdrawiam serdecznie sąsiadów
                      • Gość: cruelowa baba Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 05.07.07, 23:50
                        Nie zmieniamy, przynajmniej nie teraz. Zobaczymy, jak się będzie ten spisywał.
                        Tylko duża zaraza, pół łazienki zajmuje... :/
                        • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 06.07.07, 11:11
                          Jak bardzo duży??? Tak pi razy oko...
                          Pozdrawiam
                          • Gość: cruelowa baba Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 06.07.07, 12:51
                            Eee, na oko to wiesz, chłop w szpitalu wylądował :P Trzeba zobaczyć, bo jednemu
                            będzie pasowało, a drugiemu będzie za duże. No, duże jest, jak na mój gust. Ale
                            widać musi. A może piec gabaryty ma odpowiednie, tylko łazienka ciut za mała? Bo
                            sala balowa to to nie jest, nie da się ukryć... :)
                        • Gość: dominika Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 06.07.07, 21:45
                          no witam wszystkich znowu i nareszcie ktoś napisał coś co się dzieje w KROŚNIE
                          DZIĘKUJE ZA INFORMACJE.. a Powiecie mi kochani w końcu i tak docelowo jaka
                          będzie nazwa tej naszej ulicy na której zamieszkamy ???
                          • Gość: my Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: 77.252.34.* 07.07.07, 00:30
                            a nie czasem Osiedle Słoneczne (czy jakoś tak)?
                            • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 07.07.07, 10:27
                              Z tego co ja wiem to jest to róg ulicy Piaskowej i Strzeleckiej a osiedle
                              Słoneczne :)
                              • Gość: dominika Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 07.07.07, 11:53
                                tak tak tylko jaka ? chyba nie na rogu? myslałam ze juz wie ktoś z
                                mieszkańców "A" jaka to ulica konkretnie będzie /////MIŁEGO WEKENDU
                                • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 07.07.07, 21:45
                                  Właśnie wróciliśmy z budowy no i nareszcie widać że cosik się ruszyło... Już
                                  okna w kuchni ma część założona no i rusztowanie jest prawie całe rozłożone więc
                                  chyba zacznie się ocieplanie... miło by było jeszcze jakbyśmy mieli dach nad
                                  naszym mieszkaniem ;) - mieszkanie na poddaszu... najważniejsze że widać ruch na
                                  budowie...
                                  pozdrawiam
                                • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 09.07.07, 21:59
                                  Sądząc z układu ulic będzie to ul. Piaskowa. Chociaż wolałbym Utwardzoną. ;-)
                                  • Gość: mieszkaniec Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 11:04
                                    hej co nowego na budowie w Krośnie znowu nikt nie chce sie podzielić swoimi
                                    wiadomościami POZDRAWIAM WSZUSTKICH z "A" i "B"
                                    • Gość: cruelowa baba Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 13:22
                                      Dużo nowego! W bloku A położone są już płytki na całej klatce schodowej,
                                      zamontowano podwójne drzwi wejściowe. Widać, że robota ma się ku końcowi. Blok B
                                      wygląda podobnie, chyba niebawem zaczną nakładać dach. Są już wykopki pod
                                      fundamenty bloków C i D! Przeniesiono budę ochroniarzy, opłotowano poprzednie
                                      wejście i by się dostać na budowę, trzeba się trochę namęczyć, grzęznąć po
                                      kostki w piachu... Powoli porządkują teren, tylko patrzeć, jak nam zasadzą
                                      rabatki ;)
                                      • Gość: mieszkniec Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 13:49
                                        o i właśnie piszcie wszystko to co nowego tak jak poprzdednik to uczynił
                                        przeciez nie karzdy ma czas i możliwość aby być na budowie codziennie
                                        POZDRAWIAM SERDECZNIE PRZEDMÓWCE ps. a co nowego w środu budynku "B" jak
                                        prace postepują ?
                                        • Gość: cruelowa baba Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 14:02
                                          Nie wiem, nie wchodziłam im na budowę, bo i dojście niewygodne, i jeszcze jaka
                                          cegłowka na głowę spać mogła. No i własne włości przyszłam oglądać ;) Pozdrawiam!
                    • Gość: może i ja dołączę Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 15:23
                      A jak wygląda w końcu sprawa z notariuszem?
                      Ile to będzie kosztowało?
                      • Gość: cruelowa baba Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 06.07.07, 16:20
                        Szczerze mówiąc, nie wiem, jakoś mnie to nie interesowało do tej pory. Ale z
                        tego, co wcześniej pisano na forum, wynika, że opłaty nie powinny być wysokie.
                  • Gość: DRAMAT;/ Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 16:37
                    Gość portalu: dominika napisał(a):

> pytanie do mieszkańców bloku _A_ kiedy odbieracie swoje mieszkanaka ?
                    > pozdrawiam was

Można się pogubić w ich obietnicach co do terminu. Wiem że mieszczą się jeszcze
                    w tym z umowy, ale podporządkowuję swoje życie obietnicom bez pokrycia jakie
                    składa mi deweloper...
                    Poza tym-wiecznie jakieś schody, jakieś problemy. Brak możliwości podłączenia
                    tv poza 5 programami z anteny zbiorczej , deweloper nie przewiduje
                    udostępnienia nam innego operatora świadczącego usługi telekomunikacyjne niż
                    TPSA, co jest niezgodne z prawem. Potem będą nam ryć po elewacji. Internet?
                    Poza Tpsą-zapomnijcie. Czyli poszli po bandzie;/
                    Najlepszą reklamą sa zadowoleni klienci. Podobno:)
                    • Gość: cruel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.199.48.248.tesatnet.pl 10.07.07, 17:44
                      No tak... Nalapac frajerow, ktorzy mamieni obietnicami wybula ciezka kase i
                      wypiac sie na nich... Widze, ze Swoj Dom zaczyna stosowac metody innych
                      developerow, a podobno mialo byc zupelnie inaczej... Swoja droga - prawo
                      telekomunikacyjne jest po naszej stronie, to my wybieramy sobie operatora, a nie
                      developer:) Chcac, czy nie - bedzie musial udostepnic instalacje TVK i
                      telefoniczna kazdemu, kto o to zawnioskuje:)

PS... Kiedy skladamy wnioski do Netii o przylaczenie netu i telefonu ??????

tzw. cruel
                      • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 19:08
                        A jakie macie wspomnienia po współpracy z netiia??? Ja negatywne, w sumie mnie
                        tzn mnie z mężem interesuje tylko internet bo telefonu stacjonarnego nie
                        zamierzamy zakładać. A jeśli chodzi o budowę budynku B to zaczęli zakładać okna
                        nie wszędzie ale zaczęli a dachu nie założą póki belki nie wyschną a te nie
                        wyschną póki pada i brak słońca. No i zaczęli układać rusztowanie, podejrzewa że
                        pod układanie ocieplenia.
                        Pozdrawiam wszystkich
                        • Gość: aska Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 22:05
                          Tu nie chodzi o to że netia czy nie-netia.
                          Chodzi o to że przewidując WYŁĄCZNIE telekomunę pozbawia się lokatorów prawa
                          wyboru JAKIEGOKOLWIEK operatora. A operator=telewizja+internet, niekoniecznie
                          telefon stacjonarny.
                          Kiedyś pracowałam w Telefonii Dialog, tam zawsze było wiadomo że jeśli
                          spółdzielnia/developer nie chce wpuścić na teren Dialogu to telekomuna musiała
                          tam nieźle "zainwestować";))) Sprawy w sądach wygrywaliśmy, więc kończyło się
                          to ryciem chodników i ścian, a można było to załatwić już na etapie stawiania
                          budynków. To w zasadzie nic dodatkow nie kosztuje, a W PRZYSZŁOŚCI umożliwia
                          korzystanie z usług konkurencji. Pamiętajmy że dziś operator telefoniczny to
                          nie tylko telefon stacjonarny...
                          To taka dygresja:)
                          • Gość: cruel Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 22:52
                            Dobrze mowisz, sasiadko:)
                            Oby w naszym przypadku nie skonczylo sie tym samym... Ja rowniez z wlasnego
                            doswiadczenia wiem, ze developer/wspolnota/spoldzielnia w takim przypadku nie
                            maja nic do powiedzenia:)

tzw. cruel
                            • Gość: Mieszkaniec blok B Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:45
                              Osiedle obok: www.tbs.mosina.prv.pl , ciekawe czy tam maja kablowke? Bo
                              to nie jest tak ze moga ja podlaczyc jezeli w poblizu nie ma instalacji.
                              Pozdrowienia.
                              • Gość: aska Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 11.07.07, 16:47
                                Gość portalu: Mieszkaniec blok B napisał(a):

> Osiedle obok: www.tbs.mosina.prv.pl , ciekawe czy tam maja kablowke? Bo
                                > to nie jest tak ze moga ja podlaczyc jezeli w poblizu nie ma instalacji.
                                > Pozdrowienia.

Nie upieram się przy kablówce, tylko cofajmy się o kilkanaście lat, kiedy
                                dostępny był tylko 1 i 2 program państwowej telewizji...;/
                                • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 15.07.07, 22:08
                                  Był ktoś z Was w weekend na budowie?? Może coś się pozmieniało??

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów
                                  • Gość: aska Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 15.07.07, 22:55
                                    Byłam.
                                    Dom stoi;)
                                    • Gość: mlody Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 15.07.07, 23:06
                                      Domy stoją, wykopy pod dwa następne, a do tego zaczęli już przygotowywać się do budowy drogi osiedlowej, są nawiezione płytki i wyrównany teren.
                    • Gość: Mikencjusz Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 12:21
                      A to ciekawostka, jestem po rozmowie z developerem, ten określił że będzie
                      jedna zbiorcza antena satelitarna , która odbiera hot bird – czyli możesz
                      odbierać wszystkie kanały, nawet tuner cyfry chodzi(lepiej to niż blok oklejony
                      talerzami różnej wielkości). Poza tym nie ma obowiązku podpisywania umowy z
                      TPSA – ja chciałbym mieć netie, która nie obsługuje jeszcze Mosiny :(
                      Chyba nie podpisze umowy z TPSa, wole korzystać z komórki a internet mieć
                      radiowy od lokalnego operatora.
                      pozdrawiam wszystkich z bloku B.
                      • Gość: B Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 14:26
                        To juz lepiej... Nie tylko platforme cyfry ale tez N-boxa z HDTV zdajsie (
                        pl.wikipedia.org/wiki/N_%28platforma_cyfrowa%29 ). Na samej statelicie
                        tez troche jest programow :) pl.wikipedia.org/wiki/Hot_Bird . Co do
                        kablowki nawet gdyby byla to w tej chwili chyba lepiej wziasc oferte neti po
                        lini tpsa (jezeli obniza koszt utrzymania lacza bo teraz jest prawie w
                        wysokosci abonamentu) - nie zawsze bylem zadowolony z jakosci transferow (tpsa
                        lubi blokowac na stykach sieci). No ale przyszlosciowo to wiekszosc bedzie
                        korzystac z internetu z telefonu gsm (choc tam zasieg jest narazie w technologi
                        Edge).
                        • Gość: B Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 14:31
                          Jak juz jestesmy przy temacie instalacji to zapytam o instalacje wodna - jak
                          robicie z doplywem/odplywem wody do ew. zmywarki do naczyn. Bo mozna dac rurki
                          wejscia (wody) i wyjscia (scieki) dokladnie tam gdzie zmywarka ale wady sa
                          takie ze nie wiadomo czy sie ja potem dosunie do sciany no i by zakrecic kurek
                          trzeba by ja odsuwac. Mozna tez dac wezem do rurki z woda tam gdzie zlew ale
                          nie wiem czy to lepsze.
                          • Gość: Gold-man Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:59
                            W dniu dzisiejszym o północy ruszyła strona internetowa
                            naszego osiedla. Zapraszam do jej współtworzenia!

www.slonecznekrosno.yoyo.pl
                            Pozdrawiam!
                            • Gość: S. Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 16.07.07, 23:37
                              Pomysł dobry, ale proponuję od razu zmniejszyć liczbę forów do max. 5. Jak na
                              taką liczbę osób w zupełności wystarczy, po co komu forum, gdzie nigdy nie
                              pojawi się żaden post?
    • Gość: Gold-man Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 07:12
      W dniu dzisiejszym o północy ruszyła strona internetowa
      naszego osiedla. Zapraszam do jej współtworzenia!

www.slonecznekrosno.yoyo.plPozdrawiam!
      • Gość: cruelowa baba Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 16.07.07, 10:10
        Haaa, pięęęękna! Byłam, ślad zostawiłam, będę wpadać! Fajny pomysł z tą stronką,
        pozdrawiam autora! :)
        • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 16.07.07, 15:52
          Super sprawa i świetny pomysł a wykonanie jeszcze lepsze :)
          • Gość: młodzi Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 17.07.07, 11:19
            próbowaliśmy zarejestrować się na forum www.slonecznekrosno.yoyo.pl, ale coś z tą stroną nie tak - rejestracja nie działa, a zamieszczonych dotychczas postów nie można przeczytać. Szkoda :(
            • Gość: G Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:24
              Upps, sorki - juz NAPRAWILEM. Wciaz stronka jest testowana takze dzieki za
              wyrozumialosc :)
              • Gość: sąsiedzi Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:00
                witam wszystkich czy to znaczy ze na tym sarym forum nie przeczytam juz zadnych
                nowych wiadomości z postepów budowy ?? POZDRAWAIM WSZYSTKICH PS, a na nowym
                forum piszcie wiecej konkretów a nie same pierdołki
                • Gość: aska Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 20.07.07, 14:39
                  Gość portalu: sąsiedzi napisał(a):

> a na nowym
                  > forum piszcie wiecej konkretów a nie same pierdołki

Komu pierdołki temu pierdołki... Dla nas widać to same ważne rzeczy, co dobrze
                  wróży stosunkom międzysąsiedzkim;) Ten sam poziom abstrakcji;DDD
                  • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 20.07.07, 15:43
                    No dobrze :) dziś mam dzień dobroci ( piątek :D ), budynek B (tylko ten mnie
                    interesuje ;) ) zaczęli kłaść folie na dachu po jednaj stronie - nie wiem jak
                    wygląda na dzień dzisiejszy - może uda mi się męża nakłonić na przejażdżkę na
                    budowę dzisiaj :) to napisze wtedy nowości i na tym forum i na nowym :)

pozdrawiam sąsiadów :)
                    • Gość: młoda Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 21.07.07, 09:33
                      No więc niewiele zmian na budowie, B już folia na całym dachu położona, droga
                      osiedlowa zaczęta tzn krawężniki zaczęli układać to wszystko jeśli chodzi o
                      nowości...
                      pozdrawiam
                      • Gość: sąsiad Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 22.07.07, 11:21
                        dziękuje za inormacje pozdrawiam serdecznie piszcie dalej co nowego się dzieje
                        na naszym B i wokół
    • Gość: aska czepne sie:P IP: *.icpnet.pl 16.07.07, 22:06
      A co z drogą dojazdową? Domy w szczerym polu postawione, sami mamy sobie
      asfaltu nawieźć i pieczołowicie udeptywac w wolnych chwilach? ;)
      • Gość: cruelowa baba Re: czepne sie:P IP: *.icpnet.pl 16.07.07, 23:09
        Wiesz, jak na tym asfalcie odtańcujemy polkę z przytupem, to może do września
        udeptamy... :P
      • Gość: S. Re: czepne sie:P IP: *.icpnet.pl 16.07.07, 23:40
        Sądząc po okolicznych uliczkach, gmina nie kwapi się choćby do utwardzania dróg.
        No ostatnio robili remont tej drogi na Czempiń, ale to chyba przy okazji
        kładzenia jakichś instalacji.
        Dla pocieszenia powiem, że w pewnym miejscu w Puszczykowie asfalt położyli -
        uwaga - po 25 latach. :-D
        Ale coś się rusza ostatnio - w Luboniu szosę przelotową remontują! Tu normalnie
        jestem w szoku, wreszcie znikną te koszmarne dziury (choć w samym Luboniu jest
        ich jeszcze wiele).
      • Gość: cruel Re: czepne sie:P IP: *.tesatnet.pl 17.07.07, 12:58
        Pozostaje upomniec sie o duzy rabat u developera i zakupic kazdemu mieszkancowi
        Land Rovera, problem asfaltowej nawierzchni zostanie automatycznie rozwiazany :P

tzw. cruel
    • Gość: Niezadowolony Cos mi sie wydaje, ze bedziemy sie gniewac:( IP: *.icpnet.pl 17.07.07, 00:44
      Witam,
      po inspekcji mieszkania dochodze do wniosku, ze firma Swoj Dom
      w przyszlosci wielu klientow miala nie bedzie...
      Przede wszystkim - koszmarne wykonczenie wnetrza, krzywe sciany i podlogi,
      dylatacje w jednym miejscu wielkosci 0,5cm, w innym ponad 1,5...
      Podobno sciany powinny byc wygladzone, owszem, sa, ale jak...
      Oprawy puszek elektrycznych wykonane na, za przeproszeniem "odpier.....", w
      wielkim pospiechu... Ciekawe, co na to wszystko powie rzeczoznawca, kiedy
      nastapi odbior techniczny lokalu ?
      Dla developera, ktory zapewne czyta ten post - postarajcie sie bardziej, jesli w
      przyszlosci chcecie sprzedawac mieszkania za dobra cene, w tej chwili ta
      fuszerka nie jest funta klakow warta, sam sie dziwie, co sklonilo mnie do zakupu...
      • Gość: aska Re: Cos mi sie wydaje, ze bedziemy sie gniewac:( IP: *.icpnet.pl 17.07.07, 06:27
        Mój drogi Niezadowolony, widzisz tylko plusy ujemne, a nie dostrzegasz plusów
        dodatnich:p
        Będziemy mogli urządzać sobie międzylokalowe konkursy na bezobsługowe trafienie
        piłeczką do celu. Rozumiesz...kładziesz piłeczke pingpongową na środku...i
        patrzysz do której gigantycznej dziury przy ścianie się stoczy;) I jak szybko:P
        Tak więc zadowoloni powinni być ci z najbardziej krzywymi podłogami...;)
        I powinniśmy się cieszyć jak zmieści się tam tylko piłka do pingponga, a nie,
        dajmy na to, koszykówki:PPPP
        • Gość: G Re: Cos mi sie wydaje, ze bedziemy sie gniewac:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 07:27
          Heyka, istnienie strony www.slonecznekrosno.yoyo.pl zalezy od tego czy
          bedziecie dokonywac wpisow na jej forum.

By zamiescic na nim wiadomosc (np. krytyczna) NIE trzeba byc zalogowanym -
          pozostaje sie wiec osoba anonimowa...

Bylbym rowniez szczesliwy gdyby ktos pokusil sie o wrzute jakis fotek z etapow
          budowy, dokumentacje usterek itp.

Uruchomilem tez Chat na stronie. Zapraszam
      • Gość: pff Re: Cos mi sie wydaje, ze bedziemy sie gniewac:( IP: *.icpnet.pl 17.07.07, 09:15
        Dodam jeszcze, że same drzwi antywłamaniowe nie są - koszt takich drzwi to około
        300-500 złotych, a zamki? Otwierają się wszystkie jednym kluczem. Bez wymiany na
        Gerdę się nie obejdzie... Więc z tą reklamą jest coś nie tak...
    • Gość: Miki Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:44
      cisza jak makiem zasiał - czy tu jeszcze ktos zyje?
      • Gość: gosc Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 27.07.07, 12:02
        hehhe :) wszyscy żyją, ale już na nowym forum - www.slonecznekrosno.yoyo.pl :)
        • Gość: nati Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 27.07.07, 21:59
          tak jak mowisz ;P
          zapraszamy
          • Gość: Denis Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:39
            I stało się jasne - za 2 tygodnie bedziemy juz pełnymi właścicielami.
            pozdrawiam szczęśliwych sąsiadów.
            • Gość: arhaniell Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 22:12
              ----życzymy wam wszystkiego dobrego na nowy własnym M-
          • Gość: sąsiad b Re: Mosina - nowe mieszkania na sprzedaż. IP: *.icpnet.pl 15.08.07, 11:57
            cześć szczęsli posiadacze mieszkań bloku *A* Kochani napiszcie jak
            po odbiorze? jak po notariuszu? i jakie koszty? wszyscy jesteśmy
            ciekawi POZDRAWIAMY GORĄCO
    • Gość: my Do mieszkańców bloku A IP: *.softdesk.com.pl 15.08.07, 08:56
      Jak przebiegł odbiór mieszkań?
      Jakie koszty ponieśliście u notariusza?

Pozdr
      • Gość: cruel Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.tesatnet.pl 16.08.07, 15:10
        14.08 stalem sie (nie)szczesliwym wlascicielem mieszkania w bloku A.
        Na poczatku moich kontaktow z firma Swoj Dom, prezes firmy, Pani Ewa Bolewska
        obiecywala szybkie sfinalizowanie transakcji oraz odbior mieszkania w czerwcu,
        badz tez ostatecznie-w lipcu. Rzeczywistosc okazala sie zupelnie inna... W dniu
        podpisania aktu notarialnego, w obecnosci notariusza, Pani Prezes obrzucila moja
        zone stekiem inwektyw, z jednego tylko powodu. Jakiego? Banalnego... Nie
        zostalismy do konca poinformowani o kosztach aktu notarialnego. Kazano nam
        przygotowac 2600 - 3000 i tyle tez gotowki mialem przy sobie. Okazalo sie, iz
        koszty notariusza sa wieksze, o czym Pani Prezes wiedziala przynajmniej dzien
        wczesniej, nie raczyla poinformowac o tym w zaden sposob, stawiajac nas w bardzo
        niezrecznej sytuacji... Od osob, ktore podpisywaly akty po mnie, dowiedzialem
        sie, iz Pani Prezes na forum publicznym wyrazala sie nieparlamentarnie na temat
        zony i moj, swoich klientow... Epitety w stylu "wredni sasiedzi, czarne owce"
        nalezaly do najlzejszych i najmniej obelzywych...
        Nie chce sie tu rozpisywac, nie mam zamiaru sie zalic. Niemniej jednak - takie
        zachowanie nie przystoi prezesowi firmy, ktora chce zaistniec na rynku i zdobyc
        klientow...
        Zdecydowanie ODRADZAM te lokalizacje, szkoda Waszych nerwow i pieniedzy...
        Do tej pory, pomimo dokonanego juz odbioru budynku, instalacja elektryczna na
        klatce schodowej nadaje sie do poprawy (po wlaczeniu oswietlenia, spada glowny
        bezpiecznik w budynku), sciany sa zawilgocone, krzywe (na dlugosci 2,8 metra,
        roznica wynosi 3 cm, tyle musial nadrzucac kleju na plytki fachowiec), drzwi do
        lazienki nie da sie zalozyc - rozjezdzaja sie sciany dzialowe (roznica ponad 5
        cm)...
        Zapewne ci zadowoleni, o ktorych mowa powyzej, nie interesowali sie tym, co
        dzieje sie na budowie... Natomiast ja bywalem tam prawie codziennie, czepialem
        sie kazdego drobnego szczegolu... Dla Pani Prezes moje zachowanie bylo
        skandaliczne, bo jak to mozna wtracac sie w sprawy, o ktorych tylko Ona ma
        pojecie? Uslyszalem wypowiedz, iz robi mi wielka łaskę sprzedajac mi mieszkanie,
        ze mieszkanie w standardzie developerskim moze miec krzywe i wilgotne sciany
        oraz krzywe posadzki, ze to norma... Moze i norma w Swoim Domu, nigdzie indziej
        nie spotkalem sie z takim podejsciem do klienta, ktory placi ciezkie pieniadze i
        wymaga tego, by lokal spelnial wszelkie standardy...
        Tak to jest, kiedy z produkcji chrupek i soczkow przerzuca sie na developerke...

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych, moze ta wypowiedz otworzy Wam oczy...
        Jesli ktos zechce na wlasne oczy zobaczyc to, co opisalem - zapraszam...

tzw. cruel
        • Gość: persona bez grata Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.icpnet.pl 16.08.07, 16:47
          To ja też się podzielę.
          Jakiś czas temu podjechałam na budowę z fachowcem który miał mi
          kłaść płytki, chcialam zeby dokładnie wymierzył itd. Gdy weszliśmy
          okazało sie ze na ściany które zastaliśmy płytki średnio da sie
          położyć, tak są krzywe. Spojrzał tez ogólnie fachowym okiem i co sie
          okazało? Chamska wilgoc na ścianie. Wezwana nastepnego dnia "pani
          prezes" wraz z kierownikiem budowy przez dłuższą chwilę robili ze
          mnie przysłowiową blondynę że to nie wilgoć, ze sobie wymyslam. Gdy
          pokazałam im palcem co jeszcze jest spieprzone pami B. nadąsama
          wybiegła. Za 15 min dostałam telefon że JAK SIE NIE PRZESTANE
          CZEPIAĆ TO ZERWĄ ZE MNĄ UMOWĘ. ZE BUDOWALI BARDZIEJ "EKSKLUSYWNE"
          DOMY I TAM SIE NIKT NIE CZEPIAŁ... A na uwagę o zalepionych byle jak
          dziurach w podłodze (a wiem dlaczego one tam są, kolejna fuszera)
          usłyszałam ze powinniśmy być im WDZIĘCZNI ze to naprawili...
        • Gość: Małżeństwo Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:15
          Witamy wszystkich Szczesliwych nabywców mieszkań i tych mniej
          szczesliwych jak np tzw. Cruel. Będziemy mniej oryginalni,niż
          poprzednicy, jednak chcialibyśmy wyrazić swoje zadowolnenie i
          jednocześnie podziękować firmie Swój Dom, za miłą atmosferę, którą
          bylismy otaczani przez cały czas od podpisania umowy przedwstępnej
          aż do miłego końca czyli otrzymania upragnionych kluczy do własnego
          M. Nie mamy większych zastrzeżeń co do jakości, oby tak dalej i
          czekamy na oferte szergowców.

pozdrawiamy
          • Gość: cruel Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.tesatnet.pl 17.08.07, 13:33
            Tak, tak... autoreklama dzwignia sukcesu :)
            Ciekawe skad wiecie o szeregowcach, jakos nikt nie mowil o tym glosno na forum;)
            Jesli chcecie wypromowac firme, walczie o jakosc wykonywanych prac, marketing
            nic nie pomoze...
            I tak wszyscy wiedza, ze Malzenstwo to nikt inny tylko wlasciciele firmy Swoj Dom...

tzw. cruel
            • Gość: alex Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 13:40
              Równiez nie wierzę w owe małżeństwo.....no chyba ,że sami tynkowali
              i wylewali posadzki...

....no ale jak to mówi Pan Tomek,"przecież to nie Ataner".....
            • Gość: Małżeństwo Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 22:47
              Generalnie mało nas obchodzi Swoj Dom - kupilismy mieszkanie i
              jestesmy z niego zadowoleni - to było tylko stwierdzenie faktu.

pozdrawiamy
              • Gość: cruel Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.tesatnet.pl 20.08.07, 09:17
                W zasadzie mnie rowniez malo obchodzi Swoj Dom, niemniej jednak zachowanie
                wlascicieli tej firmy uraga wszelkim zasadom sztuki handlowej. Z takim
                podejsciem do klienta dlugo nie pociagna...
                Najbardziej wkurzajaca jest nieslownosc tych panstwa - zostalem zapewniony, ze
                13.08 bedzie w gniazdkach sygnal TV, dzisiaj jest 20, a po sygnale nawet sladu.
                To tylko jedna, chyba najmniej istotna rzecz, ktora moglbym tu wymienic...

tzw. cruel
                • Gość: Swój Dom Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 20:39
                  Do mieszkańców bloku A życzliwych i nieżyczliwych

Termin realizacji inwestycji bloku A przewidziany był we wszystkich umowach z
                  klientami na 31 sierpnia br. Jednak pomimo sprzeciwu inspektora nadzoru
                  budowlanego jak i głównego wykonawcy postanowiliśmy isć na rękę Państwu „cruel”
                  którzy zajęli mieszkanie miesiąc wcześniej w celu jego wykończenia. Jaka to była
                  radość z ich strony, kiedy mogli swobodnie działać. Na pytanie o jakość
                  wykonania ich mieszkania nie mieli żadnych zastrzeżeń. Niestety po podpisaniu
                  aktu notarialnego Państwo „cruel” odwrócili się od nas o 180º .Do tego zespołu
                  dołączyła Pani z mieszkania poniżej, która to przy przekazaniu kluczy i
                  podpisaniu protokołu odbioru nie miała żadnych zastrzeżeń. Niestety po kilku
                  dniach zadzwoniła do firmy „Swój Dom” w celu złożenia reklamacji. Poprosiła o
                  numer telefonu do
                  mojego męża. Podałam tej Pani numer telefonu nie wiedząc do jakich celów będzie
                  wykorzystany. Po telefonie wykonanym do mojego męża dowiedziałam się, że
                  spotkanie w celu złożenia reklamacji jest umówione na poniedziałek 20 sierpnia
                  godz.15 oo. Jakie było zdziwienie męża oraz inspektora nadzoru budowlanego i
                  wykonawcy gdy w umówionym miejscu nikogo nie zastali. Jednocześnie
                  zainteresowana osoba po mojej interwencji, zdumiona stwierdziła ,że jest na po
                  za miejscem spotkania a mój maź ni odbiera telefonu. Dziwne to,gdyż istniej
                  możliwość sprawdzenia w telefonie połączeń przychodzących. Takich połączeń nie było.
                  Po interwencji Pani „gość Aśka”która umawiała się na spotkanie oznajmiła,
                  że na spotkanie przyjadą Państwo „cruel”. Niestety po pomiarach poziomicą 2,5 m
                  okazało się że ściany są proste i w związku z tym brak podstaw do reklamacji.
                  Jednak Pan „cruel” z nadmiaru czasu postanowił umilać nam życie dzwoniąc 17
                  sierpnia o godż 21 30 przedstawiając się jako właściciel mieszkania nr 4
                  informując, że nastąpiła awaria prądu i mamy natychmiast przyjechać. Jakie było
                  zdziwienie Pana z w/w mieszkania gdy spytałam się co z tą awarią prądu. Okazało
                  się, że w ogóle nie dzwonił i o niczym nie wie. Ale za to Pan „cruel” pochwalił
                  się następnego dnia przed znajomą, że podszył się pod „głupią blondynkę” i takie
                  ćwiczenia będzie robił częściej firmie „Swój Dom” Jest to żenujące gdyż
                  mieszkańcy są wdzięczni i zadowoleni z swoich mieszkań a niektórzy wręcz
                  chorobliwie okrutni. Ciekawe kiedy Pan ‘cruel” zmieni swój stary samochód na
                  nowy gdyż opowiada znajomym,że po uzyskaniu odszkodowania po zaskarżeniu firmy
                  „Swój Dom” (ciekawe o co) natychmiast to zrobi.
                  Życzymy temu Panu zmiany samochodu na nowy z całego serca.
                  A tak w ogóle to szczerze współczujemy mieszkańcom bloku A sąsiadów o których
                  mowa, gdyż wcześniej, czy później przekonają się jacy to są ludzie.

Z poważaniem właścicielka firmy ‘Swój Dom”
                  • Gość: tzw.cruel Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.icpnet.pl 21.08.07, 22:03
                    Auto zmienilem miesiac temu, nie widze potrzeby zmieniania go po raz
                    kolejny.Odszkodowanie uzyskane od SD dla zasady przeznacze na dom
                    dziecka. Firma SD chyta sie wszystkiego zeby wybielic sie w oczach
                    potencjalnych klientow.

Na elektryka obiecanego przez p.Bolewska czekalem dzis od 12 do
                    22.Nie pojawil sie, a swiatlo jak mrugalo tak mruga.Nie wiem czy
                    takim PRem SD zbuduje sobie renome...
                  • Gość: Aśka Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.icpnet.pl 21.08.07, 23:30
                    1.reklamacja tyczyła popękanego sufituI i ścian którę muszę
                    szpachlować na własny koszt, a w umowie jak byk stoi "ściany
                    szpachlowane"
                    2.do jakich celów uważała Pani potrzebny mi nr pani męża? Nie jest w
                    moim typie, pokolenie za stary, chyba oczywiste że rozmawiam z
                    Państwaem WYŁĄCZNIE na tematy związane z Państwa inwestycją. Z
                    Panią też się na kawę nie uwawiam, prawda?
                    3.anie przez chwilę nie mam zamiaru okazywać Państwu WDZIĘCZNOŚCI o
                    którą ciągle się Państwo upominają. Mieszkanie KUPIŁAM, nie DOSTAŁAM.
                  • Gość: cruel Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.tesatnet.pl 27.08.07, 11:59
                    ...pan cruel samochodu zmieniac nie zamierza, dobrze jezdzi mu sie tym
                    obecnym... nie wiem, kto w SD ma bujna wyobraznie i posuwa sie do tak
                    prostackich chwytow, swiadczy to o poziomie wlascicieli firmy...
                    Nie mam zamiaru wiecej wdawac sie w pyskowki z Szanownym Developerem, po
                    zasiedleniu budynku robic to beda inni, kiedy dostrzega niedorobki i usterki :)

tzw. cruel
            • Gość: rzymianka Re: Do mieszkańców bloku A IP: 62.29.169.* 22.08.07, 14:53
              w dniu podpisania aktu natarialnego dowiedziałam się o szeregowcach -
              i nie jest z zarządu spółki
          • Gość: Mieszkańcy bloku A Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 17:16
            Panie Bittel z m 14 z bloku A (cruel) wszyscy wiemy, ze to pan podszywa się pod
            naszą opinię. My jesteśmy zadowoleni z robót na budowie jednocześnie
            zbulwersowani Pana chamstwem

Sąsiedzi z bloku A
            • Gość: S. Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.icpnet.pl 30.08.07, 20:56
              Po pierwsze - każdy się wypowiada w swoim imieniu.
              A ja bardzo nie lubię, jak ktoś mówi za mnie.

Też mieszkaniec, ale nie podmiot zbiorowy.
              • Gość: mieszkaniec A Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 09:34
                Ja też nie rozumiem co to za wypowiedzi w imieniu ogółu. Sąsiedzi w
                A mniej więcej się znają, mili i kulturalni, jakoś nie wyobrazam
                sobie kto byłby na takim poziomie żeby podawać imię, nazwisko i
                adres kogokolwiek, bo z tego co wiem to istnieje takie coś jak
                ochrona danych osobowych i to chyba jest przestępstwo, a już napewno
                wykroczenie.
                A poza tym-jakoś tak dziwnie, bo znamy się z imion i nicków na
                forum, nikt nie ma tabliczek z nazwiskami na drzwiach, więc to
                nazwisko to nie wiem skąd wyciągnięte...;/
                • Gość: Denis Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 10:16
                  To musiało wyjść chyba od developera - już kiedyś obiło mi sie o
                  uszy to nazwisko - to ponoc ktos kto umila developerowi życie...
                  • Gość: maieszkaniec A Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:19
                    Czemu się nie dziwię że mogłoby to od developera wyjść?;/
                    No to niech buduje tak żeby nikt się nie skarżył i nie wkurzał. A
                    teraz pretensje że ludzie mają pretensje...;/
                    Serio, jakoś sobie nie wyobrażam żeby ktokolwiek z mieszkańców był
                    takim prostakiem żeby napisać post na takim poziomie...
                    • Gość: artur Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 22:27
                      witam wszystkich,
                      mam jedno pytanko: jak wysoki jest zcynsz za 3pokojowe i 2pokojowe
                      mieszkanko tam u was w Mosinie?jak z innymi oplatami;ile
                      zaplaciliscie za notariusza.
                      pozdro
                      arturos
                      • Gość: Denis Re: Do mieszkańców bloku A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 23:43
                        czynsz to okolo 1,50 za metr kwadratowy

pozdro
    • Gość: Aśka Mam szczerze dość. IP: *.icpnet.pl 20.08.07, 19:53
      Tych Państwa. Pardon- Członków Zarządu.
      W piątek mój fachowiec zwrócił mi uwagę ze raz że ściany dziurawe (w
      umowie jak byk stoi szpachlowane), dwa-że pęka sufit. Zadzwoniłam do
      dewelopera, odebrała "pani prezes zarzadu", a że ona nigdy nic nie
      wie i na niczym sie nie zna-poprosiłam o nr szanownego małżonka,
      który wydawał się najbardziej sensowny;/ "Pani prezes" podała jego
      nr, powtarzam PODAŁA! NIe wyrwałam jej go z gardła, nie zmusiłam
      groźbą karalną. Zadzoniłam do "pana prezesa", oczywiście mnie
      wyśmiał (jak zawsze, ze się czepiam), ale miał sie dzis pojawić o 15.
      Byłam dziś w Mosinie, tyle że dużo wczesniej, i przyznam-
      stwierdziłam ze jakoś sobie poradzę, płytki już odpuściłam przez te
      krzywe ściany, więc i z dziurawymi ścianami dam radę, i zadzwoniłam
      do "pana prezesa" żeby nie jechał specjalnie.
      Nie odebrał.
      Za pół godz telefon od "pani prezes", ja grzecznie że dzwoniłam do
      męża szanownego tej pani żeby się nie fatygował. Co usłyszałam? Że
      jestem bezczelna!!!! że dzwonię do jej męża!!! Że on sobie NIE ŻYCZY
      TELEFONÓW ODE MNE!!! I jak ja śmiałam do niego dzwonić!!!
      I tak w tym stylu przez dobre 5 minut. Na moją uwagę ze przecież
      SAMA MI TEN NUMER PODAŁA zakrzyknęła znów że jestem bezczelna, że od
      samego początku wspołpraca ze mną sie nie układa itd itp. Poprawcie
      mnie jeśli się mylę, ale ja to mieszkanie KUPIŁAM, nie dostałam od
      państwa prezesowstwa w prezencie. Zbudowali je za MOJE pieniądze.
      Więc to ewentualnie MI, KLIENTOWI jakakolwiek współpraca może się
      nie układać. NIe uważam za sensowne padac państwu B. do stóp.
      Wiecie co? Teraz to już nie będę się certolić. Wytknę każdy błąd,
      każdą rysę, każde pęknięcie. Człowiek jest dla niech miły, a ta
      będzie mi tu z krzykiem wydzwaniać???

• Gość: Smiech na sali Re: Mam szczerze dość. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:44
        Ladnie ladnie - skoro są krzywe sciany i dziury w scianach na wylot,
        to trzeba robic reklamacje, co to ma byc? "Byłam dziś w Mosinie,
        tyle że dużo wczesniej, i przyznam-stwierdziłam ze jakoś sobie
        poradzę, płytki już odpuściłam przez te krzywe ściany, więc i z
        dziurawymi ścianami dam radę, i zadzwoniłam do "pana prezesa" żeby
        nie jechał specjalnie". Odwoływac rekalmacje i robić to na wlasny
        koszt???? Asiu ty chyba musisz byc strasznie gupia blondynka skoro
        zrobilas takie posuniecie!!!!!
        • Gość: Ąska Re: Mam szczerze dość. IP: *.icpnet.pl 21.08.07, 23:34
          Tak, jestem blondynką;) I bardzo to w sobie lubię;P
          Reklamacji nie odwołałam, tylko nie pasował mi termin, zresztą-
          Szanowna Pani Prezes ciągle zarzuca mi że się CZEPIAM, więc
          postanowiłam im odpuścić. Ale jak widać się nie da, bo nie okazali
          mi za to WDZIĘCZNOŚCI (ulubione słowo "pani prezes")

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka