Dodaj do ulubionych

Srające psy

11.01.07, 22:34
Srające psy są udręką Promykowego!!!Te cholerne psy sraja wszędzie i nawet na
chodnikach i ulicach!!!Już naprawde przegina grubsza Pani która jeździ tym
czarnym Seatem z domków przy Gwiaździstej.Wyprowadza swojego pieska na
działkę na przeciw swojego domku i on tam sra oraz na ulicy i chodniku!!!!
Może tak na swojej pięknusiej dziłeczce piesek by się wysrał???????!!!!
Już nie wspomne że małe dzieci wpadają w te kupy!!!!!!
Obserwuj wątek
    • agu2005 Re: Srające psy 12.01.07, 09:37
      daniels_j napisał:

> Srające psy są udręką Promykowego!!!Te cholerne psy sraja wszędzie i nawet na
      > chodnikach i ulicach!!!

Czemu się czepiasz zwierząt- gdzieś te psy muszą zrobić kupę a naprawdę trudno
      przetłumaczyć czworonogowi jak wychodzi na spacer że ma poczekać z kupką 10 min
      aż dojdziemy do lasku. Natomiast jeśli piesek zrobi kupke na chodniku to
      WŁAŚCICIEL powinien sprzątnąć po swoim pupilku.Pozdrawiam serdecznie
      • t.o.m.e.k Re: Srające psy 12.01.07, 10:03
        agu2005 napisała:

> daniels_j napisał:
        >
        > > Srające psy są udręką Promykowego!!!Te cholerne psy sraja wszędzie i nawe
        > t na
        > > chodnikach i ulicach!!!
        >
        > Czemu się czepiasz zwierząt- gdzieś te psy muszą zrobić kupę a naprawdę
        trudno przetłumaczyć czworonogowi jak wychodzi na spacer że ma poczekać z kupką
        10 min aż dojdziemy do lasku. Natomiast jeśli piesek zrobi kupke na chodniku to
        > WŁAŚCICIEL powinien sprzątnąć po swoim pupilku.Pozdrawiam serdecznie

Bez przesady z tym dochodzeniem do lasku czy na pole. To nie 10 minut a
        najwyżej minuta-dwie. Wystarczy po prostu iść z psem i nie dawać mu szansy
        narobienia na "wspólny" trawnik. To naprawdę żadna sztuka tylko odrobina dobrej
        woli właściciela i umiejętności przekonania psa. A koniec końców i tak zawsze
        wychodzi na jaw kombinacja naszego narodowego lenistwa i buractwa, tak samo jak
        z nieprzestrzeganiem znaku zakazu wjazdu w Promykową od strony Korala. Psy
        srają na trawnik, "bo to nie mój trawnik a pies gdzieś się musi wysrać".
        Samochody wjeżdżają pod prąd "bo mi tu k... ktoś postawił znak, a ja zawsze tu
        wjeżdżałem". I tak dalej, i tak dalej - a to Polska właśnie...
        • carandiru Re: Srające psy 12.01.07, 13:20
          Zgadzam sie z Tomkiem i gwarantuje ze gdyby owa pani wyemigrowala gdzies na
          zachod to pierwsza by zapier... z szufelka za swoim kundelkiem. Ot taka nasza
          cecha narodowa.
          • daniels_j Re: Srające psy 13.01.07, 10:57
            Ja rozumiem że pies musi zrobic swoje ale właśnie chodzi mi o sprzątanie po
            nim!!!!Bo wiem że na swojej działce Pani na pewno by posprzątała po swoim
            psie!!!!
            • atomerx Re: Srające psy 16.01.07, 12:24
              Za niesprzątanie po swoim psie powinni wlepiać mandaty. Mam znajomego gliniarza
              w Swarzędzu i nadam mu sprawę - może zaczają się i przyłapią takiego delikwenta
              w wolnej chwili. Z tego co wiem to odpowiednie przepisy obowiązują, tylko że są
              martwe - policja, zajęta na innych polach działalności, ich nie egzekwuje.
              • yonyo Re: Srające psy 16.01.07, 12:58
                Takie coś, to chyba jednak pole działalności straży miejskiej...
                • atomerx Re: Srające psy 16.01.07, 13:03
                  Możliwe, ale pola te chyba się zazębiają - muszę zasięgnąć języka
                  • daniels_j Re: Srające psy 17.01.07, 22:04
                    Wielkie dzięki za poparcie tej "srającej" sprawy. Dajcie znać jak coś się
                    dowiecie o ewentualnych mandatach(wysokościach mandatu) za nie sprzątanie po
                    swoich psach!!!Pozdrawiam
                    • mieszkanka_gwiazdzistej Re: Srające psy 11.09.07, 13:02
                      Chyba lepiej zeby psy 'srały' na tę wolną działkę niż zanieczyściły
                      cały las? A jesli czyimś argumentem jest to, ze dzieci w nie wchodzą
                      to przepraszam, ale jakim jest rodzicem, ze nie umie upilnowac
                      dziecka?
                      • daniels_j Re: Srające psy 11.09.07, 23:08
                        Szanowno mieszkanoko_gwiażdzistej - po swoim psie należy posprzątać-
                        ciekawe jak zrobi srakę na pięknych działeczkach mieszkańców to tez
                        będzie tam leżała aż się rozłoży albo się w nią wdepnie?
                        A chyba dzieci mają prawo sobie spacerować gdzie tylko mają ochotę a
                        kudłate czworonogi maja obowiązek przebywać na smyczy i w kagańcu a
                        jego właściciele mają obowiązek posprzątać po nim !!!!Takie mamy
                        prawo i proszę o odrobinę kultury i ruszenie swoich czterech liter
                        na spacer poza osiedle!!!!!
                        A w lesie też było by dobrze jak sraka była by sprzątnięta po sobie
                        tzn. po swoim pupilku!!!!!! A tak na koniec to życzę aby właściciel
                        też musiał czasami wyczyścić swoje buty po wdepnięci w srakę
                        zrobioną wcześniej przez swojego kundla!!!
                        Pozdrawiam
                        • mieszkanka_gwiazdzistej Re: Srające psy 12.09.07, 12:23
                          Nie musza mieć kagańca jesli nie są groźne, nie ma takiej
                          potrzeby.Skoro jest Pan wszechwiedzący to bardzo Pana proszę żeby
                          Pan mi powiedział gdzie mam wychodzić z psem?? Pod lewiatan? na
                          przystanek autobusowy? Nie ma zieleni w poblizu Promykowego gdzie
                          moznaby wyjsc z psem, a jak mam psu wytłumaczyć, ze Panu X-owi nie
                          podoba się to, że robi siku na działkę niedokonczonego domu? Mój
                          pies bardzo, bardzo rzadko 'sra' poza moją działką.. Wychodzę z nim
                          tylko na 'siusiu'. Pozdrawiam
                          • nurich Re: Srające psy 12.09.07, 13:13
                            Ale jak już zrobi kupę poza Twoją działką to ją sprzątasz? Bo o to w tym
                            wszystkim chodzi, że raczej nikomu spacerujący pies sam w sobie nie przeszkadza
                            lecz to że jego właściciel kupy po nim nie sprząta.
                            Mi osobiście byłoby po prostu wstyd takie coś zostawić.
                          • ggwiazda Re: Srające psy 12.09.07, 20:06
                            Droga Pani co to za stwierdzenie "Nie musza mieć kagańca jesli nie
                            są groźne, nie ma takiej potrzeby"?? Nie siedzi Pani w psie i nie
                            wie co do łba mu strzeli??Takie tłumaczenie jest dziecinne i nie na
                            miejscu.Rozumiem,że musi stać się tragedia,żeby okazało się,że warto
                            przezornie założyć kaganiec swojemu pupilowi??Boże co za
                            mentalność.A szukanie tysiący powodów, aby tylko nie posprzątać po
                            swoim piesku bądź wyprowadzić go poza osiedle to rozmowa na poziomie
                            podstawówki.Wszystkim właścicielom kichających pupili gratuluje
                            podejścia do temetu sprzątania po nich.Chodniki są dla ludzi a nie
                            psich kup,a trawnik mają zdobić osiedle a nie je szpecić!!A
                            niestety ,gdzie się człowiek nie obejrzy KUPA!!

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka