drhuckenbush 31.01.07, 22:48 Kiedys jakas dyskusja byla. Znacie moze jakies fajne przepisy na drinki z absyntem? Mam do dyspozycji ten zielony, 70%. Na czysto wchodzi pieknie, ale zaczyna sie nudzic :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: madlena Re: absynt IP: *.icpnet.pl 31.01.07, 23:00 absynt + abnegacja a na drugi dzień będzie absencja Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: absynt 31.01.07, 23:00 znamy:)50tka na czysto, popic cola, po czym przetoczyc sie do lozka:P Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: absynt 31.01.07, 23:12 Takiej ilosci na czysto nigdy nie wypilas :) Ale ja ostatnio degustowalem takie malutenkie strzaly, 30 ml, ale bez popijania. Spokojnie czekalem az poczuje pelen, wartosciowy smak tego trunku. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: absynt 31.01.07, 23:13 To co mi dales ostatnio? Te wasze ulubione wielkie kieliszki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: absynt 31.01.07, 23:17 Te kieliszki to sa 50 ml, ale ja ich prawie nigdy nie leje do pelna - inaczej szybko mozna sie skonczyc. Zwlaszcza czyms tak mocnym Z czystych trunkow jedyne mocniejsze lub podobne rzeczy jakie mi sie zdarzylo lyknac to rakija, rum 80 woltow oraz - po tym czlowiek staje sie inny - czysty spirytus :D Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: absynt 31.01.07, 23:19 czysty spirytus+skora od cytryny:) fuj ble ble:) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: absynt 31.01.07, 23:23 drhuckenbush napisał: > oraz - po tym czlowiek staje sie inny - czysty > spirytus :D Pominę to milczeniem, gdyż kiedyś już napisałam Tobie, co o tym myślę:(( Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: absynt 31.01.07, 23:33 v.i.k.k.a napisała: > Dlaczego? to musi byc ciekawe doznanie;) Szczególnie ten spalony przełyk;) Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: absynt 31.01.07, 23:52 Jak sie umie polykac, to sie nic nie pali. Zyje, mowie - wszystko ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: absynt 31.01.07, 23:21 drhuckenbush napisał: > Kiedys jakas dyskusja byla. > Znacie moze jakies fajne przepisy na drinki z absyntem? Mam do dyspozycji ten > zielony, 70%. Na czysto wchodzi pieknie, ale zaczyna sie nudzic :) Mam nadzieję, że pijesz absynt z cukrem?? Do tego jest potrzebna specjalna łyżeczka. Zresztą bez cukru też piją. Tylko po co te drinki?? To profanacja!! Piłeś kiedyś kamikaze (kamikadze)?? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: absynt 31.01.07, 23:55 > Mam nadzieję, że pijesz absynt z cukrem?? Do tego jest potrzebna specjalna > łyżeczka. Zresztą bez cukru też piją. Bez cukru, na czysto. Lyzeczka - pewnie taka z dziurkami? Gdzie to mozna kupic? > Tylko po co te drinki?? To profanacja!! Drinki to zle okreslenie. Chodzilo mi po prostu o inne sposoby picia niz "po polsku". > Piłeś kiedyś kamikaze (kamikadze)?? Masz na mysli Bols Blue + wodka + cytrynka, nalane do 4 kielonkow, wypite w ciagu 4 sekund? To tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madlena Re: absynt IP: *.icpnet.pl 31.01.07, 23:54 Boskie! wy na poważnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: absynt 31.01.07, 23:55 Gość portalu: madlena napisał(a): > Boskie! wy na poważnie?? Zależy, co masz na myśli, ale na poważnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madlena Re: absynt IP: *.icpnet.pl 31.01.07, 23:56 Absynt nie jest zakazany?? Virgo intacta Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: absynt 31.01.07, 23:57 A jak to jest z legalnoscia tego? Mozna to w Polsce pic, przechowywac itp? Odpowiedz Link Zgłoś
wedhinbra Re: absynt 01.02.07, 00:04 No własnie, bo ja czytałam jak Mariusz Szczygieł emocjonował się,że absynt można legalnie dostać w Pradze (czeskiej). A konkretnie z czego jest absynt? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: absynt 01.02.07, 00:07 W Czechach mozna. Z czego jest? Z piolunu. Kiedys byly robione takie, co to mialy wlasciwosci halucynogenne. Choc wujek, ktory mi to dostarczal, jak uslyszal co chce kupic, powiedzial, ze "w Czechach absynt znaczy smierc". Odpowiedz Link Zgłoś
wedhinbra Re: absynt 01.02.07, 00:52 A w czym tkwi nieodparty - przynajmniej dla Ciebie - urok absyntu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lynx Re: absynt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 08:05 drhuckenbush napisał: > W Czechach mozna. > Z czego jest? Z piolunu. Kiedys byly robione takie, co to mialy wlasciwosci > halucynogenne. A gó.. prawda. W dzisiejszych absyntach nie ma piołunu a jak jest to śladowe ilości. Prawdziwą piołunówkę można dostać gdzieniegdzie w Hiszpanii a to co kupujecie w Czechach to spiryt sztucznie aromatyzowany i zabarwiany pfffff. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: absynt 01.02.07, 09:53 wedhinbra napisał: > No własnie, bo ja czytałam jak Mariusz Szczygieł emocjonował się,że absynt możn > a > legalnie dostać w Pradze (czeskiej). A konkretnie z czego jest absynt? pl.wikipedia.org/wiki/Absynt Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: absynt 01.02.07, 09:52 drhuckenbush napisał: > A jak to jest z legalnoscia tego? Mozna to w Polsce pic, przechowywac itp? Można go kupić. Kiedyś był zakaz przewożenia go przez granice (dotyczył nie tylko Polski), ale granic już praktycznie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszszcz W kawiarni Slavia w Pradze jako drink 09.02.07, 01:02 go podają także (to jest wielka kawiarnia na przeciwko Narodniho divadla, gdzie wisi wielki obraz "Pijak Absyntu" autorstwa Victora Olivy z 1900 roku). Proporcje: 1/4 absyntu i 3/4 jakiegkolwiek szampana, może być wytrawny, 1/2wytr.; słodki... jak kto lubi. Pozdrawiam, M.szcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lynx Re: absynt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 08:08 Nie było zakazu bo i ten absynt to popelina, nie absynt. Do dawnego absyntu nawet nie podobny. Nie ma żadnych właściwości halucynogennych (a dlatego rzekomo był zakazany), bo i piołunu w nim nie ma. Podniecacie się barwionym spirytem, ZNAFCY! <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor skasować wątek bo to prywatna dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 10:46 Odpowiedz Link Zgłoś