lmblmb 05.02.07, 21:08 Widziałem te autobusy w Winterthur. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaaaaaa Re: Rekordowy rok Solarisa IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 01:02 Każdy autobus tej samej serii (m.in. w Winterthur) różni się od siebie... do każdego jest praktycznie inne oprogramowanie. Części zamienne nie pasują do siebie. Konstrukcja jest co chwile zmieniana.... No ale jest tańszy, niż MAN, Mercedes, DAF, Volvo, Scania i inne... no i Solaris potrafi wygrywać przetargi (posuwając się do granic manipulacji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Rekordowy rok Solarisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 01:39 Kazde miasto zamawia Solarisy z roznymi podzespolami,silnikami itd.Kazde miasto ma inne wymagania i potrzeby np. dla Szwajcarow Solaris zamontowal specjalne skrzynie biegow dostosowane do wearunkow gorskich.MAN instaluje tylko swoje silniki i podzespoly.Solaris spelnia kazde zadanie klienta i dobiera takie podzespoly jakie klient sobie zazyczy a biuro projektowe Solarisa to zaprojektuje.I dlatego Solaris odnosi taki sukces Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Rekordowy rok Solarisa 06.02.07, 09:44 Gość portalu: aaaaaaaa napisał(a): > Każdy autobus tej samej serii (m.in. w Winterthur) różni się od siebie... do > każdego jest praktycznie inne oprogramowanie. Części zamienne nie pasują do > siebie. Konstrukcja jest co chwile zmieniana.... To straszne ;) > No ale jest tańszy, niż MAN, Mercedes, DAF, Volvo, Scania i inne... > no i Solaris potrafi wygrywać przetargi (posuwając się do granic manipulacji). Masz coś do zarzucenia tej metodzie, oprócz skuteczności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Rekordowy rok Solarisa IP: *.nll.se 06.02.07, 11:15 A ja w Luleå na polnocy Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
z00ropa szczecin 06.02.07, 11:27 nie wiem, jak w innych miastach, ale u nas mają beznadziejne twarde siedzenia ;( Odpowiedz Link Zgłoś