Dodaj do ulubionych

Rekordowy rok Solarisa

05.02.07, 21:08
Widziałem te autobusy w Winterthur.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaaaaaa Re: Rekordowy rok Solarisa IP: *.icpnet.pl 06.02.07, 01:02
      Każdy autobus tej samej serii (m.in. w Winterthur) różni się od siebie... do
      każdego jest praktycznie inne oprogramowanie. Części zamienne nie pasują do
      siebie. Konstrukcja jest co chwile zmieniana....
      No ale jest tańszy, niż MAN, Mercedes, DAF, Volvo, Scania i inne...
      no i Solaris potrafi wygrywać przetargi (posuwając się do granic manipulacji).
      • Gość: Ryszard Re: Rekordowy rok Solarisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 01:39
        Kazde miasto zamawia Solarisy z roznymi podzespolami,silnikami itd.Kazde miasto
        ma inne wymagania i potrzeby np. dla Szwajcarow Solaris zamontowal specjalne
        skrzynie biegow dostosowane do wearunkow gorskich.MAN instaluje tylko swoje
        silniki i podzespoly.Solaris spelnia kazde zadanie klienta i dobiera takie
        podzespoly jakie klient sobie zazyczy a biuro projektowe Solarisa to
        zaprojektuje.I dlatego Solaris odnosi taki sukces
      • lmblmb Re: Rekordowy rok Solarisa 06.02.07, 09:44
        Gość portalu: aaaaaaaa napisał(a):

> Każdy autobus tej samej serii (m.in. w Winterthur) różni się od siebie... do
        > każdego jest praktycznie inne oprogramowanie. Części zamienne nie pasują do
        > siebie. Konstrukcja jest co chwile zmieniana....

To straszne ;)

> No ale jest tańszy, niż MAN, Mercedes, DAF, Volvo, Scania i inne...
        > no i Solaris potrafi wygrywać przetargi (posuwając się do granic manipulacji).

Masz coś do zarzucenia tej metodzie, oprócz skuteczności?
    • Gość: Andrzej Rekordowy rok Solarisa IP: *.nll.se 06.02.07, 11:15
      A ja w Luleå na polnocy Szwecji.
      • z00ropa szczecin 06.02.07, 11:27
        nie wiem, jak w innych miastach, ale u nas mają beznadziejne twarde siedzenia ;(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka