redakcja_poznan 25.04.03, 09:33 Wybieracie się na Wielką Paradę? Czego się spodziewacie? www1.gazeta.pl/poznan/1,36027,1442809.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pozhoga Re: Parada IP: 212.244.204.* 25.04.03, 09:40 redakcja_poznan napisał: > Wybieracie się na Wielką Paradę? > > > Czego się spodziewacie? > Parówkowej i Pepsi-Coli ze sprzedawanej ze stara, jak za dawnych dobrych czasów pochodów pierwszomajowych. A poważnie to spodziewam się wydarzenia, które będzie się wspominać przez lata, a nie czegoś, o czym wszyscy szybko zapomną. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia - Iwona Re: Parada IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 09:45 redakcja_poznan napisał: > Wybieracie się na Wielką Paradę? ja bardzo chetnie, niestetty koncze pred 16 absolutorium na AE... i tak jakos glupio bedzie wybiec w todze i leciec za paradą, co z rodzinka itd. ? :( jeszcze nie mam koncepcji jak to zrobic ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.o.m.e.k Re: Parada IP: 213.76.149.* 25.04.03, 10:41 Raczej się nie wybieram... Chcę uniknąć zażenowania, bo patrząc na wcześniejsze doświadczenia z paradami świętomarcińskimi a także na sprawność organizacyjną włodarzy naszego miasta w zakresie organizacji maratonu, nie spodziewam się żadnych rewelacji. Obym się mylił, ale raczej jestem nastawiony sceptycznie. Błędem jest chyba wytyczenie zbyt długiej trasy tej parady. Ludzie się znudzą, towarzystwo się rozpełznie i parada będzie się wlokła przez całe miasto, blokując je bardzo skutecznie nie tylko na wyznaczone godziny. No i oczywiście, jak to zwykle bywa przy tego rodzaju uroczystościach, nie obyło się bez elementów żywcem wziętych z twórczości Stanisława Barei - otóż, jak się dowiedziałem, paradę ma prowadzić... Stańczyk!!! Kojarzący się oczywiście z Krakowem, a nie z Poznaniem. Mam nadzieję, że krakowianie zrewanżują się nam i w logiczny sposób imprezę z okazji 750-lecia lokacji Krakowa za 4 lata poprowadzą poznańskie koziołki Rysiek i Zdzisiek. Ciekawe, kto wpadł na ten pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Parada IP: *.cs.put.poznan.pl 25.04.03, 10:39 redakcja_poznan napisał: > Wybieracie się na Wielką Paradę? > > > Czego się spodziewacie? Deszczu! - podobno pogoda ma byc kiepska :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Parada IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 10:48 Oczywiście, że się wybieram ......z aparatem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Parada 25.04.03, 11:45 ide ide juz od dawna o tym wiem:) biore kamerke i aparat ->zeby miec co wnukom pokazac! spodziewam sie WIELKIEJ IMPREZY, ktora wszyscy beda wspominac jeszcze przez dlugie lata....frekwencja 550 tys ludzi:) pzdr. i do zobaczenia mantis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL 1 maja - bis IP: *.echostar.pl 25.04.03, 12:07 Nie, nie wybieram się, czuję awersję do "spontanicznie" organizowanych imprez, do trybun z samymi pierwszymi, do orkiestr gających patriotyczne pieśni, do gołębi wypuszczanych ku czci, do baloników na druciku, paróweczek i coca-coli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz trudno IP: *.icpnet.pl 25.04.03, 20:56 To masz pecha, przykro mi, ja zamierzam się wyśmienicie bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Wcale nie trudno...... IP: *.echostar.pl 25.04.03, 22:34 Gość portalu: Łukasz napisał(a): > ja zamierzam się wyśmienicie bawić. Ja też, tyle, że nie na zbiegowisku ...... Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol Re: Wcale nie trudno...... 25.04.03, 22:41 ten chor - to moze byc ciekawe a tych wlodarzy miasta to z balkonu na bruk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagny Re: Wcale nie trudno...... IP: *.icpnet.pl 27.04.03, 14:09 było super. chór przede wszystkim. śpiewałam w nim :)) Odpowiedz Link Zgłoś