wscieklyuklad Re: Parada świrząt64 18.08.26, 16:14 Hit ❗ Krzysztof Bosak chce zostać szefem MON. Facet, który ma maturę i na tym skończył. Studiował architekturę, ekonomię, filozofię – wszystko porzucił, bo „nie interesowało”. Dwa semestry na Collegium Humanum też zaliczył (z indywidualnym tokiem, oczywiście), ale dyplomu nie wziął, bo „nie miał czasu”. Zero doświadczenia w wojsku, zero w zarządzaniu czymkolwiek większym niż partia i portal, zero normalnej pracy poza polityką od czasów liceum. Asystent europosła, poseł, wicemarszałek, prezes Ruchu Narodowego – i tyle. I teraz ten sam człowiek ma zarządzać armią, budżetem obronnym i bezpieczeństwem kraju. Bo przecież jak ktoś nigdy nic realnego nie robił, to idealnie nadaje się do kierowania obroną narodową. „Zwrot był nagły” – no ba. Od narodowca z maturą do ministra obrony to już tylko jeden mały krok. Krok prosto w próżnię. Wyobrażacie sobie briefing? „Panowie generałowie, ja wiem, że nigdy nie byłem w wojsku, nie kończyłem żadnej akademii, nie zarządzałem nawet sklepem spożywczym, ale zaufajcie mi – przecież mam doświadczenie w… no… w byciu Bosakiem.” Jeśli to nie jest definicja „kwalifikacji politycznych”, to nie wiem, co jest. - Jacek Fogiel Odpowiedz Link