Dodaj do ulubionych

Nasz śmietnik

26.02.07, 09:03
Osiedle Promykowe, ul. Gwiaździsta, poniedziałek, godz. 06:05:38.
Wychodzi jakaś Pani z domu przy ul. Gwiaździstej 41, niesie podejrzany worek.
Tup, tup, szybciutko idzie do NASZEGO ŚMIETNIKA (dla bloków) i pozostawia tam
swoje odpadki.
Cholera, stać na dom za kilkaset tysięcy, a nie stać na opłacenie wywozu
własnych śmieci.
Proszę o informację od właścicieli domów przy ul. Gwiaździstej: ile kosztuje
miesięcznie wywóz śmieci z jednego pojemnika - być może zasponsoruje
biedactwu spod 41.

Obserwuj wątek
    • lutronik Re: Nasz śmietnik 26.02.07, 12:05
      Witam
      Ja też zauważyłem jak mieszkańcy domków wyrzucają śmieci do naszego
      śmietnika.Nie tylko z pod numeru 41,ale też z 39.
      Ojjj nie ładnie!!!A ich śmietnik stoi przy samym wejściu.
    • nurich Re: Nasz śmietnik 26.02.07, 13:34
      Niestety nie tylko z tych osieldowych domków. Mieszkańcy domków na ulicach
      Złota, Srebrna, Diamentowa itd. też oszczędni bardzo, dobrze że na paliwo mają i
      nie muszą tych worów nosić tylko autkiem pod sam śmietnik na końcu Promykowej
      podjeżdżają :)
      • atomerx Re: Nasz śmietnik 26.02.07, 13:44
        Taką sytuację widziałem kiedyś u moich rodziców na osiedlu - facio zajechał
        furą i wywala wory ze śmieciami do osiedlowego śmietnika. Nie przeszkadzałem mu
        w tym, tylko wyzwałem od buraków. Bezczelny cham, nawet się nie zawahał!
        • carandiru Re: Nasz śmietnik 26.02.07, 17:35
          A na innych osiedlach rowniez swarzedzkich problemu nie ma bo ludzie maja
          kluczyki, ale u nas oczywiscie pomysl spalil na panewce bo jednemu z drugim by
          sie nie chcialo o kluczyku pamietac... Pozdrawiam mieszkancow okolicznych
          domkow, cieszymy sie ze mozemy pomoc w niedoli.
          • daniels_j Re: Nasz śmietnik 26.02.07, 18:40
            Witam, już niedługo zebranie wspólnot-może warto to zgłosić jako punkt na
            obradach i postanowić że zamykamy śmietniki!!!!Ciekawe czy będzie dopłata za
            wywóz??????
            • lutronik Re: Nasz śmietnik 28.02.07, 12:24
              Myślę,że zamykanie śmietników na kluczyk to jest jakieś wyjście z tej
              śmierdzącej sprawy!!!
              Na zebraniu wspólnot będę popierał
              Pozdrawiam

• atomerx Re: Nasz śmietnik 12.03.07, 11:24
                Jeszcze o śmietniku.
                Stan naszego śmietnika (niedziela wieczorem) przedstawia się następująco: albo
                ktoś zdetonował w nim granat, albo po osiedlu grasuje dzika świnia.

P. S.
                Kłódkę czas założyć!!!
    • olusia127 Re: Nasz śmietnik 17.05.07, 13:34
      wywóz kosztuje 20zł miesięcznie.Jak pan taki bogaty to sponsoruj se pan.Jednak
      zgadzam się z tym bo ciągle kupują coś do ogródka,a na śmietnik ich nie stać!!!
      Mogliby zrobić jakąś kontrolę czy każdy ma śmietnik!!!
    • kaptur2007 Re: Nasz śmietnik 01.06.07, 10:01
      Na osiedlach spółdzielczych poradzili sobie z tym problemem - od trzech tygodni
      mają monitoring i wyłapują podrzucających (tak przy okazji, bo monitoring ma
      spełniać inne funkcje ;) I już nie ma problemu. W obliczu prawdopodobnego
      wzrostu cen wywozu śmieci, musimy zacząć dbać o nasze interesy. Na monitoring
      nas nie stać, ale na kłódki i owszem. Poza tym, "recyclingarze" robią burdel w
      śmietnikach. Szukając puszek itp. wywalają wszystko z kontenerów i tak
      zostawiają. Nic do nich nie mam (współczuję im), ale porządek musi być.
      • jackass_11 Re: Nasz śmietnik 01.06.07, 10:31
        Nie był bym taki pewnien czy stać nas na kłódki . Brałeś pod uwagę to że do
        takiej kłodki bedzie potrzebne ...niewiem dokładnie ile ale powiedzmy 200
        kluczy ? , Pomyśl teraz że "zbieracze" ze złosci uszkodzą taką kłodke co jest
        banalnie proste . Łatwo przeliczyć koszt. Wystarczy że kupimy w miesiącu dwie,
        trzy nowe kłodki i dorobimy do nich 600 kluczy ;-). A smieci i tak beda nam
        podrzucać , pozostawiac je pod śmietnikiem co spowoduje jeszcze wiekszy
        bałagan. No i poza kłódkami trzeba by jeszcze zamontować siatke u góru i na
        dole. Dla mnie to bez sensu.
        • maly_ale_wariat Re: Nasz śmietnik 01.06.07, 23:45
          Zapraszamy wszsystkich zuli i sepow ktorym zal pare zlotych na oplacanie wywozu
          smieci do Jackassa - zostawcie mu caly syf pod klatka, jemu wszystko jedno.
          • jackass_11 Re: Nasz śmietnik 03.06.07, 12:02
            Gdybyś był choc troche rozgarnięty to zrozumiał byś o co mi chodzi. Mysle ze
            wszyscy inni zrozumieli . Ale Ty jesteś za głupi na to . Proponuje zmienic nick
            na " maly_ale_głupi" .
            • atomerx Re: Nasz śmietnik 04.06.07, 13:19
              Jak prześledzicie całe NASZE forum, to prawie każdy WAŻNY (dotyczący wspólnych
              spraw osiedlowych)wątek kończy się kłótnią i wyzwiskami - zabierajcie głos w
              sprawie, ale nie próbujcie się zwalczać. Trochę więcej zrozumienia, dystansu i
              opanowania do k...y nędzy!!!
              • maly_ale_wariat Re: Nasz śmietnik 04.06.07, 16:15
                A ja zauwazylem co innego - klotnie owszem, a jakze, one sa nawet zabawne, ale
                kazdy watek konczy sie wypowiedziami kogos kto nie widzi sensu w zmienieniu
                czegokolwiek bo i tak nic to nie pomoze, bo swiat jest jaki jest i najlepiej
                pogodzic sie z faktem ze bedzie coraz gorzej... A to laweczki be, a to kluczyka
                nie chce sie nosic, a to jakis zlosnik na pewno klodeczke popsuje, a to szyld
                brzydki i piwo zlej marki, a to zaparkuje se fure na srodku trawnika pelnego
                psich gowien bo na debcu tez tak robilem, a to co mnie tam obchodza inni jak ja
                musze sobie karkowke na swiecy dymnej podwedzic i tak dalej i tak dalej.
                • jac33k Re: Nasz śmietnik 04.06.07, 22:34
                  "musze sobie karkowke na swiecy dymnej podwedzic" Dobre :)

BTW, nie jest tak tragicznie. Ja jestem zadowolony z mojej wspólnoty (Gwiaździsta)
                  Przewodniczący Maciej, Marcin i wogle większość mieszkańców to ludzie dość
                  zgrani, pewnie że też tacy którym się wszystko nie podoba ale takie są realia
                  demokracji
                  i na szczęście dla mnie jest to mniejszość. Udało się postawić tabliczki, jakoś
                  czteronogich rozwozicieli nawozu nie widać na trawnikach. Mam też przed blokiem
                  całkiem ładne krzaczki ( nie wiem co to jest ale ładne ) może nie zeschną przez
                  lato. Będą też ławki. Ameryka. Czego więcej mogę oczekiwać. Uprzedzjąc pytania
                  nie wypożyczam przewodniczącego;)
                • jackass_11 Re: Nasz śmietnik 05.06.07, 08:07
                  Słuchaj !
                  To że napisałem , ze nie jestem przeciwko kłodką nie oznacza że jestem
                  wszystkiemu przeciwny. Zdecydowanie wolał bym inne rozwiazanie ( monitoring )
                  niż montowanie kłódek ale wiem że z uwagi na wysokie koszty pewnie bedzie
                  cięzko . Założe sie że gdybyś to Ty szedł wynieść smieci i nie mogłbyś otworzyć
                  kłodki też byś je zostawił pod smietnikiem .... no bo co - wrócisz z nimi do
                  domu ? nie wierze ;-)
                  Z innych sie smiejesz że im nic nie pasuje ...a sam narzekasz .

A zdrugiej strony to forum jest po to żeby kazdy mogł sie wypowiedzieć ....ale
                  oczywiście Ty uważasz inaczej. Gdy tylko ktos napisze ze cos jest nie tak to
                  juz jest źle . Wiecie co , odpuszczam to forum bo szkoda na to czasu . I widze
                  ze chyba większosc ludzi juz tak zrobiła bo jakoś ostatnio nie wiele się
                  pisze . I wcale sie nie dziwie przecież nie mozna wypowiadać własnego zdania .
                  • maly_ale_wariat Re: Nasz śmietnik 05.06.07, 10:59
                    Bon Voyage przyjacielu, nie zapomnij zabrac swoich zabawek.
                    • terazpromyk Re: Nasz śmietnik 05.06.07, 11:49
                      polecam odwiedziny co do śmietników na os. Mielżyńskiego. Tam od początku są
                      normalne zamki patentowe i nikt nigdy nic nie zgubił - te same zamki od
                      początku. nikt także nie zostawiał śmieci obok. mam znajomych tam mieszkających
                      i dziwi ich to jak do nas przychodzą że tutaj taki jest bajzel w tej kwestii.
                      dlaczego agrobex od razu nie postawił kibli z zamkami?
                      także działajmy.
                      • yonyo Re: Nasz śmietnik 10.06.07, 14:49
                        Co do działań, to zostały one już dawno podjęte, ale mam wrażenie, że informacje
                        o tym nie docierają do wszystkich.
                        Moja wspólnota (Księżycowa 11) zleciła Agrobex-owi przedstawienie wszystkim
                        wspólnotom projektu uchwały o zamknięciu śmietników. Niestety wszystko się
                        wlecze, a informacje, jak widać, nie docierają tam gdzie trzeba, czyli do
                        mieszkańców.

W uchwale ma być wyrażona zgoda na zamknięcie śmietników *na zamki* (nie
                        kłódki), założenie samozamykaczy oraz siatek (góra i dół). Zgoda wszystkich
                        wspólnot jest potrzebna, ponieważ trzeba ponieść koszty tej operacji ("moralne"
                        i finansowe).

Z tego co mi wiadomo, to większość zarządów się zgodziła, ale dlaczego Wy o tym
                        nie wiecie? Mamy tu chyba do czynienia z dwoma osiedlami: wirtualnym i realnym.
                        I oba o sobie nie wiedzą...

Było też obiecane z Agrobexu, że zlecą dezynfekcję kubłów. Ktoś widział, żeby
                        coś takiego się wydarzyło?

Swego czasu, na zebraniu, pan O. na zarzut, że zarządca się nie stara
                        odpowiedział mniej więcej tak: "A jak pan sobie to wyobraża? Mamy do państwa
                        dzwonić i pytać czy wszystko w porządku?" To wiele mówi o naszym zarządcy.
                        Dlatego dzwońcie i poganiajcie, bo bez tego wszystko będzie nadal tak jak jest.

• ubunti dezynfekcja 10.06.07, 20:58
                          W piątek rano jakaś ekipa (dwóch facetów w uniformach) chodziła - przynajminej na Księżycowej. Efektów dezynfekcji jednak nie widać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka