Dodaj do ulubionych

meble Black red White

IP: 213.17.247.* 13.03.07, 10:31
Czy ktoś ma te meble?? Zastanawiam się czy kupić ale nie wiem czy są
żeczywiście dobre. Będę wdzięczna na informacje na temat jakości mebli-czy
szybko się niszczą.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: meble Black red White IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:53
      Większość tych mebli nie jest drewnianych, więc nie można oczekiwać cudów.
      Jednak ich zaletą jest to, że nie są zbyt drogie, dobrze wyglądają. Wadą jest
      to, że trzeba je samemu skręcać (zależy w jakim sklepie się kupuje. Drewniane są
      ładniejsze ale bardzo drogie.
      • Gość: KINIA Re: meble Black red White IP: *.ofs.pl 13.03.07, 12:17
        Kupiliśmy 4 lata temu ławę ze szklanym blatem, była bardzo ładna. Kupiliśmy
        również kilka szfek do młodzieżowego pokoju. Niestety meble sie rozypują, są
        trudne do skręcenia. Meble z IKEIi to prościzna w porównaiu z tymi mebelkami.
        Okleina jest bardzo cieńka. Po przeprowadzce są do wyrzucenia. Kilka listew
        trzeba dokleić bo skręcenie nie wystarczy. Tak było 4 lata temu może się coś
        zmieniło.
        Wiem ze ja nie kupie tych mebli. Moja ciocia kupiła dwa lata temu i ma podobne
        problemy (kupiła meble do jadalni). Bardzo ładne jak się na nie patrzy, gorzej z
        korzystaniem z nich

pozdrawiam
        • Gość: zadowolony Re: meble Black red White IP: 195.94.212.* 13.03.07, 13:35
          Mam meble tej firmy od dwóch lat. Przeżyły przeprowadzkę bez żadnych strat.
          Składanie faktycznie dość trudne, ale w opakowaniu dostarczają szczegółowy opis
          montażu. Z tego co mi wiadomo, w każdym salonie można dostać namiar na monterów,
          którzy za około 6% wartości mebli profesjonalnie je skręcą i wyregulują. Ja
          robiłem to sam, i drugi raz wezmę jednak fachowca.

Reasumując: ładne i trwałe.

P.S. Posiadam kilka mebli z serii "Elippe".
    • Gość: Mara Re: meble Black red White IP: *.icpnet.pl 13.03.07, 15:43
      Mamy kuchnię tej firmy.Meble moim zdaniem bardzo ładne i bardzo trwałe (3 lata
      użytku, przeżyły przeprowadzkę bez żadnego uszczerbku,zaznaczam ze mebelki nie
      są drewniane).Niestety montaż trudny.Wezwany fachowiec ( polecony w sklepie
      gdzie kupowalismy kuchnię ) za montaż wziął 900 zł.
      Mamy też meble BRW w biurze.Oj one to już mają z 8 lat..., przezyły niejedno
      rozkręcanie i skręcanie i jakoś po nich tego nie widać.
    • Gość: Q Re: meble Black red White IP: *.izacom.pl 14.03.07, 18:40
      Ja mam kilka mebli RBW i znajomi mają od kilku lat.
      Składanie dość trudne, lepiej dać zarobić komuś co ma trochę pojęcia o stolarce
      niż potem żałować. Obowiązkowo trzeba dokupić klej Wikol i go nie żałować.
      Dobrze złożone i nie uszkodzone przy składaniu meble (o to niestety nie trudno)
      na pewno posłużą i nie rozpadną się przy pierwszym przestawianiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka