Gość: ispan IP: *.acn.waw.pl 07.05.03, 14:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=5910792 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adek Re: Pogięło cie bucu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.03, 14:41 Znowu piszesz te wypociny? To wszystko już było nie raz...wiec po co to smrodzisz na forum? Chyba tylko po to żeby znów poczytać bluzgi. A na marginesie - ludzie z "niedopieszczonych' przez władze miast sami są sobie winni i powinni zadbać o swoje interesy. Przecież to oni wybieraja swoich przedstawicieli do władz. Inna sprawa, że wybieraja dupków którzy gdzieś maja interesy własnej społeczności. A więc weżcie sprawy w swoje ręce miast zwalać wszystkie "grzechy' na Warszawe i warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saggitarius Re: Pogięło cie bucu? IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 07.05.03, 15:06 > "grzechy' na Warszawe i warszawiaków. Chyba raczej Cwaniawe i cwaniaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Pogięło cie bucu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.03, 15:22 Gość portalu: Saggitarius napisał(a): > Chyba raczej Cwaniawe i cwaniaków :) Z tego większość cwaniaków spoza Warszawy do której przywałęsali się za pracą ;-)) np. z takiego Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Pogięło cie bucu? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 20:24 Gość portalu: Adek napisał(a): > Gość portalu: Saggitarius napisał(a): > > > > Chyba raczej Cwaniawe i cwaniaków :) > > Z tego większość cwaniaków spoza Warszawy do której > przywałęsali się za pracą ;-)) np. z takiego Poznania. uciekaj stąd, jeszcze wszy tutaj poroznosisz Wszawiaku...... Ludzie, którzy wywendrowali z Poznania do grodu wroga jakim jest W-wa, musieli zrobić to pod przymusem, jeżeli nie, to nie są normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: Pogięło cie bucu? IP: 213.17.204.* 07.05.03, 22:05 Do jakiego grodu PB? Przecież Warszawa nigdy grodem nie była - to zwykła wioska, znana z kurtyzan i pasożytniczego trybu życia mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Bladyszparag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.03, 08:04 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > Do jakiego grodu PB? > Przecież Warszawa nigdy grodem nie była A to dziwne..skad ty masz takie informacje? > - to zwykła wioska, znana z kurtyzan i > pasożytniczego trybu życia mieszkańców. To może opowiesz też o swoich przodkach? Gadasz jak potłuczony, zapewne wyglądasz jak troll - hm...potomek osła i wsiowej dziołchy z dodatkowymi genami ziemniaka i niemieckiego szparaga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: Bladyszparag IP: 213.17.204.* 08.05.03, 23:16 Człowieku, ja właśnie nie posiadam informacji o jakimś grodzie zwanym Warszawa - jeśli takowe posiadasz to przytocz - chętnie popatrzymy jak daleko byliście za Poznaniem. Z tymi wyzwiskami to wracaj na Warszawskie forum. Tu wieśniaków nie potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Bladyszparag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.03, 08:20 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > Człowieku, ja właśnie nie posiadam informacji o jakimś grodzie zwanym Warszawa > - > jeśli takowe posiadasz to przytocz - chętnie popatrzymy jak daleko byliście za > > Poznaniem. To widz´ marny poziom naiczania historii i geografii w Poznaniu... > Z tymi wyzwiskami to wracaj na Warszawskie forum. Tu wieśniaków nie > potrzebujemy. Wojejku....Ale sie bladyszparag obruszył, jakby nie pamiętając jak to on zaczął wyzywać mnie pierwszy...samemu zapewne pochądząc z wioski np. spod Tarnowa Podgórnego albo Grodziska Wlkp. Bladyszparag - nie oszukuj się - jesteś wieśniakiem (jesli nawet nie z pochodzenia to mentalnie napewno) i tyle. I żadna twoja pseudointeligentna gadka ani obraźliwe traktowanie na forum mnie, Warszawy i warszawiaków tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Adek ! Trochę historii:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 08:51 Nie wchodząc w durnowatą polemikę między wami. Proponuję trochę histori:) Warszawa: Po zniszczeniu przez Litwinów w 1262 grodu jazdowskiego, na lewym brzegu Wisły, w pobliżu grodu warszawskiego, założono nowe miasto, które pod koniec XIII w. stało się siedzibą książęcą, otrzymując ok. 1300 prawa miejskie chełmińskie (Stara Warszawa). Z tego okresu pochodzi także pierwsza wiarygodna wzmianka źródłowa o mieście (1313). 1339 odbył się tu proces polsko-krzyżacki. W XIV-XV w. otoczona murami obronnymi z systemem bram i mostów nad fosą. 1408 na południe od Starej Warszawy lokowano nowe miasto (Nowa Warszawa), także na prawie chełmińskim. Od XV w. stolica księstwa mazowieckiego, ośrodek handlu Poznań: Od 968 siedziba biskupstwa misyjnego, od 1000 diecezji poznańskiej. To z nazwyklejszej encyklopedii onetowej:) Z grubsza chodzi o to, że Poznań jest starszy od Warszawy o kilkaset lat ! I takim argumentem się tu posługują:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Zbychu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.03, 10:42 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Z grubsza chodzi o to, że Poznań jest starszy od Warszawy o kilkaset lat ! I > takim argumentem się tu posługują:) To, że jest starszy Poznan ani ja ani nikt nie neguje ani nie próbuje zaprzeczyć. Ale nazywanie Warszawy wiochą, miasta z grubsza 3 x większego od Poznania to jest lekka przesada. W ten sposób np. Sydney Nowy Jork, LA miasta młodsze od Poznania o parę setek lat, metropolie światowe, czy w mniemaniu takiego bladegoszparaga (czytaj Bladyrunnera) to też wiochy? Zawsze istniały i będa istnieć różnice między miastami. Nawet jeśli sie za innym miastem nie przepada, przez szacunek dla jego historii i mieszkańców nie powinno sie go obrażać. A notorycznie czynia to poznaniacy na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Cóż IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 10:52 To Wasz rzecz jak i o co się kłócicie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner srAdek! IP: 213.17.204.* 09.05.03, 22:07 Nie chce mi się prowadzić tak durnej dyskusji. Spadaj na swoje forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Pogięło cie bucu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.03, 08:00 Gość portalu: P.B napisał(a): > uciekaj stąd, jeszcze wszy tutaj poroznosisz Wszawiaku...... W przeciwieństwie zapewne do ciebie dbam o higiene także wszy u mnie nie uświadczysz tak jak u każdego cywilizowanego człowieka. Gorzej u ciebie - patrz twoja fotka...takie ryło... > > Ludzie, którzy wywendrowali z Poznania do grodu wroga jakim jest W-wa, musieli > zrobić to pod przymusem, Pewnie...stałem z biczykiem nad nimi... >jeżeli nie, to nie są normalni. A ty/ Też zdajesz sie być nie zupełnie normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
wpszemek Nieśmiała propozycja 08.05.03, 09:10 Proponuję zamiast "WARSZAWA" używać określenia "CENTRALA". Byłoby to bliższe prawdy i nie raniłoby uczuć warszawiaków. Decentralizacja byłaby także w interesie samych warszawiaków. Podatki odprowadzane przez stolicę pozostawałyby na miejscu i mogliby budować metro za własne pieniądze. "Czekamy na sygnał, czekamy na sygnał z centrali centrala nas ocali, ocali, ocali, ocali, ocali..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Bardzo mądra propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.03, 09:36 wpszemek napisał: > Proponuję zamiast "WARSZAWA" używać określenia "CENTRALA". Byłoby to bliższe > prawdy i nie raniłoby uczuć warszawiaków. Decentralizacja byłaby także w > interesie samych warszawiaków. Podatki odprowadzane przez stolicę pozostawałyby > > na miejscu i mogliby budować metro za własne pieniądze. > > "Czekamy na sygnał, czekamy na sygnał z centrali > centrala nas ocali, ocali, ocali, ocali, ocali..." > Wprzemek jako jeden z nielicznych na forum poznańskim wyczuwa różnice między Warszawą a Centralą, w której po uszy tkwią także poznaniacy (oraz przedstawiciele innych regionów) ze słynnym już Polem na czele. I to Centrala, nie warszawiacy wydaja takie a nie inne decyzje. Dlatego wyzywanie, obrażanie, zwalanie winy za wszelkie niepowodzenia na warszawiaków przez takich osobników jak Bladyrunner, osobników o obniżonej zdaje się inteligencji i wiedzy na temat komunikacji społecznej świadczy o niewiedzy (a może świadomej niewiedzy - świadomie szukajac kozła ofiarnego dla swoich niepowodzeń) kompleksach, ksenofobii i paru innych rzeczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Pogięło cie bucu? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 09:31 Gość portalu: Adek napisał(a): > Gość portalu: P.B napisał(a): > > > > uciekaj stąd, jeszcze wszy tutaj poroznosisz > Wszawiaku...... > > W przeciwieństwie zapewne do ciebie dbam o higiene także > wszy u mnie nie uświadczysz tak jak u każdego > cywilizowanego człowieka. Gorzej u ciebie - patrz twoja > fotka...takie ryło... > > > > > Ludzie, którzy wywendrowali z Poznania do grodu wroga > jakim jest W-wa, musieli > > zrobić to pod przymusem, > > Pewnie...stałem z biczykiem nad nimi... > > > >jeżeli nie, to nie są normalni. > > A ty/ Też zdajesz sie być nie zupełnie normalny. O.K poniosło mnie, przepraszam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Pogięło cie bucu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.03, 09:39 Gość portalu: P.B napisał(a): > O.K poniosło mnie, przepraszam i pozdrawiam Ja też przepraszam...zbyt czasem mnie denerwuje stosunek innych do warszawiaków oparty na pomówieniach, itp. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B To trzeba przeczytać!! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 14:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=5948218&a=5948218 Odpowiedz Link Zgłoś