alkud 20.03.07, 22:36 jak w temacie :))) Wymagane: - umiarkowane ceny - dobra pizza - srednie obladowanie w weekendowy wieczor - chociaz troche intymna atmosfera dzieki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: 89.100.77.* 20.03.07, 22:57 Sorella na Slusarskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zic-zac Luigi - naprzeciw Deja Vu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:07 Najlepsza, najtańsza pizza w okolicach Starego Rynku. Tylko jeszcze w jednym miejscu w Poznaniu jest taka dobra pizza - na Ratajczaka i może jeszcze na Czesława. Tylko z jedzeniem tam pizzy w sobotę może być ciężko - brak miejsc. Dodam, że u Luigiego spotykam czasem Kasię Bujakiewicz i Ewę Wycichowską, a raz była nawet ta Dygant, która gra w debilnym serialu Niania. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd 20.03.07, 23:48 a czy to prawda, ze na pizze czeka sie 30-50 minut? i ze kelnerki sa nie halo? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: *.icpnet.pl 21.03.07, 09:43 Pizza u Luigi'ego jest przepyszna. A Panie kelnerki chyba najmilsze w całym miescie. Polecam. Alez mi zrobiliście apetyt na ta pizze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamma italiana Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:13 kelnerki sa przemile, a pizza podawana jest bardzo szybko. Swietne sa tez salatki no i ciasta! Moje ulubione czekoladowo-orzechowe, boski sernik i szarlotka z rodzynkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamma italiana Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:14 no i sam uroczy Luigi - prawdziwy Wloch, mowiacy cudownie po polsku! Naprawde warto, a ceny przy tym sa bardzo przyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irrrysek Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: *.interpress.pl 21.03.07, 11:02 Restauracja La Luigi godna polecenia, ale ja uważam że makaron jest tam znacznie lepszy niż pizza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: *.poczta.poznan.pl 21.03.07, 15:42 Tak, U Luigiego, tak to nazywam jest super. Kuchnia mniam, mniam i ta z karty i ta spoza. Fakt coraz więcej tam ludzi, Czasem sam odchodzę "z kwitkiem" ponieważ wszytskie miejsca są zajęte. Późna jesień/zima 1999/2000 gdy tam zaczynali było puściusieńko, lokal tylko na górze, trzy stoliczki, biznes nie szedł Luigi wówczas w rozmowie głośno myślał o jej zamknięciu. Powiedziałem mu wtedy by jeszcze poczekał do lata, to musi wypalić no i wypaliło. Teraz już czasem widać, że lokal już jest za mały, ale niech taki pozostanie. Ma klimat i kuchnię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichyy Sorella IP: *.icpnet.pl 21.03.07, 14:26 Sorella na ulicy Ślusarskiej. Pyszna, soczysta pizza, nie jadłem lepszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusso Re: Sorella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 15:49 Gość portalu: Cichyy napisał(a): > Sorella na ulicy Ślusarskiej. Pyszna, soczysta pizza, nie jadłem lepszej Pizza "soczysta"? Trzeźwy jesteś, czy piszesz nawalony kompletnie? Sorella to syf. Luigi rewelka, ale nie pasuje do zapytania pierwotnego... pytanie było o wieczór i przytulne miejsce a Luigi zamyka najpóźniej o 20:00 a o przytulności zapomnij. Siedzieć tam się nie da. Zjeść szybko i smacznie - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
annstan Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd 21.03.07, 19:11 bylam ostatnio w sorelli- pizza okropna:( nie dalo sie jej zjesc, potem kiedys wybralismy sie do Tivoli- dobra pizza ale ludzi dosc duzo. Odpowiedz Link Zgłoś