Dodaj do ulubionych

Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gdzie?

20.03.07, 22:36
jak w temacie :)))

Wymagane:
- umiarkowane ceny
- dobra pizza
- srednie obladowanie w weekendowy wieczor
- chociaz troche intymna atmosfera

dzieki za info :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: 89.100.77.* 20.03.07, 22:57
      Sorella na Slusarskiej
      • Gość: Zic-zac Luigi - naprzeciw Deja Vu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:07
        Najlepsza, najtańsza pizza w okolicach Starego Rynku. Tylko jeszcze w jednym
        miejscu w Poznaniu jest taka dobra pizza - na Ratajczaka i może jeszcze na
        Czesława. Tylko z jedzeniem tam pizzy w sobotę może być ciężko - brak miejsc.
        Dodam, że u Luigiego spotykam czasem Kasię Bujakiewicz i Ewę Wycichowską, a raz
        była nawet ta Dygant, która gra w debilnym serialu Niania. ;-)
      • alkud Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd 20.03.07, 23:48
        a czy to prawda, ze na pizze czeka sie 30-50 minut?
        i ze kelnerki sa nie halo?
        :)
        • Gość: Kasia Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: *.icpnet.pl 21.03.07, 09:43
          Pizza u Luigi'ego jest przepyszna. A Panie kelnerki chyba najmilsze w całym
          miescie. Polecam. Alez mi zrobiliście apetyt na ta pizze.
          • Gość: mamma italiana Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:13
            kelnerki sa przemile, a pizza podawana jest bardzo szybko.
            Swietne sa tez salatki no i ciasta! Moje ulubione czekoladowo-orzechowe, boski
            sernik i szarlotka z rodzynkami.
          • Gość: mamma italiana Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:14
            no i sam uroczy Luigi - prawdziwy Wloch, mowiacy cudownie po polsku!
            Naprawde warto, a ceny przy tym sa bardzo przyzwoite.
    • Gość: irrrysek Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: *.interpress.pl 21.03.07, 11:02
      Restauracja La Luigi godna polecenia, ale ja uważam że makaron jest tam
      znacznie lepszy niż pizza.
      • Gość: ghost Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd IP: *.poczta.poznan.pl 21.03.07, 15:42
        Tak, U Luigiego, tak to nazywam jest super. Kuchnia mniam, mniam i ta z karty i
        ta spoza. Fakt coraz więcej tam ludzi, Czasem sam odchodzę "z kwitkiem"
        ponieważ wszytskie miejsca są zajęte. Późna jesień/zima 1999/2000 gdy tam
        zaczynali było puściusieńko, lokal tylko na górze, trzy stoliczki, biznes nie
        szedł Luigi wówczas w rozmowie głośno myślał o jej zamknięciu. Powiedziałem mu
        wtedy by jeszcze poczekał do lata, to musi wypalić no i wypaliło. Teraz już
        czasem widać, że lokal już jest za mały, ale niech taki pozostanie. Ma klimat i
        kuchnię
    • Gość: Cichyy Sorella IP: *.icpnet.pl 21.03.07, 14:26
      Sorella na ulicy Ślusarskiej. Pyszna, soczysta pizza, nie jadłem lepszej.
      • Gość: Lusso Re: Sorella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 15:49
        Gość portalu: Cichyy napisał(a):

> Sorella na ulicy Ślusarskiej. Pyszna, soczysta pizza, nie jadłem lepszej

Pizza "soczysta"? Trzeźwy jesteś, czy piszesz nawalony kompletnie?

Sorella to syf.

Luigi rewelka, ale nie pasuje do zapytania pierwotnego... pytanie było o
        wieczór i przytulne miejsce a Luigi zamyka najpóźniej o 20:00 a o przytulności
        zapomnij. Siedzieć tam się nie da. Zjeść szybko i smacznie - jak najbardziej.
    • annstan Re: Dobra pizzeria w okolicach Starego Rynku - gd 21.03.07, 19:11
      bylam ostatnio w sorelli- pizza okropna:( nie dalo sie jej zjesc,
      potem kiedys wybralismy sie do Tivoli- dobra pizza ale ludzi dosc duzo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka