Dodaj do ulubionych

gdzie ta tolerancja??!!

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 20:14
wczoraj spotkałam się z czymś chorym i niebezpiecznym... mojego kumpla -
metala- i jego kolegę pobiło 5 drechów... za... to że są. wiadomo - nie
mieli szans. a to wszystko przez to że słuchają innej muzyki. nietolerancja
jest wszechobecna w Poznaniu. ale ( do jasnej cholery ) czy nie możemy z nią
walczyć?? przecież takie pobicia mogą zdarzyć się każdemu z nas. wystarczy
że zamiast oryginalnych ciuchów Adidasa i plecaka Reeboka założymy koszulkę
z Nirvaną i kostkę... nie mówię tu tylko o wrogości "dresów" wobec metali
ale ogólnie. ludzie, muzyka ma łączyć nie dzielić! zanim skopiecie kogoś za
odmienny styl, pomyślcie, jacy jesteście infantylni... bo tak zachowują się
tylko zakompleksione dzieciaki...
Obserwuj wątek
    • Gość: Dresiarz Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 12:45
      A na chuj mi ta tolerancja! kumple dobrze zrobiły obijającmordę zawszawionemu
      brudasowi
      • Gość: Sergio Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.wsowp.poznan.pl / 192.168.1.* 12.05.03, 13:11
        Gość portalu: Dresiarz napisał(a):

> A na chuj mi ta tolerancja! kumple dobrze zrobiły obijającmordę zawszawionemu
        > brudasowi

Skin zmienił opcję polityczną i postanowił (choć na chwilę) zostać dresiarzem
        :]
      • Gość: Mig Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 00:20
        ty baranie, w twojej wypowiedzi wiesz co jest pocieszające?
        Że dobrze chociaż napisałeś "chuj"
      • Gość: marek Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.icpnet.pl 23.05.03, 13:20

> brudasowi

a tak w ogole to skad u was sie wzielo okreslenie "brudas"? bo najczesciej
        brudni to sa wlasnie kolesie w dresach. az zal czasem patrzec :> Zastanowta sie
        troche, tey :>
      • Gość: Dresowiec Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: 217.153.71.* 28.05.03, 06:55

> brudasowi

Słuchajcie Dresiarze ! jesteście bandą zwykłych gówniarzy, którzy w pojedynkę
        są niczym, poprostu, zwykłymi tchórzami. Wystarczy jednego na osobności
        złapać , to skamle jak szczeniak. Ponieważ banda takich śmieci obiła kiedyś
        syna mojego kolegi, zidentyfikowałem tą bandę i złapałem na osobności ich
        prowodyra (jak sie okazało miał 18 lat), nawet nie musiałem jemu skuć pyska,
        posikał się ze strachu,i też był od tego momentu nie tylko brudasem ale i
        tchórzem.
        trzymajcie się razem dresiarze , tylko w stadzie przedstawiacie jakąś tam siłę.

50-latek

• Gość: Sergio Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.wsowp.poznan.pl / 192.168.1.* 12.05.03, 13:33
      cóż, koleżanka o nicku zsolaryzowana odpowiada tobie w innym wątku, na inny
      temat, cytuję:
      "A nikt nikomu w ryj za darmo nie daje, chyba ze zasłuży"
      myślę, że mogłybyście sobie co nieco na ten temat powiedzieć
      • Gość: Dresiarz Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 17:00
        Gość portalu: Sergio napisał(a):

> cóż, koleżanka o nicku zsolaryzowana odpowiada tobie w innym wątku, na inny
        > temat, cytuję:
        > "A nikt nikomu w ryj za darmo nie daje, chyba ze zasłuży"
        > myślę, że mogłybyście sobie co nieco na ten temat powiedzieć

- a mógłbyś podać linka do jej wątku?
        • Gość: Sergio Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 12.05.03, 19:58
          nie zdążyłem, sam znalazłeś :)
    • Gość: jerzy Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.aura.com.pl 24.05.03, 08:14
      Słoneczko, mylisz brak tolerancji z chuligaństwem.
    • Gość: professeur Shadoko Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 12:23
      Niestety Poznań to jedno z bardziej zadresowionych miejsc w Polsce :( Dookoła same paski i łyżwy...
      • Gość: Dresiarz Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 16:56
        Gość portalu: professeur Shadoko napisał(a):

> Niestety Poznań to jedno z bardziej zadresowionych miejsc w Polsce :( Dookoła
        s
        > ame paski i łyżwy...

- wiem o tymże Poznań jest za dresami i dlatego tak dobrze czuję się w tym
        mieście
        • Gość: sigi Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.11.15.univie.teleweb.at 24.05.03, 20:22

> Gość portalu: professeur Shadoko napisał(a):
          >
          > > Niestety Poznań to jedno z bardziej zadresowionych miejsc w Polsce :( Dook
          > oła
          > s
          > > ame paski i łyżwy...
          >
          > - wiem o tymże Poznań jest za dresami i dlatego tak dobrze czuję się w tym
          > mieście

Spoko,spoko dresiarz-to nie wszystkie ze stylow prezentowanych w Poznaniu i
          moze wcale nie taki dominujacy. Jak ktos widzi inne to niech je
          opisze,zaczynamy?
        • Gość: KT4D Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.iu-bremen.de 24.05.03, 20:26
          > - wiem o tymże Poznań jest za dresami i dlatego tak dobrze czuję się w tym
          > mieście

Nie. W kazdym miescie tylko same dresy sa za dresami. I niestety jest to
          subkultura mlodziezowa o najnizszym ilorazie inteligencji i najwiekszym
          wspolczynniku przestepstw na 100 przynalezacych.

Podobne subkultury pojawily sie praktycznie w kazdym kraju postkomunistycznym
          i sa odpowiedzia na szokujace i blyskawiczne zmiany przelomu lat 80. i 90.,
          kiedy to niektorzy po prostu "przegrali" transformacje. Ludzie ci wyladowuja
          na Bogu ducha winnych obywatelach frustracje ich rodzicow, ktorzy nie mogli
          sie odnalezc - tak finansowo jak i pod innymi wzgledami - w IIIRP. Frustracja
          ta objawia sie m.in. w slownictwie przez nich uzywanym ("Przeklenstwo to wyraz
          czlowieczej frustracji, ktorej nie moze on inaczej opisac" - J. Miodek), w
          kulcie sily powszechnie w tej subkulturze panujacym, jak i w obsesyjnym
          dazeniu do sukcesu i podziwu/slawy najprostsza i najszybsza droga. Dlatego tez
          wiekszosc dresow chodzi na silownie (sila = respekt i nietykalnosc wsrod
          innych), szybko przerywa nauke (niezdolnosc do inwestowania czasu i pieniedzy
          na dluzsza mete) oraz ima sie nielegalnych zajec zarobkowych (wymuszenia,
          kradzieze, itp.).

Stroj sportowy symbolizuje tutaj wlasnie sile, ale jest takze zewnetrznym
          chwaleniem sie stanem posiadania.

Problem polega na tym, ze jest to jednak grupa sfrustrowana
          mechanizmami "normalnego" spoleczenstwa oraz nieakceptujaca faktu scedowania
          przez ogol spoleczenstwa prawa do uzywania sily na rzecz policji i innych
          sluzb panstwowych. Istotnie - wymarzony ustroj dresa to albo ustroj mafijny
          albo dyktatura albo klasyczna anarchia (o ironio nienawidza punkow), gdzie
          kazdy jest odpowiedzialny w 100% za samego siebie. Tak wiec jest to element
          antyspoleczny, co oznacza, ze spoleczenstwo powinno sie przed nimi bronic.

Widzicie dresiki, nawet naukowo sie nie potrafilibyscie wybronic :)))
          • Gość: Dresiarz Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.03, 13:51
            aale ja nie czuję się wcale sfrustrowany wręcz przeciwnie mam dobrą pracę w
            firmie ochroniarskiej
            • Gość: KT4D Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.iu-bremen.de 26.05.03, 01:37

> aale ja nie czuję się wcale sfrustrowany wręcz przeciwnie mam dobrą pracę w
              > firmie ochroniarskiej

Dobrze. W takim razie co Ciebie i ludzi do Ciebie podobnych mobilizuje do
              wymierzania kar cielesnych osobom rozniacym sie od Ciebie?
              • Gość: Dresiarz Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 10:55
                Gość portalu: KT4D napisał(a):

> Gość portalu: Dresiarz napisał(a):
                >
                > > aale ja nie czuję się wcale sfrustrowany wręcz przeciwnie mam dobrą pracę
                > w
                > > firmie ochroniarskiej
                >
                > Dobrze. W takim razie co Ciebie i ludzi do Ciebie podobnych mobilizuje do
                > wymierzania kar cielesnych osobom rozniacym sie od Ciebie?

- kasa i polecenia płynące zgóry
                • Gość: KT4D Re: gdzie ta tolerancja??!! IP: *.iu-bremen.de 27.05.03, 02:16
                  > - kasa i polecenia płynące zgóry

Zlecenia ze swiatka przestepczego czy po prostu polecenia szefa w pracy? Tak
                  czy inaczej jakiekolwiek pobicie jest dzialaniem aspolecznym, poniewaz
                  spoleczenstwo scedowalo prawo do rozwiazywania swoich konfliktow droga silowa
                  na policje...
    • Gość: Skarpetman Jeb*** Dresiarze IP: *.wsnhid.poznan.pl 28.05.03, 11:18
      Dresiarze to jedna z "rzeczy", która nie wyszła Bogu...
      Hu* z nimi wszystkimi.
      I to jest własnie moja TOLERANCJA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka