Dodaj do ulubionych

Cinema City zamiast Kinepolis

27.03.07, 22:03
no widze zacofanie nie tylko w rzadzeniu krajem ale nawet juz w kinach
wspolczuje tym co wymslili na nowo numerowane miejsca .... chyba sie za pozno
urodzili
Obserwuj wątek
    • Gość: tomae Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.crowley.pl 27.03.07, 22:36
      najlepszy element KInepolis - nienumerowane miejsca.
      I znowu kicha - tragiczne podejście. Pani od marketingu - wracaj do szkół!!!
      • Gość: NO STARCICIE WIELU Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: 87.205.12.* 28.03.07, 13:52
        KLIENTÓW ... JA NA PEWNO ZMIENIAM KINO BO DO KINEPOLIS CIAGNĘŁY MNIE TYLKO
        NIENUMEROWANE MIEJSCA ... :) SZKODA SZKODA WIELKA SZKODA
    • Gość: david k...chyba jestem antysemita?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:43
      ten izraelski wlasciciel,z lekka mnie zniesmaczyl.
    • l.george.l Re: Cinema City zamiast Kinepolis 27.03.07, 22:52
      Dziwią mnie powyższe opinie. Nie zdecydowałbym się na pójście gdziekolwiek,
      gdzie obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy. Swego czasu do Multikina można
      było kupić bilet przez Internet, powtarzam: kupić a nie zarezerwować. Pozwalało
      to uniknąć stania w kolejce w oparach prażonej świńskiej paszy. Można też było
      zaoszczędzić na parkowaniu, bo przyjeżdżało się na ostatnią chwilę.
      • Gość: aiutor A ja dziwie sie temu, ze sie dziwisz IP: *.cs.umbc.edu 27.03.07, 23:48
        Sa rozne podejscia. Jedni lubia jedno, inni drugie i tyle.

Osobiscie nie zamierzam juz nigdy isc do kina z numerowanymi miejscami. Dlaczego?

1. Zwieksza kolejki przy kasach. Klient przy kasie musi powiedziec nie tylko
        jaki film chce, ale tez i jakie miejsce. Bedzie przebieranie, wybrzydzanie itd.
        To zajmuje czas. Oczywiscie da sie uniknac takich kolejek przy zakupach przez
        Internet, ale nie liczmy, ze wszyscy beda robic zakupy przez Internet. Nawet
        jesli az 75% zrobi zakupy w ten sposob, to przy kasie reszta bedzie czekac dluzej.

2. Ogladanie filmu w kinie to nie tylko pozycja, ale tez i ludzie, ktorzy siedza
        wokolo (i robia potencjalnie halas). Wybor miejsca samemu zmniejsza
        prawdopodobienstwo takiej sytuacji.

3. Osoby zajmujace nieswoje miejsca. Niestety, taka jest praktyka
        • vipunia Re: A ja dziwie sie temu, ze sie dziwisz 28.03.07, 00:47
          Dodam, że czasami MUSISZ zmienic miejsce, jesli usiądzie 2m gościu przez
          krasnoludkiem, nawet Kinepolis nie jest wstanie wtedy zapewnić odpowiedniej
          widoczności...
          • xaliemorph Re: A ja dziwie sie temu, ze sie dziwisz 28.03.07, 02:16
            Dokładnie. I jaką mam gwarancję bezproblemowego obejrzenia filmu? Cinema City mi da? Wątpię serdecznie. Widać marketingiem zajmują się bufony z miernym pojęciem o potrzebach klientów, za to wielkim apetytem za premie uznaniowe za wprowadzanie byle czego. Czy klientom lepiej, nieważne. Ważne że zmiana była, i można było się premiami po tyłkach poklepać.
        • Gość: froggy Re: A ja dziwie sie temu, ze sie dziwisz IP: *.icpnet.pl 28.03.07, 01:14
          A siedziales kiedys w pierwszym rzedzie w Kinepolis? Chyba w Walentynki, a
          oczywistym jest, ze jak ktos sie wybiera w takie miejsce jak kino w Walentynki,
          to nie ma sie ochoty zrelaksowac, tylko poklocic, poprzepychac, itd.
          • mantis77 Ja siedziałem 28.03.07, 04:18
            I to nie raz bo miejsca dla niepełnosprawnych są tylko z przodu i nie mam
            wyboru i co ty na to?
        • Gość: Jarxxx Re: A ja dziwie sie temu, ze sie dziwisz IP: *.echostar.pl 28.03.07, 01:18
          Gratuluję podejścia... A już stwierdzenia typu "koniec z tym miejscem", "już
          nigdy tam nie przyjdę" lub "straciliście stałego klienta" przyprawiają mnie o
          mdłości... Ciekawy jestem co zrobicie chcąc obejrzeć film "X" wyświetlany na
          terenie Poznania tylko w Kinepolis? Będziecie szukać tego tytułu do ściągnięcia
          w sieci, czekać na DVD czy wybierzecie się do innego miasta ???
          Przecież to oczywiste, że wybierzecie wizytę w kinie. Poza tym Cinema city we
          wszystkich swoich kinach ma numerowane miejsca więc ta zmiana była tylko
          kwestią czasu.

Argumenty o zwiększonych kolejkach jakoś do mnie nie docierają. Szczerze mówiąc
          to w porównaniu z Multikinem i CC w Plazie, w Kinepolis zawsze były największe
          kolejki. Po prostu się do tego przyzwyczailiśmy i tyle. Osobiście cieszę się,
          że teraz będę mógł sam wybrać sobie miejsca, w których usiądę, a nie jak do tej
          pory wchodzić na salę i pierwsze co to nerwowo kierować spojrzenie w górę sali
          z nadzieją, że znajdę jakąś fajną miejscówkę...

Apeluję o większy optymizm - w końcu nasze ulubione kino dalej funkcjonuje, a
          mogło przecież być już zamknięte.
    • Gość: Kinoman Kinepolis Poznań R.I.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:00
      Szkoda tego kina. Było najlepsze w Poznaniu.
    • Gość: raf_ Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:05
      możliwośc zajęcia dowolnego miejsca to jedna z większych zaleta Kinepolis
      dla mnie to był zawsze podstawowy argument przemawiający na korzysc tego kina
      • sosek_s Re: Cinema City zamiast Kinepolis 28.03.07, 00:04
        ehhh te numerowane miejsca to bedzie ich gwóźdź do trumny, przeciez to byl jeden
        z glownych argumentow na korzysc tego miejsca, ojj straca troche klientow,
        straca na bank, a tak lubilem kinepolis :(( najrozsadniej ze strony CC byloby po
        prostu nic tam nie zmieniac.... no ale oczywiscie musieli przekombinowac....
    • Gość: Goetz Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 00:04
      Niestety bieda.
      Numerowane miejsca wcale dla mnie nie sa zaleta, a nowe bilety sa tragiczne. Na
      koncowce dla widza nie ma nawet numeru sali tylko i wylacznie nr. rzedu i
      miejsca. Czyli od przedarcia mi biletu na pol mam pamietac w ktorej sali mam
      seans (podczas kupowania popcornu, toaleta etc.). eh, bieda.
      • Gość: froggy Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.icpnet.pl 28.03.07, 01:19
        Hmm, ja dostalem koncowke z numerem sali :) Jak dzis wprowadzili nowe bilety, to
        pracownicy tez sie jeszcze ucza. A ze sa miniaturowe (oszczednosc!), to
        nietrudno pomylic co jest "koncowka" do oddarcia, a co samym biletem ;)
    • Gość: Eskimos Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.icpnet.pl 28.03.07, 00:10
      Co za idiota wymyślił numerowane miejsca? NIGDY nie spotkalem sie w Kinepolis z
      awanturami, wojnami i przepychankami z powodu, ze ktos gdzies usiadl. Zajete, to
      siadasz obok i juz. od poczatku istnienia Kinepolis odwiedzalem je srednio 1-2
      razy w miesiacu i NIGDY nie zdarzylo sie, zebym nie mial gdzie usiasc. Pomijajac
      juz fakt, ze widownia jest tak skonstruowana, ze praktycznie z kazdego miejsca
      dobrze widac. Z kolei w kinach, gdzie miejsca sa numerowane, jesli usiadziesz na
      czyims miejscu, nawet jesli na sali jest 10 osob i 95% miejsc wolnych, to masz
      spore szanse na przynajmniej na zwrocenie uwagi. Nic to, ze z prawej 10 miejsc
      wolnych, z lewej 10 wolnych. Na bilecie napisane rząd x, miejsce y i ordnung
      muss sein. Bzdura. A juz wmawianie ludziom, ze to usprawnienie i wyjscie
      naprzeciw ich oczekiwaniom to jakas paranoja :-/
      • Gość: ja Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.icpnet.pl 28.03.07, 15:39
        To masz po prostu problem. Ja w przypadku CC w Plazie, kiedy wchodziłem na seans
        3D i widziałem, że moje miejsce jest zajęte, to wybierałem wolne od razu obok.
        Po prostu nie miałeś tyle szczęścia.

Pzdr
    • vipunia Re: Cinema City zamiast Kinepolis 28.03.07, 00:45
      no way... tylko nie numeracja...
    • vipunia czeki 28.03.07, 00:52
      Mam nadzieję, że nie zlikwidują mam ich jeszcze trochę..
    • xaliemorph Jedna sieć, różne ceny biletów 28.03.07, 02:11
      Dlaczego w drugim kinie jednej sicie mają obowiązywać inne ceny biletów? Dlaczego się likwiduje kartę studencką a jednocześnie nie wprowadza zniżek dla studentów jak w Poznań Plaza? To po prostu podwyżka cen.
    • Gość: kinepolis fan Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.echostar.pl 28.03.07, 03:58
      dokladnie - brak numeracji miejsc to byl duzy atut kinepolis ... idealne
      rozwiazanie ... zero stresow z szukaniem tego wlasciwego miejsca x y ... zero
      przepychania zeby usiasc bo tam mam bilet ... tylko wchodze widze ze ten rzad
      jest wolny ... fajnie wiec siadam ... a tak ? tylko klopoty bo miejsce trzeba
      wybrac przy kupnie i pozniej je odszukac ... paranoja ...
      • Gość: Dee Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.comarch.com 28.03.07, 08:27
        Gorzej jak wszystkie dobre miejsca sa juz zajete.
        Rzeczywisice - wybor miejsca i potem szukanie go to straszliwy stres - moze
        prozac czas brac ?

Osobiscie wole sobie kupic bilety dzien wczesniej albo zarezerwowac przez net i
        siedziec potem na miejscu ktore mi najbardziej odpowiada. Bieg do sali w
        poszukiwaniu miejsca to dopiero stres. A tak to mam bilet, przychodze na
        ostatnia chwile i siedam tam gdzie chcialem.
        A jak ktos jest bucem i siada nie na swoim miejscu to jego problem.
        • xaliemorph Re: Cinema City zamiast Kinepolis 28.03.07, 10:59
          Tylko gorzej jak się pójdzie z dzieckiem a przed Tobą siedzą sami drągale. To wtedy nici z przyjemności.
        • vipunia Re: Cinema City zamiast Kinepolis 28.03.07, 11:16
          jasne... mieć wczesniej bilet, do kina się spóźnić i przepychać - z kurtką,
          colą, popcornem czy jeszcze lepiej z chipsami z sosem, przepychać się przez
          wszytskie miejsca i robić hałas.
          Kto późno przychodzi sam sobie szkodzi i siada, gdzie jest miejsce.
          To mi się w Kinepolis podobało.
          Nie chce siedzieć koło jakiegoś towarzystwa to idę z drugiej strony sali, choćby
          z boku, ale wole tam niż kolo takiego czy siakiego.
          Zawsze mam pewność, że nagle nie przyjdie ktoś kto mnie wywali bo się spóźnił i
          w ogóle.

Więcej mnie to frustruje, ze nie wiem kolo kogo i w jakiej atmosferze spędzę
          czas w kinie, anizeli to że wystarczy być 20-30 minut wcześniej i mieć miejsce
          jakie chce.
    • Gość: locko Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.echostar.pl 28.03.07, 04:01
      fakt ze filmy beda sie zaczynac o roznych godzinach tez do mnie nie przemawia
      ... mysle ze wiekszosc z nas juz sie przyzwyczaila do tego ze filmy sa o stalych
      godzinach a tak bedzie tzreba sprawdzac regulranie o ktorej jest film ... ale
      simply jechalo sie w ciemno po 22 na przyklad wiedzac ze to ostatnia tura filmow
      i sie cos wybierze
      • Gość: hella Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: 81.219.185.* 28.03.07, 08:06
        ano, ta zmiana godzin też mi przeszkadza, tak to było jak piszesz - wiedziało się, ze o tej i o tej jest seans i się jechało i na miejscu wybierało (jak człowiek nie miał jeszcze sprecyzowanego filmu, a po prostu chęć na kino:) )

no i te numerowane miejsca..........."klientom na przeciw" :/ chyba jak już to przeciw klientom :/
        teraz to kinepolis nie będzie dla mnie w ogóle konkurencyjne, bo dwa atuty, które przemawiały za tym kinem zniknęły, a że blizej mam do multi (spokojnie w max 10 min specrkiem dojdę) to raczej będę wybierać to kino.
    • mantis77 Co z biletami dla niepełnosprawnych? 28.03.07, 04:25
      Co z biletami dla niepełnosprawnych? Czy nadal będzie obowiązywać zniżka (bilet
      dla opiekuna za free a niepełnosprawny za 15zł) Co z miejscami dla
      niepełnosprawnych czy będzie tylko można wybrać w pierwszym rzędzie czy kupić
      też gdzieś normalnie? W slach 6 i 12 można stanąć w połowie sali.
      • mantis77 Jeszcze dodam 28.03.07, 04:27
        Dodam ze tylko dlatego jechałem z piątkowa (choć plazę widzę z okna) na franowo
        bo cena była przystępna. Jeśli te bilety znikną to na pewno do kina będę
        zjawiał się rzadziej.
      • Gość: Pracownik Re: Co z biletami dla niepełnosprawnych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 19:56
        o ile wiem to zniżka dla niepełnosprawnych zostaje ale opiekun musi płacić pełna
        stawkę. Nowe porządki nowych właścicieli:/
        • mantis77 No to ładnie :-/ 08.04.07, 18:28
          Kurna nie dość że jak jest film czytany to w pierwszych siedzeniach nie da się
          siedzieć (przy dubbingu od biedy się da bo szyja nie boli od czytania napisów)
          wiem bo byłem na takich filmach w kinepolis to teraz jeszcze bilety. Bywałem
          tam często (szczególnie sale 6 i 12 gdzie się wchodzi w połowie) No ale teraz
          to już widzę że muszę odłożyć na pożądny monitorek 20 cali i zapuścić jakiegoś
          torrenta bo przecież nie dość że badziewne mijsca (numerowane i w I rzędzie) to
          jeszcze cena zaporowa (tak bilet wypadł na 2 osoby 15 zł czyli po 7,50) cóż a
          jeździłem tam z drugiego końca miasta bo pod nosem mam Plazę.
    • Gość: Tomek Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 07:32
      Za jednym zamachem zlikwidowali wszystkie zalety Kinepolis: nienumerowane bilety
      i jedną godzinę seansów. Obecnie będę wolał pojechać do Multikina, przynajmniej
      będzie taniej, no i w centrum, a wady te same co CC
    • Gość: jacol24 Cinema City zamiast Kinepolis ?? Nieeeeeeee!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:46
      A ja z całego serca zyczę by Cinema City na franowie nie przynosiło zysków i modlę się by przejęła je jakaś inna firma która powróci do tego co było. Z kinepolis mam zachowane setki biletów (są o Niebo ładniejsze niż te z CC) i nie przypominam sobie by kiedykolwiek była jakaś kłótnia o miejsca, nawet na premierach gdzie sala była pełna po brzegi.A jak mozna to ze miejsca nie sa numerowane nazwac "kto pierwszy ten lepszy" ? Prędzej tak bym nazwał numerowane fotele. Nienumerowane fotele pozwalają np. matce z dzieckiem usiasc z dala od rozwydrzonego przeklinajacego towarzystwa, czy zakochanej parce oddalic sie od łysoli rzucajacych doń glupimi tekstami.
      A zmiana godzin ?? To była druga rzecz ktora w Kinepolis była bardzo pozytywna odmiana, mozna bylo przyjsc w ciemno np na godzine 20 i wiedziec ze obejrzy sie jakis konkretny film lub dopiero wybrac na co sie pojdzie. Niektorzy pracuja i nie maja mozliwosci pojscia np. o 15 do kina bo wlasnie wtedy leci film ktory bardzo chcemy obejrzec.A kolejki w Kinepolis ? Moze i byly ale nawet bardzo dlugo kolejka do kasy czy parkometrow znikała w ciągu paru minut.Pozatym to dodatkowo stwarzało fajny klimat-tłumy ludzi wylewajace sie z sal by na glownym holu zmieszac sie, masa ludzi przezywajaca wciaz rozne filmy na ktorych byla. No i to ze prawie zawsze w tym tlumie spotkac mozna bylo kogs znajomego z dawnych lat, mile to wspominam. Smutno mi bo przez tyle lat bylo to dla mnie najlepsze kino, kino w ktorym nic bym nie zmienil, zawsze mowilem sobie ze do innego kina nigdy juz nie pojde no bo po co ?? Teraz czas odwiedzic Multikino, ostani raz tam bylem na South Parku pare lat temu,
      • Gość: left Czeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:56
        Nie wiecie może, czy w CC będa honorowane czeki wystawione przez Kinepolis,
        których termin ważności jeszcze nie upłynął? Numerowane miejsca to absurd,
        zwłaszcza w dni powszednie, kiedy na wielkiej sali siedzi najczęściej
        kilkadziesiąt osób
        • Gość: anka Re: Czeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:57
          No to teraz nawet jak na jednej sali bedzie klikadziesiat osob to wszyscy beda siedziec kolo siebie :)
    • Gość: Tomasz B. Cinema City zamiast Kinepolis IP: 192.193.245.* 28.03.07, 09:01
      Zmiany które będę wprowadzono w kinie dotyczące numerowanych miejsc spowodują
      więcej haosu niz pożądku. Nie wyobrażam sobie żeby każda osoba kupująca bilet w
      kasie wybierała dodatkowo miejsce siedzące. Przecież kino posiada różnej
      wilelkosci sale dlatego też wygodniej było widzom dokonac wyboru na
      bezpośrednio na sali. Dodatkowo dochodzi problem osób wchodzących na sale po
      rozpoczęciu projekcji- może bileter z latarka będzie szukał im miejsc :))))).
      Korzystałem z Kinepolis od początku jego powstania i jestem obecnie bardzo
      niezadowolony z zaistaniałych zmian, które wprowadza nowy właściciel.
      • Gość: Jarxxx Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.echostar.pl 28.03.07, 09:24
        Drogi Tomaszu - jeśli już to "więcej chaosu niż porządku".
        Jeśli korzystałeś z Kinepolis od samego początku to powinieneś pamiętać, że
        dawno temu również obowiązywały numerowane miejsca... Ech ta nasza mentalność -
        narzekanie, narzekanie i jeszcze raz narzekanie.
        • Gość: Jaco Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:34
          Jarxxx naprawdę ?? Kurde niepamietam, jesli tak bylo to chyba tylko na poczatku. A to ze narzekamy ? No niema sie z czego cieszyc to narzekamy :) Ja poprostu nierozumiem takich krokow CC, skoro cos jest dobre to po co to zmieniac ? A moze przekonamy Multikino zeby chociaz w starym budynku zrobilo nienumerowane miejsca ?? Chociaz to itak nie bedzie to samo, Kinepolis mialo fajny klimacik
        • Gość: Tomasz B Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: 192.193.245.* 28.03.07, 09:36
          Błąd ortograficzny faktycznie :) ale to z emocji. Przeczytaj proszę resztę
          komentarzy. Numerowanych miejsc w Kinepolis nigdy nie było więc nie wiem o czym
          piszesz. Pozdrawiam optymistę :))) i powodzenia
        • Gość: Cachotterie Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.icpnet.pl 28.03.07, 15:52
          Coś Ci się chyba pomyliło. :) Chodziłam do Kinepolis jeszcze jak tynk się ze ścian sypał ;) i nigdy tam nie było numerowanych miejsc.
          I było dobrze. Czy jest jakiekolwiek inne kino w Poznaniu, w którym można usiąść gdzie się chce? Bo jak nie to serio chyba MOCNO ograniczę liczbę wizyt w kinie...

W ramach zmian to CC powinna zadbać o darmowy parking, a nie psuć coś co się sprawdziało (miejsca i godziny). Wiadomo że na takie zadupie to się jedzie tylko samochodem (chyba że się mieszka gdzies na ratajach), a przy płatnym parkingu nie dość że z miejsca odstraszają potencjalnych klientów, którzy wolą pojechać do Multi czy Plazy i zaparkować za darmo, to jeszcze jak już pojadą, to uciekają zaraz po seansie (zamiast np. posiedzieć sobie w kawiarence czy pograć w bilard).

Ciekawe, że nikt się nie pokusił o badania wśród klientów "czy chcesz żeby miejsca w kinepolis były numerowane" - bo z komentarzy tutaj widzę, że nie jestem jedyną osobą której ta zmiana wybitnie nie pasuje.
    • Gość: dakon Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.ifmpan.poznan.pl 28.03.07, 09:31
      Z tego co widzę, to chcą stracić swoje najważniejsze atuty - po pierwsze jedyne
      kino z nienumerowanymi miejscami, bez kłótni, problemów z tym, że gościu koło
      mnie je popcorn jak Alf, albo ten przede mną zasłania mi widok oraz
      zastanawiania przy kasie gdzie się chce usiąść. Po drugie - Kinepolis
      przyzwyczaił wszystich, że jak przyjadą np. przed 17, to albo zaraz, albo
      najdalej w ciągu pół godziny będą mieli wszystkie sense. Teraz, gdy człowiek,
      będąc np. w mieście, lub siedząc gdzieś ze znajomymi, wpadnie na pomysł pójścia
      do kina, będzie musiał kupić gazetę, bądź szukać dostępu do netu, żeby
      dowiedzieć się na którą godzinę trzeba jechać (i wtedy może stwierdzić, że tak
      właściwie, to film grają w innym kinie, do którego ma bliżej, a miejsca przecież
      i tak są wszędzie numerowane, więc co za różnica...). Poza tym to kino jest
      przystosowane do dużych mas ludzi. Jedyni zadowoleni to zapewne właściciele
      knajpek, bo ludzie przestaną napływać falami, ciekawe tylko czy nadal będą
      zadowoleni, gdy się okaże, że dzięki braku jakiegokolwiek wyróżnika tego kina,
      ludzi zacznie przychodzić mniej...
      No i na dodatek ta dyskryminacja jeśli chodzi o ceny - dlaczego na Franowie,
      gdzie dojazd komunikacją miejską jest kiepski, ma się płacić więcej niż tam,
      gdzie dojazd jest super? Znam ludzi, którzy jeżdżą z tamtej części miasta do
      Kinepolis ze względu na te cechy, które go wyróżniały, a teraz na pewno
      przestaną to robić. Mam wrażenie, że ktoś w Cinema City chciał się wykazać
      robiąc zmiany, ale nie wziął pod uwagę, że zmiany te mogą okazać się pogorszeniem.
      Nie powiem, że nie będę chodził do Kinepolis w ogóle - zapewne będę, ale zacznę
      też jeździć do innych kin, bo skoro wszędzie jest tak samo, to po co akurat tam?
      W ten sposób zacznie chodzić podobna ilość ludzi i do Kinepolis z 18 salami i
      np. do Multikina z bodajże 8... Czy o to chodziło specom od marketingu? :-)
      Pozdrawiam

Dawid
    • Gość: Precz z monopolem Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.icpnet.pl 28.03.07, 09:38
      Widać, że zdecydowana wiekszość piszących tutaj woli jednak wolny wybór miejsc.
      Ja zresztą też. Między innymi dlatego jeździłem właśnie do Kinepolis mimo, że
      Plazę mam 5 minut drogi od domu.
      Tutaj mała uwaga do tych, którzy lubią numerowane miejsca - macie tyle innych
      kin do wyboru, więc pozwólcie nam zachować to jedno kino takie jakie jest.
      Niestety na tym polega głupota wielkich korporacji - ktoś coś postanawia, bo
      tak jest w pozostałych kinach tej sieci. I nikogo nie obchodzi to, że klientom
      odpowiada coś innego.
      Na takie wielkie firmy jest tylko jeden sposób - BOJKOT. Pokazali to doskonale
      kibice Lecha Poznań. Kompania Piwowarska musiała w końcu uwzglednić ich
      postulaty, po tym jak drastycznie spadła sprzedaż ich wyrobów.
      Proponuję zatem zorganizować bojkot kina we Franowie do czasu przywrócenia
      wolnego wyboru miejsc. W jedności siła !
      • Gość: hella Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: 81.219.185.* 28.03.07, 09:59
        hehe, ja już na pewno bede bojkotować :D jak pisałam, do multi mam blisko strasznie, wiec tym bardziej teraz, kiedy robi sie ciepło spacerek bedzie jak znalazł :) bo skoro kinepolis straciło swoje dwa atuty to nie widze powodu, zeby specjalnie tam jeździć. a jeszcze jak otworzą to kino w browarze....

cóz, spece od marketingu wykazali się błyskotliwością, nie ma co :/ jeszcze te numerowane miejsca bym ew. przezyła (chociaż zdecydowanie wolę nienumerowane), ale likwidacja wspólnych godzin seansów to dla mnie absurd to potęgi n-tej :/
      • Gość: JESTEM ZA !!!!!! Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: 87.205.12.* 28.03.07, 13:53
    • Gość: waan Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.amu.edu.pl 28.03.07, 09:39
      a ja wlasnie najbardziej lubilam tam NIEnumerowane miejsca :>
    • Gość: miki ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:02
      Numerowane miejsca wszędzie - bo to siec, ale ceny różne mogą być bo to się
      opłaca i po co zmieniać.
    • Gość: powerseat Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.centertel.pl 28.03.07, 10:06
      Kicha! To chyba jedyne kino, gdzie nie było trzeba kombinować jak i gdzie i czy
      ktoś nie przywlecze się na Twoje (z góry upatrzone) miejsce ;-)
      • Gość: set Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:23
        Szkoda kinepolis. Ostatnie kilka lat odwiedzałem tylko ten multiplex,
        dojeżdżając z Winograd, bo ... nie było numeracji miejsc, no i dlatego, że ze
        względu na dużą kubaturę sal nie było czuć "śmierdzącej paszy". Bojkot to dobry
        pomysł. Przyłączam się.
        • Gość: Tomasz B Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: 192.193.245.* 28.03.07, 10:27
          miejmy nadzieję, że jeszcze ktoś rozsądny pracuje w marketingu CC i zmienią
          zdanie :)))
          • Gość: left Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:37
            A ja takiej nadziei nie mam, ponieważ zasada jest taka, że jak cos działa
            dobrze to należy to spie..ć i jeszcze wziąć za to premię.Na pewno nie
            przyznają sie do błędu, zwłaszcza, że nie wierzę specjalnie w skuteczność
            różnego rodzaju bojkotów (bojkot KP organizowała grupa o wyraźnej tożsamości -
            kibice Lecha, identyfikujący się z klubem; nie ma czegoś takiego jak
            zorganizowane grupy fanów Kinepolis). Obroty pozostaną na tym samym poziomie,
            widzowie będą chodzić z przyzwyczajenia, dział marketingu złoży sobie
            gratulacje, GW pochwali, jeden syf.
            • Gość: dakon Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.ifmpan.poznan.pl 28.03.07, 10:47
              Podejrzewam, że zyski zaczną stopniowo spadać (część ludzi zrezygnuje z
              chodzenia do Kinepolis z powodu tych zmian w trochę późniejszym okresie (teraz
              trochę osób może pójść tam z ciekawości, by zobaczyć co się zmieniło), ale wtedy
              spece od marketingu wymyślą jakieś inne przyczyny zmniejszenia widowni i na
              pewno nie przyznają się do błędu (bo wyszłoby na to, że są niepotrzebni...)
              Dobrze, że niedługo otwierają nowe Multikino w Starym Browarze, coś ma też
              powstać w okolicach Malty, generalnie zacznę chodzić tam, gdzie mi jest akurat
              bliżej.
              Dziwi mnie to, że władze firmy chcą zaprzepaścić dorobek jakim są stali widzowie
              chodzący tylko, lub prawie tylko do Kinepolis...
              • xaliemorph Re: Cinema City zamiast Kinepolis 28.03.07, 11:11
                >> dział marketingu złoży sobie gratulacje
                > spece od marketingu wymyślą jakieś inne przyczyny zmniejszenia widowni i na
                > pewno nie przyznają się do błędu (bo wyszłoby na to, że są niepotrzebni...)

Dokładnie. Taki jest sens naszych burackich szefów marketingu. Zero pojęcia o rynku ale przyklepywanie się po dupach premiami za byle zmianę to tak. Duże pieniądze robią zazwyczaj jeszcze większe pieniądze tylko najczęściej różnica polega na tym że w jednym przypadku w krótszym a w innym w dłuższym okresie czasu. A o tym bogowie marketingu zapominają (a raczej ukrywają, bo przecież nie mogą stracić pracy, to trzeba robić jakieś ruchy pozorowane).
                • vipunia badanie opinii klientów 28.03.07, 11:29
                  Fakt, ze osoby od marketingu chyba się nie spisują.
                  Podstawowa sprawa to zapytać klientów, sposoby - WWW, na miejscu, czytać fora i
                  wiedzieć co chcą klienci!
                  Wystarczy 2-3 dni kilkunastu ankieterów i będzie odpowiedź od klientów na
                  miejscu - czy klienci wolą numerowane miejsca czy nie.

Naprawdę już wolę Wam podpowiadać, mimo że za to dostajecie wynagrodzenie, bo
                  wolę spędzać czas miło w tym kinie.
                  • Gość: left Re: badanie opinii klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 11:47
                    Ale za co wtedy przyznać premie? Przecież chodzi o to,żeby udowodnić, jakie to
                    dobre jest CC a jakie złe było Kinepolis. Żeby to osiagnąć, to trzeba się
                    różnić - niekoniecznie pięknie.
          • Gość: Pracownik Re: Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 20:03
            Uwierz mi Tomaszu B. na wyższych stanowiskach nie pracują tam rozsądni ludzie.
            Rozmowa z nimi to jak gadanie do automatycznej sekretarki. Jedyne co potrafią
            sami zrobić to wysłać raport do centrali w Warszawie:/
    • Gość: Fan s.p. Kinepolis A THX? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:55
      Jak sie domyślam, nowy właściciel zrezygnuje też ze standardu THX, zrównując
      Kinepolis z przeciętnym poziomem supermarketowego multipleksu jakim jest Cinema
      City.... Zgliszcza i popioły po największym kinie Europy.
      • Gość: dakon Re: A THX? IP: *.ifmpan.poznan.pl 28.03.07, 11:14
        A to chyba będzie jedyna rzecz, która zostanie - cytuję za stroną internetową
        Cinema City:
        Wszystkim salom przyznano certyfikat Georga Lucasa THXâ, który zapewnia:
        - doskonały obraz,
        - najlepszej klasy dźwięk Dolby Digital Surround EX,
        - najwygodniejsze fotele kinowe z podwójnymi podłokietnikami,
        - układ widowni o optymalnym przewyższeniu gwarantujący idealną widoczność.

Ale kto wie, może jakiś marketingowiec w ramach usprawnień wymieni fotele na
        ławki (mieści się więcej widzów) i przybliży je do ekranu, żeby więcej rzędów
        się zmieściło? ;-)

Pozdrawiam

Dawid
        • Gość: Fan s.p. Kinepolis Re: A THX? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 17:14
          PRZYZNANO - w czasie przeszłym.
          Ale certyfikat THX trzeba co roku odnawiać, co jest niezwykle kosztowne i może
          nie mieścić sie w "modelu biznesowym" CC.

Obawiam się, że pewnego dnia logo THX po prostu zniknie po cichu z Kinepolis.
          • Gość: dakon Re: A THX? IP: *.ifmpan.poznan.pl 29.03.07, 14:17
            Ciekawe jak jest sformułowana umowa pomiędzy Kinepolis a CC (prawie jak CCC...).
            W końcu CC tylko wynajmuje sale, zapewne na ileś tam lat, no i pytanie jest czy
            Kinepolis zadbał o swoje sale i nie dopuścił w umowie by pogarszać ich standard,
            czy też o tym "zapomniał".
            No ale jak sam pisałem - najdłużej za rok się o tym sami przekonamy :-)
            • Gość: dakon Re: A THX? IP: *.ifmpan.poznan.pl 29.03.07, 14:18
              Oczywiście na końcu powinno być: "Jak sam pisałeś" - przepraszam za pomyłkę
    • Gość: Goetz Zlikwidujcie jeszcze tylko podwojne oparcia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:15
      Zlikwidujcie jeszcze tylko dwa oparcia dla kazdego widza to juz naprawde nie
      zostanie zadna zaleta w tym kinie. Nie po to jade az z Grunwaldu do Kine by
      teraz wszystkie zalety likwidowali :(
      • Gość: Bart Re: Zlikwidujcie jeszcze tylko podwojne oparcia ! IP: *.devs.futuro.pl 28.03.07, 16:06
        To jest właśnie uszczęśliwianie na siłę. Brak numerowanych miejsc był jedną z
        zalet tego kina. Zawsze mogłem sobie wybrać miejsce i jak usiadł koło mnie koleś
        z dzwoniącą komórką i naczos z j...iącym sosem, to zawsze mogłem miejsce
        zmienić.... Nowy system wydłuży czas obsługi przy kasie, ludzie i tak będą się
        przesiadać.
        Ręce opadają - z....bali dobry pomysł...
    • Gość: Wiesław Cinema City zamiast Kinepolis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:16
      Byłem na premierowym filmie w Kinepolis (Pearl Harbour), chyba w 2002 r, żeby
      zobaczyć 22 metrowy ekran.Pomysł z nienumerowanymi miejscami nie podobał mi się
      na początku. Teraz nie wyobrażam sobie Kinepolis z numerkami. Niniejszym żegnam
      się zatem z Franowem. Adieau!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka