Forum   pychota

pychota

(11 wyników)
  • pychota(19)

    20 dag makaronu(wstązki, kokardki) 1/2 szklanki mleka 50 dag tłustego twarogu 3 jaja 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 10-20 dag smietany 18% Makaron ugotować al dente jaja ubic z cukrem i cukrem waniliowym dodać ser. smietane i mleko naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem(wystarczy łyzka oliwy) wszystko razem wymieszac przelozyc do naczynia wstawic odkryte do gorącego piekarnika (180 stopni) zapiekać ok. godziny - po 15 minutach zmiejszyc temterature zapiekac...
  • 4 zoltka 2 1/2 paczki krakersow lajkonik 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 2 paczki malego malsa roslinnego w kubeczki 2 lyzki maki pszennej 2 lyzki maki ziemiaczanej 3 paczki wiorkow kokosowych po 100g 1 duzy cukier waniliowy w szklance zimnego mleka rozmieszac 4 zoltka make ziemiaczana i pszenna, 2 szklanki mleka zagotowac z szklanka cukru i cukru wnailiowego do gotujacego mleka wlac wczesniej przygotowana zawiesine i zrobic to jak budyn ostudizc dodac 2 paczki masla i 2 ...
  • Wczoraj weszłam do zaprzyjaźnionego warzywniaka i tak mi ogóreczki zielone zapachniały, że upiłam sztuk parę i dużo dużo koperku i śmietanę i zrobiłam mizerię. Ale była pyszna!!!!
  • włściwie, to nie wiem skąd mam przepis - znalazłam go robiąc porządki i polecam, rewelacyjne na święt Bożego Narodzenia, a jak pachnie:) 6 jabłek, 1 szkl. cukru, 1 szkl. bakali(rodzynki, orzechy włoskie, migdały) jabłka pokroić w kostkę dodać cukier i bakalie, wymieszać i zostawić na godzinkę w chłodnym miejscu. po godzinie dodać: 2 szkl. mąki, 2-3jaja, 1 łyżeczka sody, 1łyżeczka proszku do pieczenia. wszystko wymieszać drewnianą łyżką. piec w nagrzanym piekarniku - 180stopni ok....
  • będąc ostatnio w Londynie w British Museum miałam okazję kosztować tamtejszego specjału, kanapka z serem "mozzarella" i bakłażanem , palce lizać . przeis oryginalny: -chlebek ciabata przekrojony -2-3 plasterki podsamżonego bakłażana -2-3 plasterki pomidora -2 łyżki oliwy + pisiekana bazylia lub zioła prowansalskie ułożyć wszysto na kanapce i polać oliwą wymieszaną z ziołami . w domu robie troszke inną wersję tgo przysmaku :] - chlebek razowy - margarynka - zwykły ser wkos...
  • Wszystkim łasuchom polecam na śniadanie (najlepiej walentynkowe:-)) moje ukochane French Toasty, a robi się je tak: 8 kromek chałki lub ciasta drożdżowego 5 jaj 90 ml gęstej śmietany szczypta cynamonu 2 łyżki masła syrop klonowy pomarańcze pokrojone na ósemki (ze skórką) W miseczce ubijamy jajka, śmietanę i cynamon. Obtoczyć w tym z dwóch stron kromki chałki. Na patelni rozpuścić łyżkę masła. Smażyć chałkę z obu stron (ok. 4 minut), aż się zrumieni. Układać na talerzu pod f...
  • Podaje dobry przepis na surowke z selera.Seler tarkuje na tarce z duzymi oczkami ,odrazu skrapiam duza iloscia cytryny,dodaje zlotych rodzynek(wczesniej namoczonych), dodaje pokrojona wg.wlasnego uznania brzoskwine z puszki, tuz przed podaniem dodaje smietany i majonezu.Proporcje takie jak uwazam ze bedzie dobrze ,zazwyczaj 2 duze selery,puszka brzoskwin,garsc rodzynek ,2 duze lyzki smietany i lyzka majonezu.Smacznego! Ps.Jak ktos ma jakis ciekawy przepis na surowke ,to podzielcie sie...
  • witajcie weganie!!!! w pewnym sensie jestem nowa w temacie wegetarianizmu. jestem weganką od tygodnia :)wiem to krotko. ale czuje sie teraz jakby jakis ciezar spadl mi z serca. po raz pierwszy sprobowalam pasztetu sojowego z pomidorami. pychota :))))).czy moglibyscie mi pomoc i powiedziac jak powinnam prawidlowo i zdrowo laczyc pokarmy? bede wdzieczna za informacje. trzymajcie za mnie kciuki ze wytrwam w tym miesozernym swiecie (chociaz czesc moich znajomych jest vege ;) pozdrawiam ...
  • Pyzy(8)

    Nie ma nic doskonalszego jak pyzy polane tłuszcykiem ze smalcu ze skawrkami. Pychota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Jak sie robi kebabczete ? Czy ktoś moze mi pomóc? Jakie przyprawy dodac do mięsa, żeby wyszla taka pychota, jaka robią poludniowi Europejczycy ? Pozdrowienia
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się