Dodaj do ulubionych

szczytniki

IP: *.icpnet.pl 31.03.07, 10:01
prosze szanownych forumowiczów o radę, czy szczytniki to dobre miejsce do
budowy domu? jest pare działek na sprzedaż a ich cena wydaje sie atrakcyjna.
bylam tam raz przed poludniem i rzeczywiscie te mysliwce troche halasuja
(troche przed startem i zaraz odlatują). szczerze, hałas mniejszy niz u mnie
w luboniu. slyszalam tez o jakichś składach bomb, wysiedleniach? jakie sa
plusy i minusy tamtej lokalizacji. dzieki za kazde info.
m
Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Re: szczytniki IP: *.icpnet.pl 31.03.07, 11:17
      jakas firma natłukła tam full takich samych domków. sadzac po ilosci budów w
      tym rejonie mozna sadzic ze plusy przesłoniły im minusy...
      • Gość: gość Re: szczytniki IP: *.eranet.pl 31.03.07, 15:13
        wysiedleń nie bedzie bo ta skadnica bąb jest od ponad 50 lat wieć nie musisz
        się martwić ze cie wysiedlą, a będą tam skadowane bąby do F-16 na wypadek wojny
        itp.
    • Gość: marioooo Re: szczytniki IP: *.icpnet.pl 31.03.07, 22:11
      witam,
      ja aktualnie buduje dom w szcztnikach. jezeli chodzi o sklad amunicji to w
      przypadku "wysiedlen" najbardziej ucierpi Borowiec - ale tak naprawde jest to
      nie mozliwe. jednak w najczarniejszym przypadku (lub gdy obawiasz sie takiego
      sasiedztwa) to dotyczy to osiedla "leśna polana", które sasiaduje bezposrednio
      z lasem w ktorym znajduje sie sklad amunicji,
      co do f-16 to - mi nie przeszkadzaja.
      ktos na fourm napisal o takich samych domkach: czesc postawil House-pol ( w tej
      cześci szczytnik blizej lotniska), jest tez kilka domkow postawionych w czesci
      blizej bomboskladu - ale tu sa probelmy z wlascicielem (i jest to osoba
      prywatna).
      mi ta lokalizajca naprawde odpowiada, blisko i za kilka miesiecy SUPER(nowa 11
      i bezkolizyjny wezel) dojazd do poznania, ceny .... jeszcze sa przystepne (a
      tak na marginesie to jakie masz oferty??)
      • Gość: ja sem ile warta moja dzialka? IP: 83.238.39.* 16.04.07, 14:19
        Superancki nam dojazd robia.

Mam dzialke w Szczytnikach (na koncu Jeziornej w lewo, jak do lasu. Widok na
        pieeekna polanke :) ). To ok. 1200 m2, ile to jest teraz warte? Gaz w drodze,
        prad na dzialce, woda tez.

A na marginesie, w linii prostej do lotniska mam 5,9 km, Staroleka ok 5, tak
        samo pierwsze osiedla Poznania na Ratajach. Nie wierze, ze u niech nie slychac
        F-16.

Pozdrowienia Sasiedzi :)
        Happy

• Gość: marioooo Re: ile warta moja dzialka? IP: 198.28.69.* 16.04.07, 14:32
          co do wartosci to everest sprzedaje działki na os.lesna polana (przedluzenie
          ul. sarniej - w lewo od jeziornej) po 130PLN/m2 z woda w drodze, jeszcze bez
          pradu
          wiec mysle ze troche jest warte:))
          • Gość: ja sem Re: ile warta moja dzialka? IP: 83.238.39.* 16.04.07, 14:38
            Ja pieeerdziuuuu :)

To mam kurde "wesoly poniedzilek", zona sie ucieszy.
            Dzieki za super newska.

BTW, jak idzie budowa, my planujemy za ok. 2 lata, boimy sie tylko, ze ceny do
            tego czasu beda malo "akceptowalne", juz poszaleli.
            Zona ma ambitne plany na projekt Wierzba, wykonzony dol, z czasem gora. 300
            rozmienie jak nic ...

Pozdrowienia :)

• Gość: marioooo Re: ile warta moja dzialka? IP: 198.28.69.* 16.04.07, 14:55
              ja mam surowy zamkniety i polecialo juz 150KPLN powierzchnia domu z garzazm ok
              150m2. tylko ze startowalem w ubieglym roku i porotherm mialem po 4,80 a nie po
              10 :)
    • jula02 Re: szczytniki 17.04.07, 11:20
      Witam,

Oj jak się ucieszyłam widząc taka cenę, hehe jak kupowałam w zeszłym roku i cena
      ok 80 zł za m2, budujemy się z Hause-Pol, problem taki ze czekamy teraz na
      materiały (dachówka). Oddanie mamy mieć na czerwiec ale się nie wyrobią więc
      liczę na lipiec, sierpień, a co do terenów dla mnie super, samoloty tez i nie
      przeszkadzają a widoki są przepiękne, my będziemy mieszkać na osiedlu Zielone
      Wzgórze w bok od Piotrowskiej.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich sąsiadów
      • Gość: ja sem Re: szczytniki IP: 83.238.39.* 17.04.07, 16:44
        Gratulacje Sasiadko :)

Wszystko idzie w kierunku zachodu. Np. w okolicach Berlina, problemem nie jest
        wybudowanie domu, problemem jest znalezienie dzialki w rozsadnej odleglosci (50
        km - norma) i za w miare rozsadne pieniadze. Jezeli masz dzialke, masz serio
        60% sukcesu, ceny ziemii sa okropnie wysokie.

Patrze na nasze Szczytniki z wielkim podziwem. Serio ladna okolica.

A co do skladow broni - pociagna za soba inwestycje drogi Koninko - Borowiec.
        Jakos sobie nie wyobrazam aby BOMBKI do F-16 smigaly po dziurach :)

Pozdrowienia Sasiedzi :)

• Gość: marioooo Re: szczytniki IP: 198.28.69.* 18.04.07, 10:09
          gdyby nie lotnisko okolice szczytnik i koninka byłyby niedługo (o ile nie juz)
          jednymi z najbardziej atrakcyjnych miejsc w bezpośredniej okolicy poznania.
          przemawia za tym fakt iz okolice te mają bardzo duzo lasów, kilka jeziorek, za
          kilka miesiecy SUPER dojazd do centrum poznania (max 5-7min do RR i odpowiednio
          o kilka minut dluzej jadac autostrada mozna dojechac na wilde czy tez na
          grunwald). sadze ze w niedalekiej przyszlosci (jak tylko pojawi sie asfaltowe
          połączenie z kamionkami), zostanie przedluzona miejska linia autobusowa. jest
          kilka sklepow, ale do najblizszych duzych marketow tez jest blisko. kina sa w
          zasiegu reki. jezeli chodzi o szkoly to zapewne w przeciagu kilku lat powstana
          (w borowcu jest przedszkole - szczytniki "wyprzedzaja" borowiec i kamionki pod
          wzgledem blizszej odległości od poznania). mozna by jeszcze popracowac nas
          sluzba zdrowia, ale... nie mozna miec wszystkiego:)
          • Gość: gosc Re: szczytniki IP: *.icpnet.pl 19.04.07, 19:39
            Haus pol .czytałem bardzo duzo negatywnych opini.A jak chcesz zaoszczędzic
            minimum 30% to poszukaj prywatnych wykonawców.w Borówiec i Kamionki jest ich FULL
      • Gość: kama Re: szczytniki IP: *.icpnet.pl 17.04.07, 19:43
        a jakie doswiadczenia ze wspolpracy z house-polem?
        jestem zainteresowana i szukam opinii.
        czy solidni i terminowi? a jak z orientacja na klienta?
        dzieki za info
    • jula02 Re: szczytniki 18.04.07, 08:52
      Witam,

To znów ja heh jeśli chodzi o współpracę z House-Pol są różne opinie, my nie
      możemy narzekać..... ale niestety trzeba doglądać budowy i sprawdzać jak robią,
      w tej chwili mają opóźnienie ale to dlatego ze nie ma materiałów w hurtowniach
      czekamy na dachówkę, ale ogólnie jest ok..... Jeśli chcesz porozmawiać zapraszam
      na gg 2868332 to powiem Ci co i jak...

Pozdrawiam sąsiadów ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka