marta198686 07.05.07, 16:14 prosila bym o opinie na temat pani doktor. chodze do jej gabinetu prywatnie i czy jak przyjdzie juz ten sadny dzien bede musiala zaplacic za porod i pobyt w szpitalu? czy jedno drugiemu nie wadzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcik75 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 07.05.07, 21:01 Po pierwsze dzień nie jest sądny:)))) Tylko cudowny:) Co do dr. Schwartz chodzę do niej od 10 lat i w mojej ocenie jest fantastycznym lekarzem, który nie robi problemów tam gdzie ich nie ma. Lecz jeśli chodzi o poród to jeżeli trafisz na jej dyżur to będzie przy porodzie GRATIS. Natomiast z tego co ja wiem Pani dr uważa że jej obecnośc przy porodzie nie jest konieczna (bez względu na kasę). Ja to potwierdzam. W szpitalu im. Raszei są bardzo dobrzy specjaliści i faktycznie poró bez Pani dr odbył się bez problemów z profesjonalną obsługą bez wydanej złotówki:) Jeżeli chodzi o psychę to lepiej się umówi z położną i zapewni sobie jej obecnoś. Chociaż jeszcze raz podkreślę to co pisałam tu wcześniej WSZYSTKIE położne w szpitalu im. Raszei są świetne. A tak naprawdę ważna jest obecnośc faceta (męża, kochanka, brata - faceta). Cała reszta to po prostu NATURA. Pozdrawiam i życzę powodzenia PS. Między innymi dzięki dr Schwartz jesteśmy rodzicami od 7 miesiecy i wszystko poszło wg jej planu. Powoli ale skutecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
marta198686 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 08.05.07, 09:22 bardzo dziekuje za wytlumaczenie mi co niektorych kwesti... nazwalam ten dzien sadnym poniewaz strasznie sie go boje sni mi sie po nocach!!!! aczkolwiek bardzo bardzo chciala bym ujrzec i przytulic moja coreczke :) jestem w 32 tyg wiec do rozwiazania jeszcze troche mi zostalo. jak juz wspominalam jestem mloda i nie doswiadczona w tych sprawach pierwsza ciaza pierwszy porod i chyba troche panikuje za bardzo... :)a jecze mam pytanie co do tej sali porodowej z wanna czy trafienie na nia jest adekwatne jak trafienie 6 w totolotka?? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcik75 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 08.05.07, 15:52 Spokojnie, ja też 7 miesięcy temu zostawałam pierwszy raz mamą i też się przejmowałam chociaż może nie aż tak bardzo:) Co do sali z wanną to szczerze ci powiem, ze wszystko zależy od tego ile jest porodów - bo bywa bardzo dużo i wtedy faktycznie jest trudno o tą salę, ale bywa też tak, ze po prostu jest pusto i wtedy mozesz wybierać. Ja zostałam położona na zwykłej sali i w trakcie mojego porodu zwolniła się ta z wanną ale ja nie chciałam sie przenieść. Jakoś to nie miało dla mnie szczególnego znaczenia:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta198686 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 08.05.07, 19:40 a ile dni po porodzie jest sie na obserwacji w szpitalu? i jak to jest z tym karmieniem piersia czy to po prostu sie wie czy jest z tym jakis problem, bo szczerze mowiac moje piersi za duzo nie urosly i trudno mi to sobie wyobrazic :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcik75 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 08.05.07, 20:00 To wszystko zależy od tego w jakiej kondycji jesteś Ty i dziecko. Jeżeli wszystko jest dobrze to na 3 dzień do domu. Ja np tam spędziłam 2 tygodnie z różnych powodów. Co do karmienia piersią położnę w Raszei są tak cierpliwe i takw spaniałe że wszystko tłumaczą, pokazują pomagają za każdym arzem gdy tego potrzebujesz. Ważna jest wiedza, że ten pokarm tak naprawdę trzeba pomoc sobie wyprodukowac i kazda z nas ma inne predyspozycje ku temu. Ja przez 3 dni miałam małego non stop przy cycu bo on był non stop glodny a ja nie miałam tyle pokarmu. Siostry wspierały psychicznie jak mogly gdy już chciałam się podda i wszystko się unormowało. Co do karmienia piersią możesz byc spokojna - będziesz miala rewelacyjna pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
marta198686 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 08.05.07, 20:25 kurcze bardzo Ci dziekuje za odpowiadasz na moje pytania naprawde bardzo mi pomagasz... jezeli miala bys jakies ciekawostki i porady to bardzo chetnie poczytam :) pozdrawiam Ciebie i Twoj Skarb :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcik75 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 08.05.07, 21:29 Pamiętaj zabrac do szpitala wodę i herbatkę na laktację (tam jest wystawiona na korytarzu ale nie zawsze). I domagaj się zmiany pościeli. Niestety nie robią tego tak po prostu. Trzeba się przypominac. Poza tym dużo spokoju i pozytywnego nastawienia. Zamiast się martwi na zapas lepiej wierzyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
marta198686 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 09.05.07, 09:01 a jak tam wyglada z posilkami?? lepiej zatrudnic meza jako swojego prywatnego kucharza?? Odpowiedz Link Zgłoś
zonkastonka Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 09.05.07, 11:38 Zdecydowanie lepiej zatrudnić męża jako kucharza!!! Jedzenia mało! Pozdrawiam i życzę spokoju Stonka Odpowiedz Link Zgłoś
marcik75 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 09.05.07, 14:24 Fakt, że jedzenia mało, ale wiesz co - mi więcej nie było potrzeba. Za to bardzo dużo piłam wody i tego musiałam mieć hektolitry:)))) Wszystko zależy od organizmu:) Odpowiedz Link Zgłoś
frygg Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 01.08.07, 15:56 ile dr Flis-Schwartz bierze za normalną wizytę? typu: konsultacja, dopochwowe USG recepta? Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka1979 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 05.08.07, 09:40 Hej, niestety nie chodze sie leczyć do tej pani dr..więc w sprawie ceny nie odpowiem, ale jak rodziłam w Raszei to właśnie ona robiła mi cesarkę.. rewelacja! Jestem teraz 1,5 roku po wszystkim i mam jedynie cieniutką kreseczkę na brzuchu, której nie widać nawet przy najmniejszych majteczkach:) Możesz zadzwonic do Medicovera w Poznaniu, bo ona tam również przyjmuje, z tego co pamietam w zeszłym roku wizyta bez abonamety kosztowała ok.70 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
frygg Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 05.08.07, 12:35 dzięki i może to pytanie głupio zabrzmi , ale co to jest abonameta? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcik1975 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 20.08.07, 19:28 Z tego co się orientuje, to wizyta w Medicover bez abonamentu kosztuje 120 zł z USG, natomiast na Murawie i Hetmańskiej 80 zł Odpowiedz Link Zgłoś
frygg Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 21.08.07, 15:02 Byłam dziś u dr Schwartz, więc zdaję relacje :) Pani przemiła i USG w ogóle nie poczułam. Ale wykasowała mnie 120 zł. Byłam na Hetmańskiej. Możecie mi powiedzieć o co chodzi z tym abonamentem? :P Odpowiedz Link Zgłoś
marcik1975 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz 21.08.07, 16:56 w Medicoverze możesz wykuoic karte na uslugi medyczne. W ramach tej karty masz wszytskie badania, wizyty u lekarzy wszystkich specjalnosci i inne takie. Ja np mam taka karte rodzina gdzie ja, mąż i nasz synus chodzimy korzystamy z uslug medycznych. Niestety nie potrafie ci poweidziec ile teraz kosztuje. W kazdym razie w przypadku ciazy i badan i chodzenia do ginekologa a potem w do pediatry zwraca sie koszt miesiecznego abonamentu bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka269020 Re: dr Małgorzata Flis- Schwartz IP: *.30.18.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.12.20, 14:19 Witam z przykrością chciałabym powiadomić inne Panie przed tą panią od początku ciąży wszystko szło ok chociaż już koło 20tyg stwierdziła pani doktor że mała będzie o 2tyg mniejsza i że jest za mało wód płodowych przyszedł czas na 22tyg stwierdzono u mnie nadciśnienie i wg pani doktor przez to mała przestała przybierać na wadze !! Sprawdzała przepływy , rozrzedzała krew bo za gesta była no i przyszedł czas na 24 tyg ciąży nadal nie znała przyczyny dlaczego malutka nie przybiera na wadze wiec robiła dalsze badania : poziom cukrzycy itp ale niestety nic tam nie było pani doktor tylko ze ona już nie ma pojęcia co się dzieje ona nie wie!!!! stwierdziła ze mam pojechać do Łodzi do jej kolegi może tam znajda przyczynę jednak ja jej na to czy tam dadzą jako nadzieje co się dzieje skoro w badania ok a ona ze nie daje 100 procent jeśli nie będę wiedzieć to tylko mam składać ręce do boga !! Po pierwsze pani doktor nie robi badań w 1 i 3 trymestrze na bakterie: kiła .... a to jest obowiązek po drugie pani doktor jak widzi jakiś problem to ręce umywa a kasę bierze cały czas co wizyta i wiecznie badania płatne najlepiej u pani doktor jest dobrze jak wszystko ok bo jak jakiś problem to już nie!! Wracając do mojej sprawy ostatni raz byłam u niej 30.09 a 5.10 byłam u innej i inna Pani doktor oznajmiła mi najgorsza rzecz której nikomu nie życzę Pani dziecko niestety nie ma tętna proszę jechać na polną !!Byłam w 28yg niestety na Polnej powiedzieli to samo oraz że dziecko jest owinięte pępowiną musi pani ją urodzić naturalnie !! Lekarze byli w szoku że lekarz prowadzący nie widział ze mała jest owinięta... i już powinna mnie skierować do nich w tym 22tyg a nie czekając i wymyślając inne badania! Niestety czekając na córeczkę wymarzoną niestety urodziłam ja martwą !! Dlatego uprzedzam przed nią i proszę was idźcie tez do innego lekarza potwierdzając cokolwiek ! PS. PANI DOKTOR NAWET NIE MIAŁA ODWAGI OD TEGO 5.10 ODEBRAĆ TELEFONU NAWET NIE ZAINTERESOWAŁA SIĘ CO SIĘ STAŁO ZEMNĄ ...Pani Doktor nawet nie zauważyła że moje wody płodowe uciekały że był wyciek dlatego mała nie mogła urosnąć a nie głupie badania które i tak nic nie dały proszę was wybierajcie lekarza z Polnej tam wiedzą co robią .. Odpowiedz Link Zgłoś