Dodaj do ulubionych

*********mosina swój dom

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 22:14
witam prosze o info mieszkan developera swoj dom w mosinie. jak wyglada
system platnosci oraz rezerwacji mieszkan?? orientujecie sie jaki jest
koszt metra|?|?
Obserwuj wątek
    • bromba-i-inni Re: *********mosina swój dom 24.05.07, 22:55
      Developer nawet na tym forum podaje swój nr telefonu...
      • Gość: g Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 09:26
        www.slonecznekrosno.yoyo.pl - Osiedle Słoneczne / Mosina-Krosno
    • Gość: zalesiu Re: *********mosina swój dom IP: *.icpnet.pl 03.08.07, 22:40
      Jest juz wątek na ten temat:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=441&w=55129705
    • Gość: mieszkaniec Re: *********mosina swój dom IP: *.icpnet.pl 04.08.07, 08:40
      Nie ma co się podniecać, niedlugo mieszkania odbierają mieszkancy bloku A,
      zobaczymy jakie będą ich opinie. Dobrze że jest wybór i u innych deweloperow
      mieszkania tanieją, bo jak słyszymy takie opinie jakie krązą ostatnio o Swoj
      Dom to zastanawiamy sie czy na ten zadatek ręką nie machnąć i nie zainwestować
      w kogos bardziej sensownego. Ale nic, pożyjemy, zobaczymy, mamy z żoną nadzieje
      że deweloperowi nie bedzie na rekę żeby ludzie powycofywali sie z tego
      ostatniego bloku kórego od miesięcy nie może wyprzedać i nie odstawi jakiejs
      szopki...
      • Gość: zły Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 14:41
        ...jak potwierdzą się informacje dotyczące działań
        owego "developera" , mimo protestów tych ,którzy kupili już
        mieszkanie( a w zasadzie kota w worku,jak słychać )to ja będę
        pierwszy,który wytoczy działa przeciw Państwu Bolewskim.....a nie
        wszystkie mieszkania jak widać się sprzedają (co z perspektywy
        przyszłych mieszkańców (?) bloków A i B nie dziwi ani troszkę )
        • Gość: pytek Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 07:47
          A o co dokładnie chodzi?
          • Gość: Szczesliwi Re: *********mosina swój dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:55
            My odebralismy mieszkanie w bloku A i dziwi mnie owe niezadowolenie
            pana "ZLEGO" z opinii wiekszosci sasiadow wynika,ze wszystko
            zagralo poza malymi szczegolami do poprawki, a jak wiadomo nawet
            gdy buduje sie dla siebie to sa jakies niedociagniecia.

pozdrawiam szczesliwych posiadaczy
            • Gość: cruel Re: *********mosina swój dom IP: *.tesatnet.pl 16.08.07, 15:07
              Tak... z opinii wiekszosci (ciekawe jakiej) wynika, iz wszystko jest w
              porzadku... Nie do konca...
              14.08 stalem sie (nie)szczesliwym wlascicielem mieszkania w bloku A.
              Na poczatku moich kontaktow z firma Swoj Dom, prezes firmy, Pani Ewa Bolewska
              obiecywala szybkie sfinalizowanie transakcji oraz odbior mieszkania w czerwcu,
              badz tez ostatecznie-w lipcu. Rzeczywistosc okazala sie zupelnie inna... W dniu
              podpisania aktu notarialnego, w obecnosci notariusza, Pani Prezes obrzucila moja
              zone stekiem inwektyw, z jednego tylko powodu. Jakiego? Banalnego... Nie
              zostalismy do konca poinformowani o kosztach aktu notarialnego. Kazano nam
              przygotowac 2600 - 3000 i tyle tez gotowki mialem przy sobie. Okazalo sie, iz
              koszty notariusza sa wieksze, o czym Pani Prezes wiedziala przynajmniej dzien
              wczesniej, nie raczyla poinformowac o tym w zaden sposob, stawiajac nas w bardzo
              niezrecznej sytuacji... Od osob, ktore podpisywaly akty po mnie, dowiedzialem
              sie, iz Pani Prezes na forum publicznym wyrazala sie nieparlamentarnie na temat
              zony i moj, swoich klientow... Epitety w stylu "wredni sasiedzi, czarne owce"
              nalezaly do najlzejszych i najmniej obelzywych...
              Nie chce sie tu rozpisywac, nie mam zamiaru sie zalic. Niemniej jednak - takie
              zachowanie nie przystoi prezesowi firmy, ktora chce zaistniec na rynku i zdobyc
              klientow...
              Zdecydowanie ODRADZAM te lokalizacje, szkoda Waszych nerwow i pieniedzy...
              Do tej pory, pomimo dokonanego juz odbioru budynku, instalacja elektryczna na
              klatce schodowej nadaje sie do poprawy (po wlaczeniu oswietlenia, spada glowny
              bezpiecznik w budynku), sciany sa zawilgocone, krzywe (na dlugosci 2,8 metra,
              roznica wynosi 3 cm, tyle musial nadrzucac kleju na plytki fachowiec), drzwi do
              lazienki nie da sie zalozyc - rozjezdzaja sie sciany dzialowe (roznica ponad 5
              cm)...
              Zapewne ci zadowoleni, o ktorych mowa powyzej, nie interesowali sie tym, co
              dzieje sie na budowie... Natomiast ja bywalem tam prawie codziennie, czepialem
              sie kazdego drobnego szczegolu... Dla Pani Prezes moje zachowanie bylo
              skandaliczne, bo jak to mozna wtracac sie w sprawy, o ktorych tylko Ona ma
              pojecie? Uslyszalem wypowiedz, iz robi mi wielka łaskę sprzedajac mi mieszkanie,
              ze mieszkanie w standardzie developerskim moze miec krzywe i wilgotne sciany
              oraz krzywe posadzki, ze to norma... Moze i norma w Swoim Domu, nigdzie indziej
              nie spotkalem sie z takim podejsciem do klienta, ktory placi ciezkie pieniadze i
              wymaga tego, by lokal spelnial wszelkie standardy...
              Tak to jest, kiedy z produkcji chrupek i soczkow przerzuca sie na developerke...

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych, moze ta wypowiedz otworzy Wam oczy...
              Jesli ktos zechce na wlasne oczy zobaczyc to, co opisalem - zapraszam...

tzw. cruel
              • Gość: persona bez grata Re: *********mosina swój dom IP: *.icpnet.pl 16.08.07, 16:54
                Ja juz sie przyzwyczaiłam ze "pani prezes" nazywa mnie publicznie
                czarną owcą albo ostrzega przede mną sąsiadów;) Każdy sądzi wg
                siebie...;)
    • Gość: niedoszli sąsiedzi Re: *********mosina swój dom IP: *.echostar.pl 27.08.07, 21:00
      Wpłaciliśmy pieniądze na mieszkanie w Swoim domu. Poczytaliśmy
      forum, rozejrzeliśmy się w nowo oddanym bloku, widzimy niedoróbki
      oraz chamskie zachowanie dewelopera wobec swoich klientów.
      Rezygnujemy! W najbliższym czasie jedziemy do Puszczykowa zerwać
      umowę. My nie pozwolimy się tak zgnoić, jak niektórzy sąsiedzi. Pal
      licho te kilka tysięcy, bujać się potem z awanturnikami, sorry, to
      nie dla nas. Pozdrawiamy i życzymy wytrwałości mieszkańcom.
      • Gość: u Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:30
        Przegracie zycie kupujac kilka razy drozej. Orientuje sie w ofercie
        (7500 zl/m zamiast 3900 zl/m), obsludze (ignoranctwo wielkich firm -
        zapomnij ze porazmawiasz z prezesem) i lokalizacjach (tu jest fajny
        teren a gdzie indziej dziwnym trafem czesto buduje sie kolo lini
        wysokiego napiecia itp.), jakosci (tu masz cegle ceramiczna, gdzie
        indziej dupny siporex). Szczegolnie polecam kupno mieszkania w
        Wechcie za zajebiscie niska cene hehe i budowana z rewelacyjna
        jakoscia -> www.tutej.pl/cms.php?i=25080 . Nie pochwalam
        pewnych zachowan dewelopera ale kontakt z nim mozna ograniczyc do
        kilku rozmow a drozszy kredyt bedziesz bulil caly zycie (jeszcze
        stopy procentowe rosna masakrycznie). Zreszta wali mnie twoja
        decyzja... sadze jednak ze jestes wyjatko naiwny ze w dzisiejszych
        czasach i niedoborze mieszkan znajdziesz dewelopera taniego, z
        swietna obsluga i wysoka jakoscia.
        • Gość: xxg Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:34
          pewnie rodzice mu zasponsoruja - pal licho kilka tysiecy wiecej
          (razy kilkadziesiat metrow - o jakeis 200 tys. zl wiecej nie
          chodzi :))
          • Gość: pfff Re: *********mosina swój dom IP: *.icpnet.pl 06.09.07, 10:31
            Ale jazda, człowiek sam sobie odpisuje, pewnie brak mu towarzystwa do
            konwersacji, hahahaa!!! A tamtym sąsiadom się nie dziwię, swoją drogą. Ciekawe,
            skąd wiesz, że mieli na kredyt kupować? A może zwyczajnie stać ich na
            mieszkanie, a wybór padł ze względu na lokalizację, nie na cenę? Nie wszyscy
            muszą się bawić w kredyty, niektórzy mają pieniądze z własnej pracy, spadku, gry
            na giełdzie albo wygranej w totolotka :P Może zwyczajnie zazdrościsz ludziom
            mądrej decyzji i możliwości wyboru, bo to Ciebie nie stać na nic lepszego?
            Najłatwiej siedzieć w cudzym portfelu :P
    • Gość: Jankes Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:27
      Cena za metr chyba 3900, zadzwon donich to sie dowiesz wiecej.

pozdro
      • Gość: kimis 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 07:03
        Pytanie czy te 3900 zł. biorąc pod uwagę odległość od Poznania to
        drogo czy tanio?
        • Gość: /////////// Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.icpnet.pl 07.09.07, 09:45
          Według mnie to taniej mimo że trzeba dojeżdżać do Poznania to bilet kolejowy
          kosztuje 100zł miesięcznie i biorąc pod uwagę do tego ratę 1600 zł to jest
          1700zł a powiedz gdzie w Poznaniu znajdziesz mieszkanie 66 metrowe nowe cenę
          przy której rata będzie wynosiła 1700 zł bez czynszu? Jak dla mnie to warto, i
          do tego masz park i zdala od hałasu i spalin, ja nie żałuję :)
          • Gość: hehe Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.icpnet.pl 07.09.07, 10:07
            a do stacji PKP to 2,5 km z buta, przez piachy, błoto zaspy śniegu w zimie.
            Wszystkiego najlepszego :P
            • Gość: /////////// Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.icpnet.pl 07.09.07, 16:41
              Wcale nie jest 2,5 km wystarczy znać skróty i nie ma problemu a po za tym dla
              chcącego nic trudnego no ale jeśli ktoś jest tak wygodny że całe życie mu
              samochód tyłek wozi to nie dziwie się że jest mu daleko. A za zaoszczędzone
              pieniądze które Ty płacisz za ratę w Poznaniu ja kupię samochód albo pojadę na
              wakacje. Wygoda to nie wszystko wystarczy dobra organizacja...
              • Gość: hehe Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.icpnet.pl 08.09.07, 10:25
                O, jasnowidz :) Wie najlepiej, czy ratę płacę, buahahaha :D Kocham takie teksty,
                normalnie rozwalają mnie na łopatki :) Przewidujący, to podaj jeszcze numerki
                na najbliższego totolotka, hehe :)
                • Gość: /////////// Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.icpnet.pl 09.09.07, 16:47
                  No to jeśli stać Cię za gotówkę to co ten wątek? Wybierz tam gdzie Ci wygodnie i
                  tyle....
            • Gość: LEHEHEHEH Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 16:41
              No tak a doookola biegajace renifery i misie polarne o sloniach
              afrykanskich niewspominajac.
    • Gość: sew Cmentarz w okolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 11:34
      Wczoraj byliśmy pooglądać okolice bloków "Swojego Domu" i jesteśmy
      niemile zaskoczeni, w pobliżu szykuje się cmentarz :-(
      • Gość: Denis Re: Cmentarz w okolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 12:13
        Mieszkam w tym bloku od miesiaca i nie znam zadnego cmentarza w
        poblizu , a cmentarze nie pojawiaja sie z dnia na dzien - musze to
        sprawdzic :)
        • Gość: sew Re: Cmentarz w okolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 12:30
          Ten cmentarz to dopiero pusty ogrodzony teren, ale na płocie są już
          krzyże (małe). Proszę się przejść na południowy zachód od bloków w
          stronę kościoła w Krosinku (czy jakoś tak).
          • Gość: sew Re: Cmentarz w okolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 12:47
            ten kościół to chyba jednak w Krośnie jest a nie w Krosinku.
            • Gość: Denis Re: Cmentarz w okolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:18
              Ten teren to ma byc dzialka na probostwo Krosienskiego kosciola ,
              jest na tyle daleko od blokow ,ze nie zdazylem go zauwazyc, jakis
              kilometr bedzie chyba
              • Gość: sew Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.softdesk.com.pl 20.09.07, 12:23
                No to mamy na ulicy Piaskowej cmentarz!!!
                Dzwoniłam dziś do Urzędu w Mosinie, niestety potwierdzili, że na
                ulicy Piaskowej jest teren wyznaczony pod cmentarz.
                Dla zainteresowanych na mapie w portalu Mosiny można go wypatrzeć
                przy rozwidleniu ulic Piaskowej i Krótkiej (mapa Krosna, ul.
                Piaskowa, F8).
                Cieszycie się? Bo ja strasznie :-(
                • Gość: BRAK CMENTARZA Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:52
                  A gdzie ten cmentarz ??? - chcemy kupic tam mieszkanie ,
                  objezdzalismy teren w odleglosci kilkuset metrow wokolo w
                  poszukiwaniu cmentarza i nic nie ma- to chyba raczej jakas
                  konkurencja robi developerowi zla opinie, bo nie moze sprzedac
                  swoich budowli.
                  Osiedle jest bardzo ladne a krajobraz na Wzgorza Mosiny przepiekny.
                  • Gość: ktos Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 18:40
                    po raz kolejny pan developer robi sobie kryptoreklame:)
                    generalnie - nie polecam, bylem, widzialem, zrezygnowalem z zakupu, jakosc
                    pozostawia wiele do zyczenia
                  • Gość: sew Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.softdesk.com.pl 20.09.07, 19:09
                    Nie konkurencja tylko ktoś kto kupił tam mieszkanie.
                    Oczywiście nie zamierzam z niego rezygnować.
                    Okolica faktycznie super, a cmentarz to dość duży minus ale jakoś to
                    przeżyjemy ;-)
                    • Gość: Nowy Odkupie mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 23:38
                      Ja bylem w tej okolicy i nie widzialem w poblizu blokow cmentarza -
                      developer oddaje nastepne bloki w polowie 2008 roku - ja musze
                      przerowadzic sie do konca listopada - chetnie odkupie wasze
                      mieszkanie za rozsadna cene,musze szybko sie przeprowadzic - prosze
                      o kontakt na maila zibi007@tlen.pl

• Gość: sew Re: Odkupie mieszkanie IP: *.softdesk.com.pl 21.09.07, 09:00
                        Tak jak pisałam wyżej nie zamierzamy z mieszkania rezygnować.
                        A co do cmentarza to jest to dopiero teren pod niego, więc gołym
                        okiem ciężko go wyhaczyć (choć ogrodzenie dało nam do myślenia).
                        Pozdrawiam
                    • Gość: S. Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.icpnet.pl 21.09.07, 18:58
                      No bez jaj, duchów się boicie? :) To i tak nie będzie wielka nekropolia, gdzie
                      będą się zjeżdzać tysiące samochodów na 1.listopada i skąd będzie szedł dym jak
                      z elektrowni węglowej. :)

Ale uwaga - mam ważniejszą informację. Wyrównano wreszcie ulicę Piaskową na
                      odcinku od Kanału Mosińskiego do Strzeleckiej, a teraz robią zdaje się odcinek w
                      stronę kościoła. Tak że teraz wreszcie da się w miarę spokojnie przejechać.
                      • Gość: młoda Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.icpnet.pl 21.09.07, 20:13
                        No to super :) Wreszcie coś optymistycznego a nie same smutasy :)

A co do cmentarza to i tak czeka nas tam wieczny nocleg więc daleko od
                        mieszkania nie wylądujemy hihihi :D
                      • Gość: heh Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.icpnet.pl 22.09.07, 13:05
                        pfff, też mi wyrównanie, tyle pracy włożyli w to wszystko, tyle wysiłku,
                        wydawało się, że wreszcie droga będzie asfaltowa, albo chociaż z płyt, a tu się
                        okazało, że tylko wyrównali, ubili i nasypali kamieni i piachu. Przejechało
                        kilka samochodów i znowu są dziury, co będzie zimą, lepiej nie myśleć. Szkoda
                        pieniędzy na takie półśrodki, bo za kilka miesięcy znów będą musieli wyrównywać.
                        • Gość: Denis Droga asfaltowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 17:03
                          Orientowalem sie w gminie w niedalekiej przyszlosci ma byc polacenie
                          Krosno - Krosino - czyli asfalt przez cala Piaskowa, dlatego cos tam
                          utwardzali kamieniami
                          , ale przyszlosc jest nieodgadniona - wiec kiedy to bedzie?????????

fiu fiu...
                        • Gość: tunia Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.icpnet.pl 25.09.07, 10:57
                          wreszcie będzie coś pod nosem - cmentarz ;)
                          jeżeli będzie go widać z mojego okna, to zawsze to lepiej niż dziesięciopiętrowy
                          blok i sąsiad w rozciągniętym podkoszulku a la "Powolniak" z "Co ludzie
                          powiedzą" w oknie naprzeciw :D
                          • Gość: sew Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.softdesk.com.pl 25.09.07, 15:00
                            Hmmm...z tym sąsiadem-"Powolniakiem" to jeszcze nie
                            wiadomo.....różnie można trafić :-)
                            A co do cmentarza (tak na pocieszenie) to z okien raczej nie będzie
                            go widać.
    • Gość: suxxx GRZYB!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 20:16
      Minal ledwie miesiac od oddania budynku... A w piwnicy pojawil sie juz grzyb...
      Ciekawe, co na to szanowny developer? Pewnie znowu powie, ze sobie wymyslam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka