Gość: agusiakq IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 22:14 witam prosze o info mieszkan developera swoj dom w mosinie. jak wyglada system platnosci oraz rezerwacji mieszkan?? orientujecie sie jaki jest koszt metra|?|? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bromba-i-inni Re: *********mosina swój dom 24.05.07, 22:55 Developer nawet na tym forum podaje swój nr telefonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 09:26 www.slonecznekrosno.yoyo.pl - Osiedle Słoneczne / Mosina-Krosno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalesiu Re: *********mosina swój dom IP: *.icpnet.pl 03.08.07, 22:40 Jest juz wątek na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=441&w=55129705 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: *********mosina swój dom IP: *.icpnet.pl 04.08.07, 08:40 Nie ma co się podniecać, niedlugo mieszkania odbierają mieszkancy bloku A, zobaczymy jakie będą ich opinie. Dobrze że jest wybór i u innych deweloperow mieszkania tanieją, bo jak słyszymy takie opinie jakie krązą ostatnio o Swoj Dom to zastanawiamy sie czy na ten zadatek ręką nie machnąć i nie zainwestować w kogos bardziej sensownego. Ale nic, pożyjemy, zobaczymy, mamy z żoną nadzieje że deweloperowi nie bedzie na rekę żeby ludzie powycofywali sie z tego ostatniego bloku kórego od miesięcy nie może wyprzedać i nie odstawi jakiejs szopki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 14:41 ...jak potwierdzą się informacje dotyczące działań owego "developera" , mimo protestów tych ,którzy kupili już mieszkanie( a w zasadzie kota w worku,jak słychać )to ja będę pierwszy,który wytoczy działa przeciw Państwu Bolewskim.....a nie wszystkie mieszkania jak widać się sprzedają (co z perspektywy przyszłych mieszkańców (?) bloków A i B nie dziwi ani troszkę ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 07:47 A o co dokładnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczesliwi Re: *********mosina swój dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:55 My odebralismy mieszkanie w bloku A i dziwi mnie owe niezadowolenie pana "ZLEGO" z opinii wiekszosci sasiadow wynika,ze wszystko zagralo poza malymi szczegolami do poprawki, a jak wiadomo nawet gdy buduje sie dla siebie to sa jakies niedociagniecia. pozdrawiam szczesliwych posiadaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cruel Re: *********mosina swój dom IP: *.tesatnet.pl 16.08.07, 15:07 Tak... z opinii wiekszosci (ciekawe jakiej) wynika, iz wszystko jest w porzadku... Nie do konca... 14.08 stalem sie (nie)szczesliwym wlascicielem mieszkania w bloku A. Na poczatku moich kontaktow z firma Swoj Dom, prezes firmy, Pani Ewa Bolewska obiecywala szybkie sfinalizowanie transakcji oraz odbior mieszkania w czerwcu, badz tez ostatecznie-w lipcu. Rzeczywistosc okazala sie zupelnie inna... W dniu podpisania aktu notarialnego, w obecnosci notariusza, Pani Prezes obrzucila moja zone stekiem inwektyw, z jednego tylko powodu. Jakiego? Banalnego... Nie zostalismy do konca poinformowani o kosztach aktu notarialnego. Kazano nam przygotowac 2600 - 3000 i tyle tez gotowki mialem przy sobie. Okazalo sie, iz koszty notariusza sa wieksze, o czym Pani Prezes wiedziala przynajmniej dzien wczesniej, nie raczyla poinformowac o tym w zaden sposob, stawiajac nas w bardzo niezrecznej sytuacji... Od osob, ktore podpisywaly akty po mnie, dowiedzialem sie, iz Pani Prezes na forum publicznym wyrazala sie nieparlamentarnie na temat zony i moj, swoich klientow... Epitety w stylu "wredni sasiedzi, czarne owce" nalezaly do najlzejszych i najmniej obelzywych... Nie chce sie tu rozpisywac, nie mam zamiaru sie zalic. Niemniej jednak - takie zachowanie nie przystoi prezesowi firmy, ktora chce zaistniec na rynku i zdobyc klientow... Zdecydowanie ODRADZAM te lokalizacje, szkoda Waszych nerwow i pieniedzy... Do tej pory, pomimo dokonanego juz odbioru budynku, instalacja elektryczna na klatce schodowej nadaje sie do poprawy (po wlaczeniu oswietlenia, spada glowny bezpiecznik w budynku), sciany sa zawilgocone, krzywe (na dlugosci 2,8 metra, roznica wynosi 3 cm, tyle musial nadrzucac kleju na plytki fachowiec), drzwi do lazienki nie da sie zalozyc - rozjezdzaja sie sciany dzialowe (roznica ponad 5 cm)... Zapewne ci zadowoleni, o ktorych mowa powyzej, nie interesowali sie tym, co dzieje sie na budowie... Natomiast ja bywalem tam prawie codziennie, czepialem sie kazdego drobnego szczegolu... Dla Pani Prezes moje zachowanie bylo skandaliczne, bo jak to mozna wtracac sie w sprawy, o ktorych tylko Ona ma pojecie? Uslyszalem wypowiedz, iz robi mi wielka łaskę sprzedajac mi mieszkanie, ze mieszkanie w standardzie developerskim moze miec krzywe i wilgotne sciany oraz krzywe posadzki, ze to norma... Moze i norma w Swoim Domu, nigdzie indziej nie spotkalem sie z takim podejsciem do klienta, ktory placi ciezkie pieniadze i wymaga tego, by lokal spelnial wszelkie standardy... Tak to jest, kiedy z produkcji chrupek i soczkow przerzuca sie na developerke... Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych, moze ta wypowiedz otworzy Wam oczy... Jesli ktos zechce na wlasne oczy zobaczyc to, co opisalem - zapraszam... tzw. cruel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: persona bez grata Re: *********mosina swój dom IP: *.icpnet.pl 16.08.07, 16:54 Ja juz sie przyzwyczaiłam ze "pani prezes" nazywa mnie publicznie czarną owcą albo ostrzega przede mną sąsiadów;) Każdy sądzi wg siebie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszli sąsiedzi Re: *********mosina swój dom IP: *.echostar.pl 27.08.07, 21:00 Wpłaciliśmy pieniądze na mieszkanie w Swoim domu. Poczytaliśmy forum, rozejrzeliśmy się w nowo oddanym bloku, widzimy niedoróbki oraz chamskie zachowanie dewelopera wobec swoich klientów. Rezygnujemy! W najbliższym czasie jedziemy do Puszczykowa zerwać umowę. My nie pozwolimy się tak zgnoić, jak niektórzy sąsiedzi. Pal licho te kilka tysięcy, bujać się potem z awanturnikami, sorry, to nie dla nas. Pozdrawiamy i życzymy wytrwałości mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:30 Przegracie zycie kupujac kilka razy drozej. Orientuje sie w ofercie (7500 zl/m zamiast 3900 zl/m), obsludze (ignoranctwo wielkich firm - zapomnij ze porazmawiasz z prezesem) i lokalizacjach (tu jest fajny teren a gdzie indziej dziwnym trafem czesto buduje sie kolo lini wysokiego napiecia itp.), jakosci (tu masz cegle ceramiczna, gdzie indziej dupny siporex). Szczegolnie polecam kupno mieszkania w Wechcie za zajebiscie niska cene hehe i budowana z rewelacyjna jakoscia -> www.tutej.pl/cms.php?i=25080 . Nie pochwalam pewnych zachowan dewelopera ale kontakt z nim mozna ograniczyc do kilku rozmow a drozszy kredyt bedziesz bulil caly zycie (jeszcze stopy procentowe rosna masakrycznie). Zreszta wali mnie twoja decyzja... sadze jednak ze jestes wyjatko naiwny ze w dzisiejszych czasach i niedoborze mieszkan znajdziesz dewelopera taniego, z swietna obsluga i wysoka jakoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxg Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:34 pewnie rodzice mu zasponsoruja - pal licho kilka tysiecy wiecej (razy kilkadziesiat metrow - o jakeis 200 tys. zl wiecej nie chodzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfff Re: *********mosina swój dom IP: *.icpnet.pl 06.09.07, 10:31 Ale jazda, człowiek sam sobie odpisuje, pewnie brak mu towarzystwa do konwersacji, hahahaa!!! A tamtym sąsiadom się nie dziwię, swoją drogą. Ciekawe, skąd wiesz, że mieli na kredyt kupować? A może zwyczajnie stać ich na mieszkanie, a wybór padł ze względu na lokalizację, nie na cenę? Nie wszyscy muszą się bawić w kredyty, niektórzy mają pieniądze z własnej pracy, spadku, gry na giełdzie albo wygranej w totolotka :P Może zwyczajnie zazdrościsz ludziom mądrej decyzji i możliwości wyboru, bo to Ciebie nie stać na nic lepszego? Najłatwiej siedzieć w cudzym portfelu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: *********mosina swój dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:27 Cena za metr chyba 3900, zadzwon donich to sie dowiesz wiecej. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimis 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 07:03 Pytanie czy te 3900 zł. biorąc pod uwagę odległość od Poznania to drogo czy tanio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /////////// Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.icpnet.pl 07.09.07, 09:45 Według mnie to taniej mimo że trzeba dojeżdżać do Poznania to bilet kolejowy kosztuje 100zł miesięcznie i biorąc pod uwagę do tego ratę 1600 zł to jest 1700zł a powiedz gdzie w Poznaniu znajdziesz mieszkanie 66 metrowe nowe cenę przy której rata będzie wynosiła 1700 zł bez czynszu? Jak dla mnie to warto, i do tego masz park i zdala od hałasu i spalin, ja nie żałuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.icpnet.pl 07.09.07, 10:07 a do stacji PKP to 2,5 km z buta, przez piachy, błoto zaspy śniegu w zimie. Wszystkiego najlepszego :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /////////// Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.icpnet.pl 07.09.07, 16:41 Wcale nie jest 2,5 km wystarczy znać skróty i nie ma problemu a po za tym dla chcącego nic trudnego no ale jeśli ktoś jest tak wygodny że całe życie mu samochód tyłek wozi to nie dziwie się że jest mu daleko. A za zaoszczędzone pieniądze które Ty płacisz za ratę w Poznaniu ja kupię samochód albo pojadę na wakacje. Wygoda to nie wszystko wystarczy dobra organizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.icpnet.pl 08.09.07, 10:25 O, jasnowidz :) Wie najlepiej, czy ratę płacę, buahahaha :D Kocham takie teksty, normalnie rozwalają mnie na łopatki :) Przewidujący, to podaj jeszcze numerki na najbliższego totolotka, hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /////////// Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.icpnet.pl 09.09.07, 16:47 No to jeśli stać Cię za gotówkę to co ten wątek? Wybierz tam gdzie Ci wygodnie i tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEHEHEHEH Re: 3900 zl. to drogo czy tanio? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 16:41 No tak a doookola biegajace renifery i misie polarne o sloniach afrykanskich niewspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew Cmentarz w okolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 11:34 Wczoraj byliśmy pooglądać okolice bloków "Swojego Domu" i jesteśmy niemile zaskoczeni, w pobliżu szykuje się cmentarz :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denis Re: Cmentarz w okolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 12:13 Mieszkam w tym bloku od miesiaca i nie znam zadnego cmentarza w poblizu , a cmentarze nie pojawiaja sie z dnia na dzien - musze to sprawdzic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew Re: Cmentarz w okolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 12:30 Ten cmentarz to dopiero pusty ogrodzony teren, ale na płocie są już krzyże (małe). Proszę się przejść na południowy zachód od bloków w stronę kościoła w Krosinku (czy jakoś tak). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew Re: Cmentarz w okolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 12:47 ten kościół to chyba jednak w Krośnie jest a nie w Krosinku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denis Re: Cmentarz w okolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:18 Ten teren to ma byc dzialka na probostwo Krosienskiego kosciola , jest na tyle daleko od blokow ,ze nie zdazylem go zauwazyc, jakis kilometr bedzie chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.softdesk.com.pl 20.09.07, 12:23 No to mamy na ulicy Piaskowej cmentarz!!! Dzwoniłam dziś do Urzędu w Mosinie, niestety potwierdzili, że na ulicy Piaskowej jest teren wyznaczony pod cmentarz. Dla zainteresowanych na mapie w portalu Mosiny można go wypatrzeć przy rozwidleniu ulic Piaskowej i Krótkiej (mapa Krosna, ul. Piaskowa, F8). Cieszycie się? Bo ja strasznie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAK CMENTARZA Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:52 A gdzie ten cmentarz ??? - chcemy kupic tam mieszkanie , objezdzalismy teren w odleglosci kilkuset metrow wokolo w poszukiwaniu cmentarza i nic nie ma- to chyba raczej jakas konkurencja robi developerowi zla opinie, bo nie moze sprzedac swoich budowli. Osiedle jest bardzo ladne a krajobraz na Wzgorza Mosiny przepiekny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 18:40 po raz kolejny pan developer robi sobie kryptoreklame:) generalnie - nie polecam, bylem, widzialem, zrezygnowalem z zakupu, jakosc pozostawia wiele do zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.softdesk.com.pl 20.09.07, 19:09 Nie konkurencja tylko ktoś kto kupił tam mieszkanie. Oczywiście nie zamierzam z niego rezygnować. Okolica faktycznie super, a cmentarz to dość duży minus ale jakoś to przeżyjemy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Odkupie mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 23:38 Ja bylem w tej okolicy i nie widzialem w poblizu blokow cmentarza - developer oddaje nastepne bloki w polowie 2008 roku - ja musze przerowadzic sie do konca listopada - chetnie odkupie wasze mieszkanie za rozsadna cene,musze szybko sie przeprowadzic - prosze o kontakt na maila zibi007@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew Re: Odkupie mieszkanie IP: *.softdesk.com.pl 21.09.07, 09:00 Tak jak pisałam wyżej nie zamierzamy z mieszkania rezygnować. A co do cmentarza to jest to dopiero teren pod niego, więc gołym okiem ciężko go wyhaczyć (choć ogrodzenie dało nam do myślenia). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.icpnet.pl 21.09.07, 18:58 No bez jaj, duchów się boicie? :) To i tak nie będzie wielka nekropolia, gdzie będą się zjeżdzać tysiące samochodów na 1.listopada i skąd będzie szedł dym jak z elektrowni węglowej. :) Ale uwaga - mam ważniejszą informację. Wyrównano wreszcie ulicę Piaskową na odcinku od Kanału Mosińskiego do Strzeleckiej, a teraz robią zdaje się odcinek w stronę kościoła. Tak że teraz wreszcie da się w miarę spokojnie przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.icpnet.pl 21.09.07, 20:13 No to super :) Wreszcie coś optymistycznego a nie same smutasy :) A co do cmentarza to i tak czeka nas tam wieczny nocleg więc daleko od mieszkania nie wylądujemy hihihi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.icpnet.pl 22.09.07, 13:05 pfff, też mi wyrównanie, tyle pracy włożyli w to wszystko, tyle wysiłku, wydawało się, że wreszcie droga będzie asfaltowa, albo chociaż z płyt, a tu się okazało, że tylko wyrównali, ubili i nasypali kamieni i piachu. Przejechało kilka samochodów i znowu są dziury, co będzie zimą, lepiej nie myśleć. Szkoda pieniędzy na takie półśrodki, bo za kilka miesięcy znów będą musieli wyrównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denis Droga asfaltowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 17:03 Orientowalem sie w gminie w niedalekiej przyszlosci ma byc polacenie Krosno - Krosino - czyli asfalt przez cala Piaskowa, dlatego cos tam utwardzali kamieniami , ale przyszlosc jest nieodgadniona - wiec kiedy to bedzie????????? fiu fiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunia Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.icpnet.pl 25.09.07, 10:57 wreszcie będzie coś pod nosem - cmentarz ;) jeżeli będzie go widać z mojego okna, to zawsze to lepiej niż dziesięciopiętrowy blok i sąsiad w rozciągniętym podkoszulku a la "Powolniak" z "Co ludzie powiedzą" w oknie naprzeciw :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew Re: Cmentarz w okolicy na 100% IP: *.softdesk.com.pl 25.09.07, 15:00 Hmmm...z tym sąsiadem-"Powolniakiem" to jeszcze nie wiadomo.....różnie można trafić :-) A co do cmentarza (tak na pocieszenie) to z okien raczej nie będzie go widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suxxx GRZYB!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 20:16 Minal ledwie miesiac od oddania budynku... A w piwnicy pojawil sie juz grzyb... Ciekawe, co na to szanowny developer? Pewnie znowu powie, ze sobie wymyslam... Odpowiedz Link Zgłoś