asias79 12.06.07, 19:36 bardzo proszę o podanie mi nazwiska dobrego lekarza chirurga dziecięcego, niestety niemogę nic znaleśc na necie.może być lekarz na kasę chorych jak i prywatnie.z góry dzięki aśka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Josephina Re: stulejka u dziecka IP: *.199.50.197.tesatnet.pl 12.06.07, 21:10 Gorąco polecam dr. Witolda Porzucka :) wspaniały chirurg dziecięcy !! pół roku temu mój dwuletni syn miał zabieg usuwania stuleki oraz podcinane wędzidełka górne i dolne :) zabiegi miał w narkozie w Klinice Jednego Dnia na Szpitalnej - rano po badaniach nas przyjęli, wieczorem już byliśmy w domu. Dr. Porzucek przyjmuje w Szpitalu Dziecięcym na Szpitalnej (na kasę chorych), ale pierwszą wizytę "rozpoznawczą" mieliśmy w gabinecie w Swarzędzu. Serdecznie polecam: szalenie miły a przede wszystkim bardzo rzetelny lekarz !! Polecam PS. ewentualny kontakt na prv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asias79@op.pl Re: stulejka u dziecka IP: *.lanet.net.pl 12.06.07, 21:30 bardzo dziękuję.czy mogła bym proosić numer tel do tego pana doktora.bardzo mi zależy na narkozie, ponieważ nie chce aby moje dziecko przechodziło jakiś horror. Odpowiedz Link Zgłoś
josephina Re: stulejka u dziecka 12.06.07, 21:48 Namiary podeślę jutro z rańca bo komóra w pracy została :) ale powiem Ci jedno - nie chodzi o horror przy opracji stulejki czy jakieś złe wspomnienia. Żaden lekarz nie pozwoli sobie na to, by operować kilkulatkowi "sprzęcik" na żywca !! to musi kiedyś "działać" więc narkoza jest konieczna - dziecko nie może się poruszyć ;) po zabiegu kilka dni jest ciężkich, ale tydzień po już nie ma tematu :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
asias79 Re: stulejka u dziecka 12.06.07, 22:09 MÓJ MAŁY MIAL ROBIONY SPRZĘCIK JUZ NA ZYWCA KIEDYŚ, I JAK WIDZI LEKARZA JAK MU SIE ZBLIŻA Z RĘKAMI TO JUZ ZACZYNA PANIKOWAC.BARDZO ZAŁUJE ZE POSZŁAM Z NIM DO KONOWALÓW W PRZYCHODNI REJONOWEJ.JA SAMA MAM NIE MIŁE WSPOMNIENIA A GDZIE TU DZIECKO.DZIĘKUJE ZA INFO.IDĘ SPAĆ.POZDRAWIAM AŚKA Odpowiedz Link Zgłoś
josephina Re: stulejka u dziecka 13.06.07, 08:31 Asiu, wysłałam na skrzynkę dwie wiadomosci :) Pozdrawiam. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
asias79 Re: stulejka u dziecka 13.06.07, 11:58 niestety nic nie dostałam.proszę napisz na moja pocztę asias79@op.pl pozdrawiam aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Josephina Re: stulejka u dziecka IP: *.um.poznan.pl 13.06.07, 12:39 Asiu, w takim razie za kilka minut postaram się ponownie napisać kilka słów do Ciebie ;) bo na 13.00 lecę na spotkanie i muszę się tearz przygotować :) Pozdrawiam. jose Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: stulejka u dziecka IP: *.icpnet.pl 13.06.07, 13:24 Polecam docenta Orkiszewskiego, chirurg urolog dziecięcy. Przyjmuje w certusie na grunwaldzkiej. Wizyta 74 zł. Trzeba zadzwonic do certusa i sie umowic na termin. Rozmawiałam z nim ostatnio i przed 5 rokiem zycia nie operuje sie stulejki bo sama znika, ale niektórzy o tym nie wiedzą i wysyłaja dzieci na operacje. Polecam naprawde super lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asias79 Re: stulejka u dziecka IP: *.pbg-sa.pl 13.06.07, 13:26 no dziękuje za wiadomosc.a napisz mi proszę czy zbieg robią na znieczulenie ogólne i ile to kosztuje w certusie.pozdrawiam aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: stulejka u dziecka IP: *.icpnet.pl 17.06.07, 20:13 Tego nie wiem - musisz spytać, Orkiszewski leczy reflux u mojego synka. O stulejce rozmawialismy pod kątem zabiegu : cystourografii. Mysle ze powinnas tam zadzwonic i sie spytac. Napewno stosują znieczulenia. Acha i wiem ze orkiszewski robi te operacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: stulejka u dziecka 13.06.07, 14:57 Gość portalu: marlena napisał(a): [...] > nie operuje sie > stulejki bo sama znika, [...] Sama? Trochę chyba trzeba nad nią popracować. Ah, kobiety, kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdziur Re: stulejka u dziecka IP: *.chello.pl 08.07.07, 22:16 marlena, stulejka nie zniknie sama, trzeba zrobić zabieg. Ty pewnie miałaś na myśli przyklejenie napletka, czasem nazywane,lub mylone z prawdziwą stulejką. Owo przyklejenie rzeczywiście powinno samo ustąpić, lub z niewielką pomocą, i w takim przypadku rzeczywiście nie powinno sie męczyć dziecka, bo chirurg owszem, może odkleić, ale jest to bolesne i niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś