posnan 15.06.07, 19:36 chcialbym kupic ogrodek dzialkowy w poznaniu- taki do sadzenia kwiatkow, marchewek itd :) czy ktos wie gdzie mozna sie zglosic, albo zna kogos kto ma do sprzedania, najlepiej jak w okolicach wildy/ debca.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
posnan Re: ogródek działkowy 15.06.07, 19:39 moze chociaz ktos wie jak sie nazywaja takie pracownicze ogrodki dzialkowe tutaj w okolicach debca/ wildy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: ogródek działkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:56 Bielniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER nie rób wiochy w śródmieściu! IP: *.spray.net.pl 18.06.07, 10:15 Idź sobie na Słoneczny Stok w Suchym Lesie, ogródki działkowe w Poznaniu muszą zniknąć jako szpecące i ośmieszające nas w oczach turystów. Na Bielnikach powinny stanąć wieżowce po 200-300 metrów, parki, tory tramwajowe lub monorail no i stacje metra. Odpowiedz Link Zgłoś
siedem_z_dziewieciu Re: nie rób wiochy w śródmieściu! 19.06.07, 01:03 Popieram, ogródki działkowe powinny przenieść się do okolic podmiejskich. Tam jest ich właściwe miejsce, nie w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
taja11 Re: ogródek działkowy 18.06.07, 21:28 No cóż RAUBER-na pewno nigdy nie obiło Ci się o uszy że idea działek pracowniczych powstała po I Wojnie Swiatowej w Anglii?Istnieją również w Holandii z tą tylko różnicą że nie można na nich nocować.A zaściankiem i tak jesteśmy-chyba że kiedyś z Poznania dolecimy do Paryża... Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Re: ogródek działkowy 19.06.07, 08:09 Taju mam gdzieś gdzie powstała ta idea, ogródki szpecą i nas ośmieszają. Tych co je powymyślali również. Odpowiedz Link Zgłoś
posnan Re: ogródek działkowy 20.06.07, 22:46 ma ktos jakis adres telefon do zarzadu tych ogrodkow w luboniu albo gdzies w okolicach poznania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Re: ogródek działkowy IP: *.199.50.197.tesatnet.pl 20.06.07, 22:55 Z dobrze poinformowanych źródeł ;) wiem że faktycznie wszystkie pracownicze (POD) i rodzinne (ROD) ogródki działkowe w obrębie Poznania zostaną zlikwidowane i przeniesione poza Poznań. Działkowcom zostanie wypłacone odszkodowanie, ale nie zmienia to faktu że ziemie na których obecnie są ogródki zostaną albo przeznaczone pod infrastrukturę komunikacyjną albo sprzedane developerom pod budownictwo mieszkaniowe (jak już się dzieje w przypadku ogródków na Umultowie.. więc jak już koniecznie chcesz zostać działkowcem, to szukaj działki pod Poznaniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: ogródek działkowy IP: *.spray.net.pl 21.06.07, 08:28 Jeśli chodzi o Słoneczny Stok to zarząd chyba był na Umultowskiej przy skrzyżowaniu z Lechicką, ale sugeruję coś dalej od zabudowy, później ona dotrze i później będzie Cię wkurzać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taja11 Re: ogródek działkowy 20.06.07, 23:28 Rauber-mam nadzieje ze nie beda tak szybko zlikwidowane-z tej prostej przyczyny ze KTOS utracilby spora czesc wyborcow.A tacy jak Ty sa niereformowalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER dobrze Taju, zimą wypad :)) IP: *.spray.net.pl 21.06.07, 08:25 dobrze Taju, zimą wypad i zabudowa ;)) nie prościej kupić działkę gdzieś 30 km pod Poznaniem i nie robić wiochy w mieście? Jak mieszkałem w RFN to z czymś takim się nie spotkałem. Spotkałem za to wypieszczone i zadbane przedmieścia z super ogródkami, domkami, oddzielnymi drogami dla jazd konnych, padokami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
posnan Re: dobrze Taju, zimą wypad :)) 21.06.07, 21:56 dzieki serdeczne za odpowiedzi, ale mam jeszcze pytanie- skoro nie w poznaniu ani luboniu to gdzie polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
mapiec Re: dobrze Taju, zimą wypad :)) 21.06.07, 23:52 w Strzeszynie są ogrody działkowe, przy Koszalińskiej i Biskupińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: dobrze Taju, zimą wypad :)) IP: 195.20.110.* 22.06.07, 08:22 Strzeszyn też za chwile zaorają... Jak już to polecam Puszcze Zielonke, okolice Skoków.... Nawet słyszałem, że jedno biuro sprzedaje tam niedrogo działki rekreacyjno- siedliskowe. Nazwy nie podaje coby nie było, że reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipo Re: ogródek działkowy IP: 77.252.34.* 22.06.07, 08:28 Może Mosina? Gdzieś znalzałam ogłoszenie, że ktoś chce spylić. Okolica spokojna a do zabudowy jest tam sporo wolnych terenów więc ogródki zostawią w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś