Dodaj do ulubionych

PARK NA ŁACINIE !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 20:59
Ludzie Poznaniacy, Panowie Radni !!!
Zamiast planować kolejny hipermarket w centrum Poznania - ocalmy wspaniały,
dziki teren u zbiegu ul. Łacina, Krzywoustego i linii tramwajowej!
Zamiast kolejnego blaszaka - można tam dosadzić drzew, zrobic scieżki, alejki
i mamy wspaniały park w centrum Rataj! Raj dla dzieciarni, staruszków, mam z
wózkami i tysięcy innych, chcących odpocząć w zieleni Poznaniaków.
Co nam po kolejnym markecie - nasze dzieci będą nam wdzięczne i zapamiętają
Panów Radnych i Pana Prezydenta jeśli uchronimy jednen z ostatnich skrawków
zieleni!

Poznaniak
Obserwuj wątek
    • Gość: AZ Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 21:25
      będzie tam również park , jednak niewyobrażalnym jest aby cały teren prawie w
      centrum miasta był w tym stanie co dzisiaj. Miasto musi sie gdzieś rozwijać.
      Powstanie tam nowa nowoczesna dzielnica mieszkniowa z teatrem , kinem i
      knajpkami. To prawda że planowany tam jest również dom handlowy (z marketem na
      pierwszym piętrze), ale zajmuje on tylko kilka procent terenu.
      • Gość: ZA Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.echostar.pl 16.06.03, 21:41
        Gość portalu: AZ napisał(a):

> będzie tam również park , jednak niewyobrażalnym jest aby cały teren prawie w
        > centrum miasta był w tym stanie co dzisiaj. Miasto musi sie gdzieś rozwijać.
        > Powstanie tam nowa nowoczesna dzielnica mieszkniowa z teatrem , kinem i
        > knajpkami. To prawda że planowany tam jest również dom handlowy (z marketem
        na
        >
        > pierwszym piętrze), ale zajmuje on tylko kilka procent terenu.

AZ co ty pieprzysz. Od kiedy Carefour to dom handlowy? Jakie kilka procent?
        Chyba że masz na myśli proporcje Rataj do blaszaka. Teatr to mamy na Placu
        Kolegiackim .I starczy. Nie będzie ani kina ani teatru a ta dzielnica to
        bzdura .Zapytajcie w Carefourze .Zabezpieczmy interesy Poznaniaków .Jak żabki
        mówią że inwestycja będzie kosztowała 400.000.000 złotych to ja mam nadzieję że
        rozbudują ulice za 60.000.000 to chyba oczywiste nie.
      • Gość: Bobo Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 09:03
        Chłopie, ja mam plany Apsysu przed nosem - ten Carrefour to będzie gigantyczny
        blaszak - owszem ma tam byc kino itd. tyle, że hipermarket zajmie 90%
        powierzchni pomiędzy Łaciną, Katowicką a Krzywoustego. Do Katowickiej ma być
        hipermarket + ogromne parkingi sięgające Katowickiej i torów tramwajowych z
        jednej, a Krzywoustego z drugiej. Dalej - za Katowicką powstaną osiedla
        mieszkaniowe, więc ten park to chyba powstał w Twojej wyobraźni.
        Jeśli chodzi o parę proc. powierzchni na hipermaket to najlepiej będzie jak
        zamówisz w firmie Apsys (inwestor) plany tego centrum. Ja w to zajrzałem i
        niestety nic co piszesz nie jest prawdą.
        Rozwój miasta musi nastepować ale nie przez budowę hipermarketów tylko przez
        przemyślany plan strategiczny gdzie powinno być dużo zieleni, parków, skwerów.
        Inaczej Rataje zostaną zabudowane, zabetonowane, a młodzi ludzie zamiast sobie
        wypoczywać w zieleni będą robić zadymy - jak ta na Orła Białego. Jednym z
        powodów takich zachować jest niestety brak miejsca dla mlodzieży (boiska,
        parki, pływalnie itd.) spowodowane "rozwojem" miasta.
    • Gość: Babol Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.echostar.pl 16.06.03, 21:33
      Masz racje .Te francuziki strasznie ściemniają i napewno kręcą wałek. Z pięknej
      dzielnicy pozostanie blaszak a reszta na którymś tam etapie . Po co 2 centra
      handlowe koło siebie? Prezydent powinien zabezpieczać interesy miasta a nie
      francuzików. Albo dopilnuje że bedzie nowa piękna dzielnica albo róbmy park.Jak
      przyjda za 20 lat jacyś poważni inwestorzy to można wrócić do tematu. Podobno
      francuziki zapłacili gruba kasę żeby na planach zrobić blaszaka. A ta umowa co
      była w gazetach ?Ja to bym chciał zobaczyć co miasto czyli my zamieniamy z
      francuzikami bo ludzie gadają że piękny teren za badziewie.
    • Gość: łuki Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 23:21
      Gość portalu: bobo2 napisał(a):

> Ludzie Poznaniacy, Panowie Radni !!!
      > Zamiast planować kolejny hipermarket w centrum Poznania - ocalmy wspaniały,
      > dziki teren u zbiegu ul. Łacina, Krzywoustego i linii tramwajowej!
      > Zamiast kolejnego blaszaka - można tam dosadzić drzew, zrobic scieżki,
      alejki
      > i mamy wspaniały park w centrum Rataj! Raj dla dzieciarni, staruszków, mam z
      > wózkami i tysięcy innych, chcących odpocząć w zieleni Poznaniaków.
      > Co nam po kolejnym markecie - nasze dzieci będą nam wdzięczne i zapamiętają
      > Panów Radnych i Pana Prezydenta jeśli uchronimy jednen z ostatnich skrawków
      > zieleni!

Cooo ? A to dopiero ambitne rozwiazanie !!
      • Gość: poznaniak Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 09:57
        Gość portalu: łuki napisał(a):

> Cooo ? A to dopiero ambitne rozwiazanie !!

Właśnie jest to bardzo ambitne rozwiązanie - popieram ten pomysł, napewno
        bardziej ambitne od wstawiania w centrum miasta betonowego klocka. Widziałeś
        plany tego hipermarketu? Pod ten blaszak koparki rozkopią cały teren do torów
        tramwajowych wycinając masę drzew i krzewów. To jest ambitne? Żeby z Poznania
        zrobić betonową pustynię? A gdzie będą odpoczywać Twoje dzieci i wnuki? Może w
        hipermarkecie?
        Jak pokazuje świetny przykład Auchan (Swadzim, Komorniki) - można zrobić
        hipermarket pod miastem, bo tam ludzie przyjadą i tak. W mieście szkoda miejsca
        na takie pomysły. Owszem - gdyby to miała być piękna nowa dzielnica z dużą
        ilością zieleni - OK. Ale niestety plan Apsysu (inwestor) zakłada totalne
        zabetonowanie tego miejsca pod hipermarket i naprawdę gigantyczne parkingi.
        To nie jest abmbitny plan - to jest szczyt głupoty w sercu miasta - pomnik
        bezmyślości Rady Miasta, która dla kasy sprzeda nas razem z gruntem. Żal ...
    • Gość: rex Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 11:18
      Nareszcie jakiś normalny pomysł. Panowie Radni - niech Wam zadrżą długopisy 8
      lipca! Na piernika nam kolejny blaszak w mieście - niech się Carrefour buduje w
      Kórniku albo chociaż w Gądkach! Na Łacinie zróbcie w końcu porządny park, bo
      nad Maltą już nie ma miejsca - takie tłumy. A jak się nie da to chociaż
      fifty/fifty - niech zrobią mały market (50% planowanego) przy Rondzie Rataje, a
      na reszcie terenu niech zrobią park, zasadzą drzewa - będzie przyjemne z
      pożytecznym!
    • Gość: best Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 13:28
      Super pomysł!!! Kto się podpisze pod wnioskiem?
    • Gość: polanka Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 17:16
      Suuper pomysł, sam mieszkam na Polance. Chętnie sam posadzę drzewko!
      • Gość: PiotrB Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.au.poznan.pl 18.06.03, 10:28
        Parki nie sa w modzie, bo teraz licza sie "inwestycje", czyli: powierzchnie biurowe, handlowe (tego najbardziej
        pragna mieszkancy!), uslugowe i cos tam jeszcze. Z parku nie bedzie pieniedzy, nie bedzie lapowek, obietnic
        zatrudnienia (obiecanki-cacanki), obietnic zbudowania jakiegos odcinka jezdni, czy innych inwestycji wysepionych
        przez radnych od inwestora. A park dla radnych to tylko wydatek i zadna inwestycja. Glupie czasy nadeszly.
        Jestem za parkiem!
    • mankut400 Jestem ZA parkiem na Lacinie ! 18.06.03, 10:27
      Za parkiem i ewentualnie nieintensywną zabudową - niech to będzie przedłużenie
      Malty i łącznik z betonowymi osiedlami Dolnego Tarasu Rataj !!!

Panowie Radni!
      Opamiętajcie się z hipermarketomanią !!!!
      • Gość: bobo Re: Jestem ZA parkiem na Lacinie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 10:39
        mankut400 napisał:

> Za parkiem i ewentualnie nieintensywną zabudową - niech to będzie
        przedłużenie
        > Malty i łącznik z betonowymi osiedlami Dolnego Tarasu Rataj !!!
        >
        > Panowie Radni!
        > Opamiętajcie się z hipermarketomanią !!!!

Proponuję jak najszybciej rozpropagować tą ideę na Ratajach, chyba sam zacznę
        zbierać podpisy, bo jak sami czegoś nie zrobimy to panowie na Placu Kolegiackim
        nas zabetonują na amen - 8 lipca ma być debata Rady Miasta dlatego proponuję
        zrazić ile się da ludzi tym pomysłem. Może w końcu ktoś zacznie słuchać
        mieszkańców i nie będzie opowiadać bredni, że ludzie wolą markety od parków, bo
        to bzdura!!! Wystarczy iść w weekend nad Maltę - tam koczują tysiące ludzi,
        którzy nie mają po prostu gdzie w mieście odpocząć.
    • mankut400 więcej zieleni! 18.06.03, 10:32

>jeśli uchronimy jednen z ostatnich skrawków
      > zieleni!
      >

Niestety, obecne władze Poznania mają ambicję stworzenia z NASZEGO miasta (jak
      to ktoś w innym wątku napisał) kamiennego labiryntu dla szczurów.

Znowu odżywa idea budowy kamienic na 27 Grudnia i zasłonięcia budynku Teatru
      Polskiego.
      Czyżby kogoś drażnił widok napisu NARÓD SOBIE ??
    • Gość: ttt Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 11:57

> Zamiast kolejnego blaszaka - można tam dosadzić drzew, zrobic scieżki, alejki
      > zieleni!
      >
      > Poznaniak
    • Gość: x Ludzie!!! Kto popiera ten super pomysł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 15:20
      • Gość: łuki Re: Ja nie popieram, no txt IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 22:07
        • Gość: bobo Re: Ja nie popieram, no txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 22:36
          Dlaczego???
    • Gość: eee Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 15:51

> zieleni!
      >
      > Poznaniak
    • Gość: polanka2 Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 22:07
      Popieram
    • Gość: kaspera Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 18:53
      amen bracie!!!
      • Gość: polanka Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 18:59
        Ludzie, czy ktoś jeszcze popiera ten pomysł? Napiszcie please!!!
    • Gość: zzz Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:24

> zieleni!
      >
      > Poznaniak

Tak trzymaj!!!
    • Gość: ! Re: PARK NA ŁACINIE !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 23:31
      no tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka