Gość: Goofy IP: 195.224.164.* 06.12.01, 17:13 My to Poznaniaki z dziada pradziada i u nas zawsze na swieta przychodzil Gwiazdor a na mikolajki Mikolaj. Czy u was tez tak jest? Bo nie wiem czy to tylko u nas ten Gwiazdor? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MaciejK Re: O Gwiazdorze IP: *.radiomerkury.pl 06.12.01, 17:24 Jak nie jak tak. Tylko Gwiazdor. Mikołaj to jest dziś, a jak do kogos wraca w Wigilię to znaczy ze ma kołowaciznę(tylko nie wiem czy Mikołaj czy ten do którego wraca). PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ETL Re: O Gwiazdorze IP: *.Physik.Uni-Bielefeld.DE 06.12.01, 21:12 Jaki Mikolaj - pierwsze slysze ;)). Na Gwiazdke zawsze przychodzi Gwiazdor. I tak ma byc po wsze czasy. Bo porzundek (ordnung) byc musi!!! Mikolaje niech chodza w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: couleur3 Re: O Gwiazdorze IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.01, 00:11 U mnie zawsze był gwiazdor na wigilię. Myślałem że tak jest wszędzie w kraju ... Odpowiedz Link Zgłoś
fufek Re: O Gwiazdorze 07.12.01, 07:41 Dla porządku: w Beskidach zawsze 6 grudnia przychodzi Mikołaj, a w Wigilię Aniołek. Odpowiedz Link Zgłoś