amelka44 16.07.07, 18:41 Gdzie moge sie wybrac z chlopakiem na fajna kolacje? Najlepiej,zeby nie było bardzo drogo, no i nie Sphinx;P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paraga Re: gdzie na fajna kolacje? 16.07.07, 22:25 Na Paderewskiego jest Zielona Weranda (mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy). Polecam szczególnie sałaty, moja ulubiona to andaluzyjska, koszt małej porcji to 40 zł, ale jest to porcja baaaardzo sycąca (podawana z masłem, pieczywem, sosem do polania). Desery od 8 zł, ciasta wyśmienite... Byłam tam już 3 razy i na pewno jeszcze pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quriaq Re: gdzie na fajna kolacje? IP: *.echostar.pl 16.07.07, 22:47 Ja polecam Bażanciarnie, ale tam jest baaardzo drogo, z tańszych to Czerwone Sombrero (za osobę ok 30zł z napojem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gdzie na fajna kolacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 21:52 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: gdzie na fajna kolacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 23:12 Polecam Fidelio na Garbary 50, albo Valpolicelę (Wrocławska).Fajnie może być we Francuskim Łączniku (Sołacz).No i przede wszystkim,żależy co to znaczy drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_2050 Re: gdzie na fajna kolacje? 28.07.07, 10:50 Jeżeli lubicie kuchnię chińską, to mogę polecić restaurację chińską przy ul. 23 Lutego vis a' vis poczty. Jedzenie jest pyszne, b. duże porcje (można brać pół i też się najecie). No i jest stosunkowo tania jak na swoją klasę.Jednak popołudniami, w sob. i niedz. trzeba koniecznie rezerwować miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: gdzie na fajna kolacje? IP: *.icpnet.pl 28.07.07, 11:16 Girasole na Zydowskiej - kuchnia włoska. jedzenie pycha, ceny bardzo umiarkowane. minusy - kiepskie napoje (cieple martini, cola bez gazu i lodu), kelnerki zapominają o klientach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: gdzie na fajna kolacje? IP: 137.191.228.* 29.07.07, 17:01 Tapas na starym rynku :-) Pyszne salaty,wysmienita hiszpanska kuchnia ,znakomite drinki i przyjemna obsluga :-) Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: gdzie na fajna kolacje? 30.07.07, 07:37 Alibaba na końcu Św. Marcina. Ptasie Radio na Kościuszki. Na deser- koniecznie do Werandy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ire Re: gdzie na fajna kolacje? IP: *.icpnet.pl 30.07.07, 09:54 Na pewno nie Bażanciarnia bo kiepskie jedzenie i drogo jak diabli. Valpolicella i Fidelio serwują dobre jedzenie, ale kolacja na 2 osoby będzie kosztować ok 200 zł. Polecam GIRASOLE- piękny ogródek, niedrogo a jedzenie jest naprawdę całkiem poprawne. Dobra jest też grecka MYKONOS na Palcu Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: gdzie na fajna kolacje? IP: *.icpnet.pl 12.12.07, 09:42 Nie zgodzę sie z opinią że w Bażanciarni jest kiepskie jedzenie. A jeżeli ktoś chcę tanio zjeść w Restauracji to w Poznaniu tak czy siak musi wydać około 100zł na parę biorąc zupkę danie główne i po lampce wina, no niestety takie są realia. Ja osobiście polecam Restauracje Markowa na Żydowskiej, Czerwony Fortepian. a w Girasolu nie jest tak wcale tanio i nie zawsze smacznie zależy kto gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: gdzie na fajna kolacje? 30.07.07, 10:10 Co to znaczy niedorgo? hmmm, dla każdego to inna kwota Wg mnie smacznie można zjeść w: -Pekin al. Marcinkowskiego - spore porcje, za obiad dla 2 os. 70-90zł łącznie z deserem, napojami i kawą - Valpolicella - niestety miewają lepsze i gorsze dni; jedzenie na 4; fajny klimat; za obiad/kolacje dla 2 - ok. 130-170zł - Mykonos - wspaniała atomsfera i dobre greckie jedzenie - za 2 os - 130-180zł - Pod Złotą Jabłonią - ciekawe wnętrza i smacznie podają - 130-180zł/2 os - Figaro i Fidelio - ceny za dwuosobowy posilek 150 w górę oczywiście w każdym z lokali cena zależy od tego co i ile się zamówi. Ja podąłam kwoty, które zazwyczja zostawiamy za posiłek złożony z przytawki, zupy, tzw drugich dań i deseru z kawą. Jeśłi alkohol to wino lub piwo dla 1 os., gdyz druga "robi" za kierowcę. Odpowiedz Link Zgłoś
beatiness Re: gdzie na fajna kolacje? 31.07.07, 14:41 ja bym poleciła sorelle na ślusarkiej, jest to co prawda pizzeria, ale z bardzo fajnym klimatem, gdzie można zjesc nie tylko pizze, ale pysze makarony i zapiekanki. bardzo lubie ten lokal, jest kameralnie i romantycznie. alo polecam Mexicane koło rynku!!! super, polecam zamówić sernik :) wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: gdzie na fajna kolacje? 31.07.07, 15:16 mexican.pl/index.php?dzial=glowna_poznan.swf?zmienna=pusto&miasto=poznan ale od pewnego czasu mnie ta knajpa wq jak nie wiem co, zle skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tinkey Re: gdzie na fajna kolacje? 31.07.07, 22:03 Restauracja Cantinette Zeylanda 12!!! Odpowiedz Link Zgłoś