Dodaj do ulubionych

Drużyna Poznańksa

18.07.07, 23:16
działki na których znajdują się "liczne zewidencjonowane stanowsika archeologiczne o metryce pradziejowej i średniowiecznej" - czy ktoś kto buduje się w miejscowości Drużyna spotkał się z czymś takim? A jeśli tak to jak sobie poradził z tym tematem?
Z góry dziękuję za wszelki odzew
Obserwuj wątek
    • Gość: Lex Re: Drużyna Poznańksa IP: *.easynet.co.uk 21.07.07, 00:57
      Mam kilkanacie dzialek w Druzynie, ale o czyms takim nie slyszalem. Wiele osob
      teraz przeksztalca tam dzialki, dobre ceny.
      • poziiomka Re: Drużyna Poznańksa 22.07.07, 15:35
        dobra cena, niedaleko od Poznania, dobry dojazd pociągiem - same syperlatywy. Nasz architekt zwrócił uwagę na zapis w planie przestrzennym obejmującym 19 działek. Jak się okazało jesteśmy szczęśliwymi nabuwcami działek w strefie "W" a więc pod nadzorem konserwatora zabytków. Bo jak się okazuje zdechł tam kiedyś jakiś zabłąkany mamut i go nasi uprzejmi archeolodzy z Poznania znaleźli. Podobno są tam jeszcze inne znaleziska ale mi mamut wystarczył. Teraz wiem dlaczego dobra cena. Inny aspekt, na który natrafiliśmy w planie zagospodarowania przestrzennego - gmina zapisała, że przyłączyć należy się do istniejącej infrastruktury jeżeli chodzi o ścieki i wodę. Nie przewidziała jednak, że AQANET nas nie przyłączy, bo wymaga to budowy przepompowni a do 2013 roku firma ta ma tyle zleceń, że nas ma w nosie. Bez pozytywnej opinii Aqanetu, że będzie nam łaskawie ścieki odbierać zgody na budowę ze Starostwa Poznańskiego nie dostaniemy. A plan nie przewiduje tymczasowego szmba. więc mogiła. 19 inwestorów nabitych w butelkę. Burmistrz gminy Mosina nie popisał się. ale muszę przyznać, że ten problem działa bardzo integracyjnie na przyszłych sąsiadów i mieszkańców pięknej wsi Drużyna. Proszę napisz czy i u Ciebie wystąpił taki problem wcvzytaj się w plan zagospodarowania przestrzennego. To, że my mamy takie znaleziska to nie znaczy, że i u Ciebie to wytstąpi. ta przestrzeń znalezisk jest ponoć do iluś tam metrów. My jesteśmy w części Drużyna Nowinki - od Poznania - po lewej stronie.
        • Gość: Lex Re: Drużyna Poznańksa IP: *.easynet.co.uk 23.07.07, 22:56
          Masz Pecha, ja jestem przy ul Wierzbowej, jak jedziesz na nowinki to po prawej
          stronie. W ul. Wierzbowej jest kanaliza, a droga, ktora mam bedzie prywatna,
          dailki, ktore mam podzielone sa na zasadzie warunkow zabudowy, a wiec wiele
          nie musze sie chyba troszczyc.

• poziiomka Re: Drużyna Poznańksa 24.07.07, 01:05
            Wiesz patrząc na plany zagospodarowania przstrzennego jakie tworzy burmistrz gminy to proponuję Tobie sprawdzić. U nas jest jeszcze problem z przyłączeniem się do kanalizy, która "idzie" 50 m od naszych działek - w ul. Powstańców Wielkopolskich. okazuje się, że Aqanet nie ma w najbliższych latach wogóle zamiaru rozpatrywać wniosków, ponieważ tamtejsze tereny wymagają przepompowni. A poniweaż plan zagospodarowania przestrzennego mówi, że należy przyłączyć się do "istniejącej infrastruktury" to nie będziemy miec zgody ani na szambo ani na POŚ. W starostwie w POznaniu powiedzieli nam, że w takiej sytuacji powinien być zapis w planie o tymczasowym zbiorniku bezodpływowym albo postaramy się o zmianę planu zagospodarowania. Inaczej nie da nam zgody na budowę. Gmina Mosina sprzedawała ostatnio działki - w Mosinie. Tutaj jest taki sam zapis w planie jak u nas - jednak ponieważ to są działki w Mosinie - gmina już zadziałała i podobno od 2010 będą się mogli inwestorzy przyłączać. Ale wcześniej - nic z tego. Jeżeli dzielisz działki i masz je na sprzedaż - to może Ci to być obojętne - ale uważaj - bo kupcy są różni a Ci co wydają swoje całe oszczędności - hmmm. Za ile zamierzasz sprzedawać działeczki? Może jeśli okaże się, że budowa na naszej niemożliwa to się do Ciebie uśmiechnę??.
            • Gość: Lex Re: Drużyna Poznańksa IP: *.ldfm.com 25.07.07, 12:02
              Poziiomka,

Przelalem ci maila na priva, czekam na odpowiedz. Mam nadzieje, ze razem cos wskoramy ...
              • Gość: poziiomka Re: Drużyna Poznańksa IP: 212.2.101.* 29.07.07, 23:13
                Lex wysłałam Tobie wiadomość na adres, który podałeś mi w mailu - chyba jest błędny - nie dochodzą wiadomości. Masz więc wiadomość w poczcie "gazety".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka