Gość: tomek Re: Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osied IP: *.crowley.pl 16.08.07, 06:37 i znowu wechta. może prokuratura zainteresuje się tą firmą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperska Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osiedla IP: 80.51.245.* 16.08.07, 08:33 Serdeczne podziękowania dla pani Kasi Michalak oraz całek redakcji Gazety za pomoc w walce z nieuczciwym deweloperem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigu Re: Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 09:06 może czas ogłosić upadłość wechty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupa_dnia Re: Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osied IP: 87.204.218.* 16.08.07, 09:41 No jak to upadlosc? Wechta wlasnie buduje apartamentowiec nad Warta - 15 tys. z metr. Tamtejsze szmabowozy beda zapewne ze zlota. A co do prokuratury. Moze by sie kto zainteresowal w jakis posob Wechta dostawal w ostatnich latach pozwolenia na budowe. Bo to jest baaaaardzo ciekawa historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu i przy okazji kwestią trasy spacerowej nad Wartą IP: 217.97.159.* 16.08.07, 09:49 wzdłuż osiedla przy Szyperskiej. Życzę dobrze każdej firmie, ale ta ma z taką ilością negatywnych opinii spowodowanych błędnymi deyczjami (spowodowanymi niedbalstwem, chciwością albo nieuczciwością) już solidny balast na karku, który może jej złamać kręgosłup. Czy kupiłbyś dziś mieszkanie u Pana Wechty? Ja na pewno nie. Choćby miał najpikniejszy grunt za rewelacyjną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheFisherKing Wechta to zdecydowanie najbardziej szmaciarska IP: 83.238.244.* 16.08.07, 10:05 firma. Na miejscu AE kilka razy bym się zastanowił, zanim wszedłbym w inwestycję o dumnej nazwie Wechta AE Tower. To jest kupowanie sobie problemów. Aktualnie Wechta buduje nowy budynek przy Szyperskiej i nazywa go dumnie apartamentowcem. Znając Wechtę łatwo wskazać, co nie będzie się zgadzać z tekstem reklamowym: - W nawiązaniu do starego portu rzecznego, bezpośrednio przed budynkiem przewidziano budowę kameralnej przystani. Jestem przekonany, że tego nie będzie, a na pewno tej przystani nie wybuduje Wechta. Ale w reklamie jest, a jakże. - Do wyłącznej dyspozycji mieszkańców zaprojektowano reprezentacyjny hol, wykończony materiałami o najwyższej jakości. Stawiam dolary przeciw orzechom, że zgodnie z tradycją materiałami o najwyższej jakości okażą się farba emulsyjna i paskudny gres. - Siedem kondygnacji naziemnych apartamentowca daje możliwość wyboru wyjątkowo atrakcyjnych i całkowicie klimatyzowanych mieszkań Spokojnie można stwierdzić, że klimy nie będzie, a co najmniej instalacja zostanie spierdzielona. Wiem co piszę, bo sam mieszkam w budynku Wechty i doskonale znam jakość tej firmy. To są totalni partacze i do tego bezczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miarecki dlaczego wladze miasta toleruja lamanie prawa IP: *.aria.pl 16.08.07, 10:21 kto i dlaczego wydal pozwolenei wechcie na budowe "apartamentowca" nad warta z naruszeniem przepisow prawa o dostepie do 1,5 m pasa przy nabrzezu - to jest to otwarcie sie na Warte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annamaria Re: dlaczego wladze miasta toleruja lamanie prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:29 Nie pytaj tak naiwnie. Czy nie wiesz jak takie sprawy u nas się załatwia? To właśnie Poznań, POLSKA. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dekadencja1 Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osiedla 16.08.07, 10:45 A jak pisałam przy okazji protestów mieszkańców Saperskiej, że powstaje slamswisko, to było wielkie oburzenie. Bardzo dobrze mieszkańcom wechtowiska. Proszę zajrzeć na stare posty na forach co wypisywali, jak to uważali że ich wprowadzenie ucywilizuje okolice. Coś gó..ane to cywlizowanie. A poza tym jaki pan taki kram. Znajmomi mieszkają w tej oklicy i to jak zachowują się niektórzy mieszkańcy wechtowiska, te urządzane na małych wąskich uliczkach rajdy samochodowe z umpa-umpa. Te pieski zasrywające okolice po których nikt nie sprząta. Bo jak mieszka się w syfie to czemu inni mają mieć lepiej, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
babuda Re: Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osied 16.08.07, 11:20 a co ma piernik do wiatraka???!!! to kto mieszka w "wechtowisku" nie ma nic wspolnego ze stanem mieszkań jaki oddała Wechta. Masz jakiś problem z argumentowaniem swojego zdania. Problemem w tej calej sprawie jest podejscie wechty do swoich klientow - bez wzgledu na to kim twoim zdaniem jestesmy, zaplacilismy za te mieszkania i walczymy o to,aby dalo sie w nich mieszkac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Promienistej Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 10:57 Serdeczne podziękowania dla całej redakcji Gazety za pomoc w walce z nieuczciwym developerem. Mieszkam na promienistej i chciałam zaznaczyć że problem kanalizacji to nie jedyny problem Wechty-beznadziejne wykonanie, niedopatrzenia, niedokładność, wilgoć wilgoć wilgoć, brak kontaktu i odpowiedzi ze strony Wechty na napisane tysiące pism-obietnice do dziś nie wykonane; brak aktów notarialnych-to tylko pare punktów...więcej na www.promienista.yoyo.pl Jednym słowem: Wechta to developer któremu nie warto-nie można zaufać!!!Ciekawe czy w innych sferach w których działa ta firma równie "miło" traktuje swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupa_dnia Re: Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osied IP: 87.204.218.* 16.08.07, 11:20 Ciekawe jaka bedzie zemsta Wechty. Warto przypomniec ze GW nieopatrznie umiescila swoja redakcje w jego budynku. Od pewnego czasu na tym okropnym gniocie, wykwicie wsiowych aspiracji inwestora, pysznia sie dwa napisy. Po prawicy "Gazeta", a po lewicy "Wechta". Ladny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
billert Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osiedla 16.08.07, 11:29 W kazdym europejskim kraju inwestycji wolno dokywac tylko na obszarach uprzednio zaopatrzonych w infrastrukture. W Polsce, prawdopodobnie rowniez na Bialorusi, czy tez w Afryce Srodkowej, tego deweloperzy czynic nie musza. Oto ustawa o planowaniu przestrzennym i jakosc deweloperskiej szaranczy w pelnej krasie! Warto przeczytac tez: webapp01.ey.com.pl/EYP/WEB/eycom_download.nsf/resources/SP_ZP_raport_streszczenie/$FILE/SP_ZP_raport_streszczenie.pdf lub przez Google.pl: Zagospodarowanie przestrzenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osiedla IP: 193.151.38.* 16.08.07, 13:19 W osiedlu? asenizacyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4mycha Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 14:08 Może ktoś wreszcie zauważy problem ludzi którzy wyłożyli grube pieniądze lub zadłużyli się na całe życie i teraz dzięki Wechcie zamiast cieszyć nowym mieszkaniem mają same problemy i ta ciągła walka z deweloperem który jak się okazało nie jest w stanie wybudować mieszkań które nadawałyby się do zamieszkania a co dopiero kiedy weźmie się za apartamentowiec ??? Zapraszam na forum z osiedla POD PLATANAMI przy ul. Saperskiej tam znajdziecie całą prawdę o firmie Wechta www.podplatanami.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 07:19 Może pikieta pod domem Dariusza Wechty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga pan dyrektor do spraw marketingu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 16:43 Witam, A czy ktoś widział wypowiedź pana dyrektora marketingu? No kompletna żenada. Przyznam szczerze, że musiałam się mocno wysilić, aby zrozumieć BEŁKOT pana Borka. Jezu, czegoś takiego to jak żyję, nie słyszałam! i to z ust faceta, który REPREZENTUJE firmę przed mediami, komunikuje się z prasą, etc. Ja bym takiego do łopaty nawet nie zatrudniła, a co dopiero do marketingu. Po polsku trzeba się umieć wyrażać, a nie za marketing się brać! Dla mnie poziom pana dyrektora bądź co bądź mówi sam za siebie. Jaki pan, taki kram... Nie chciałabym więc poznać pana Wechtę... :) jaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimochodem inwestycje Wechty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 18:13 Po pierwsze: tani, jak najtańszy projekt: szybko po pozwolenie na budowę i szybko na budowę: Po drugie: tani, jak najtańszy wykonawca: taki co zmieni dostawcę okien bo o 50 gr tańsze na metrze. Po trzecie: cała para w gwizdek reklamy: liczy się jak - a nie co sprzedajemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania z Promienistej IP: *.echostar.pl 16.08.07, 19:41 No z tym p. Borkiem to prawda. Nie wiem jak oni moga mieć kogoś takiego do reprezentowania firmy. Ale dodam jeszcze tyle że wszystkie osoby z jakimi miałam wątpliwą przyjemność się kontaktować prezentuja podobny poziom wiedzy merytorycznej czyli zero faktów!! No ale ja nie będę podpowiadac panu Wechcie co powinien zrobić z takimi pracownikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuck Wechta Re: z Promienistej IP: *.echostar.pl 16.08.07, 20:58 Na pytanie jak oni mogą zatrudniać kogoś takiego jak Borek, odpowiadam. Borek to podobno kuzynostwo Dariusza Wechty. I nie było by w tym nic nadzwyczajnego, jego firma niech se zatrudnia baranów, ale jego niekompetencja ma wpływ na działanie tej firmy. A ja jako klient mam prawo mieć pretensje o niekompetencje ludzi zatrudnionych w Wechta SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: pan dyrektor do spraw marketingu IP: *.asta-net.com.pl 16.08.07, 22:57 pani jaga chyba sprawy osobiste myli ze służbowymi. Widocznie pani stosunek do pana dyrektora ma inne podłoże.Niech pani przeczyta swoją "żenadę ".Słyszałam wypowiedz p . Borka jest sensowna i prace jak już zauważyłam się rozpoczęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamba Re: pan dyrektor do spraw marketingu IP: 80.51.245.* 17.08.07, 09:17 Ciebie koleś chyba pogięło. Walnij sie w ten pusty dzban co go na szyi nosisz. Jesteś fanem Borka ? Żenada? O czym ty piszesz, jakie roboty, po pół roku zgłaszania usterek, po akcjach protestacyjnych i dziesięciu artykułach w prasie. Na promienistej od roku czekają i co? Pozdrawiam cię mały człowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michmaj Re: pan dyrektor do spraw marketingu IP: 213.17.225.* 17.08.07, 09:34 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > pani jaga chyba sprawy osobiste myli ze służbowymi. Widocznie pani stosunek do > pana dyrektora ma inne podłoże.Niech pani przeczyta swoją "żenadę > ".Słyszałam wypowiedz p . Borka jest sensowna i prace jak już zauważyłam się > rozpoczęły. To prawdopodobnie pracownik Wechty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okurcze Kupili rysunek i słowa za kasę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 13:32 ten gość co sprzedał mieszkania - baz kanalizacji i dokumentów - to materiał na ... polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minister budujemy k.rna 3.000.000 mieszkań nie czepiajmy IP: 195.20.110.* 17.08.07, 14:08 się szczegółów... Układ jakim jest developerskie towarzystwo wzajemnej adoracji nie znajduje się w kręgu naszych zainteresowań, gdyż uderza przede wszystkim w ludzi wykształconych i majętnych czyli takich co mimo przeciwności powinni sobie poradzić sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko I Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:37 Tez jestem "szczesliwym"nabywca od Wechty, ale na MIeszkaI. Wechta= wilgoc, syf, niedorobki i brak kompetencji. Aby mieszkanie bylo zdatne do uzytku trzebabylo skuwac tynki i klasc od nowa:(( U nas wilgoc wychodzi nawet na wewnetrznych scianach !!! Wechtowcy trzymajmy sie razem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osiedla IP: 82.160.23.* 22.08.07, 09:31 Poznaniaki a Wechty nie znaliście? eehhhh:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Beczkowóz i szambo ratunkiem dla nowego osiedla IP: *.zegrze.maverick.com.pl 08.09.07, 15:47 Co oni narzekają? W całym POZNANIU Śmierdzi." S Z A M B O N I E R " to poznański Przywilej ! ,na Nowym Mieście jak chcesz się wybudować i mieć kanalize,to załóż KOMITET SPOŁECZNY i zrefunduj firmie Aquanet przyłącz,a oni będą mogli się rozwijać.Można się zastanowić po co nam plan zagospodarowania,który do realizacji ma Prezydent Poznania,jeśli niejest realizowany.Wraca KOMUNA-plany,plany i KOMITETY SPOŁECZNE,bez dotacji z UNII!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś