hektor_wektor 23.08.07, 18:25 Dobra reklama. Gratulacje dla agencji reklamowej / działu PR. Co do Hindenburga. Gratuluje niewiedzy. h_w Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gryzik Re: Zapomnij o Hindenburgu - czyli lot sterowcem IP: *.icpnet.pl 23.08.07, 19:31 A co, Hindenburg nie miał katastrofy? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: Hindenburg nie miał katastrofy? 23.08.07, 19:43 Wodór i hel - więcej podpowiedzi nie będzie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzik Re: Hindenburg nie miał katastrofy? IP: *.icpnet.pl 23.08.07, 23:45 Ach, rozumiem, że jeśli cos jest napełnione helem a nie wodorem, to już nic mu sie stać nie może. W żadnym razie. W takim razie ja gratuluje niewiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: to już nic mu sie stać nie może 24.08.07, 06:54 A to z kolei, żuczku, gdzie wyczytałeś ?... Bo mi chodziło jedynie o to, że wyeliminowano największe zagrożenie - a nie, że wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doogroo Zapomnij o Hindenburgu - czyli lot sterowcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 20:34 A tak wogóle to tak trudno zauważyć różnice pomiędzy śmigłem a silnikiem. Czy fakt że jest on od porsche rzuca się na myślenie?? (patrz podpis pod fotografią otwierającą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kovbat Silnik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 23:37 A nie jest to przypadkiem silnik elektryczny (na zdjęciu)? Ale jeśli, to pewnie jest zasilany z alternatora silnika spalinowego... Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Zapomnij o Hindenburgu - czyli lot sterowcem 24.08.07, 08:05 Zamiast nazwy sterowiec wolę zwyczajowe pierwotne określenie balon Zeppelina czy jak kto woli cepelin. Podobnież jak zawsze u mnie w domu mówiło się i mówi elektroluks, rower, junkers, traktor itd A tak przy okazji Poznań mógłby w jakiś sposób uhonorować najsłynniejszego w świecie Poznaniaka urodzonego na Podgórnej. Może by tak ochrzcić tego cepelina - w nawiązaniu do mitu o feniksie, żeby nie zapeszyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslau bert Re: Zapomnij o Hindenburgu - czyli lot sterowcem IP: 82.160.22.* 24.08.07, 09:42 A ja widziałem cepelina Allegro nad Wrocławiem, a konkretnie nad Bielanami Wrocławskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
ilirian Re: Latał nad Wrocławiem kilka dni 24.08.07, 10:25 I robił straszny hałas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocca Jest piękny!!!! IP: *.icpnet.pl 24.08.07, 18:15 Uwielbiam sterowce!!!! Led Zeppelin rulezzz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Zapomnij o Hindenburgu - czyli lot sterowcem IP: *.centertel.pl 24.08.07, 11:27 czyżby redaktorzy byli praktykantami i nie zostali zapoznani ze sławetną polityką niezależności?? toć to faktycznie reklama nawet bez -krypto. a może nie wiedzieli, jak oznaczyć materiał promocyjny?? ogórki rządzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiak Re: Zapomnij o Hindenburgu - czyli lot sterowcem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.07, 12:11 Będzie Wam dziad buczał na głowami w weekend jak nam we Wrocławiu kilka dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Zapomnij o Hindenburgu - czyli lot sterowcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 13:44 Hel jest dużo bardziej niebezpieczny od wodoru. Rozszczepienie jąder helu, jakie zachodzi w bombie jądrowej może zniszczyć duże miasto. Dlaczego pozwala się na latanie nad Poznaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehh Re: Zapomnij o Hindenburgu - czyli lot sterowcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:26 Porownanie kompletnie nie na miejscu. Jak się boisz to wyjedz z miasta na kilka dni. Skoro taki jest tok Twojego rozumowania, to pewnie nie uzywasz odkurzacza bo sie przerazliwie boisz, ze ten papierowy worek peknie i stracisz sluch albo lepiej, oderwie Ci glowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św. sebastian Dla stewardesy w okularach skoczyłbym z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 15:05 sterowca . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Zapomnij o Hindenburgu - czyli lot sterowcem IP: *.tkdami.net 24.08.07, 19:19 puszczak.act4trees.com/ Odpowiedz Link Zgłoś