Gość: agusiakq IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 19:58 witam kto kupil i czytal umowe przedwstepna z os. kalinowego w rokietnicy -KALBUD?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mandrop Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 27.08.07, 21:15 agusiakq a ty nie kupilas tam przypadkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 23:13 cześć, ja jutro właśnie idę podpisać umowę przedwstępną, blok nr 5, parter:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 18.09.07, 17:25 witam Ja też jestem zainteresowanmieszkaniem w Rokietnicy, ale mam pytanie czy do ceny 3800 żł netto/m2 należy doliczyć jakiś ewentualne podwyżki. Czy w umowie przedwstępnej jest coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: *****kalinowe kalbud IP: *.easynet.co.uk 18.09.07, 22:42 3.8k PLN netto za mieszkanie w Rokietnicy? To juz jkaies nieporozumienie chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 00:53 Hej, ja płacę 3950 brutto za mieszk. na parterze i jest to cena ostateczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 19.09.07, 18:14 Dzięki za odpowiedź. A orientujecie się jaki czynszx się tam zapowiada. Słyszałam, że ma być 1 zł za m2, bardzo niski nie uważacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:35 1,3 za metr, niski, to prawda, już nie pamiętam co ale nawet sporo rzeczy wymieniono w tej kwocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalbudzik tak czy Re: *****kalinowe kalbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:01 no słuchajcie w końcu jaka jest ta cena bo w biurze podali za parter3700 z vatem a za wyzsze pietra 3800 z vatem-poza tym ktoś ma informacje moze zdjecia jak tam na budowie???pozdrawiam przyszłych sasiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 20.09.07, 17:33 3959zł za parter z Vatem a 4066zł za piętro. Ma być wspólnota mieszkaniowa, ogrzewanie gazowe(piec dwufunkcyjny czy jakoś tak, podobno opłacalne)I WODA TEŻ MA BYĆ OGRZEWANA NA GAZ. W mieszkaniu nie będzie możliwości założenia jednak kuchenki gazowej tylko na prąd, ale w Rokietnicy chyba obowiązują stawki wiejskie także nie powinno być źle. Chyba się zdecyduje na mieszkanie. Mam jeszce pytanie czy przy podpisaniu umowy trzeba coś wpałcić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 20.09.07, 19:27 My podpisywaliśmy umowę pod koniec sierpnia w formie aktu notarialnego- wpłata 5% wartości mieszkania w ciągu dwóch dni od podpisania umowy ale byc może od tego czasu coś się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 20:00 zgadza się, my wzieliśmy mieszkanie na parterze, blok nr 5. wpłacalismy 5% wartości mieszkania, ponad 10tys.zł.. trochę się obawialiśmy mało znanego dewelopera bez wpisu do KRS ale bank nas uspokił tym,że nie przelewa im kolejnych transz gdy nie ma postępu w budowie tak więc nie ma obawy ,że zwiną interes, nic nie wybudują i znikną z naszymi pieniążkami...;) no i Hochtief też budzi zaufanie... Odpowiedz Link Zgłoś
pietropierwsze Re: *****kalinowe kalbud 24.09.07, 14:51 My będziemy też mieszkać w bloku nr 5 :) na pierwszym piętrze. Pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 18:48 my w klatce B:) pozdrawiamy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszepietro Re: *****kalinowe kalbud IP: 195.215.5.* 25.09.07, 10:59 No to pozdrawiam sąsiadów z parteru :) - też mamy klatkę B:) do zobaczenia na naszej klatce oby jak najszybciej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: *****kalinowe kalbud IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.07, 15:43 blok nr. 3, I pietro. Juz sie ciesze. Pozdrawiam sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: *****kalinowe kalbud IP: 193.142.112.* 22.02.08, 11:52 hej, a jak mam blok 5 pierwsze piętro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 22:39 witam, ja też piątka, parter:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta blok nr 8 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:46 Hej! My tez kupiliśmy mieszkanie w bloku nr 8 :)Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
oleandii Re: blok nr 8 :) 25.10.07, 18:32 witajcie wszyscy przyszli sąsiedzi!!! my zakupiliśmy parter w bloku nr 8 tzn jesteśmy na etapie walki z bankiem, który 4 dni przed wpłatą 1 transzy stwierdził że nie skredytuje 100% wartości nieruchomości tylko 80%... zatem ciułamy ponad 40 tyś, a termin wpłaty mija dzisiaj... zamiast radości z kupowania chaty - kupa stresu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: blok nr 8 :) IP: 213.172.177.* 02.05.08, 22:56 Witam przyszłych sąsiadów! Mieliśmy podobne przeboje z tym kredytem, 30 tyś musieliśmy załatwić. Ale udało się, kupiliśmy na piętrze w 7 :) Pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
oleandii Re: blok nr 8 :) 25.10.07, 18:35 acha! co bardzo ważne i niezwykle niepokojące: stwierdzono w banku, że kalbud jest mało zaufanym deweloperem (bo młody właściciel, prawie bez doświadczenia w budownictwie). stąd ich decyzja. jesteśmy lekko sfrustrowani tym wszystkim aczkolwiek mocno wierzymy w happy end:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: blok nr 8 :) IP: *.lanet.net.pl 03.11.07, 18:57 cześć, nam jeden bank też dał podobną odpowiedź(Nordea) ale za to dwa inne dały dodatkowo 50 tys. na wykończenie więc chyba nie jest aż tak źle. Zresztą zanim deweloper dostanie od banku transzę to bank najpierw sprawdza jak prace postępują i jeżeli stwierdza,że wszystko jest o.k. to dopiero przelewają pieniążki więc raczej spoko. Jest to stosunkowo "młody" deweloper, też się tym martwiłam ale jednak kupiliśmy. Blok nr 5, parter:)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe Re: blok nr 8 :) IP: *.icpnet.pl 12.11.07, 11:13 A propos wieku i doświadczenia. Każdy kiedyś zaczynał... nawet najwięksi musieli stawić pierwszy krok... Byle do przodu :) Witam Wszystkich ja będę szczęśliwym mieszkańcem bloku nr 7 Pozdrawiam Co do kredytów to przebrnęliśmy z żoną kilka banków i Expandera. W końcu na gorąco udało się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: blok nr 8 :) IP: 213.172.177.* 02.05.08, 22:59 Witam przyszłych sąsiadów :) My kupiliśmy mieszkanko w 7 w klatce b na pierwszym piętrze :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopel23 Re: blok nr 8 :) IP: 83.238.246.* 08.02.08, 14:16 cześć:) w jakim banku jak można wiedzieć braliście kredyt z górką 50 tys. bo też tak potrzebujemy:) z góry dzieki za odp. Pozdro Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe Re: blok nr 8 :) IP: *.icpnet.pl 14.02.08, 07:57 ...w Polbanku. Polecam obsługę w placówce koło Castoramy w blokach TBS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: blok nr 8 :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 22:40 multibank:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kreizel Re: blok nr 8 :) 05.12.07, 00:15 Młody właściciel (?!) czy młody developer? Co to za bzdura. Skąd wziął niby pieniądze na całą inwestycję? Jak to zorganizował? Widocznie musi być łebski i obrotny bardziej niż Ci w banku na szczeblu zapewne dyrektora generalnego albo Bóg wie kogo. Takie osiedle...a kto mu wydał pozwolenia? A finansowanie? Musiał zaciągnąć jakieś kredyty. Jak oceniono wtedy jego wiarygodność? No chyba, że ktoś duży stoi za nim. Tak czy siak totalna bzdura. Na podstawie tego, że młody właściciel. W całej gamie kolorów tego stwierdzenia, od A do Z - dawno takiej bzdury nie słyszałem. Upewnij się czy ktoś podający taką informację nie był naćpany. Odpowiedz Link Zgłoś
oleandii Re: *****kalinowe kalbud 17.11.07, 23:46 a ktoś z Was był na budowie ostatnio i widział jak tam idzie robota? a tak w ogóle to powinniśmy częściej się kontaktować za pomocą tego wątku:) chętnie poznam przyszłych sąsiadów:) na początek wirtualnie. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: *****kalinowe kalbud IP: *.easynet.co.uk 18.11.07, 14:46 Czy wiecie w jakiej odleglosci od budowanej zachodniej obwodnic poznania znajduje sie osiedle? Wedlug tej mapki to jakies 500m, moze yc szumno i glosno :) www.poznan.uw.gov.pl/wuw-portlet/content/MjAyNDg%3D/Załacznik_2.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
kreizel Re: *****kalinowe kalbud 04.12.07, 14:47 Nie odstrasza was dojazd? Ja chciałem tam kupić ale straszny dojazd. Całe auto w błocie i dziury. Ok rozumiem, że jest budowa i ciężarówki robią sajgon ale...czy to będzie droga normalna po budowie? Jak w okresach deszczowych będzie? Chyba kiepsko. Dzwoniłem do developera to powiedział, że to sprawa gminy. Dzwonie do gminy i pytam o dojazd. Jeśli dobrze mnie zrozumiał o którą drogę chodzi to powiedział, że żaden przetarg na zrobienie tej drogi nie ma a to prawdopodobnie będzie sprawa mieszkańców - trzeba będzie się zrzucić a niech paru nie zechce i sprawa stanie. Mówił, że to może ciągnąć się latami. O ile myśleliśmy o tej samej drodze. Nie wiem czy są dwie dojazdowe czy jedna ale ja miałem na myśli Trakt Napoleoński. Kierownik budowy za to powiedział, że dostali fundusze z UE na ten Trakt Napoleoński ale...nie wiadomo właśnie ile zajmie szukanie wykonawcy itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrozny Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 17:00 Ja slyszalem, ze KALBUD podpisal jedna umowe na realizacje wszystkich blokow z Hochtiefem, sprzedaz mieszkan stanela, a deweloper martwi sie, czym zaplaci generalnemu wykonawcy (Hochtiefowi)za wybudowane mieszkń, gdy klienci nie kupuja tak jak mieli. Mialem zamiar tez u nich kupic bo cena jest atrakcyjna, ale przeraza mnie wizja niedokonczonej budowy i ciagania sie po sadach, gdy developer zbankrutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kreizel Re: *****kalinowe kalbud 04.12.07, 18:07 No os. Kalinowe to dość duży kompleks budynków i sporo mieszkań. Jednak powstaje tez trochę dalej os. Parkowe i 3 developerów tam stawia budynki. Słyszałeś może coś o inwestycji Forbudu przy ul. Cyprysowej? Tam nie jest tak wielki rozmach jak na os. Kalinowym i jest budowane po kilka budynków. Mało tego. Ludzie prawie wszystkie wykupili a to oznacza, że developer (co najczęściej bywa) będzie kończył z pieniędzy nabywców-gorzej jak budowa kończona jest a jest dużo pustych mieszkań - wtedy taki inwestor musi brać kredyt....albo staje przed wielkim problemem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 02.04.08, 19:31 ludzie jak wrazenia z osiedla kalinowego wiem ze ku koncowi zbliza sie 1 etap inwestycji poprosze o jakies komentarze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:30 a co Ty sądzisz? jabyłam tam niedawno i bloki prezentują się o.k.... mam nadzieję,że wszystko skończy się w terminie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 10.04.08, 20:43 w terminie raczej sie nie skonczy ale bloki prezentuja sie wg ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleandii Re: *****kalinowe kalbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 17:25 nasz blok czyli nr 8 ma opóżnienie ok miesiąca. z tego co dobrze pamiętam to 5 pierwszych ma być oddanych w terminie. my czekamy... niestety:( wybieramy się na budowę więc damy cynk co i jak. pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: *****kalinowe kalbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:37 byłoby super bo ja mam chatkę właśnie w 5-tce...Pozdrawiam i czekam na info:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasabi Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 19.04.08, 12:43 Witam! Mieszkam w Rokietnicy od urodzenia i miło mi będzie powitać nowe osoby. Może wreszcie coś się ruszy w tej Rokietnicy, bo nie ukrywam mają dużo do zrobienia. Halę sportową z basenem, którą olali i teraz stoi pusta do wyburzenia. Kiedy pierwsze mieszkania są do oddania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: *****kalinowe kalbud IP: 213.172.177.* 02.05.08, 22:51 Witam, Tzn. że 7 też się opóźni :) Ale i tak wszystko idzie ku końcowi:) Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe Re: *****kalinowe kalbud IP: *.icpnet.pl 06.05.08, 16:57 Witam, Z tego co mi powiedziano odbiór 7 do 30 maja. A co do hali gdzieś czytałem że nowy przetarg na firmę do jej zrobienia ruszył 2 miesiące temu, ale przeczytałem o tym mimochodem. Pozdrawiam, PS. Przyszła 7ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina BLOK 7 IP: 213.172.177.* 02.05.08, 23:08 Witam, czy ktoś kupił mieszkanko w bloku 7? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe Re: BLOK 7 IP: *.icpnet.pl 06.05.08, 17:01 Witaj Karolino, My, za pomocą banku staniemy się mieszkańcami bloku nr 7. Dziś byłem na budowie i widziałem jak prace posuwają się do przodu. będąc dobrej myśli odbiór protokolarny pod koniec maja i może na jesień kawka po sąsiedzku. Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Też kupuję :) IP: *.icpnet.pl 08.05.08, 23:25 Ja dzisiaj zdecydowałam się kupić tam mieszkanko. Jak powstaną nowe osiedla to napewno coś się ruszy w Rokietnicy, gmina zadba o to, żeby cena działek do kolejnych inwestycji, poszła w górę. Blok 1 albo 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mena Re: Też kupuję :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 09:52 Ja też się zdecydowałam blok 1, Ewka czy możesz podac do siebie kontakt. Napisz czy już podisałaś umowe i jeśli tak to jaką notarialną czy cywilno prawną. Pozdrawiam przyszłą sąsiadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe Re: Też kupuję :) IP: *.icpnet.pl 20.05.08, 22:47 Witam, Jeżeli chodzi o przydatne informacje to znajdziesz je na forum: kalinowe.2pi.plPozdrawiam, empe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe Re: Też kupuję :) IP: *.icpnet.pl 20.05.08, 22:48 Sorki, kalinowe.2pi.pl Pozdrawiam, empe Odpowiedz Link Zgłoś
aira85 Re: Też kupuję :) 28.05.08, 13:39 My też kupiliśmy mieszkanko w bloku nr 2B na parterze. Czeka nas jeszcze odbiór techniczny i podposanie umowy. Pozdrawiam przyszych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FORUM KALINOWE forum kalinowe <a href="http://www.kalinowe.fora.pl/" target="_bl IP: *.office.allegro.pl 11.07.08, 09:55 zapraszamy wszystkich zainteresowanych na: www.kalinowe.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalia poszukajcie na Naszej-Klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 09:54 obejrzyjcie wypindrzoną rodzinke Kalbudu-epatująca swoim bogactwem na waczasach zagranicznych,w markowej odzieży,bo niby czym innym? przecież nie inteligencją,zobaczycie na co idą wasze pieniądze hahahahhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś