Dodaj do ulubionych

Państwo wyznaniowe!

16.09.07, 12:08
Właśnie włączyłem telewizor, a tam:
TVP 1 - B16
TVP 2 - Licheń
TV Polonia - Licheń
TVP 3 - Licheń

W wolnym kraju TV publiczną opanował kler.
Mam nadzieję, że ludzie pójdą po rozum do głowy i w najbliższych wyborach wybiorą wolną Polskę.

Pozdrawiam
Paweł
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Państwo wyznaniowe! IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.07, 13:39
      12:50
      TVP1 - Między niebem a ziemią (czy jakoś tak)
      TVP2 - msza z Lichenia z bratem swego brata - Prezedentem IVRP na
      czele
      TVP3 - msza z Częstochowy z bratem naczelnym, przełożonym swego
      brata Prezedenta IVRP Jarosławem na czele.

Żanada !!!
      • Gość: słońce Re: Państwo wyznaniowe! IP: *.komputersat.pl 16.09.07, 14:01
        Nikt Wam nie każe tego oglądać. Lepiej patrzcie w monitor komputera
        i popiszcie sobie na forum. A czy to jest żenada to każdy sobie
        oceni sobie sam.
        • kazek100 Re: Państwo wyznaniowe! 16.09.07, 15:52
          Nikt nam nie każe tego oglądać, ale niestety - każą nam za to
          płacić. W ramach podatków, abonamentu etc.
        • Gość: 123 Re: Państwo wyznaniowe! IP: 195.20.110.* 17.09.07, 08:57
          > Nikt Wam nie każe tego oglądać.
          Już sobie wyobrażam oburzenie gdyby na 3 kanałach TVP leciały w tym samym czasie
          3 różne mecze piłki nożnej. Dopiero by była awantura.
          Ale teraz to nawet jak jest jeden mecz, to go przerwą bo akurat Brat Naczelny w
          Białymstoku przemawia...
          I może nie musze tego oglądać, ale dlaczego musze za to płacić ?
      • edico Re: Kościół zagarnął już TVP dawno 16.09.07, 14:08
        Nie oglądam tych gniotów już od dłuższego czasu. Mam również zamiar przestać
        płacić za ten adhezyjny wciskany na siłę kit.
        • Gość: gość Re: Kościół zagarnął już TVP dawno IP: *.icpnet.pl 16.09.07, 14:24
          I po to płacimy abonament aby nam prano mózgi ??
    • l.george.l Demonstracja pogardy dla człowieka? 16.09.07, 14:22
      Czy procesy beatyfikacyjne nie są demonstracją pogardy dla człowieka
      cywilizowanego? Demonstracją kpiny z umysłu? Demonstracją bezsilności wobec
      procesu chemicznego w komórkach mózgowych, który nazywa się wiarą?
      • renepoznan A'propos george. 16.09.07, 14:44
        Czy ty naprawdę uważasz, że uchybienia proceduralne w powołaniu
        ministra są wiekszym przestępstwem niż molestowanie i gwałt na
        kobiecie???
        I czy wyznawanie takiego pogladu obowiazuje kazdego antyklerykała?
        • kazek100 Re: A'propos george. 16.09.07, 15:55
          Rene skończ już.

jak na faceta, który regularnie nie odpowiada na zadawane pytania,
          zastanawiająco mocno przyczepiłeś sie do jednego błędu. W którymś
          juz wątku piszesz nie na temat - to się zasmiecaniem forum nazywa. I
          proponowałbym w kwestii konsekwencji - zacząc od siebie.
          • renepoznan Re: A'propos george. 16.09.07, 16:05
            kazek100 napisał:

> Rene skończ już.
            >
            > jak na faceta, który regularnie nie odpowiada na zadawane pytania,

Gdybym był złosliwy to odpowiedziałbym:
            Kazek - odczep się. Jako nauczyciel języka polskiego, który nie zna
            literatury polskiej i europejskiej, nie masz prawa zwracać innym
            uwagi.

Wiem, że to byłoby nieuprawnione i niesprawiedliwe więc takiej
            odpowiedzi nie dam.
            :):):):)

A co do zaśmiecania forum. Nie widzisz w tych kategoriach
            działalnosci Twego kolegi georga? Ciekawa wybiórczość spojrzenia.
            Acha. Na ewentualne dalsze Twoje wypowiedzi w tym temacie odpowiedzi
            nie bedzie. :):)
          • l.george.l Re: A'propos george. 16.09.07, 16:29
            Przepraszam, jakiego błędu? W końcu pierwszym, który rzucił hasło impeachmentu
            Kaczyńskiego był Rokita, którego Rene tak ostatnio opłakiwał. A Wałęsa
            nieustannie sugeruje działania znacznie dalej idące. Powodów od tamtego czasu
            przybyło, a podany przeze mnie przykład służył jedynie temu, by nie ekscytować
            się wyjątkowością procedury, a oczekiwać od Sejmu powołania komisji, które zajmą
            się nie tylko tym decydującym Kaczorem, ale oboma naraz.
            • renepoznan Brawo kazek 16.09.07, 16:38
              l.george.l napisał:

> Przepraszam, jakiego błędu? W końcu pierwszym, który rzucił hasło
              impeachmentu
              > Kaczyńskiego

I widzisz kazku. Pytamy o uchybienia proceduralne, gwałty i
              molestowanie a georg odpowiada o impeachmencie. Broń kolegi. Broń.
              On przecież ma całkowitą rację. Tak jak Ty. :):):)
              • kazek100 Re: Brawo kazek 16.09.07, 17:49
                Procedury? Kiedykolwiek opisywałem te maturalne - już nie
                odpowiadałeś. Kiedykolwiek pisałem konkretuy o literaturze - nie
                odpowiadałeś, albo odpowiadałeś takimi ogólnikami, że nie było o
                czym gadać. Pamiętasz rozmowę o Łybackiej? O Szczypiorskim? o
                Huelle? O Konwickim i o tym, czy istniała niezależna literatura
                przed 1989? Czy doczekałem się jakiejkolwiek odpowiedzi od Ciebie?

Nie.

George nie jest moim kolegą, nie znam człowieka. Ale Ty zbyt często
                widzisz źdżbło w oku bliźniego - co nie tylko jest słabe, ale
                jeszcze utrudnia zabawę w dyskusje na forum.
                • l.george.l Rene czyta "Erystykę" Schopenhauera od końca 16.09.07, 17:57
                  Postanowił najpierw wyćwiczyć sposób ostatni: argumentum ad personam.
                • trajan_bez_ziemi Re: Brawo kazek 16.09.07, 18:18
                  Georg atakuje forum bezustannie potokami durnych wątków, nie skalał się jak do
                  tej pory nawet usiłowaniem uargumentowania swojego stanowiska. Pisze bzdury i
                  bluzga na potęgę. A Tobie Kazku przeszkadza Rene? :D

Oj niektórym już nic nie pomorze...

Wracając do Georga, to napisał on, że gwałty i molestowanie seksualne podległych
                  sobie kobiet przez prezydenta Izraela to "pikuś" w porównaniu do kontrowersyjnej
                  co do procedury nominacji ministra. Pomijając bezdenną głupotę takiego
                  postawienia sprawy zwrócić można uwagę na pogardę wobec kobiet. Jedna z
                  najohydniejszych zbrodni - gwałt, jest dla niektórych "pikusiem". I dziwię się,
                  że Tobie tak wielkiemu entuzjaście politycznej poprawności stanowisko Georga nie
                  przeszkadza.
                  • kazek100 Re: Brawo kazek 17.09.07, 10:55
                    Ale to tylko dlatego, że po prostu z Renem zdarzyło mi się bezpośrednio
                    dyskutować częściej.

Co zresztą logiczne - ciekawiej rozmawia się z ludźmi, którzy mają zupełnie
                    odmienne poglądy. Szkoda tylko, że goerge niestety ma rację w jednym - Gdy
                    Renemu brakuje argumentów, to posuwa się do okrzyków ad personam.

A często nie posuwa sie do argumentów wcale, tylko gdy pytanie trudne - znacząco
                    milczy ;-)).

Co do tej wypowiedzi George, to nie śledziłem tamtego wątku, więc sie nie
                    wypowiadam. Ale Rene z wpisywaniem tego samego pytania w każdym wątku zachowuje
                    sie jak nastolatek okupujący jakieś fora dla gimnazjalistów, z tym że to nie
                    jest akurat nic chwalebnego. Też mógłbym wiele pytań, bardziej nawet
                    konkretnych, które do niego kierowałem, a na które nie było odpowiedzi,
                    powtarzać do znudzenia, ale czy to ma sens?
                    • trajan_bez_ziemi Re: Brawo kazek 17.09.07, 12:09
                      >Też mógłbym wiele pytań, bardziej nawet
                      > konkretnych, które do niego kierowałem, a na które nie było >odpowiedzi,
                      > powtarzać do znudzenia, ale czy to ma sens?

Nie śledzę Waszych dyskusji, ale pamiętam moje dyskusje z Tobą. regułą było to,
                      że nie odpowiadasz na część pytań, nie poruszasz pewnych kwestii. Najczęściej
                      pytań i kwestii Tobie niewygodnych. :)
                      Także przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli.

Widzę że nie dostrzegasz sensu powtarzania pytań do Georga. Wyjaśnię Ci tę
                      kwestię żebyś się nie czepiał Rene.
                      Otóż w kilku wątkach Georg napisał, że żąda impeachmentu Kaczyńskiego. Leftt i
                      ja pytaliśmy Georga o podstawy prawne takiego żądania, wyjaśnialiśmy mu, że myli
                      się i wskazaliśmy dlaczego. On natomiast założył kolejny wątek, w którym żądał
                      impeachmentu Kaczora i nadal, konsekwentnie odmawiał merytorycznego uzasadnienia
                      swojego stanowiska.

Wtedy rozpoczęliśmy "akcje" wpisywania pytania o impeachment pod każdym postem
                      Georga, niech wie, że mamy już dosyć jego bezdennie głupiej forumowej
                      działalności w postaci potoku idiotycznych wątków.

Dodam jeszcze, że w odpowiedzi od Georga na zadawane przez nas pytanie o
                      merytoryczne uzasadnienie jego żądań usłyszeliśmy jedynie, że uważa nas za
                      pedałów i jemu z nami nie po drodze... Odpowiedz sobie sam Kazku jak oceniać
                      takiego człowieka.
                      • kazek100 Re: Brawo kazek 17.09.07, 19:31
                        trajan_bez_ziemi napisał:

> Nie śledzę Waszych dyskusji, ale pamiętam moje dyskusje z Tobą.
                        regułą było to,
                        > że nie odpowiadasz na część pytań, nie poruszasz pewnych kwestii.
                        Najczęściej
                        > pytań i kwestii Tobie niewygodnych. :)
                        > Także przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli.

No właśnie, sam smoli ;-))

wiesz, ja naprawdę mocno starałem się odpowiadać na wszystkie
                        zawarte w Twoich - bardzo długich - postach pytania. Nie gniewaj
                        się, ale były one jednak, bardzo często, mocno chaotyczne i możliwe,
                        że nie udźwignąłem. Ale naprawdę się starałem. Ja zresztą też nie
                        uzyskiwałem od Ciebie wszystkich odpowiedzi - jestem skłonny uznać,
                        że z podobnych przyczyn. Sam więc widzisz.

Tak to już jest, że na forum często panuje pewien chaos, ludzie
                        piszą w przerwie w pracy, w trakcie zabawy dziecka etc. Natomiast
                        mam wrażenie, że nasz współdyskutant Rene stosuje teraz forumowy
                        terror na spokojnie i świadomie - i bardzo mnie to rozczarowuje. Bo
                        dyskutantów o prawicowych poglądach i minimalnej kulturze osobistej
                        to i tak jak na lekarstwo, więc każda strata boli (ale bez
                        przesady ;-))) )

W kilku postach Rene pisał o dobrych zmianach wprowadzanych do spisu
                        lektur przez Giertycha - gdy go pytałem o szczegóły, milczał.
                        Pochwalał wprowadzenie QV do spisu - gdy pytałem o walory literackie
                        tej ksiązki - milczał. A w końcu wysmażył piękny długi post, w
                        którym napisał dokładnie to, co ja myślę i co było podstawą
                        wzystkich moich lekturowych zastrzeżeń wobec Giertycha (i po części
                        Legurtki też), czyli zaprzeczyl sobie klasycznie. Sam więc widzisz -
                        róznica żadna.

Dlatego akcja wobec Goerga mi się nie podoba - bo - pamiętasz jak to
                        było z tym kotłem? Popraw mnie jesli sie mylę, ale Rene to chyba nie
                        jest nastolatek? A tu takie spamerstwo.

Wracając do początku tego postu - pewnym wyjściem z sytuacji jest
                        staranie o ograniczenie długości postów. Piszę to równiez pod swoim
                        adresem...
                      • renepoznan Re: Brawo kazek 17.09.07, 19:51
                        trajan_bez_ziemi napisał:
                        > Widzę że nie dostrzegasz sensu powtarzania pytań do Georga.
                        Wyjaśnię Ci tę
                        > kwestię żebyś się nie czepiał Rene.

Dzieki Trajan za obronę ale jest niepotrzebna. I leftt (?)i ja
                        skończylismy zabawę. Nie wiem czy do adresata coś dotarło ale dalszy
                        jej ciąg nie ma sensu.

Co do kazka - nie przejmuj się. Z duża ciekawością czytam jego opisy
                        i recenzje mojej z nim dyskusji. Nie ukrywam, że oczy przecieram ze
                        zdumienia - czym on pisze bo mimo przeszukiwania wątków pewnych
                        rzeczy znaleść nie mogę. Ale jak to typowy nauczyciel - ostatnie
                        słowo musi nalezeć do niego. Niech ma. Jezeli poprawi mu to
                        samopoczucie - to mnie to nie szkodzi a on jest szczęsliwy.:):)
                        • kazek100 Re: Brawo kazek 17.09.07, 21:36
                          I znów musiało byc po życiu osobistym, ad personam, ech rene...

Ja juz Ci nawet, zupełnie nie jak nauczyciel, podpowiedziałem kilka
                          tematów, z których rakiem sie wycofałeś. Kawa na ławę, grzecznie
                          prosząc. Więc nawet nie musiałeś szukać. I co? I nic.

To co piszesz o tym ostatnim słowie nauczycielskim, jak tak
                          strasznie typowym tekstem dziecka przyłapanego na nieuctwie, że
                          byłoby nawet urocze, gdyby z Ciebie starszy jegomość nie był.
                          Pozdrawiam.
                          • kazek100 Re: Brawo kazek 17.09.07, 21:37
                            Przepraszam - poprawiam ostatni akapit:

To co piszesz o tym ostatnim słowie nauczycielskim, jest tak
                            strasznie typowym tekstem dziecka przyłapanego na nieuctwie, że
                            byłoby nawet urocze, gdyby z Ciebie starszy jegomość nie był.
                            Pozdrawiam.

• trajan_bez_ziemi Re: Brawo kazek 17.09.07, 21:47
                          > Co do kazka - nie przejmuj się. Z duża ciekawością czytam jego opisy
                          > i recenzje mojej z nim dyskusji. Nie ukrywam, że oczy przecieram ze
                          > zdumienia - czym on pisze bo mimo przeszukiwania wątków pewnych
                          > rzeczy znaleść nie mogę.

Obaj wiemy o co chodzi, a Kazek tej belki w swoim oku nie dostrzeże, trudno. A
                          co do ciekawych dyskusji, to raczej polecam rozglądnąć się po innych forach.
            • trajan_bez_ziemi Re: A'propos george. 16.09.07, 18:28
              >Powodów od tamtego czasu przybyło, a podany przeze mnie przykład >służył
              jedynie temu, by nie ekscytować
              > się wyjątkowością procedury, a oczekiwać od Sejmu powołania komisji, >które
              zajmąsię nie tylko tym decydującym Kaczorem, ale oboma naraz.

Przed chwilą napisałeś coś innego:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=69113168&a=69115006
              Może wreszcie wyjaśnisz w jaki sposób prezydent złamał konstytucję i jaką
              widzisz podstawę prawną ewentualnego impeachmentu??
    • kolodziejo Re: Państwo wyznaniowe! 16.09.07, 14:30
      Czy masz jakiś problem?? Jest mnóstwo ludzi wierzących, dla których taka
      transmisja jest bardzo ważna. Nie każdy program w TV jest dla każdego. Wolę,
      żeby 24h na dobę była transmisja z Lichenia, niż tandetne programy typu "Big
      Brother", "Chcę być piękna" czy serialowe zapchajdziury. Masz dostęp do TV
      Polonia, więc wnioskuję, że masz telewizję kablową lub zestaw do odbioru
      cyfrowej telewizji satelitarnej - przełącz sobie na stację, która ma ofertę
      programową bardziej dostosowaną do Twoich potrzeb. Interesujących programów nie
      brakuje też w TVP.

W nadchodzących wyborach planuję głosować... daleko od PiSu i LPRu.
      wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0907/glosujvs2da42.jpg Jednak człowiek starszy,
      wierzący (może przebywający z daleka od kraju, widz TV Polonia) ma prawo
      obejrzeć transmisję z Lichenia. Okaż trochę Miłości Bliźniego i pozwól mu na to.
      Po wygraniu wyborów przez PO absolutnie nic się nie zmieni w ramówce TV, no,
      może dojdą jakieś transmisje z Łagiewnik :D.

Pozdrawiam
    • porannakawa20 Kaczynski wyglosil dziwne kazanie na JG. 16.09.07, 15:33
      Rozpoczal je - Witajcie bracia z Solidarnosci!
      To ta ekipa razem z Kaczynskim u Mamy sie przechowywala?
      Dziwne kazanie.
      Ale dlaczego kazania Paulinom wygasza Premier Kaczyski?
      Oni w zamian zaczna rzadzic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka