aba001 15.04.05, 11:34 Co sądzicie o tym imieniu? Czy jest teraz popularne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Magdalena 15.04.05, 13:30 Mysle, ze teraz nie jest popularne, ale ze wzgledu na popularnosc koncowki lat 70 i 80 wydaje sie byc nieco oklepane. Jednak brzemienie mi sie podoba. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
margosia.kr Re: Magdalena 15.04.05, 13:32 Mnie się bardzo podoba. Pozdrawiam - Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Magdalena 15.04.05, 14:01 Ja mam na imię Magdalena. Nie znam małych Madź. Córka mojego kuzna została ochrzczona Magda, wiec niby inne imie ... Imię zawsze mi sie podobało. Jestem na TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Magdalena 15.04.05, 14:58 Jako Magdalena powinnam przytaknąć, ale radzę poszukać czegoś bardziej oryginalnego... Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Magdalena 15.04.05, 15:22 Mnie sie bardzo podoba, jedno z ulubionych imion. Wszystkie Magdy jakie znam to rowne dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
mygda Re: Magdalena 15.04.05, 18:27 mimo,ze tak mam na imie, mysle ,ze powinnas poszukac czegos bardziej na czasie... gdyz dla wspolczesnej dziewczynki jest to imie cioć, mam, pań nauczycielek... a jak bylam mala pamietam ze zmora bylo, jak ktos sie nazywal Bożena, Danuta, Zozfia, Maria pamietam ,ze te dziewczyny bardzo nie lubily swoich ciociowatych imion Odpowiedz Link Zgłoś
mygda Re: Magdalena 15.04.05, 18:30 tzn nie wiem czy sie jasno wyrazilam pamietam po prostu ze najbardzije nielubily swoich imion, dziwczyny ktorym dano imiona z pokolenia ich mam czyli wlasnie np (wtedy, lata 70-te) Bozena, Maria, Zofia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Magdalena 15.04.05, 19:23 mygda napisała: > mimo,ze tak mam na imie, mysle ,ze powinnas poszukac czegos bardziej na > czasie... > gdyz dla wspolczesnej dziewczynki jest to imie cioć, mam, pań nauczycielek... Tak sobie popatrzyłam na statystyke Cysi i mam wrażenie, ze nie do końca tak jest. Tzn. Magdalena jest na 18 miejscu w Warszawie, niewiele dalej niż Martyna i przed Amelią. Póki jest jeszcze w pierwszej 20-tce, jej czas jeszcze nie minął. Choć z drugiej strony też doradzałabym innym wybór, bo z Magdaleną się po prostu bardzo osłuchałam... Ale jeśli podoba się Mamie, to to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kizdam47 Re: Magdalena 16.04.05, 12:21 bzdura, żadnych cioć itp. Ja byłam zawsze jedyną Magdą w przedszkolu, szkole. Teraz mam 31 lat, więc chyba na ciocie pasuję, co? Odpowiedz Link Zgłoś
aklekiel Re: Magdalena 17.04.05, 12:03 napiękniejsze imię żeńskie! Ja wybrałam to imię dla swojego dziecka, ale urodził się chłopczyk.... ale jeszcze mam nadzieję ze będziemy mieli Madzię. pozdrawiam. Ania i mały Adaś Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Magdalena 17.04.05, 20:35 Nie zachwyca mnie, mimo że skojarzenia z osobami mam jak najlepsze. Może warto jeszcze się zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś