leftt 16.10.07, 12:10 A pod wiaduktem też będzie można od jutra przejechać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: observer W środę otwarcie wiaduktu na Dolną Wildą IP: *.icpnet.pl 16.10.07, 12:35 Bedzie znowu otwarcie z pompa? Tak jak przy oddaniu 2km trasy tramwajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hella Re: W środę otwarcie wiaduktu na Dolną Wildą IP: 77.252.34.* 16.10.07, 12:44 też mnie to inetersuje, heh - wszędzie piszą, że wiaduktem będzie można przejechać ale nic o tym, czy już będzie można pod nim. cóż, dla mnie bardziej istotna jest możliwość przejechania pod wiaduktem a nie nim :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: W środę otwarcie wiaduktu na Dolną Wildą IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.07, 12:47 słyszałam w "esce",że tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek_u Re: W środę otwarcie wiaduktu na Dolną Wildą 16.10.07, 12:54 A ja słyszałem, że dopiero teraz mają się zabrac za rondo pod wiaduktem. :( Przejdę się dziś na spacer i napiszę info. :) ps. Poprzednio nie było jednego a dwa wiadukty (prasa kłamie :) ). Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: W środę otwarcie wiaduktu na Dolną Wildą 16.10.07, 14:10 zbyszek_u napisał: > Przejdę się dziś na spacer i napiszę info. :) Napisz koniecznie. Też mam już dość tych objazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Na W środę otwarcie wiaduktu na Dolną Wildą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:19 14 miesięcy trwała budowa wiaduktu - mam wątpliwości czy jest się czym chwalić!!! :) Podobnie zapowiada się budowa wiaduktu górczyńskiego - czy naprawdę to musi trwać tak dłuuuugo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubaa Re: W środę otwarcie wiaduktu na Dolną Wildą IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.07, 13:41 Wczoraj jechałem dołem wiaduktu (tak jak prowadzi objazd) oglądałem jak wygląda to rondo pod spodem i nawierzchnia drogi była w takim stanie, że szkoda gadać... Pewnie dałoby sie po tym jeździc, ale pod spodem jest póki co gorzej niż było wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcys Re: W środę otwarcie wiaduktu na Dolną Wildą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 17:27 Pomysl trochę zanim coś napiszesz.Po otwarciu wiaduktu będzie czas i możliwości by zrobić remont na dojazdach i rondzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubaa Re: W środę otwarcie wiaduktu na Dolną Wildą IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.07, 20:48 Myślenie nie boli, więc i Tobie je polecam :-) Było pytanie czy będzie można przejechać tam od momentu otwarcia wiaduktu. Napisałem, że byłem tam wczoraj i droga była w bardzo złym stanie (zdrowy człowiek dopowiedziałby sobie w myślach, że będzie potrzebny remont, więc nie wiadomo czy będzie 'dołem' można jeździć normalnie już od środy). Pomyśl zanim coś napiszesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Wiadukt na r. Starołęka IP: 82.177.11.* 16.10.07, 16:43 Aż się prosi o to, by taki wiadukt tam był (w ciągu Hetmańskiej) - ale nie: zamiast wiaduktu mamy szpaler drzew... Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Nowy stary wiadukt!! IP: *.icpnet.pl 16.10.07, 17:45 Mamy kolejny nowy wiadukt, kolejny nowy most... ale do tej pory ani ilość wiaduktów, ani ilość mostów nie wzrosła - budujemy jeszcze raz, to co było już zbudowane (Most Sw. Rocha, wiadukt górczyński, wiadukt na Obornickiej, wiadukt na Hetmańskiej)!! Panie Prezydencie Grobelny, Panowie Radni - kiedy w końcu Poznań rozpocznie inwestycje w nowe mosty i wiadukty? W pierwszej kolejności czeka Grunwaldzka i wiadukt w Plewiskach - w ciągu drogi krajowej nr 5. Ta ulica codziennie jest tak zakorkowana, że aż odechciewa się nią jeździć. A alternatywy dla dojazdu samochodem nie ma (autobus podmiejski i miejski stoi w tym samym korku, tramwaj dojeżdża tylko do Junikowa, a pociągów podmiejskich jak nie było tak nie ma nadal!!) Odpowiedz Link Zgłoś
skarbeniek1 Re: Nowy stary wiadukt!! 16.10.07, 17:50 A ja nie dawno słyszałam że na planach w Urzędzie Miasta to na Grunwaldzkiej jest wiadukt:O i dlatego urzędy nie widzą problemu!! A problem jest, oglądam go dwa razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Wiaduktu w Plewiskach władze Poznania nie chcą) IP: *.icpnet.pl 16.10.07, 19:37 Nie jest... oto dowód (Pismo wiceprezydenta miasta Poznania w sprawie wiaduktu nad linią kolejową Poznań-Berlin): wiadukt.gu.ma/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Potrzebna wiadukty w Plewiskach,R.Starołęka,Rataje IP: *.icpnet.pl 16.10.07, 17:46 Kolejnym krokiem, to udrożnienie Ronda Starołęka. Mimo remontu - korki na Hetmańskiej nie tworzyły się na objazdach związanych bezpośrednio z budową wiaduktu, tylko na Rondzie Starołęka, które jest niewydolne i nieprzygotowane na takie natężenie ruchu... Czy na skrzyżowaniu Drogi Dębińskiej ze Świętego Jerzego gdzie światła działają źle... przed wybudowaniem sygnalizacji świetlnej korków tutaj nie było, po wybudowaniu zatory są takie, jak nigdy dotąd. To samo wkrótce czeka ulicę Garbary, gdzie pojawi się pseudo-inteligentna sygnalizacja świetlna, która zwolni ruch i wygeneruje korki. Niestety w Poznaniu nie widać chęci władz, które powinny inwestować w nowoczesne, bezkolizyjne rozwiązania komunikacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy W środę otwarcie wiaduktu na Dolną Wildą IP: *.tktelekom.pl 16.10.07, 21:13 Szkoda, że w Poznaniu zniknął z rynku ostatni dziennik poznański, czyli "Głos Wielkopolski". Teraz mamy już tylko prasę warszawską, bo przecież "Głos Wielkopolski" to tylko taka nazwa gazety warszawskiej, ot coś takiego jak "Gazeta Wyborcza", czy "Fakt", to też gazety warszawskie. Jacyś wymyśleni czytelnicy pieją peany na temat nowej gazety warszawskiej, czyli w warszawskiej gazecie "Polska". Ja nie pieję, bo chcę czytać gazetę poznańską, a nie słabiutką warszawską. Może doczekam się, że rasowi dziennikarze jak Marek Przybylski, Andrzej Niczyperowicz, Kamilla Placko-Wozińska, Marek Lubawiński, ale także inni, także z warszawskiej Gazety Wyborczej, Oddział w Poznaniu kiedyś stworzą poznańską gazetę. I pomysleć, że kiedyś mieliśmy w tym samym czasie wydawane cztery fachowo redagowane dzienniki poznańskie: "Głos Wielkopolski", "Gazetę Poznańską", "Express Poznański" i "Dziennik Poznański". Teraz żadnego. Poznaniacy nie kupią informacji, żeby kupować rzekomo poznański "Głos Wielkopolski". Może 50 lat temu taka nieprawdziwa informacja by przeszła, dziś ludzie są mądrzejsi i nie dadzą się kupić przez warszawską gazetę, że ona jest poznańska, dużo gorsza niż dotychczas wydawany poznański "Głos Wielkopolski" od warszawskiego dziennika "Polska". Dziennikarzom warszawskiego dziennika "Polska", Oddział w Poznaniu życzę naprawdę bardzo dobrze, ale wspomnicie moje słowo, jak poleci w dół nakład warszawskiej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś