Dodaj do ulubionych

UWAGA: wszyscy dla mw jestesmy penerami!

IP: *.icom.ca 16.06.01, 09:36
"Pomysł przedni! Szkoda, że niektórzy potraktowali to znowu jako przymierze
przeciw komuś i okazję do opanowania terytorium (oczywiście pod przewodwm
Poznania). Niestety poznańskie forum nie nadaje się do realizacji takich
pomysłów. Dominują tu szowiniści z kompleksami i syndromem oblężonej twierdzy.
Każde sąsiadujące z nimi województwo jest ich wrogiem albo nie dorasta im do
pięt. Warszawa wypija z nich ostatnie soki a reszta kraju to barany, bo nie są
kibicami Lecha. Drogi mm ! Szkoda czasu na tak wspaniałą akcję na tym forum!
Przecież oni zaczęli już mówić penerskim bełkotem, żeby tylko jak najbardziej
zaakcentować swoją odrębność od reszty kraju. Pozdrawiam "

A nie mowilem? Wszyscy jestesmy dla tego faszysty penerami. Ten gdanski idiota,
palant ktory przyjechal do Poznania dla pracy, uwaza ze nasza piekna gwara
jest "penerskim belkotem". Jezyk naszych dziadkow, pradziadkow, i pra pra
dziadkow. Nasz jezyk, jest dla tego faszysty "penerskim belkotem". Prosze, czy
taki czlowiek moze byc partnerem w jakiejs dyskusji na tym forum? Zalozylem
watek o naszej gwarze bo po przeczytaniu artykulu wew Wproscie o polszczyznie,
zauwazylem ze jednak jezyk literacki niszczy rozne gwary. Mieszkam za granica i
nie zdawalem sobie sprawy jak rzadko uwazam naszego pieknego poznanskiego
jezyka. Fakt, zaden Polak by mnie nie zrozumial bo Poznaniakow tu malo. I na
forum tez zauwazylem ze malo uzywamy naszej poznanskiej gwary mimo ze sa tu
prawie sami Poznaniacy. Przyznam szczerze ze wiedzialem ze komus sie moze to
nie spodobac, bo kto z Warszawy czy Wroclawia wie co to bimba albo tuleja albo
rojber. Ale czegos tak chamskiego nigdy w zyciu sie nie spodziewalem.

Odpowiadam na twoje chamskie teksty kolego bardzo spokojnie. U mnie jest juz
pozno i jestem bejt, i moze dlatego nie odpowiadam ostrymi slowami. Ale zdaje
sobie sprawe ze chamstwo z mojej strony tylko by potwierdzilo niektore twoje
zarzuty. Odpowiadam wiec spokojnie, bo chamstwo w tym wypadku bylo by porpstu
zmuda czasu i sil. Nasz jezyk jest odrebny, i my dlatego go kochamy. My,
Poznaniacy jestesmy odrebni, i bardzo jestesmy z tego dumni. Jestesmy dumni z
naszej mowy. Powiedz mi, i reszczie forumowiczow z Poznania, czy po tym tekscie
chcesz brac udzial w dalszych dyskusjach z Poznaniakami na tym forum? Jestesmy
strasznie dumni z naszego miasta. I mamy dluga pamiec. Czy ty chcesz zeby ktos
teraz z toba rozmawial? Myslisz ze wszystko teraz bydzie rychtyk? Dlaczego
piszesz takie rzeczy o naszej mowie? Wytlumacz nam to. W artykule wew Wproscie
o polszczyznie pisalo ze jezyk literacki niszczy gwary. I taka jest prawda.
Wchodze na forum wroclawski, krakowski, gdanski, bialostocki i wszyscy pisza
jednakowo. TRAGEDIA! Takie kraje jak Wlochy czy Niemcy maja setki roznych gwar
i dialektow, i to jest piekna sprawa. Tam 50 lat komuny nie zniszczylo tych
roznych perelek. Niestety w Polsce jest inaczej, Wszyscy godomy tym samym
jezykiem. Szkoda. I szkoda ze jak ktos chce zebysmy troche sie pobawili w
gware, to jakis obcy wchodzi i odrazu wali takie teksty. Penerski belkot. No
coz, wole byc penerem, wole miec jakies poczucie odrebnosci, swojej tozsamosci
jako Poznaniak, niz byc super ynletygentem jak mw i zapomniec mowe moich
pradziadkow. Jestem penerem, ale wiesz co? Jestem z tego BARDZO dumny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lechita Jak mowila do was wasza babcia? IP: *.icom.ca 16.06.01, 10:12
      Czy ona tez jest penerka? Bo dla mw wasza babcia, ktora napewno uzywala wyrazy
      z naszej gwary byla penerka. Taki szacunek ma dla niej mw. Pamietajcie to!
    • Gość: mw Re: UWAGA: wszyscy dla mw jestesmy penerami! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.06.01, 10:34
      Z poznaniakami tak. Z tobą penerze nie!
      • Gość: Lechita Re: UWAGA: wszyscy dla mw jestesmy penerami! IP: *.icom.ca 16.06.01, 10:38
        Gość portalu: mw napisał(a):

> Z poznaniakami tak. Z tobą penerze nie!

To nie jest tylko moj jezyk. To jest nasz poznanski, a ty nazwales go "penerskim
        belkotem". Nikt z toba nie bydzi godol trzeszczoku.

• Gość: mw Re: UWAGA: dla mw Lechita jest penerem! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.06.01, 10:59
          Słuchaj penerze! Nikt ze zdrowo myślących poznaniaków nie wykorzystuje gwary
          dla swojej porąbanej ideologii. Jesteś bliżej faszyzmu ze swoim szowinizmem niż
          ja i dlatego mam cię gdzieś. Nie pozdrawiam
          • Gość: Warschau Re: UWAGA: do mw! IP: *.matrix.pl 16.06.01, 12:10
            Jestem całym sercem z Tobą! Lechita to idiota jakich mało...Nauczył się pisać,
            wiedzę jako taką ma, ale wykorzystuje ja do jakiś dziwnych gierek...
          • Gość: Warschau Re: LECHITO! IP: *.matrix.pl 16.06.01, 12:15
            Znów zawitałeś na forum i siejesz zamęt...Nie przeczę - z jednej strony
            wydajesz się oczytany i w jakiś sposób elokwentny, ale z drugiej jesteś
            totalnym idiotą...
            Co Ty swoimi postami chcesz udowodnić?
            W zasadzie nikt oprócz Ciebie nie twierdzi, ze Poznań jest najlepszy...
            Tak samo nikt nie twierdzi, ze Warszawa (po Twojemu - Warszawka...a czemu na
            Poznań nie mówisz Poznaniek?)jest najlepsza...
            Siejesz tylko zamet, prowokujesz do kłótni...
            Jesteś z tej strony imbecylem jakich mało...
            A mw zostaw, bo jest lepszym człowiekim niz Ty i nie nosi zadartego nosa...
          • Gość: Jaro Re: UWAGA: dla mw Lechita jest penerem! IP: 172.30.23.* / *.zgrudna.kghm.com.pl 16.06.01, 12:25
            A propos syndromu oblężonej twierdzy:
            Dlaczego nie, ja czuję sie oblężony, jak zobaczylem rzesze szalikowców, niby
            kibiców Wisły w Krakowie, to się przestraszyłem i pożałowałem mojego rodzinnego
            miasta. Dlatego nie cieszy mnie żaden idiotyczny puchar, choć przechowuję jako
            pamiątkę legitymację klubową "Wisły".
            Powiem wam, kiedy pierwszy raz w Poznaniu poczułem się swojsko:
            Spotkałem w kościele na Wronieckiej wycieczkę emerytów, miłośników Poznania.
            Sklepienie trójpolowe, Baszta Wroniecka, zabytkowe stropy w klasztorku
            zajmowanym obecnie przez Salezjanów. Spotkałem ludzi kulturalnych, zakochanych
            w swoim mieście. Po prostu jak u siebie w Krakowie.
            Takich ludzi jest coraz mniej, coraz mniej jest zamiłowania do własnej
            niepowtarzalnej kultury. Ale od tego czasu podoba mi się odkrywanie odmienności
            Wielkopolskiej kultury.
            Jeśli nawet mam animozje do Warszawy, to na podobnym tle; mam rodzinę w
            Warszawie i rozróżniam pomiędzy niedobitkami przedwojennych, prawdziwych
            Warszawiaków, a tym co to miasto reprezentuje obecnie. Pragnę wyostrzyć: w
            szańcu szacunku dla tego co niepowtarzalne i sięgające korzeniami w przeszłość
            będę wyszydzał bez-kulturę szalikowców, "Kiepskich", "łysych" i nie omieszkam
            odciąć się od bezbarwnej kultury masowej. Szowinista kulturalny - to zaczyna
            mnie nawet cieszyć.
            • Gość: mw Re: UWAGA: dla mw Lechita jest penerem! (do Jaro) IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.06.01, 13:14
              Jaro! Masz 100% racji. Sam pochodzę z Pomorza i fascynuje mnie gwara kaszubska
              i ich piękne zwyczaje. Ale nigdy nie pogodzę się z wykorzystywaniem własnej
              tradycji przeciw komuś lub czemuś. Niestety z postów Lechity wyziera
              szowinistyczne zadęcie i chęć wykorzystania tego do własnych popapranych celów.
              Mieszkam w Poznaniu już 10 lat i nikt mi jeszcze nie proponował kupna słownika
              gwary poznańskiej, bym mógł go zrozumieć. Lechita pewnie chciałby wprowadzić
              gwarę poznańską jako język urzędowy w wielkopolsce. Pozdrawiam
              • Gość: Warschau Re: UWAGA: dla mw Lechita jest penerem! (do mw) IP: *.matrix.pl 16.06.01, 13:21
                Mw! Lechita to ksenofob...on chciałby, zeby wszędzie było tak jak na jego
                podwórku! Wiesz...świnki, krówki...I wiejska gadka, co "niedziela" do
                kościoła...

P.S. Jestes mw w porządku1 Tak trzymaj! Pozdro!
                • Gość: mw Re: UWAGA: dla mw Lechita jest penerem! (do Warschau) IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.06.01, 14:24
                  Witaj Warschau! Twój post skojarzył mi się z postem Jaro. Stwierdził on, że
                  gdyby nie Lechita i jemu podobni byłoby tu strasznie bezbarwnie. W pewnym
                  sensie ma znowu rację. Każda wioska miała swojego głupka i on spełniał rolę
                  błazna, który wnosił w ich życie element rozrywki. Tylko, że Lechita jest
                  błaznem żałosnym i zamiast rozśmieszać wnosi do forum zamęt i swary. Pozdrawiam
                  • Gość: Warschau Re: UWAGA: dla mw Lechita jest penerem! (do Warschau) IP: *.matrix.pl 16.06.01, 14:28
                    Pozdrawiam również!
                    Fakt...błazen "we wiosce" zawsze się przyda...
              • Gość: Jaro Re: UWAGA:..... od Jaro do mw IP: 172.30.23.* / *.zgrudna.kghm.com.pl 16.06.01, 13:28
                Mi nikt nie kazał kupować słownika, bo już go u kogoś na półce znalazłem.
                Niestety, skoro wiąże swoją przyszłość z Poznaniem, to muszę rozumieć co do
                mnie mówią. Swoją drogą, to nigdy nie traktuję poważnie lokalno-patriotycznych
                deklaracji. Ale rodzimą dumę szanuję. Żeby było weselej to pracuję na Dolnym
                Śląsku i włóczyłem się po Polsce, jedną pracę miałem w Koninie, inną we
                Wrocławiu. Zabawnie poznawać inne kultury. Ze mną pracuje kolega z Sanoka,
                który odkrywa uroki Biłgoraju. Wszędzie są ludzie, którzy mimo tego, że w
                jednym kraju, to mają swoje przyzwyczajenia i nawet dziwactwa. Gdyby nie ten
                cały Lechita i jemu podobni, to byłoby tu strasznie bezbarwnie. Poza tym mam
                swoje zdanie niezależnie od tego co inni piszą.
                • Gość: Radost Re: UWAGA:..... od Radost do mw IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 17:38
                  Czy Ty jestews blerwa mw??!! Wciskasz sie wszedzie i myslisz ze Cie tu lubia
                  razem z Warschau tworzycie duet masochistow ! wyminiacie sie swoimi madrymi
                  opiniami ach jacy to jestescie tolerancyjni a przy okazji ni szczedzice
                  epitetow!! ja nikogo nie zmuszam do kupowani slownikow gwary ani do
                  kochaniaPoznania ale szanuje i kocham swoje miasto! i tak jak powiedzial J.
                  Kubel " Nie szanuje tych ktorzy Poznan lekcewaza" a co do zarzutow ze formu
                  jest beznadziejne!! prosze nie piszcie ale to ze roi sie tu czesto od epiteteo
                  to przede wszystkim zasluga wchodzacych (wystarczy policzyc posty) a takze
                  poczatek najglupszych watkow to tez zasluga z obcych miast - ot chociazby
                  dlaczego Radost podjal ofensywe na Warszawkie forum??? ano dlateo ze
                  wielce "kulturalny " pan greg z Warszawy zaczal watek Lech 3liga!!! na swoim
                  uzywal ladnych slow turzucal bluzgami ale co tam Ja bylem jestem i bede dumny
                  ze swojego miasta!! i czy sie to komus podoba czy nie naadl bede pisal to co
                  mnie dreczy i co mnie interesuje!! Kocham Poznan , Lecha wiec czy takie dziwne
                  jest ze Ludzi ez poznaskigo forum ciesza sie jgo rozwojem , martwia sie o swoja
                  druzyne?? no coz ale mam wrazenie ze reszta chyba nie bo probuje nas stlamisci
                  ze to kretynizm ze to ze tamto ze wywyzszanie......haahah co jest
                  wywyzszaniem?? pisanie o inwetycjach??? pisanieo swietenj atmosferze na
                  stadionie?? a moze pisanie Targach??albo o gwarze??? Zaznaczam ze jest to
                  forum dla Poznania a njczestszym zarzutm jaki sie tu przeijal bylo to ze WY
                  ciagle tylko o Poznaniu i jego klopotach i radosciach .......no to sie pytam o
                  czym na Poznaskim forum mam pisac ?? o gatunkach roslin?? o Koperniku??? owszem
                  sa tu inne watki ogolne!! ale wiekszocc dotyczy Poznania i wg. mnie to jest
                  dobre a czynien z tego zarzutu jest smieszne!!
                  P.S A swoja droga mw sprawdz ile nic nie wnoszacych postow miedzy innymi Ty i
                  inni tutaj zostawili..
                  Bardzo podobal mi sie osobicie jeden z postow no commenta,dal do zrozumieni
                  ze "rozumie":))) nasze forum bo zdaje sobie sprawe ze Poznaniacy juz tacy sa
                  BARDZO KOCHAJA SWOJE MIASTO!! (wiec czy milosc idzie tak naprawde zrzumiec do
                  konca??) i jego pozdrawiam bo dzieki niemu spuscilem z tonu i prawie nie pisuje
                  na Warszawskim forum a jesli juz to omijm rywalizacje on robi to samo i a nie
                  wyylewa "zolc" ze poznanto zakompleksione miasto.......
                  • Gość: mw Re: UWAGA:..... od mw do Radost IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.06.01, 17:47
                    Radost! Nic do Ciebie teraz nie mam. Wiem, że kochasz swoje miasto, region i to
                    uznaję. Ale miłość do korzeni nie powinna iść w parze z nienawiścią i pogardą
                    do innych. Mój post dotyczył Lechity i takich zachowań, jakie on tu propaguje.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Lechita Re: UWAGA:..... od mw do Radost IP: *.icom.ca 16.06.01, 19:09
                      Sluchaj penerze, jak pisalem o gwrze to nie pisalem nic o nienawisci. To TY
                      nienaiwdzisz naszej odrebnosci. Czy nasza gwara tak bardzo ci przeszkadza?
                      • Gość: mw Re: UWAGA:..... od mw do Lechita IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.06.01, 19:22
                        Słuchaj popaprańcu. Nie gwara mi przeszkadza, tylko twoje idiotyczne podejście
                        do niej. Dlaczego to turyści mają mają uczyć się gwary poznańskiej odwiedzając
                        to miasto? Bo bedziesz blubrał im na złość i posyłał po słowniki? Nie boisz
                        się, że jak końcu zrozumieją twój bezsensowny bełkot, to dojdą do wniosku, że
                        mają do czynienia z wiejskim głupkiem? Pocałuj mnie w ....
                        • Gość: Lechita Re: UWAGA:..... od mw do Lechita IP: *.icom.ca 16.06.01, 19:27

> Słuchaj popaprańcu. Nie gwara mi przeszkadza, tylko twoje idiotyczne podejście
                          > do niej.

"Penerski belkot". Tak napisales o gwarze. Nie o mnie. Nie napisales "pener"
                          tylko "penerski belkot" a to bylo o gwarze.

> Dlaczego to turyści mają mają uczyć się gwary poznańskiej odwiedzając
                          > to miasto?

A moze bo powinni? Sluchaj, jak jedziesz do Londynu to gadasz po polsku czy
                          uczysz sie angielskiego?

> Bo bedziesz blubrał im na złość i posyłał po słowniki?

Wiesz, gdybym chcial, to tak bym ci nablubral ze bys sie w zyciu nie polapal o co
                          chodzi.

> Nie boisz
                          > się, że jak końcu zrozumieją twój bezsensowny bełkot, to dojdą do wniosku, że
                          > mają do czynienia z wiejskim głupkiem? Pocałuj mnie w ....

"Penerski belkot". Jestes poprostu chamem i faszysta.
                          • Gość: mw Re: UWAGA:..... od mw do Lechita IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.06.01, 20:00
                            Nie musisz blubrać, by nie można było pojąć o co ci chodzi. Ty nawet po polsku
                            tylko bełkoczesz. Porównanie z Londynem było wspaniałe! Jednak jesteś wiejskim
                            głupkiem! Ponawiam propozycję byś mnie pocałował w ....
                            • Gość: Lechita Re: UWAGA:..... od mw do Lechita IP: *.icom.ca 16.06.01, 20:05

> Nie musisz blubrać, by nie można było pojąć o co ci chodzi. Ty nawet po polsku
                              > tylko bełkoczesz. Porównanie z Londynem było wspaniałe! Jednak jesteś wiejskim
                              > głupkiem! Ponawiam propozycję byś mnie pocałował w ....

Ty jestes poprostu chamem. Mieszkasz w Poznaniu i nic ci sie nie podoba. Obrazasz
                              miasto, nasza gware. Po co tam wogole jechales? Dla pieniedzy? To jestes poprostu
                              meska dziwka.
                              • Gość: mw Re: UWAGA:..... od mw do Lechita IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.06.01, 20:11
                                Szkoda słów. Pozostała tylko moja propozycja ...........
    • Gość: pyra MW EJBER!!!!!!!!!!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 18:51
      LECHITA - MASZ MOJE 100% POPARCIE

MW - JAK TEMAT CI SIE NIE PODOBA TO SIE NIE ODZYWAJ, NIE BEDZIESZ NISZCZYL IDEI
      WARTYCH REALIZACJI

• Gość: mw Re: do Pyry IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.06.01, 08:52
        Czy ty czasem nie szukasz pracy? Chcesz sprzedawać słowniki turystom? Żartuję.
        Chyba sam potrafisz zrozumieć jak niedorzeczne są wypowiedzi Lechity. Dlaczego
        jadąc do Poznania mam uczyć się gwary poznańskiej? Bo to jest Londyn?
        • Gość: pyra Re: do Pyry IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 10:34
          nie masz sie jej uczyc. masz ja zaakceptowac
          • Gość: mw Re: do Pyry IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.06.01, 10:44
            Ja ją jak każdą inną w pełni akceptuję! Ale nie akceptuję tego, by ja
            wykorzystywać do idiotycznych celów.
            • Gość: mw Re: do Pyry IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.06.01, 10:47
              PS. Ja nawet już zaczynam blubrać. 10 lat w Poznaniu robi swoje.
              • Gość: pyra Re: do Pyry IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 13:28
                10 lat to nic..... blubrac nie bedziesz, nie martw sie:)) to sie przynosi z
                podworka:)
              • Gość: Lechita Re: do Pyry IP: *.icom.ca 17.06.01, 18:30

> PS. Ja nawet już zaczynam blubrać. 10 lat w Poznaniu robi swoje.

I co idioto? Nie wstydzisz sie tego "penerskiego belkotu"? Faszysto jeden.

• Gość: Lechita Re: do Pyry IP: *.icom.ca 17.06.01, 18:28

> Ja ją jak każdą inną w pełni akceptuję! Ale nie akceptuję tego, by ja
              > wykorzystywać do idiotycznych celów.

"Penerski belkot". I ty ja akceptujesz?

• Gość: mw Re: do Lechity IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.06.01, 19:11
                Gwarę akceptuję, ale ciebie wiejski głupku nie
                • Gość: Lechita Re: do Lechity IP: *.icom.ca 17.06.01, 20:30

> Gwarę akceptuję, ale ciebie wiejski głupku nie

To czemu o gwarze napisales "penerski belkot"?
                  • Gość: mw Re: do Lechity IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.06.01, 20:34
                    Nie o gwarze pisałem, ale o twoim bełkocie w tej
                    gwarze. Dalej podtrzymuję moją propozycję............
                    • Gość: Lechita Re: do Lechity IP: *.icom.ca 17.06.01, 21:01

> Nie o gwarze pisałem, ale o twoim bełkocie w tej
                      > gwarze. Dalej podtrzymuję moją propozycję............

"Przecież oni zaczęli już mówić penerskim bełkotem, żeby tylko jak najbardziej
                      zaakcentować swoją odrębność od reszty kraju. Pozdrawiam "

mowic penerskim belkotem zeby zaakcentowac oderbnosc. To jest o gwarze. Jesli nie
                      masz nic przeciw gwarze ale tylko preciwko mnie i co pisze to dlaczego napisales
                      ze mowimy penerskim belkotem? I powiedz jak sie akcentuje odrebnosc piszac
                      bzdury. Mozna jedynie akcentowac odrebnosc piszac gwara. Acha, i dlaczego
                      napisales o mnie w liczbie mnogiej? Co? Jestes klamca. Moglbys przynajmniej
                      przeprosic.

• Gość: mw Re: do Lechity IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.06.01, 21:19
                        Słuchaj przygłupie! Napisałeś w poznańskiej gwarze idiotyzmy, nie dlatego by ją
                        propagować, ale by być jeszcze bardziej upierdliwym dla przyjezdnych.
                        Wykorzystasz wszystkie swoje dwie ( może jedną) komórki by wszędzie siać zamęt
                        i wrogość do "obcych". Ciągle ponawiam propozycję........................
                        • Gość: Lechita Re: do Lechity IP: *.icom.ca 17.06.01, 21:42

> Słuchaj przygłupie! Napisałeś w poznańskiej gwarze idiotyzmy, nie dlatego by ją
                          >
                          > propagować, ale by być jeszcze bardziej upierdliwym dla przyjezdnych.
                          > Wykorzystasz wszystkie swoje dwie ( może jedną) komórki by wszędzie siać zamęt
                          > i wrogość do "obcych". Ciągle ponawiam propozycję........................

"Przecież oni zaczęli już mówić penerskim bełkotem, żeby tylko jak najbardziej
                          zaakcentować swoją odrębność od reszty kraju. Pozdrawiam"

Wiec czegos tu nie rozumiem. Mowic mozna czyms. czym? Jakims jezykiem. Albo
                          polskim, albo niemieckim, albo ruskim, czeskim albo poznanskim. Mowic mozna cos.
                          Co? Bzdury, glupoty, madre rzeczy. Ale zeby napisac "mowic bzdurami" tego jeszcze
                          nie slyszalem. Ponadto pisales "oni". Czyli kto? Wiem ze inni forumowicze tez
                          zaczeli uzywac troche gwary. Wiec miales tez ich na mysli, bo napisales w liczbie
                          mnogiej. O mnie nigdy wczesniej, ani pozniej nie pisales w liczbie mnogiej.
                          Obraziles nie tylko mnie, ale innych ludzi na tym forum. Obraziles tez caly
                          Poznan piszac ze nasza mowa jest "penerskim belkotem". Co do twojej propozycji,
                          jesli dla ciebie obrazanie miasta w ktorym mieszkasz to normalna rzecz, a
                          obrazales wiele razy na forum, to nie skorzystam. Pokazales poprostu czlowieku ze
                          jestes chamem. I tyle. "Fajnie" wyglada to "pozdrawiam" po "penerskim belkocie".
                          Bardzo fajnie.

P.S. Ciekawe czy swoim znajomym powiesz w twarz ze gadaja "penerskim belkotem".
                          Czyli ze sa penerami.

P.P.S. Czy jest cos zlego w naszej odrebnosci? Jesli chcemy to podkreslac to mamy
                          takie prawo. Czy wszyscy musimy byc tacy sami?

Bede przez nastepne 30 minut na czacie. Jak chcesz tam pogadac to zapraszam na
                          ogolny.

• Gość: mw Re: do Lechity IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.06.01, 23:07
                            Chciałbym abyś jeszcze raz przemyślał o czym rozmawialiśmy na czacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka