Dodaj do ulubionych

KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 09:50
Najzajebistsze zyczenia dla super miasta Poznania przesyłają Kielce.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: 212.75.127.* 18.07.01, 11:23
      Gość portalu: jurek napisał(a):

&#62 Najzajebistsze zyczenia dla super miasta Poznania przesyłają Kielce.

Kielce, moje Kielce.... Mam sentyment do Kielc. A to przez żonę Kielczankę.
      Szególnie miło wspominam wizyty w jej rodzinnych stronach - spacery na Kadzielni,
      wyprawy na zamek do Chęcin, do Jaskini Raj do Zagnańska.
      Fajne są te Kielce. Spokojne, leniwe jakże inne od Poznania.

Pozdrawiam ciepło, zwłaszcza rodzinkę z Szydłówka!

• Gość: ede Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.icpnet.pl 18.07.01, 16:19
      Pozdrawiam Kielce. Muszę się kiedyś do Was wybrać. Koledzy mi mówili, że macie
      świetną starówkę.

Pozdrawiam
      • Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 17:25
        Gość portalu: ede napisał(a):

&#62 Pozdrawiam Kielce. Muszę się kiedyś do Was wybrać. Koledzy mi mówili, że macie
        &#62 świetną starówkę.
        &#62
        &#62 Pozdrawiam

Ede ktoś Cię w konia zrobił. W Kielcach nie ma starówki, takiej w rozumieniu
        poznańskim lub wrocławskim. Jest po prostu starsza część miasta. Czy świetna -
        rzecz gustu. Ale najfajniejsze są okolice Kielc - bardzo piękne. Polecam
        zwłaszcza na piesze lub rowerowe wycieczki.

Pozdro
        • Gość: ede Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.icpnet.pl 18.07.01, 17:47
          Może nie w konia, ale źle użył określenia. Podobno z Kielcami jest jak ze
          Szczeciem. Coś tam starego jest tylko mało. Ja nie mogę wypowiadać się w tej
          kwestii ponieważ nigdy nie byłem w Kielcach.

Pozdrowienia
    • Gość: ethanol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.coh.org 18.07.01, 20:49
      A ja Pozdrawiam Kilece i Kielczan. Choc Kielc nie znam (tylko na dworcu PKP
      bylem i raz w jakims kinie) to okolice kielc znam nawet troche. Lysogory i
      Puszcza jodlowa sa super.
      • Gość: Radost Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 20:59
        Tez pozdrawiam:))) a czym sobie zasluzylismy na taka opinie:)??? bylem tylko w
        Ostrowcu:))
        • Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:20
          Gość portalu: Radost napisał(a):

bylem tylko w Ostrowcu:))

Pewnie na wyjeździe z KSZO???

• Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:00
        Gość portalu: ethanol napisał(a):

&#62... bylem i raz w jakims kinie)...

Pewnie w "Romantice"...

• Gość: Radost Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:21
          Ale spryciarz:) pozdro
          • Gość: ethanol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.coh.org 18.07.01, 22:47
            Mili ludzie mieszkaja w malowniczych (choc ugogich) wioskach swietokrzyskich.
            Wedrujac po lasach i bezdrozach zawsze mozna bylo za pare groszy kupic u nich
            swiezutkie jajka i wedzony boczek na sniadanko. A i czasem kielonkiem dobrego
            samogonu dobrzy ludzie poczestowali.
            • Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 23:21
              Gość portalu: ethanol napisał(a):

&#62 Mili ludzie mieszkaja w malowniczych (choc ugogich) wioskach swietokrzyskich.
              &#62 Wedrujac po lasach i bezdrozach zawsze mozna bylo za pare groszy kupic u nich
              &#62 swiezutkie jajka i wedzony boczek na sniadanko. A i czasem kielonkiem dobrego
              &#62 samogonu dobrzy ludzie poczestowali.

Pamiętam jak zawracałem samochodem na drodze w jednej z podkieleckich wsi. Różnią
              się one tym od wielkopolskich, że przed każdą posesją jest fosa a na podwórze
              prowadzi mały mostek. Skręciłem na ten mostek bo droga wąska, zacząłem kieronicą
              kontrować jadąc jeszcze do przodu, wsteczny a tu jak nie huknie!!! Nie widziałem
              gdzie mostek się kończy (szczerze nie widziałem go w ogóle) i spadłem prawym
              przodem do fosy. Lewy tył automatycznie wzniósł się na 1,5 metra. Cała wioska się
              zleciała oglądać dziwo. To było bardzo miłe bo wszyscy chcieli pomagać i mieli
              masę rad. Problem był w tym, że to był piątek wieczór i "nie było chłopów we
              wsi". Ale rozwiązanie się znalazło. Pobiegli po największego faceta we wsi. Długo
              to trwało bo pijany spał:))) Przyszedł, wsiadł do tyłu, auto wyrównało, ja
              szybciutko je przpchnąłem i było po kłopocie \o/.
              Naprawdę to byli mili i życzliwi ludzie to świadczy trochę o tych ludziach.

Pozdro Kielce (jeszcze raz)

• Gość: guerra Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.icpnet.pl 18.07.01, 23:28
                No my tu tak Gadu-Gadu a w Kielcach jest przecież Exbud,Ceresanit,Echo-
                Investment - Porzundne firmy
                • Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 23:36
                  Gość portalu: guerra napisał(a):

&#62 No my tu tak Gadu-Gadu a w Kielcach jest przecież Exbud,Ceresanit,Echo-
                  &#62 Investment - Porzundne firmy

Pia-Piasecki, Mitex

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka