Gość: jurek IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 09:50 Najzajebistsze zyczenia dla super miasta Poznania przesyłają Kielce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: 212.75.127.* 18.07.01, 11:23 Gość portalu: jurek napisał(a): > Najzajebistsze zyczenia dla super miasta Poznania przesyłają Kielce. Kielce, moje Kielce.... Mam sentyment do Kielc. A to przez żonę Kielczankę. Szególnie miło wspominam wizyty w jej rodzinnych stronach - spacery na Kadzielni, wyprawy na zamek do Chęcin, do Jaskini Raj do Zagnańska. Fajne są te Kielce. Spokojne, leniwe jakże inne od Poznania. Pozdrawiam ciepło, zwłaszcza rodzinkę z Szydłówka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ede Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.icpnet.pl 18.07.01, 16:19 Pozdrawiam Kielce. Muszę się kiedyś do Was wybrać. Koledzy mi mówili, że macie świetną starówkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 17:25 Gość portalu: ede napisał(a): > Pozdrawiam Kielce. Muszę się kiedyś do Was wybrać. Koledzy mi mówili, że macie > świetną starówkę. > > Pozdrawiam Ede ktoś Cię w konia zrobił. W Kielcach nie ma starówki, takiej w rozumieniu poznańskim lub wrocławskim. Jest po prostu starsza część miasta. Czy świetna - rzecz gustu. Ale najfajniejsze są okolice Kielc - bardzo piękne. Polecam zwłaszcza na piesze lub rowerowe wycieczki. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ede Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.icpnet.pl 18.07.01, 17:47 Może nie w konia, ale źle użył określenia. Podobno z Kielcami jest jak ze Szczeciem. Coś tam starego jest tylko mało. Ja nie mogę wypowiadać się w tej kwestii ponieważ nigdy nie byłem w Kielcach. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.coh.org 18.07.01, 20:49 A ja Pozdrawiam Kilece i Kielczan. Choc Kielc nie znam (tylko na dworcu PKP bylem i raz w jakims kinie) to okolice kielc znam nawet troche. Lysogory i Puszcza jodlowa sa super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 20:59 Tez pozdrawiam:))) a czym sobie zasluzylismy na taka opinie:)??? bylem tylko w Ostrowcu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:20 Gość portalu: Radost napisał(a): bylem tylko w Ostrowcu:)) Pewnie na wyjeździe z KSZO??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:00 Gość portalu: ethanol napisał(a): >... bylem i raz w jakims kinie)... Pewnie w "Romantice"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:21 Ale spryciarz:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.coh.org 18.07.01, 22:47 Mili ludzie mieszkaja w malowniczych (choc ugogich) wioskach swietokrzyskich. Wedrujac po lasach i bezdrozach zawsze mozna bylo za pare groszy kupic u nich swiezutkie jajka i wedzony boczek na sniadanko. A i czasem kielonkiem dobrego samogonu dobrzy ludzie poczestowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 23:21 Gość portalu: ethanol napisał(a): > Mili ludzie mieszkaja w malowniczych (choc ugogich) wioskach swietokrzyskich. > Wedrujac po lasach i bezdrozach zawsze mozna bylo za pare groszy kupic u nich > swiezutkie jajka i wedzony boczek na sniadanko. A i czasem kielonkiem dobrego > samogonu dobrzy ludzie poczestowali. Pamiętam jak zawracałem samochodem na drodze w jednej z podkieleckich wsi. Różnią się one tym od wielkopolskich, że przed każdą posesją jest fosa a na podwórze prowadzi mały mostek. Skręciłem na ten mostek bo droga wąska, zacząłem kieronicą kontrować jadąc jeszcze do przodu, wsteczny a tu jak nie huknie!!! Nie widziałem gdzie mostek się kończy (szczerze nie widziałem go w ogóle) i spadłem prawym przodem do fosy. Lewy tył automatycznie wzniósł się na 1,5 metra. Cała wioska się zleciała oglądać dziwo. To było bardzo miłe bo wszyscy chcieli pomagać i mieli masę rad. Problem był w tym, że to był piątek wieczór i "nie było chłopów we wsi". Ale rozwiązanie się znalazło. Pobiegli po największego faceta we wsi. Długo to trwało bo pijany spał:))) Przyszedł, wsiadł do tyłu, auto wyrównało, ja szybciutko je przpchnąłem i było po kłopocie \o/. Naprawdę to byli mili i życzliwi ludzie to świadczy trochę o tych ludziach. Pozdro Kielce (jeszcze raz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.icpnet.pl 18.07.01, 23:28 No my tu tak Gadu-Gadu a w Kielcach jest przecież Exbud,Ceresanit,Echo- Investment - Porzundne firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: KIELCE POZDRAWIAJA POZNAN IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 23:36 Gość portalu: guerra napisał(a): > No my tu tak Gadu-Gadu a w Kielcach jest przecież Exbud,Ceresanit,Echo- > Investment - Porzundne firmy Pia-Piasecki, Mitex Odpowiedz Link Zgłoś