Gość: majka IP: *.gisz.pl 17.01.03, 00:08 Czy znacie dobry środek wybielający zęby dostępny w aptece, ewentualnie jak taki zabieg wygląda u dentysty i ile kosztuje. Z góry dziękuje majka255@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aneta Re: sposób na białe zęby IP: *.ksiezyc.pl / 10.9.0.* 18.01.03, 21:32 Droga Majko polecam pastę do zębów o nazwie YOTUEL dostępną w aptece. W skład zestawu wchodzi pasta,płyn do płukania zębów oraz gumy do żucia. Polecam,sama używam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: sposób na białe zęby IP: 217.98.123.* 19.01.03, 11:22 a ile kosztuje taka przyjemność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: sposób na białe zęby IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 11:43 np. Biała Perła ok.55 zł za 2 tuby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: sposób na białe zęby IP: *.ksiezyc.pl / 10.9.0.* 19.01.03, 13:09 Witam ponownie.Pasta YOTUEL kosztuje ok.25zł.a płyn ok.19zł. Ceny mogą się różnić-zależy od marży w danej aptece.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: sposób na białe zęby IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 06:47 Gość portalu: justy napisał(a): > np. Biała Perła > ok.55 zł za 2 tuby Uzupełnienie: jest to żel wybielający, w komplecie są nakładki wypełniane zelem służące do zakładania na zęby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa do Justy IP: proxy / 194.181.108.* 21.01.03, 08:23 Gość portalu: justy napisał(a): > Gość portalu: justy napisał(a): > > > np. Biała Perła > > ok.55 zł za 2 tuby > > Uzupełnienie: jest to żel wybielający, w komplecie są nakładki wypełniane > zelem służące do zakładania na zęby Czy mozna dostac te nakladki z zelem w wiekszosci aptek? Czy rzeczywiscie dzialaja? Jaki jest ich koszt? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: do Justy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 08:49 Hmm, może niejasno napisałam Chodzi o żel wybielający Biała Perła (lub Biela Perla), Jest sprzedawany w opakowaniach po 2 tuby. W zestawie są dwie nakładki na zęby (na górną i dolną szczękę). Żel jest zatwierdzony przez Instytut Leków. Opakowanie kosztuje ok.55zł (przynajmnie ja tyle płaciłam). Czy działa? Sądząc po składzie (nadtlenek karbamidu), powinien działać. Sama jeszcze nie wypróbowałam tego środka, ale planuję. Zerknij na www.dimenzia.com Jest w aptekach i sklepach typu "zielarnia", a jak nie ma w aptece, to zawsze można poprosić, zeby go zamówiono- zwykle czeka na pacjenta juz następnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: sposób na białe zęby IP: *.gisz.pl 19.01.03, 13:55 Dzięki za odzew, popytam. A słyszałyście może o źelach wybielających, gdzie można to dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: sposób na białe zęby IP: *.gabo.pl 19.01.03, 23:48 Gość portalu: majka napisał(a): > Dzięki za odzew, popytam. > A słyszałyście może o źelach wybielających, gdzie można to dostać? u dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: sposób na białe zęby IP: *.gisz.pl 20.01.03, 00:20 U dentysty zabieg można wykonać, ale jest bardzo drogi ok 500zł, szukam raczej tańszych metod Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: sposób na białe zęby 20.01.03, 00:49 No to Ci powiem, ze wszystkie tansze metody sa nieskuteczne, a przynajmniej nie tak skuteczne jak zabieg u dentysty. Jest jeszcze pasta BLANX, kosztuje 45 zl za 100ml tube i podobno jest dobra. Sama uzywam, ale trudno powiedziec czy wybiela, bo jestem po zabiegu u dentysty i mam biale zeby :-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: sposób na białe zęby IP: *.gisz.pl 20.01.03, 02:06 Tak, na pewno najlepsze efekty uzyskam u dentysty. Moja znajoma wygrała wybielanie z programu Blend-a-med Whitestrips, i czekam na efekty. Chodzi mi o dostęność takiego źelu, Przy okazji ile kosztował ten zabieg. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aida do Do~ IP: *.p.lodz.pl 20.01.03, 21:28 do~ napisała: > No to Ci powiem, ze wszystkie tansze metody sa nieskuteczne, a przynajmniej > nie tak skuteczne jak zabieg u dentysty. > Jest jeszcze pasta BLANX, kosztuje 45 zl za 100ml tube i podobno jest dobra. > Sama uzywam, ale trudno powiedziec czy wybiela, bo jestem po zabiegu u > dentysty i mam biale zeby :-) > Pozdr. czy to ta pani dentystka ktorej adres podalas mi jesienia ub. roku ? jeszcze sie do niej nie wybralam :( nikt znajomy jej niestety nie zna i ciagle sie waham Aida Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: do Do~ 20.01.03, 23:14 Tak, to ta wlasnie dentystka. Ja ja znam i polecam. Odkad u niej "robie" sobie zeby nie mam zadnych z nimi klopotow. POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aida Re: do Do~ IP: *.p.lodz.pl 20.01.03, 23:49 dzieki Do :) jutro dzwonie sie umowic kolorowych snow Aida Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: do Aida 28.01.03, 23:35 No i jak? Zadzwonilas? Wybielilas juz sobie? Co powiesz o efekcie? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASka Re: sposób na białe zęby IP: *.gisz.pl 20.01.03, 18:11 Polecam zabieg polerowania zębów piaskarką koszt ok 70 zł, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: sposób na białe zęby IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 13:12 Czy taki zabieg boli????? słuszałam ze tą szlifiarką tak! z góry dziekuje za odpowiedz . Nie znacie innych sposobów na białe zeby?np.sól albo sok z cytryny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: sposób na białe zęby IP: *.gisz.pl 24.01.03, 20:06 Zrobiłam tak, posłuchałam rady Justy , kupiłam Białą perłe źel ok 49 zł. Wybielanie trwa jakieś trzy tygodnie, a o efektach poinformuje później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sidney Re: sposób na białe zęby IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 04:32 Gość portalu: Majka napisał(a): > Zrobiłam tak, posłuchałam rady Justy , kupiłam Białą perłe źel ok 49 zł. > Wybielanie trwa jakieś trzy tygodnie, a o efektach poinformuje później. Jakbys mogla? Bo ja slyszalam/czytalam, ze nie warto... Wolalabym, zebys zaprzeczyla tej opinii :-) Pozdrawiam przyszla posiadaczke snieznobialych zebow :-) Sid Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Biala Perla IP: *.devs.futuro.pl 25.01.03, 10:25 uzywalam- zadnego efektu-ale moze wam pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: sposób na białe zęby IP: *.gisz.pl 09.02.03, 12:32 Gość portalu: Majka napisał(a): > Zrobiłam tak, posłuchałam rady Justy , kupiłam Białą perłe źel ok 49 zł. > Wybielanie trwa jakieś trzy tygodnie, a o efektach poinformuje później. Skończyłam pierwszą tube, mam strasznie wrażliwe zęby a efektu żadnego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: sposób na białe zęby IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.03, 14:27 dziewczyny, poddalam sie niedawno zabiegowi wybielania u dentysty, tzn w domu musialam nakladac na noc taka tube z plynem od dentysty. Zaplacilam naprawde wiele, bo 200 euro, efekt naprawde maly (taki sam osiagalam kiedy wybielalam sobie soda) natomiast odradzam taki zabieg.. Aby byl widoczny efekt, cala operacje trzeba powtorzyc kilka razy, a to okropnie niszczy zeby. Ja po jednym razie, po 10 minutach trzymania tych nakladek czulam juz jak moje zeby reaguja na zimny powiew powietrza, natomiast po calej nocy, jak rano nalalam do buzi letniej wody, poczulam doslownie bol, tak wrazliwe zrobily mi sie zeby. Potem przez jakis miesiac odczuwalam kazda zmiane temperatury, jakby mi ktos w zebach wiercil. dodam, ze nigdy nie mialam takich problemow i mam zdrowe, silne zeby. Nie chce ich zniszczyc i Wam rowniez radze zastanowic sie zanim poddacie sie takim zabiegom upiekszajacym. Boje sie pomyslec, co by mi z zebow zostalo, gdybym taki zabieg powtorzyla kilka razy.. chyba te lsniace zabki pokruszylyby mi sie przy dotknieciu lyzeczka do herbaty.. pozdrowka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Biała Perła - wrażenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 12:11 Miałam się podzielić wrażeniami z wybielania. Uzywa białej perły od początku marca. Zaczynałam od 15 minut dziennie, ostatnio jednak wybielam się po 30 minut 2 razy dziennie (mój żel przeterminuje się 17 marca, więc chcę go zyżyć jak najwięcej). Efekty: zęby są ok.1-2 tony jaśniejsze. Nie pojawiła się nadwrażliwość szkliwa. Dodam, że nie chodzi o wybielenie osadu z kway itp. lecz o wyblenenie zębów, które z natury mają kolo "kości słoniowej"- czyli jest to chyba trudniejsze. Wady: nakładki mnie irytują- nie sposób ich dopasować tak, żeby żel się nie wylewał, co jakieś 10 minut muszę dodawać nową porcję żelu. Wybielam tylko górne zęby- myślę, że na dolnych nakładek nie dałoby się wcale używać. Na dolne zęby kubię sobie White Strips Blendamedu (w niektórych aptekach można kupić te paski na sztuki) Odpowiedz Link Zgłoś