Dodaj do ulubionych

Praca w Poznaniu

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 17:02
Jak to jest z tą pracą w Poznaniu? Łatwo o nią, ciężko? Co jest chodliwe
teraz? Jak długo trzeba szukać pracy? Gdzie jej szukacie? Liczą się
znajomości czy wykształcenie i fachowość?
Obserwuj wątek
    • magda_s4 Re: Praca w Poznaniu 06.08.03, 12:55
      Gość portalu: ciekawska napisał(a):

> Jak to jest z tą pracą w Poznaniu? Łatwo o nią, ciężko?
      CIĘŻKO O PRACĘ STAŁĄ, DOCHODOWĄ I SATYSFAKCJONUJĄCĄ.

> Co jest chodliwe teraz?
      TERAZ CHODLIWA JEST PRZEBOJOWOŚĆ I UMIEJĘTNOŚĆ "SPRZEDANIA SIĘ" ZA JAK
      NAJWYŻSZĄ CENĘ

> Liczą się znajomości czy wykształcenie i fachowość?
      GŁÓWNIE ZNAJOMOŚCI, ALE TEŻ SZCZĘŚCIE.

POWODZENIA!!!
    • madzia.j Re: Praca w Poznaniu 06.08.03, 13:12
      Ja skonczylam studia w czerwcu, a raczej wciaz jekoncze, bo mam obrone w
      grudniu. Na poczatku lipca kupilam poznanska Wyborcza dodatek praca, wyslalam
      kilka aplikacji i po tygodniu jedna firma (agencja reklamowa zadzwonila). Bylam
      na rozmowie jakos w polowie lipca i od 1 sierpnia tu pracuje, a praca jest
      suuuuuuper. Dostalam ja bez znajomosci, z ogloszenia.
      W sumie mialam szczescie, moi znajomi z roku wciaz szukaja.
      Aha, jestem z Bstoku, studiowalam 3 lata w Bstoku i 2 lata w Wawie. Tydzien
      temu sie tu przeprowadzilam.
      A dodatek do Wyborczej w Poznaniu jest niemal tak samo pojemny, jak warszawski.

Pzdr.
      • sonny07 Re: Pzdr Bstok 06.08.03, 14:11
        Pozdrawiam Białystok,a raczej Białostotczankę!!!!! Mam tam kilkoro znajomych!!!
    • ka-8 Re: Praca w Poznaniu 06.08.03, 14:06
      Z pracą chyba podobnie jak w Warszawie (choć zarobki nieco niższe, ale i taniej
      się mieszka) bo stopa bezrobocia różni się o około 1 procent ale w Pyrlandii
      przynajmniej jest normalniej i panuje zdrowsza atmosfera chociażby dlatego że
      nie wali tu cała Polska kończąca studia.

O kwestiach różnic estetycznych w wyglądzie Warszawy i Poznania szkoda nawet
      gadać - tutaj Pyrlandia bezapelacyjnie górą (przynajmniej jak dla mnie, choć
      Breslau jest w moim rankingu nadal nie do przebicia).

Ka-8 + (Pyr)Ania ;)
      • Gość: Koala Re: Praca w Poznaniu IP: 62.233.187.* 13.08.03, 12:07
        Tak a propos kosztow zycia - zarobki faktycznie nieco nizsze, niz w Wawie, ale
        co do kosztu zycia to w Wawie w Carrefourze obok mojego domu wydawalam o wiele
        mniej na podobne produkty zywnosciowe, niz wydaje tutaj w Piotrze i Pawle, do
        ktorego mam jedyny w miare sensowny dojazd autobusem (nie jestem zmotoryzowana).
        A za wynajecie stancji place tyle samo, co w Wawie.
        Pzdr :)
      • Gość: Rafis Re: Praca w Poznaniu IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 13.08.03, 16:45
        ka-8 napisał:

> Z pracą chyba podobnie jak w Warszawie (choć zarobki nieco niższe, ale i
        taniej
        >
        > się mieszka) bo stopa bezrobocia różni się o około 1 procent ale w Pyrlandii
        > przynajmniej jest normalniej i panuje zdrowsza atmosfera chociażby dlatego
        że
        > nie wali tu cała Polska kończąca studia.
        >
        > O kwestiach różnic estetycznych w wyglądzie Warszawy i Poznania szkoda nawet
        > gadać - tutaj Pyrlandia bezapelacyjnie górą (przynajmniej jak dla mnie, choć
        > Breslau jest w moim rankingu nadal nie do przebicia).
        >
        > Ka-8 + (Pyr)Ania ;)

no to za Breslau :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka