Gość: ciekawska IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 17:02 Jak to jest z tą pracą w Poznaniu? Łatwo o nią, ciężko? Co jest chodliwe teraz? Jak długo trzeba szukać pracy? Gdzie jej szukacie? Liczą się znajomości czy wykształcenie i fachowość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda_s4 Re: Praca w Poznaniu 06.08.03, 12:55 Gość portalu: ciekawska napisał(a): > Jak to jest z tą pracą w Poznaniu? Łatwo o nią, ciężko? CIĘŻKO O PRACĘ STAŁĄ, DOCHODOWĄ I SATYSFAKCJONUJĄCĄ. > Co jest chodliwe teraz? TERAZ CHODLIWA JEST PRZEBOJOWOŚĆ I UMIEJĘTNOŚĆ "SPRZEDANIA SIĘ" ZA JAK NAJWYŻSZĄ CENĘ > Liczą się znajomości czy wykształcenie i fachowość? GŁÓWNIE ZNAJOMOŚCI, ALE TEŻ SZCZĘŚCIE. POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.j Re: Praca w Poznaniu 06.08.03, 13:12 Ja skonczylam studia w czerwcu, a raczej wciaz jekoncze, bo mam obrone w grudniu. Na poczatku lipca kupilam poznanska Wyborcza dodatek praca, wyslalam kilka aplikacji i po tygodniu jedna firma (agencja reklamowa zadzwonila). Bylam na rozmowie jakos w polowie lipca i od 1 sierpnia tu pracuje, a praca jest suuuuuuper. Dostalam ja bez znajomosci, z ogloszenia. W sumie mialam szczescie, moi znajomi z roku wciaz szukaja. Aha, jestem z Bstoku, studiowalam 3 lata w Bstoku i 2 lata w Wawie. Tydzien temu sie tu przeprowadzilam. A dodatek do Wyborczej w Poznaniu jest niemal tak samo pojemny, jak warszawski. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Pzdr Bstok 06.08.03, 14:11 Pozdrawiam Białystok,a raczej Białostotczankę!!!!! Mam tam kilkoro znajomych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Re: Praca w Poznaniu 06.08.03, 14:06 Z pracą chyba podobnie jak w Warszawie (choć zarobki nieco niższe, ale i taniej się mieszka) bo stopa bezrobocia różni się o około 1 procent ale w Pyrlandii przynajmniej jest normalniej i panuje zdrowsza atmosfera chociażby dlatego że nie wali tu cała Polska kończąca studia. O kwestiach różnic estetycznych w wyglądzie Warszawy i Poznania szkoda nawet gadać - tutaj Pyrlandia bezapelacyjnie górą (przynajmniej jak dla mnie, choć Breslau jest w moim rankingu nadal nie do przebicia). Ka-8 + (Pyr)Ania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koala Re: Praca w Poznaniu IP: 62.233.187.* 13.08.03, 12:07 Tak a propos kosztow zycia - zarobki faktycznie nieco nizsze, niz w Wawie, ale co do kosztu zycia to w Wawie w Carrefourze obok mojego domu wydawalam o wiele mniej na podobne produkty zywnosciowe, niz wydaje tutaj w Piotrze i Pawle, do ktorego mam jedyny w miare sensowny dojazd autobusem (nie jestem zmotoryzowana). A za wynajecie stancji place tyle samo, co w Wawie. Pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Praca w Poznaniu IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 13.08.03, 16:45 ka-8 napisał: > Z pracą chyba podobnie jak w Warszawie (choć zarobki nieco niższe, ale i taniej > > się mieszka) bo stopa bezrobocia różni się o około 1 procent ale w Pyrlandii > przynajmniej jest normalniej i panuje zdrowsza atmosfera chociażby dlatego że > nie wali tu cała Polska kończąca studia. > > O kwestiach różnic estetycznych w wyglądzie Warszawy i Poznania szkoda nawet > gadać - tutaj Pyrlandia bezapelacyjnie górą (przynajmniej jak dla mnie, choć > Breslau jest w moim rankingu nadal nie do przebicia). > > Ka-8 + (Pyr)Ania ;) no to za Breslau :) Odpowiedz Link Zgłoś