Dodaj do ulubionych

L4 u dr Koźmy ???

11.12.07, 11:20
Cześć, mam pytanie, czy któras z Was wie, jak wyglada teraz sprawa z
wydawaniem zwolnień lekarskich dla kobiet w ciąży przez dr Koźmę?
Właśnie przymierzam się powoli, żeby skorzystać z L4 do czasu
rozwiązania. Jednak martwi mnie jedna sprawa - Pan doktor wspominał,
że jak juz sie zdecyduje na stałe zwolnienie, to bedziemy się wtedy
widywać co 2 tygodnie. Nie bardzo mnie stać, żeby co miesiąc płacić
200 zł, bo każda wizyta to 100. Wszystkie moje koleżanki dostają
zwolnienie na 4 tyg. Wiem, że w zeszłym roku dr Koźma tez tak je
wypisywał. Czy któras z Was wie może, jak to wyglada teraz?
Obserwuj wątek
    • gwiazdka190 Re: L4 u dr Koźmy ??? 11.12.07, 14:05
      powiem tak, sama chodzilam od poczatku ciazy czyli od lipca do Kozmy i
      faktycznie zwolnienie wypisywal co 2 tygodnie. Jak sie zapytalam dlaczego, to
      powiedzial ze tak jest bezpieczniej dla zus. Jednak jest to wielka bajka i nie
      daj sie nabrac, to jest wyciaganie kasy. Zmienilam lekarza bo z Kozmy nie bylam
      zadowolona, po pierwsze te bajki z tymi zwolnieniami no i 200 zl co miesiac,
      pozatym minimum raz w miesiacu badanie usg wewnętrzne co nie jest wskazane, no i
      fakt ze lekarz nie zauwazyl ze skraca mi sie szyjka i mam czeste dodatkowe
      skurcze, pomylil plec dziecka, nie spradzil jego serduszka choc mala miala przez
      pewnien czas nierowne jego bicie etc. Tak ze ja osobiscie nipolecem. Nie daj sie
      naciągać na takie koszty. Ja teraz zmienilam lekarza i bez problemu wypisuje mi
      zwolnienie raz na miesiac
      • lyann Re: L4 u dr Koźmy ??? 11.12.07, 14:10
        O kurcze, ładne rzeczy:( Dzieki za informację o L4, w takim razie
        tez będę pewnie musiała sie zastanowić nad zmianą. A Ty zmieniłaś na
        innego lek. z klinki św. rodziny, czy z zupełnie innego szpitala?
        Chciałabym urodzic mojego dzidziusia właśnie w tym szpitalu i stąd
        padło na dr Koźmę.
        • gwiazdka190 Re: L4 u dr Koźmy ??? 11.12.07, 16:26
          ja po rewelacjach u dr Kozmy postanowilam zmienic na lekarza, niestety nie ze sw
          rodziny ale z Polnej. Polecily mi go znajome i jestem bardzo zadwowolona z
          niego. Rodzić jednak zamierzam tak jak ty w sw. rodzinie. Słyszałam, że podobno
          to nie jest problemem jesli nie ma sie swojego lekarza stamtad. Wybralam sie za
          to do szkoły rodzenia pod patronatem kliniki swietej rodziny i mam zamiar
          zamówić sobie położną. Uważam, że to starczy... W obecnej chwili najwazniejsze
          jest dla mnie zdrowie mojej malej i moje, a niestety dr Kozma mi tego nie
          zagwarantował. Jeszcze troche jak bym pochodzila do niego to bym urodzila w 18
          tc. A tak teraz jestem pewna na 100% że z moja mala i ze mna wszystko oki...

Osobiscie radze Ci sie dobrze zastanowić, 200 zł miesiecznie za zwolnienie to
          kupa kasy, lepiej przeznaczyc to na maluszka... Zastanow sie kogo bedziesz
          chciala podczas porodu: położna czy lekarza?! Jesli tylko położna to uwazam ze
          lepiej chodzic do innego lekarza, ktory nie bedzie wyłudzał (bo inaczej sie tego
          nie da nazwac) za L4

Pozdrowionka i trzymaj sie cieplutko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka