tuotr 28.12.07, 16:36 Pół Poznania jest już dostępne do oglądania w dość dobrej rozdzielczości :-) Mapa trochę stara, ale i tak jest o niebo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiks4 Re: Google Maps - Krok w dobrą stronę... 28.12.07, 18:39 W styczniowym numerze Chipa (01/2008) opisano pouczający przypadek. Pewien posiadacz legalnej mapy Polski firmy Cartall chcąc ułatwić dojazd grupie kolegów na miejsce ich zjazdu wygenerował obraz trasy i zrzut ekranowy osadził na swojej stronie WWW. Po kilku miesiącach pełnomocnik firmy Cartall oskarżył go o naruszenie praw autorskich i postawił przed wyborem: albo zapłaci ponad 5000 złotych opłat licencyjnych albo firma powiadomi prokuraturę a ta będzie go ścigać z urzędu. Ja sam często posługuje się mapkami Googla jako sposobem na wytłumaczenie komuś dojazdu w określone miejsce- ale na szczęście przesyłam to zazwyczaj jako załącznik do e-maila. Nie mniej zdarzyło mi sie załączyć linka w poście na tym forum. Ciekawe- czy jestem przestępcą??? Odpowiedz Link Zgłoś
kreizel Re: Google Maps - Krok w dobrą stronę... 29.12.07, 12:44 Tragedia. Nic sie nie znasz albo specjalnie sabotujesz funkcjonalność Google Maps. Przecież to jest całkowicie darmowe i każdy może udostępniać nie w celach komercyjnych. Nawet są specjalne funkcjonalności, które pozwalają dodać mapę bezpośrednio na swojej stronce i to nie w postaci zrzutu ekranowego ale prosto z serwera Google jako mapa interaktywna. Z choinki się urwałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kreizel Re: Google Maps - Krok w dobrą stronę... 29.12.07, 12:47 No fajnie ALE...to tylko pół Poznania, mapa stara i...jakość... Jestem zwolennikiem narzędzi Google ale mieszkam w Poznaniu i korzystam z -> zumi.pl - które ma WSZYSTKIE MAPY satelitarne naszego kraju i to odświeżane regularnie i nowe...wiecie co? Nie sądziłem, że GoogleMaps będzie miało jakiegokolwiek konkurenta. Wszystko dzięki TECHMEX z którego zumi.pl korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bemben Re: Google Maps - Krok w dobrą stronę... IP: *.icpnet.pl 29.12.07, 15:17 jeszcze tylko dodac hipsometrie, pare budynkow 3D i mamy promocje miasta:-D Odpowiedz Link Zgłoś
mapiec poznan.pl lepszy od Google Maps 30.12.07, 00:15 To chyba nie znacie tej stronki naszego magistratu: www.poznan.pl/mim/public/plan/plan.html?lang=pl&zoom=7&lat=108695.3125&lon=26096.875&layers=0FFB0 Funkcjonalnością (np zoom'a) nie dorównuje Google, ale ma najlepszą w całym internecie rozdzielczość a oto przecież chodzi (czyli co sąsiad ma za płotem). Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_ar1 Re: Google Maps - Krok w dobrą stronę... 06.06.23, 21:15 A odnośnie samego pozycjnowania w google maps zapraszam pod ten link - wmh.agency/pozycjonowanie-firmy-google-maps/ Odpowiedz Link Zgłoś