Dodaj do ulubionych

Google Maps - Krok w dobrą stronę...

28.12.07, 16:36
Pół Poznania jest już dostępne do oglądania w dość dobrej rozdzielczości :-)
Mapa trochę stara, ale i tak jest o niebo lepiej.
Obserwuj wątek
    • kiks4 Re: Google Maps - Krok w dobrą stronę... 28.12.07, 18:39
      W styczniowym numerze Chipa (01/2008) opisano pouczający przypadek. Pewien
      posiadacz legalnej mapy Polski firmy Cartall chcąc ułatwić dojazd grupie kolegów
      na miejsce ich zjazdu wygenerował obraz trasy i zrzut ekranowy osadził na swojej
      stronie WWW.
      Po kilku miesiącach pełnomocnik firmy Cartall oskarżył go o naruszenie praw
      autorskich i postawił przed wyborem: albo zapłaci ponad 5000 złotych opłat
      licencyjnych albo firma powiadomi prokuraturę a ta będzie go ścigać z urzędu.
      Ja sam często posługuje się mapkami Googla jako sposobem na wytłumaczenie komuś
      dojazdu w określone miejsce- ale na szczęście przesyłam to zazwyczaj jako
      załącznik do e-maila. Nie mniej zdarzyło mi sie załączyć linka w poście na tym
      forum.
      Ciekawe- czy jestem przestępcą???
      • kreizel Re: Google Maps - Krok w dobrą stronę... 29.12.07, 12:44
        Tragedia. Nic sie nie znasz albo specjalnie sabotujesz funkcjonalność Google
        Maps. Przecież to jest całkowicie darmowe i każdy może udostępniać nie w celach
        komercyjnych. Nawet są specjalne funkcjonalności, które pozwalają dodać mapę
        bezpośrednio na swojej stronce i to nie w postaci zrzutu ekranowego ale prosto z
        serwera Google jako mapa interaktywna. Z choinki się urwałeś?
    • kreizel Re: Google Maps - Krok w dobrą stronę... 29.12.07, 12:47
      No fajnie ALE...to tylko pół Poznania, mapa stara i...jakość...

Jestem zwolennikiem narzędzi Google ale mieszkam w Poznaniu i korzystam z ->
      zumi.pl - które ma WSZYSTKIE MAPY satelitarne naszego kraju i to odświeżane
      regularnie i nowe...wiecie co? Nie sądziłem, że GoogleMaps będzie miało
      jakiegokolwiek konkurenta. Wszystko dzięki TECHMEX z którego zumi.pl korzysta.
    • Gość: bemben Re: Google Maps - Krok w dobrą stronę... IP: *.icpnet.pl 29.12.07, 15:17
      jeszcze tylko dodac hipsometrie, pare budynkow 3D i mamy promocje miasta:-D
    • mapiec poznan.pl lepszy od Google Maps 30.12.07, 00:15
      To chyba nie znacie tej stronki naszego magistratu:
      www.poznan.pl/mim/public/plan/plan.html?lang=pl&zoom=7&lat=108695.3125&lon=26096.875&layers=0FFB0
      Funkcjonalnością (np zoom'a) nie dorównuje Google, ale ma najlepszą w całym
      internecie rozdzielczość a oto przecież chodzi (czyli co sąsiad ma za płotem).
    • bartek_ar1 Re: Google Maps - Krok w dobrą stronę... 06.06.23, 21:15
      A odnośnie samego pozycjnowania w google maps zapraszam pod ten link - wmh.agency/pozycjonowanie-firmy-google-maps/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka