dan-a 30.01.08, 15:56 Mam pytanie czy rutynowo wykonuja lewatywe w sw. rodzinie?? czy dostaje sie koszula na porod czy mozna miec swoja??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda.powalowska Lewatywa 30.01.08, 16:03 Położna w szkole rodzenia mówiła, że możesz się na nią nie zgodzić :) Zalecają jednak, by się poddać temu "zabiegowi" :) I lepiej nie robić jej sobie samemu w domu (podobno można kupić zestaw do lewatywy w aptece). Odpowiedz Link Zgłoś
magda.powalowska Koszula 30.01.08, 16:04 Jeśli nie chcesz korzystać ze szpitalnej możesz mieć swoją :) Na liście do szpitala, którą dostałam w szkole rodzenia jest napisane, że na pobyt w szpitalu najlepiej zabrać trzy koszule :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.powalowska Koszule... 30.01.08, 16:05 ...rozpinane z przodu, by ułatwić wyciągnięcie piersi do karmienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
anetta1980 Re: lewatywa, koszula do porodu w sw. rodzinie??? 30.01.08, 16:24 Koszule na poród dostaniesz, chyba, że chcesz swoja a lewatywe ci zrobią tylko jak ty będziesz chciała. Mnie pytali czy chce i chciałam. Nie żałuję bo to nic złego a niespodzianki nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: lewatywa, koszula do porodu w sw. rodzinie??? 30.01.08, 20:33 zupelnie nie rozumiem po ci chcesz miec swoja koszule do porodu?? zeby jak sie pobrudzi od razu ja wurzucic?? Bo wierz mi, ze po porodzie to ciuchy w ktorych sie rodzi nie wygladaja najciekawiej... szkoda swoich koszul, w sw. rodzinie daja koszule do porodu, jak i na polozniczym mozna poprosic o swieze (wszystkie maja wizania z przodu do karmienia). Lewatywe polecam, bo trwa to 15 sekund, a ma sie komfort, ze partner z ktorym sie rodzi nie ujrzy niczego niechcianego :) I to kompletnie nic nie boli i nie jest jakos wielce nieprzyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_val Re: lewatywa, koszula do porodu w sw. rodzinie??? 30.01.08, 23:07 Witam, Lewatywę zrobiono mi po wcześniejszym pytaniu o zgodę, koszuli swojej nie założyłam - dostawałam za to czyste koszule szpitalne w zalezności o swoich potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
bandzi83 Re: lewatywa, koszula do porodu w sw. rodzinie??? 31.01.08, 10:09 Ja miałam swoją koszulę na czas porodu i pozniej tez zmieniałam na swoje. O wiele lepiej rodzi sie we wlasnej koszuli niz w szpitalnej, bo nie sa one za ciekawe.Ma sie lepszy komfort psychiczny. Poza tym podczas porodu moja koszula nie pobrudziła sie nawet minimalnie, wiec nie musialam jej wyrzucac, wrecz przeciwnie teraz tez jestem w ciazy w 7 miesiacu i zamierzam rodzic w tej samej koszuli co 4 lata temu (mile wspomnienia). Co do lewatywy to sama o nia poprosilam, bo naprawde warto ja zrobic. Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
toosia1 Re: lewatywa, koszula do porodu w sw. rodzinie??? 31.01.08, 13:43 Lewatywa ponoć przyspiesza akcję porodową więc naprawdę warto ją zrobić. Sama o nią poprosiłam i nie żałuje. a z koszulą to możesz poprosić o szpitalnianą; Ja przez większość akcji porodowej chodziłam w swojej, dopiero na końcówkę przebrałam się w ich, by swojej nie zabrudzić. Odpowiedz Link Zgłoś