truscaffka 04.02.08, 20:00 mam wiadomości z pierwszej ręki, od mojej ciotki, która jest tam położną.,..od kwietnia zamykają porodówkę w św. rodzinie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetta1980 Re: zamykają sw. rodzinę 04.02.08, 22:08 Coś wspominali niedawno w tv, że są takie plany. A ja słyszałam, że w szpitalu na Szwajcarskiej są plany stworzenia oddziału ginekologicznego i położniczego ( moja mama tam pracuje, stąd wiem). Odpowiedz Link Zgłoś
magda.powalowska Re: zamykają sw. rodzinę 05.02.08, 08:35 Dobrze, że dopiero od kwietnia - mam termin na 5 marca :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: zamykają sw. rodzinę 05.02.08, 09:10 ale mnie zmartwiłyście :( Moja ginekolog jest ze św. Rodziny i tam wlasnie chciałam rodzić - plany na wrzesień 2008. Podpytam ją na następnej wizycie... Odpowiedz Link Zgłoś
zonkastonka Re: zamykają sw. rodzinę 05.02.08, 10:59 Tak, też oglądałam ten program w TV, ale uznałam to za rozdmuchane przez dziennikarzy plotki. Teraz sama nie wiem...ja co prawda planuje rodzić w Raszei, ale obawiam się, że jak zamkną św. Rodzinę to się tam na porodówkę nie zmieszczę :( Kurcze, baby boom w kraju, a ci zamykają porodówki. Paranoja! Mam nadzieję że to nieprawda. stonka i majowy Synek :) Odpowiedz Link Zgłoś
bandzi83 Re: zamykają sw. rodzinę 05.02.08, 15:55 Dzwoniłam dzisiaj do Kliniki Św. Rodziny, oczywiście powiedziueli ze to bzdura i ze nie zamykaja porodówki. Mój lekarz prowadzący, który pracuje w tym szpitalu, tez temu zaprzeczył, wiec badzmy spokojne. To zwykla plota. Odpowiedz Link Zgłoś
merrymaj Re: zamykają sw. rodzinę 05.02.08, 17:04 Dziewczyny! Nie ma co niepotrzebnie siać paniki! Porodówkę w Św.Rodzinie zamkną, jeśli do 2012 r. nie dostosują warunków do standardów europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: zamykają sw. rodzinę 06.02.08, 15:54 Miejmy nadzieję, że dostosują... Na razie jest brud, a ordynator nie myje rąk do badania. Odpowiedz Link Zgłoś
mikamikamika Re: zamykają sw. rodzinę 06.02.08, 21:13 spokojnie, jak moga zamknac jedna z 4 porodowek w Poznaniu skoro nawet jesli wsystkie pracuja to czesto nie sa w stanie przyjac wszystkich pacjentek? to zwykla plota, inna jest taka ze maja otworzyc jeszcze gdzies porodowke,albo powiekszyc ta na polnej Odpowiedz Link Zgłoś
maggi111 Re: zamykają sw. rodzinę 06.02.08, 22:38 Wydaje mi się,że otwarcie porodówki to nie jest takie proste. Rozmawiałam z moim lekarzem i powiedział mi,że rozbudowa tej na Polnej nie jest możliwa. A w zamknięcie jednej z czterech porodówek w Poznaniu też nie wierzę. Kiedyś czytałam w Wyborczej o stworzeniu czegoś w rodzaju centrum koordynacyjnego. Ordynatorzy mają tam zgłaszać sytuację na swoich oddziałach i w sytuacji przepełnienia maja kierować rodzące do okolicznych szpitali w mniejszych miejscowościach. Osobiście nie chciałabym rodzić dziecka w szpitalu w Obornikach czy innym Wągrowcu. A wy? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: zamykają sw. rodzinę 07.02.08, 09:20 Ja nie mam nic przeciw szpitalom w mniejszych miejscowościach, ale nie wyobrażam sobie jeżdżenia po szpitalacj i szukania, proszenia gdzi emoga mnie przyjąć. Poza tym wolałabym rodzić, w miejscu znanym mi choć z widzenia. Ponadto jeśli takie Oborniki czy inna Piła, to jak mąż miałby nas tam odwiedzać? gdzie zamieszkać? etc etc Odpowiedz Link Zgłoś
toffix Re: zamykają sw. rodzinę 07.02.08, 10:00 Ja też nie mam nic przeciwko mniejszym szpitalom w mniejszych miejscowościach. Miałam szczerą ochotę rodzić w jednej z nich i tak ogólnie rzecz biorąc wyszłoby mi taniej chyba z porodem rodzinnym i zapłaceniem za pokój rodzinny (w którym może spać też mąż niż sam poród rodzinny w św. rodzinie. Poza tym stamtąd raczej nie odsyłają bo po pierwsze nie mają dokąd, a po drugie nie mają tylu porodów. Z relacji, nielicznych niestety, koleżanek, którym zdarzyło się rodzić w szpitalach "na prowincji" wynika, że nie jest źle, a przynajmniej podejście jest mniej "hurtowe". Myślę, że jak ktoś nie ma żadnych powikłań, problemów to nie ma się czego obawiać. Taki np. szpital we Wrześni - ma nawet wyróżnienie w akcji rodzić po ludzku. Co prawda jest to 50km, ale jak ktoś mieszka blisko obwodnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi111 Re: zamykają sw. rodzinę 07.02.08, 14:58 W naszym kraju wszystko jest postawione do góry nogami. Najpierw biją na alarm, że rodzi się mało dzieci, że nie będzie z czego płacić nam emerytur, a gdy zaczyna rodzić się więcej dzieci to nie ma gdzie tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
toffix Re: zamykają sw. rodzinę 07.02.08, 10:05 Wiesz co, może lepiej sprawdź to zanim będziesz wypisywać takie bzdury - jak napisałaś w innym wątku słyszałaś tylko o tym. Leżałam w tym szpitalu trzy razy i jakoś nie zauważyłam, żeby ktokolwiek dotykał mnie brudnymi rękoma, albo żeby było tam brudno. Owszem, szpital wygląda dość marnie, jest stary i brzydki, łazienka na parterze na ginekologii, podobnie jak ta na izbie przyjęć, są ohydne, stare, ale nie przesadzajmy z tym brudem! Odpowiedz Link Zgłoś
toffix Re: zamykają sw. rodzinę 07.02.08, 10:20 Polecam: ww6.tvp.pl/View?Cat=780&id=647907 miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3301633.html To, o czym piszą w tym drugim nie ziściło się... Odpowiedz Link Zgłoś