smażony bakłażan
(4 wyniki)
-
Proszę o radę w jaki sposób smażyć bakłażany by nie piły bardzo
dużych ilości oliwki. Myślę tu o smażeniu Baklażanów do Musaki.
Dziękuje za rady Jurek
-
zawsze jak smażę bakłażany (wrzucam na rozgrzaną oliwę,bez panierki) cały
tłuszcz w nie wsiąka i zamiast się smażyć one się "prażą" a potem są mega
tłuste i tłuszcz podczas jedzenia wycieka. to tak ma być? czy jest może jakiś
patent na to? czy też jedyna opcja to odsączyć po smażeniu?
-
Jak smażyć bakłażana? jeśli ktoś zna przepis, proszę się ze mną podzielić.
dziękuję
-
Zostałam fanką bakłażana, wczoraj usmażylam sobie plastry posypane różnymi
ziółkami i to jest TO CO TYGRYSY LUBIĄ NAJBARDZIEJ!!
Ale mam jede problem - jak to zrobić, zeby baklazan nie pochlanial tak duzo
oleju? Ja smazylam na olejuz pestek winogron ktory uwielbiam, ale pomimo to
nie chcego go jesc az tyle.
Jak zobaczylam ile oleju pochlonely, to je po jakims czasie polozylam na
papierowej serwetce, zeby czesc tluszczu oddaly, no ale dzisiaj, jak je
otworzylam w pracy (bo czesci ...