redakcja_poznan 07.02.08, 16:48 Czego Państwo życzą ojcu Janowi Górze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katarzyna Re: Życzenia dla Ojca Góry IP: 217.98.12.* 08.02.08, 10:27 Ojcze JAnie, życzę Ojcu zdrowia i błogosławieństwa Bożego; niech Duch Święty prowadzi Ojca kazdego dnia zgodnie z Bożym planem! wszystkiego dobrego! Dzięuję, że Ojciec jest z nami poznaniakami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimfa Niesamowite!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 10:54 Gazeta Wyborcza uruchomiła wątek, który tak napradę powinni uruchomić czytelnicy. Nie spotkałam czegoś takiego wcześniej, również na innych forach. Czyżby nie było chętnych, aby ktoś zainicjował go jakimś wpisem? A może GW ma już napisany artykuł nt. życzeń, ale brakowało jeszcze uzupełnienia go wymuszonymi wpisami niektórych forumowiczów? Pytanie gazety brzmiało - czego Państwo życzą ojcu Janowi Górze? W dobrym tonie jest, aby również inicjator wątku przekazał swoją opinię (tu życzenia), aby inni już się nie powielali? A tak tym suchym pytaniem GW zachowała się jak "śledcza" typu Fakt lub Superexspres. No cóż gazetko, schodzisz na psy:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Niesamowite!!!!!! IP: *.icpnet.pl 08.02.08, 13:23 > W zachowała się jak "śledcza" typu Fakt lub Superexspres. No cóż > gazetko, schodzisz na psy:(( W zasadzie dziwie sie ze redakcja podjela az tak duzy trud i napisala "artykul" zlozony z wypowiedzi dwoch osob. Na przyszlosc proponuje, zebyscie od razu zalozyli watek pt. "Jutro ... bedzie mial urodziny/jubileusz pracy. Napiszcie o nim artykul". Zwyciezce redakcja uhonoruje przedrukowaniem tegoz artykulu w lokalnym wydaniu GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Kryzys Posluszenstwa o. Gory wobec Papieza B IP: *.icpnet.pl 08.02.08, 20:58 w jakim pierwszym Twoim poście? nie ma wcześniej żadnego! zginął bez śladu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzierlatka Re: Kryzys Posluszenstwa o. Gory wobec Papieza B IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.08, 21:02 Oczywiście, że był, ale Wyborcza wycięła go nie zostawiając nawet śladu, że został naruszony regulamin czy netykieta. Ot, nowe zwyczaje na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Kryzys Posluszenstwa o. Gory wobec Papieza B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 11:39 Jakie tam nowe? Cenzura (bo tak należy nazywać to po imieniu) to dla "Gazety Wyborczej" normalka, co wielokrotnie było wytykane (mnie się zdarzyło kilkukrotnie być cenzurowanym). Po prostu: pstryk i znik, jak za Stalina "jest człowiek - jest kłopot, nie ma człowieka - nie ma kłopotu" tylko w odniesieniu do postów na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody888 Re: Życzenia dla Ojca Góry IP: *.eastwest.com.pl 09.02.08, 21:34 Życzę Ojcu Górze aby poza własnym czubkiem nosa widział problemy zwykłych młodych ludzi i potrafił z nimi rozmawiać i pomagać. Mieć czas i wysłuchać... Aby nie wyciągał pieniędzy od dr Kulczyka i innych ustawionych ludzi. Aby nie błogosławił tylko tym, którzy biorą łopatę i zamiast troszczyć się o siebie - pomagali mu w budowaniu Lednicy, a na mońcu nie pamięta ich imienia oraz twarzy. Aby o miłości nie tylko mówił ale również ją czynił. Aby nie wyrzucał i nie piętnował ludzi, którzy współżyli przed ślubem i którym "przydarzyło się mieć dziecko" (np wcześniejsza schola). Aby tolerował w kościele płaczące dzieci, bo one nie rozmumieją, że nie mogą płakać. Życzę aby na swojej 19stce u Dominikanów ogłoszenia były krótsze niż 30 minut a kazanie dotyczyło Ewangelii, a nie tylko w kółeczko jedna płyta : "Lednica, Hermanice,Jamna"... Szanuję tego człowieka ale powinien być mniej naburmuszony i mniej zgburowaciały, na spowiedzi zachowywał się dyskretnie a nie że wszyscy słyszą jak opier... ludzi. Aby nie kazał wychodzić z kościoła rozpustnikom co przed ślubem ze sobą zamieszkali, aby nie wierzył w taką wielką świętość ludzi co do kościoła przychodzą, ładnie rączki składają a połowa nie wie że nie powinna chodzić do komunii , bo np nie wiedzą że masturbacja czy sex przed ślubem jest grzechem ciężkim... Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Re: Życzenia dla Ojca Góry 10.02.08, 03:04 A ja zycze ojcu Janowi , zeby w koncu zaczal sie odzywiac , tak jak jego studenci , ktorym prawi zaklamane moraly na dziewietnastkach w kazda niedziele : Rano gorace mleko i jedna bulka z serem bez masla . Na obiad zupa pomidorowa jedna i na drugie danie porcja nalesnikow jedna, ewntualnie jedna porcja ruskich lub pyzy lub ziemniaki ze skwarkami plus salatka . Na kolacje ciepla herbata z cytryna bez cukru . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Życzenia dla Ojca Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:14 kolejnych 60 lat życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Życzenia dla Ojca Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 21:48 Ojcze jestem od Ciebie 20 lat młodsza. Życzę Ci, żebyś bajerował innych młodych tak jak zbajerowałeś moje córki ( 20 i 18 lat) ... i mnie też. Towarzyszyłeś mi jak zdawałam do średniej szkoły, jak przeżywałam ciężką chorobę mojej starszej córki, gdy razem z nią pojechałam pierwszy raz na Lednicę. To było cudowne patrzeć jak kochasz i uczysz kochać!!!!!!!!!!! Tak dalej !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Tej Redakcja nie ośmieszaj się 10.02.08, 21:53 miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,4915736.html >> Krzysztof Krawczyk, Agata Młynarska, biskupi i profesorowie Uniwersytetu Poznańskiego - tacy m.in. goście przyjechali w niedzielę na Lednicę >> A co to za autorytet moralny ten cały Krawczyk? Z Młynarską to przegieliście pałę. Kto to jest ta pani, że z taką estymą wymieniliście ją obok biskupów i profesorów? Powiem dość kolokwialnie - obciach gazetko!!! Jeszcze parę takich wstawek a zapewniam, że prześcigniecie Fakt i Super Expres:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktryner Góra z górą sie nie zejdzie IP: 81.210.14.* 11.02.08, 10:32 doktryna zakonu nie pozwala na miłość bliźniego. Agresja bijąca z kazań dominikańskich zamienia wiernych w psy łańcuchowe KK Odpowiedz Link Zgłoś
kajciech Re: Życzenia dla Ojca Góry 11.02.08, 11:11 skutecznej terapii odchudzajacej, żeby nie stał się kolejnym przykładem spasionego kleryka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Życzenia dla Ojca Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 11:58 Żeby był bardziej miły, sympatyczny i życzliwy dla ludzi. Za moich czasów chodziło się do dominikanów na "siedemnastki". Faktycznie, za komuny było to magiczne miejsce, ale gdy po latach poznałam o.Górę osobiście czar prysł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Srekonista z całym szacunkiem IP: 81.210.14.* 11.02.08, 13:42 z całym szacunkiem dla Góry jako człowieka to jako dla dominikanina mogę mu przekazać życzenia jak najszybszej emerytury duchowej i nabrania ogłady w kontakcie z tymi którzy jeszcze chcą tam chodzić do tego gniazda krzykliwych os. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan2komnen Życzenia dla Ojca Góry IP: *.izacom.pl 11.02.08, 20:27 A ja mu nic nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamut Góra urodziła mysz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 21:17 Ojcu Górze życzę, żeby jego ośrodek wiary nad Jeziorem Lednickim nie spowodował zanieczyszczenia środowiska i degradacji ekologicznej okolicy. Był bowiem przypadek zanieczyszczenia jeziora przez złych misiów wrogów przyrodu. Ufam, że młodzieży chrześcijańskiej pod skrzydłami ojca Góry takie działania przeciw przyrodzie nie przyszyłyby do głowy... więc niech Lednica będzie czysta duchowo i ekologicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciuś Czy redakcja odpowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 20:39 W ostatnim czasie kilku forumowiczów zadało pytania radakcji GW. Czy którykolwiek z nas doczeka się odpowiedzi czy zwyczajnie zostaniemy zlani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Czy redakcja odpowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 17:50 Pytanie traktuję retorycznie, bo ostatnio redakcja zlewa wszystkich ciepłym sikiem z siłą wodospadu. I nie jest jakis miniwodospad a raczej Salto del Angel. Przypomina sobie o o czytelnikach z rzadka, zazwyczaj podczas cenzurowania lub gdy się pali pod tyłkiem, jak w przypadku tego wątku. Lub jednego i drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
karolare Życzenia dla Ojca Góry 17.02.08, 11:58 życzę ojcu mniej pychy i wynioslosci na przyszlosc, a wiecej tolerancji - milosci dla bliznich, nie kazdemu dane jest byc tak wspanialem jak ocjciec jan.. Odpowiedz Link Zgłoś