woytolo Robienie wody z mózgu! 24.02.08, 10:57 W Poznaniu jest wielka potrzeba usprawnienia ruchu, budowa bezkolizyjnych ram czy wielopoziomowych skrzyżowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Nowy pomysł na Jeżyce: tramwaje w tunelu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 11:41 Doskonały pomysł. Ruch należy gdzie się tylko da wpuszczać pod ziemię. Z tym, że moim zdaniem o wiele ważniejsze jest by z ulic zniknęły, w miarę możliwości, samochody. Bo to one są w mieście największym szkodnikiem, a paradoksalnie nawet nie tyle dostawcze, ile osobówki - przez masowość występowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnuszG Nowy pomysł na Jeżyce: tramwaje w tunelu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 19:46 Wspaniały pomysł. Wówczas Poznań (ten jego fragment) wyglądałby bardziej europejsko niźli... Warszawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 portugakska Biedronka kupiła Zajezdnię na Gajowej? IP: *.icpnet.pl 25.02.08, 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Opium dla ubogich ! ! ! 26.02.08, 12:13 Tylko tak można podsumować ten nierealny pomysł. "Problem Gajowej" nie polega na tym, którędy poprowadzimy linię tramwajową, tylko jaki ruch samochodowy wygeneruje nowy obiekt i co w nim przeważy - handel czy "mieszkaniówka". Przypominam, że od powstania Starego Browaru ulicą Królowej Jadwigi nie da się przejechać - bo inwestor NIC nie zrobił dla tamtejszego układu komunikacyjnego (a miasto dodatkowo dociążyło zamykając Dowbora- Muśnickiego). Natomiast poraził mnie następujący pomysł: > Wagony tramwajowe, które towarzyszyły poznaniakom w ciągu > ostatnich 100 lat mogłyby stać w środku centrum. W jednym z takich > wagonów mogłaby powstać restauracja, w innym salon fryzjerski, w > jeszcze innym kwiaciarnia - marzą. LUDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja do Paczkowa jechałem TYLKO DLATEGO, że tam jest zachowana KOMPLETNA stara gazownia, a nie że drzwiczki od retorty wmurowano w bufet czy zbiornik gazu przerobiono na żyletki (limitowana seria do nabycia tylko w Paczkowie). Uchowajcie nas od takich "projektantów" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Nowy pomysł na Jeżyce: tramwaje w tunelu! IP: *.eastwest.com.pl 27.02.08, 20:04 W inncyh mistach to sie nazywa metro. Ale pewnie to bedzie tylko namiastka. Jak to w Polsce bywa... Odpowiedz Link Zgłoś