Dodaj do ulubionych

LiD: Wszystko w Poznaniu POdrożeje

04.03.08, 23:59
W tym miescie juz dawno nie chce sie zyc,oczywiscie drozyzna tutaj
jest,i to znacznie wieksza jak w innych aglomeracjach,a najgorzej,ze
Poznan jako miasto i my jego mieszkancy nie mamy z tego nic.Miasto
jest brudne i zaniedbane.Srodmiescie z dnia na dzien
dziadzieje.Znikaja kolejne sklepy.Niedawno dowiedzialam sie,ze
zniknie kolejny spolemowski sklep przy ul.sw,Marcin,a
Ratajczaka,powod znaczna podwyzka czynszu ze strony miasta,ale kogo
to obchodzi,powinna dzialac jakas rada osiedla,ale nikt nawet nie
wie,czym sie tak naprawde zajmuja.Podwyzka cen MPK,to
skandal.Korzystam z biletow ulgowych,ale jak policzylam ile bede
placic wiecej,to mi nie do smiechu,w zwiazku z podwyzka cen
wody,sciekow i smieci,od marca bede miala wyzszy czynsz.Wlasnie
Poznan od czasow transformacji,jest administrowany przez
PO,przedtem,UW.Jaka korzysc dla Poznania? Oprocz kolejnych HIPER I
sUPERmARKETOW,Inwestycji prawie wcale.O kulturze juz nie wspomne.
Obserwuj wątek
    • Gość: poznaniak LiD: Wszystko w Poznaniu POdrożeje IP: *.icpnet.pl 05.03.08, 06:17
      Dziś wielki dzień p.Grobelny i spółka bekną za machlojki
      wybierzemy nowego nie POskiego prezydenta a te klike z Kolegiackiego przegonimy
      i w Poznaniu będzie warto mieszkać POstarajmy się wiaruchna
      • Gość: orlet Re: LiD: Wszystko w Poznaniu POdrożeje IP: *.icpnet.pl 05.03.08, 08:04
        Jestem za. Nawet ludzik z LiDu będzie lepszy, podejrzewam, że i z Samoobrony również. Myślę, że Oni chcieliby odkupić swe winy dobrze zarządzając Poznaniem. Pewnie i Romek Giertych byłby lepszy od Rysia "Fryzjera".
    • Gość: Gall Anonim LiD: Wszystko w Poznaniu POdrożeje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 08:49
      LiDu nie znoszę bo to hipokryci, ale muszę sprawiedliwie przyznać, że tu utrafili w sedno. Nie tak dawno odwiedził mnie znajomy z Warszawy, później ja zaliczyłem rewizytę. Tak trochę zebrało się na wspominki (studiowaliśmy razem) a później o dyskusje o wszystkim i o niczym. Spełzło na koszty życia. Okazuje się, że dla osoby która już mieszkanie ma, a nie kupuje je na wolnym rynku koszty życia w Warszawie jest niższe niż w Poznaniu. Tańsze są przede wszystkim wszelakie "powinności miejskie" - tańsza jest komunikacja masowa, parkowanie samochodów w centrum, woda, wywóz śmieci. Oczywiście ktoś mógłby podywagować na temat cen mieszkań. Kwestia jest tylko taka, że one są regulowane przez wolny rynek, a władze miasta wpływ na nie mają raczej niewielki. Ponadto płace w Warszawie naprawdę są sporo wyższe (to było powodem emigracji znajomego, który urodził się pod Poznaniem).

• billert LiD: Wszystko w Poznaniu POdrożeje 05.03.08, 09:56
      Może trzeba by do SZEFA TUSKA się zwrócić i mu PO-wiedzieć, może powstrzyma to
      szaleństwo swoim żołnierzy poznańskich: najpierw skandal ze Studium, potem
      skandal z Zajezdnią, a teraz wszystko drożeje, hmm...
    • Gość: z innego miasta LiD: Wszystko w Poznaniu POdrożeje IP: 150.254.204.* 05.03.08, 16:11
      w Bydgoszczy też pare lat temu podwyższyli ceny biledów
      autobusowych, najpierw ludzie nażekali a po 2 latach zostało
      wymienionych ponad 90% autobusów na nowe
    • Gość: michal LiD: Wszystko w Poznaniu POdrożeje IP: *.comarch.com 06.03.08, 11:18
      szczegółowy opis podwyżek i faktów z nimi związanych możecie zobaczyć na stronce
      www.sld.poznan.pl ;) naprawdę poczytajcie i zobaczycie jak w praktyce wyglądają
      rządy PO i Grobelnego w Pozaniu
      • ecicha-3 Re: LiD: Wszystko w Poznaniu POdrożeje 06.03.08, 13:02
        Jak te rzady wygladaja widac golym okiem.Dziwie sie tylko,ze w tak
        waznych sprawach nie dochodzi do zwarcia szeregow PiS i Lid.Poza tym
        najwyzszy czas,zeby Sesje Rady Miasta,na ktorych podejmuje sie
        decyzje wazne dla mieszkancow,byly transmitowane przez telewizje
        lokalna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka