hast77 09.03.08, 17:26 Ostatnio bylem na rozmowie o prace na ul Wolskiej 7 (Grunwald) maja czesto ogloszenia w gazetach. uwazajcie bo rozmowa jest piekna a na dniu probnym okazuje sie ze to czysta akwizycja i chodzenie po domach!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niekochana6 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 09.03.08, 18:54 moja kumpela kiedys na tą firme sie naciela :/ sie okazalo ze to tele2, wywiezli ją daleko od Poznania sugerując ze tak naprawde to tam jest siedziba firmy, wywiezli i kazali chodzic po domach :/ a ze ona nie chciala w konia ludzi robic, to powiedziala ze maja ja zawiezc spowrotem do Poznania a oni powiedzieli ze ma sobie teraz radzic sama :/ za ostatnie pieniadze wrocila do Poznania :/ Odpowiedz Link Zgłoś
holling Re: Uwaga ---Akwizycja--- 12.03.08, 13:39 Dzięki wielkie za wrzucenie tego tematu. Miałem dziś do nich lecieć na rozmowę. Przez telefon powiedzieli, że to firma zajmująca się sprzedażą kosmetyków. Nie powiedzieli, zdaje się, że sprzedaż odbywa się na ulicy, poprzez ogłupianie wiary. Kiedyś mnie zaczepiła na deptaku taka jedna z perfumami, pewnie od nich. Chyba wolałbym na wysypisku pracować, niż coś takiego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclaw Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 217.153.71.* 31.10.08, 13:11 A we wroclawiu tak sie kupuje kosmetyki www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6034b526c4824337.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin. Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.173.15.230.tesatnet.pl 16.11.08, 00:55 witam. powiem wam tak pracowałem na wolskiej a potem Wierzbięcicach całe wakacje. Fajni ludzie, super szkoła manipulowania :D jak nie jesteś komunikatywny to nie idź w ogóle na rozmowe. mi szło zajeiście i mam nadzieje ze wróce na następne wakacje w teren :) pozdrawiam juicemanów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolska Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 83.238.212.* 04.04.09, 15:28 to idź na wysypisko, takich jak ty tu nie potrzebujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankes Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.radixkom.pl 18.03.10, 13:44 no właśnie otrzymałem od "nich"tel...dzieki że jesteście!!!! ja również dziękuje za współprace z taka firmą...pozdrawiam wszystkich szukających pracy i życzę powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 21:09 tak samo...zaprosili mnie, potem z ciekawości wpisałam ten adres do neta i wyskoczyły mi tutaj te komentarze.... dzięki za uprzedzenie :) najśmieszniejsze, że następnego dnia opowiadałam o tym znajomej i powiedziała, że też kiedyś miała do czynienia z taką firmą...wywieźli ją i kazali chodzić po domach...i co się okazje? ta sama firma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 29.11.11, 14:29 Witam Dzisiaj również otrzymałem maila , że praca czeka tylko trzeba przyjść. Dobrze , że są jeszcze ludzie którzy wyrażają swoją opinię w internecie i ostrzegają przed takimi dziękuję za ostrzeżenie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 20.02.12, 14:18 Również dziękuję za ostrzeżenie. Natychmiast odmówiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakosa Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 12.06.12, 22:58 Dzięki za informacje, dzięki Wam oszczędzę czas na rozmowy z tego typu firmami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzakur Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 12:44 kurcze na jutro jestem umówiona na rozmowe z tą firmą... dobrze , że znalazłam te wpisy... mówili mi ze to jest firma ktora zajmuje sie sprzedaza na stoiskach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.tktelekom.pl 20.06.11, 11:18 firma bworld czy log + to jedna wielka sciema!! moiwa o mozliwosci awansu a tak naprawde zarabaisz tylko na menagerow!! sciemniaja zebys mial wieksza motywacje! tak samo meetinfi rano1! jedna wielka sciema, pracowalem tam ponad 3 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLSKA Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.11, 15:43 Skoro tam pracowałeś to powinieneś wiedzieć, że B'World to nie jest ta sama firma co LOG+. Firma B'World podlega pod LOG+ jako jedna z wielu firm, LOG czerpie z nich zyski B'World jest małą firemką w której Menago próbuje coś zarobić najczęściej kosztem innych ludzi. Natomiast LOG to poważna firma , działająca od ponad 17 lat, współpracujaca ze znanymi w Polsce i na świecie markami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warhammer Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.146.227.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.12.11, 07:04 To teraz jest jakis LOG a nie DS Logic? Notabene z ktorym nic wspolnego nie mieli... Hahaha kpina, pracowalem, poznalem, nawet lubilem przez prawie rok. Ciesze sie, ze nabralem tam doswiadczenia, teraz moge sie pochwalic stanowiskiem managera ds. sprzedazy na region Wlkp w duzej korporacji ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemka Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.play-internet.pl 22.05.12, 13:26 dobrze ze wpisałam w internet ten adres jutro mam miec tam rozmowe a w takim wypadku to tam nie pojade strata czasu i pieniedzy bo mam ponad 60 km do poznania Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Uwaga ---Akwizycja--- 13.03.08, 01:32 TV kablowa? Też tam byłam, oczywiście uciekłam z krzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukujaca pracy Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.hypair.net 16.04.08, 12:10 hej wlasnie wrocilam z rozmowy w sprawie pracy na wolskiej 7. za wiele nie chceili powiedziec jestem umowiona na szkolenie i pozniej sie okaze czy sie nadaje. mam nadziej ze szkolenie nie bedzie na ulicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolska7 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 12:52 Czy wiecie coś konkretnego o Wolskiej 7 ale o Firmie B"World???? Prosze o kontakt!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 30.06.08, 22:07 Jutro tez mam rozmowe na Wolskiej 7 w firmie B World,wiecie cos o niej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.lan-177.netconnect.pl 04.07.08, 15:57 i co z tą firma B World?? proszę napiszcie..prawdziwa czy tylko akwizycja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 23:54 Hej, widzę że są tu bardzo stare posty. Ale firma jeszcze istnieje pod tą nazwą, jutro mam rozmowę kwalifikacyjną. Czy opinie nadal są tak nie przychylne??? PROSZĘ O INFORMACJĘ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rut MM IP: 66.197.149.* 16.02.09, 11:21 Witam, Sam spory czas poszukiwałem pracy i poznałem większość oszustów i naciągaczy, pozwolę sobie podać kilka rad jak szukać pracy: 1. żadna szanująca się firma nie szuka osób w ciemno czyli - stanowisko powinno być z góry określone - ponieważ do każdego stanowiska są potrzebne unikalne cechy. Inne preferencje musi posiadać magazynier a inne sekretarka czy handlowiec. Nie znam firmy która sobie prowadzi nabór i jak się ktoś trafi to mu stworzą stanowisko pracy. Nie ma opisanego stanowiska - na 99 % wałek czy akwizycja ! 2. Jeśli Cię zwodzą - w zawoalowany sposób próbują robić sekrety odnośnie - stanowiska, miejsca pracy czy zarobków - na pewno kryje się za tym jakiś podstęp - nikt kto ma szczere intencje i jest uczciwy nie stosuje kamuflażu. Jeśli firma nie oferuję dużych zarobków a osoba prowadząca nabór jest normalna powie to na wstępie "nie oferujemy dużo na początek ale też praca nie jest skomplikowana itp.". Natomiast jakieś dziwne warunki powinny być sygnałem - coś jest nie tak. 3. Wysyłać masowo CV - większość oferentów posiada adres email a więc nie wiąże się to z dużymi kosztami. Jeśli nie potrafisz napisać dobrego CV - poproś kogoś kto się zna albo poszukaj w sieci gotowych rozwiązań. Najważniejszy element CV to doświadczenie - stąd jeśli nie mamy pracy warto postarać się nawet o darmowe praktyki w dużej firmie - pozycja iż pracowaliśmy w dużej firmie (nawet w ramach bezpłatnych praktyk) wpływa korzystnie na proces decyzyjny. Znajomość języka obcego - to element bardzo istotny - właściwie bez znajomość języka dostęp do pewnych stanowisk (zazwyczaj dobrze płatnych) jest niedostępny lub bardzo mocno utrudniony. Wykształcenie jest także istotne jednak z doświadczenia widzę ,że nie jest determinantem (osoby ze stopniem dr mają w Polsce często ciężej na rynku pracy niż z wykształceniem zawodowym) 4. Informować kogo się da ,że szukamy pracy - nie jest to może element którym należy się chwalić ale warto - możemy trafić na kogoś życzliwego. 5. Warto podjąć pracę na stanowisku w którym mamy kontakt z ludźmi a więc wszelkiego rodzaju sprzedawcy, kelnerzy, pracownicy obsługi klienta itd. dzięki temu mamy stały kontakt z przyszłymi potencjalnymi pracodawcami czy osobami które mogą nam pomóc w poszukiwaniu lepszego stanowiska. Niestety stanowiska pracy w których nie mamy kontaktu z "ludźmi z zewnątrz" niestety mogą się okazać matnią a więc ciężko będzie znaleźć coś lepszego. 6. Unikać akwizycji - w akwizycji zarabiają tylko właściciele firmy bądź tzw. naganiacze i tzw. podstawieni. Bardzo często firmy takie żądają jakiś opłat za wymyślone przez siebie bzdury - dzięki czemu mają fundusz na ogłoszenia itp. 7. Jeśli zapraszają nas na rozmowę - zgadzamy się zawsze na termin - jest to sygnał dla pracodawcy ,że jesteśmy dyspozycyjni. W siedzibie firmy musimy zrobić jak najlepsze wrażenie - jesteśmy grzeczni i uprzejmi dla wszystkich: pracowników firmy (mimo ,że odruchowo jesteśmy im niechętni - oni mają już pracę :D), jesteśmy grzeczni dla konkurentów którzy np oczekują z nami ponieważ wśród nich się może kryć pracownik firmy dokonujący wstępnej selekcji. Nie krytykujemy poprzedniego pracodawcy, nie narzekamy, nie kłamiemy o powodzie stracenia poprzedniego stanowiska - na 99 % sprawdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.lan-177.netconnect.pl 04.07.08, 15:55 mam ważne pytanie..Czy ta firma jest na skrzyzowaniu Grunwald/Palacza; bo znalazłam ogłoszenie w gazecie a jestem z poza Poznania i nie wiem czy mam tam jechac na rozmowę czy nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 12:03 tak ,to ta firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale bzdury Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 13.07.08, 22:34 dokladnie pierwsze wrazenie takie jest ze akwizycja... ale tak sie sklada ze pracuje w tej firmie i na siano nie bede narzekal na siano...koledzy co sa duzej ponad 3 kafle zarabiaj...ja tez wole pochodzic sobie po ludziach, raz nie byc wysluchanym w ogole, raz usiac, wypic kawe, niz na wysypisku pracowac jak tu niektorzy ;) no ale to kwestia wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bellemare pozdrawiam akwizytorow z b'world IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 16:12 No zalezy kto ma jakie ambicje ;) Ja mam wieksze niz chodzenie po ludziach! moze oferta jest fajna( w sensie tej cyfry+) ale sciemy wala jak cholera :D oczywiscie jak ktos ma abonament to nie powiedza, ze rezygnacja z innego poniesie koszty ;) i te wymyslone gadki: " czy dostal pan ulotke?" "nie" "jak to, przeciez byly roznoszone (akurat)! w takim razie musze panu wytlumaczyc co sie tu ebdzie dzialo (montaz telewizji) ;)" itd...;) pozdrawiam firme b'world i ich niezwykle wykwalifikowany personel! niezla byla taka jedna "trenerka" lat 19, zero przygotowania psychologicznego... beka totalna, zadawala niezwykle madre pytania w stylu " powiedz mi cos o sobie" "a co bys chciala wiedziec?" - spodziewalam sie pytania konkretnego, o moje plany, kwalifikacje, ambicje itp a tu odpowiedz: "wszystko" Firma kusi mlodych ludzi dobrymi zarobkami, umowa o dzielo lub zlecenie, maja taktyke :latem chodza po domkach, zima po blokach :) Mialam to neiszczescie byc na rozmowie i "dniu probnym", potem wypelnilam jakas ankiete i powiedzialam wprost, ze jest to malo ambitne zajecie jak dla mnie i sobie poszlam. Minely 3 tygodnie i znalazlam prace marzen ;) Czasem naprawde nie warto sie pakowac w dziwne rzeczy! btw. sporo skarg na nich jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Portalu Re: pozdrawiam akwizytorow z b'world IP: *.gprs.plus.pl 04.08.08, 12:30 Szukając pracy naciełam się na ogłoszenie: młodych, kreatywnych do działu promocji i marketingu....Jeżeli ktoś (ta firma!)poprzez to rozumie akwizytorstwo, to ja przepraszam w takim razie dziękuje. Na rozmowię padły dwie propozycje (a jestem drobną kobietą), że mam do wyboru bycie MAGAZYNIEREM (żartujecie sobie?)lub PRZEDSTAWICIELEM HANDLOWYM. Niestety nic o marketingu nie było. Cała ta promocja to właśnie akwizytorstwo. Pan przeprowadzający rozmowę równie nie miły jak propozycja bycia magazynierem. To już nie chodzi o ambicje tylko o ich podejście do pracownika. Po przeczytaniu wszytkich postów zrezygnowałam z tego dnia próbnego. Zupełnie inaczej to sobie wyobrażałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisu Re: pozdrawiam akwizytorow z b'world IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 09:22 pozdrawiam przedmówczynię, miałem podobne z nimi doświadczenia, nawet dałem się skusić i 2dni zmarnowałem na szkoleniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: pozdrawiam akwizytorow z b'world IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 10:51 to cieniutki byles widocznie bo ja tam troche tez pracowałem a dlatego ze fajne siano tam zarabiałem Odpowiedz Link Zgłoś
aneczk-a2111 akwizycja!!! 25.09.09, 10:53 Witam! Mam pytanie czy firma o nazwie Centros ul. wolska 7, to tez podobnie jak BWorld akwizycja? Prosze o odpowiedz, bo mam isc tam na 15 ta na rozmowe kwalifikacyjna w sprawie pracy. Dziwi mnie dlaczego ta sama firma poswzukuje kogos na stanowisko asystentki biurowej i sprzedawcy. Chcialabym tez podziekowac. Dzieki temu, ze tafilam na to forum nie poszlam na rozmowe na ul. wierzbiecice 7. do polmaksu ( czy jak to sie pisze). W dobie wielu nieuczciwych pracodawcow trzeba sobie pomagac! Dzieki! Prosze o odpowiedz.pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Wierzbięcice 7 -> openline IP: *.eranet.pl 04.08.08, 23:49 To samo jest na ul. Wierzbięcice 7. Tu ta firma - OPENLINE - (szumnie nazywana oddziałem ogólnopolskiego potentata w branży handlowo-marketingowej) robi dokładnie to samo co ta na ul. Wolskiej. Też ogłoszenia w stylu - szukamy pracowników do działu handlowego, promocji, marketingu, obsługi klienta, zarobki od 1600 zł. Na początku też nic nie wiadomo, same ogólniki i wszystko (głównie rozmowa kwalifik) robione w biegu. A praca to czysta akwizycja. Wszyscy potrafią tylko opowiadać jakie to pieniądze się zarabia i jaka to świetlana przyszłość akwizytorów firmy czeka (szczeble awansu) itd. Dla mnie - strata czasu, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOść Re: Wierzbięcice 7 -> openline IP: *.srem.net 04.02.09, 11:13 uwaga zmiana nazwy .bylem na rozmowie tym razem fitma nazywała sie POLMAX.UWAGA AKWIZYCJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosz1511 Re: Wierzbięcice 7 -> openline IP: *.icpnet.pl 04.08.09, 19:25 Byłem dzisiaj na rozmowie w Polmax, ul. Wierzbięcice 7. Interesowała mnie oferta na pracownika biurowego lub magazynowego (tak było w ofercie), a okazało się, że "aktualnie poszukują tylko pracowników na stanowisko sprzedaży". Czyli, potwierdzam, chodzi tylko o akwizycję. NIE POLECAM, straciłem tylko czas na tą rozmowę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seluch Re: Wierzbięcice 7 -> openline IP: *.echostar.pl 19.10.09, 16:33 Dziękuję za informację.Dzięki Tobie nie pojechałem na rozmowę, przedzwoniłem tylko do nich.Na słowa że słyszałem że to akwizycja i czytałem o nich w internecie, pani która odebrała bardzo się oburzyła.Zaczęła wypytywać mnie o kwalifikacje i doświadczenia.Po poprzednim moim telefonie wszystko było ok a teraz mnie wyeliminowała. Zwykła ściema A tak przy okazji. Jakby ktoś miał jakąś poważną ofertę na magazyn to proszę o e-maila: seluch@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Wierzbięcice 7/2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 22:40 Byłam dzisiaj na romowie pod adresem z tematu i niestety na własnej skórze przekonałam się, jak to wygląda. Prowadzący wyglądał na przebrzydle, pozornie nowobogackiego, w błyszczącym podrabianym garniturze od Dolcze z Kabana:) a jego kolor skóry niczym nie różnił się od pomarańczy na święta-tak biedaka pokarało na Karaibach (czyt.między wierszami Solarium ErgoLine). Nie dość, że o stanowisku biurowym nie bylo mowy, to szydził ze mnie ze od 4 miesięcy nie pracuje i niedługo minie mi rok bez pracy...Żenada ten gość...oczywiście nie zagiął mnie swoimi bezczelnymi tekstami. LUDZIE WYSTRZEGAJCIE SIE TAKICH MIEJSC I TAKICH OGŁOSZEŃ W GAZETACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazi Re: Wierzbięcice 7/2 IP: *.echostar.pl 04.05.11, 22:37 Dzisiaj dostałem telefon z firmy polmax z propozycją rozmowy w sprawie podjęcia pracy (wierzbięcice 7/2)... Wpisują adres w google celem sprawdzenia dojazdu natrafiłem na to forum - dzięki Bogu!!! dzięki ludziska za opinie. Internet prawdę ci powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wierzbięcice 7 -> openline IP: *.icpnet.pl 18.01.10, 14:24 Własnie mnie zaprosili na rozmowę, e-mailowo. Jesli firma nie potrafi zaprosic na rozmowę telefonicznie, to nie moze byc to powazna firma. Niedawno własnie straciłam czas na tego typu rozmowe, niby na sekretarke, ale okazało się ze poszukuja rowniez doradców finansowych i czy byłabym zainteresowana.Jak powiedziałam, że aplikowałam na asystentke a nie na doradcę i że chce umowę o pracę to rozmowa znacznie się skróciła. To jest po prostu żałosne, jak firmy próbują zdobyc pracowników. ŻAŁOSNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lama Re: Wierzbięcice 7 -> openline IP: *.piastlan.net 24.07.09, 13:36 Dziękuję za te opinie, miałam tam pójść dzisiaj na 18.00. a skoro sprawy tak się mają, lepiej pojadę wykąpać sie w jeziorze i zrelaksować przed poważnymi spotkaniami... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunetka Re: Wierzbięcice 7 -> openline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 17:00 Witam wszystkich, tez kiedys naciełam sie na Wolską i im podziękowałam. Dzis z kolei zadzwoniłam na Wierzbiecice w sprawie pracy w biurze, ale po tym co tutaj przeczytałam nie wybiore sie na rozmowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Wierzbięcice 7 -> openline IP: *.hstl3.put.poznan.pl 08.03.10, 18:47 Witam. Byłem dzisiaj na rozmowie na ul.Wierzbięcice 7/2 i niczym się to nie różni od AKWIZYCJI z WOLSKIEJ 7. ........Ludzie!! Nie dajcie się omamić tym krwiopijcom i zjadaczom czasu!! Lepiej na prawdę pograć w bierki;) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 23.08.08, 09:54 OPENLINE na wierzbiecicach to filia firmy tej na wolskiej 7 czyli bworldu i zajmuje sie dokladnie tym samym.uwazajcie na nia. to czysta AKWIZYCJA bylo nawet ostatnio w teleskopie na tvp3 o nich glosno. Odpowiedz Link Zgłoś
bermasta Re: Uwaga ---Akwizycja--- 25.08.08, 12:28 zgadza sie.. to jest typowa akwizycja.. cala firma nazywa sie dsmax i zajmuje sie bezposrednia sprzedaza wszystkiego.. sam pracowalem tam przez ponad pol roku, he bylem tzw. nosorozcem.. nie moge powiedziec, zebym tam nie zarabial sporo (2 - 3 tys/msc).. jednak wiadomo, brak jakichkolwiek swiadczen, a umowe ktora sie z nimi podpisuje to mozna sobie w zadek wsadzic.. generalnie ta umowa nie ma zadnej mocy prawnej.. jest tez bardzo duza rotacja ludzi, codziennie nowe osoby sa zatrudniane inne odchodza. praca wylacznie dla ludzi, ktorzy maja do tego predyspozycje, chociaz te predyspozycje najczesciej sa odkrywane dopiero tam. generalnie same minusy, ale jest jedna rzecz ktora jest na wieeelkiim plusie: to jest najlepsza szkola sprzedazy, manipulacji i ogolnie mielenia glowy otoczeniu. znam wielu, ktorzy bez zadnego doswiadczenia tam zaczynali, nabrali wprawy w tzw. dżusowaniu (mieleniu mózgu) a pozniej zaczeli prace jako przedstawiciele handlowi, negocjatorzy w normalnych firmach i swietnie tam sobie radza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.promax.media.pl 20.09.08, 00:22 jestem ciekaw dalczego osoby wypowiadajace sie pozytywnie na temat tych firm maja takie samo IP!!!! IP: 83.238.212.* <- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerazona :) Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 11:39 hehe racja :)) ale mam jeszcze jedno pytanie :) powiedzcie mi, na wolskiej 7 znajduje sie kilka firm, tak? one wszystkie zajmuja sie akwizytorstwem? tez dzisiaj mam isc na rozmowe 'kwalifikacyjna'. wpisalam numer tel w przegladarke i trafilam na to forum, nie bede ukrywac, ze jestem troche przerazona :/ czy to wszystko, co napisaliscie wyzej tyczy sie takze firmy ARTEMIDA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miskof Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.09, 14:28 Artemida to ściema na całej linii wystarczy wejść na ich stronę główną i przeglądnąć profil firmy .... już się nasuwa odpowiedz po co pracownik magazynowy tam ... tak jak wspomina jeden z byłych pracowników całe 3 firmy na wolskiej 7 to sciema i strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.mysmart.ie 26.09.08, 17:21 Kilka lat temu byłem na rozmowie tam (tzn. na Wierzbięcicach) z kumpelą. Zastanawiam się czy to ta sama firma. Trzeba samemu zapłacić za "szkolenie", a potem "może" cię zatrudnią. Jak zapytałem jakie szą sanse zatrudnienia w firmie po "szkoleniu", to nas wyrzucili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik I co ... IP: *.icpnet.pl 29.09.08, 00:03 I co z tego, żadna praca nie hańbi, w akwizycji ponadto nabierasz doświadczenia, stajesz się bardziej komunikatywny co w obecnych czasach jest raczej zanikające. No chyba że uczą kłamać - to dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly132 BYlem dzis na rozmowie... IP: *.icpnet.pl 02.10.08, 11:05 Bylem dzis na rozmowie w tej firmie B World , siedzialy dwie laski na samym wejscu po czym lazaly mi usiac w jakiejs salce, sedziala tam jakas mloda dziewczyna, dostalem formularz wypelnilem go po czym przyszly nastepne 2 dziewczyny. koles zawolal mnie na rozmowe i w poniedzialek mam przyjsc na dzien probny, po czym pytam sie jakie mam szanse na zatrudnienie on odpowiedzial ze nie wiadomo okaze sie po tym dniu. Pytalem sie o umowe nie dostalem odpowiedzi co mam robic?? Odpowiedz Link Zgłoś
elagresto Re: BYlem dzis na rozmowie... 02.10.08, 11:47 byłem tam kiedyś, jak i w innych tego typu firmach. wole dłużesz poszukac roboty i nie musieć ściemy walić ludziom prosto w oczy. W sumie ogłoszenia z akwizycją idzie łatwo poznać. A jak w ogłoszeniu jest napisane "nie akwizycja" to już wiadomo ocb ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eska19mich1989 Re: BYlem dzis na rozmowie... 12.11.09, 13:06 > co mam robic?? nie idź naprawdę Ci radzę! Chyba że kręci Cię akwizycja i cała reszta! oto spis firm zajmujących się werbowaniem pracowników pod pretekstem dobrego stanowiska, biuro, ksiegowosc, magazyn a nawet KURIER! nawet własnych samochodów nie maja tylko jedna osoba ma własny i wożą się po 5 osób! xD oto lista UWAGA na te firmy!: ARTEMIDA B-WORLD OPENLINE POLMAX DSMAX Ta ostatnia to firma matka pozostałych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: BYlem dzis na rozmowie... IP: *.icpnet.pl 21.11.09, 12:48 BO TO JEST TAK ZE JAK TOS SIE MEGA WYKAZE W TEJ CALEJ AKWIZYCJII TO POTEM POMAGAJA OTWORZYC CI SWOJ BIZNES TZN FIRME CORKE TAK JAK NP PIERSZY BYL DSMAX CI CO TAM PRACOWALI OTWORZYLI ARTEMIDE ITD....JEDNA WIELKA WYJEBA!!!PRACOWALAM TAM DWA TYGODNIE PO CZYM JAK CHCIALAMM ODZYSKAC KASE KTORA TAM ZAROBILAM, OLALI MNIE WCISKAJAC MI KITY, ZALUJE ZE DO INSPEKCJI PRACY ICH NIE PODALAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka23 Re: BYlem dzis na rozmowie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.10, 12:45 Dzięki za ostrzeżenie. Już 3 z tych firm, proponowały mi pracę. Także czytając tę opinie cieszę się,że się nie zgodziłam i nie przyjęłam ich oferty. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m pielęgnacja urody i doradztwo zdrowotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 21:15 chciałabym także uprzedzić przed odpowiadaniem na ogłoszenia, których pełno jest na gumtree - dodają po kilka codziennie, zmieniają treść i tytuły, żeby wyglądały na niezależne od siebie... bardzo sprytnie im to wychodzi :P chodzi o doradztwo kosmetyczne, zdrowotne, suplementy, zabiegi pielęgnacyjne twarzy itp. już z łatwością potrafię poznać ogłoszenia dodawane przez nich!! wszystkie takie same ściemy... najpierw się ucieszysz bo napiszą, ze zapraszają na rozmowę..rozmową jest ok 4 godzinne "szkolenie", bardzo sprytnie zaplanowane, gadają na temat swoich produktów i tego, jak zmieniły one życie... blablabla...ale tak naprawdę to praca polega tylko na tym, że samemu sobie trzeba zwerbować klientów...ich gadki są przygotowane, znają je na pamięć, mówią z przekonaniem...dopiero po paru godzinach "szkolenia" (w sali nie ma gdzie siedzieć, ile osób zapraszają..a zapraszają KAŻDEGO) mowią, że najpierw trzeba samemu wykupić te produkty i przetestować na sobie, aby być wiarygodnym dla klienta. no błagam... ostrzegam! zmarnowane pare godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pizza Uwaga Praca IP: *.icpnet.pl 02.10.08, 22:17 Pizzeria na Jeżycach poszukujemy młodej osoby z własnym pojazdem osobowym do rozwożenia pizzy w Poznaniu kontakt: 511-530-641 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Uwaga Praca IP: *.icpnet.pl 03.10.08, 23:32 Zadzwoniłem, rozmawiałem, byłem - "Jeżyce" - jest ok, tyle że nie mam pojazdu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP: 83.238.212.* Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.08, 22:32 ale to fajna robota, wcale nie akwizycja; nie trzeba nic robić i dostaje się 3 kafle od reki. Co prawda wywalili mnie, bo coś zrobiłem, ale jeszcze się do nich zgłoszę, bo potrzebuje kasy na gumy do żucia. Przy okazji: serdeczne pozdrowienia dla wszystkich naciągaczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 79.173.44.* 31.01.11, 12:50 przed chwilą dzwoniła do mnie babka z tej firmy. ciekawy wszedłem na google i znalazłem te forum. Dzięki na temat. Właśnie dzwonię z powrotem aby odmówić spotkania , ale nie odbierają. CAŁY CZAS ZAJĘTE, albo cisza. Pofatyguję się na tą 18.30 na wolską 7 aby poinformować innych co ludzie piszą tutaj, i odebrać b'world kolejnych potencjalnych ofiar.. Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: Uwaga ---Akwizycja--- 17.10.08, 14:23 Mówi samo za siebie IP, wypowiadających się pozytywnie o tej firmie: 83.238.212.* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były juiceman(akwi Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.173.15.230.tesatnet.pl 23.10.08, 12:06 CAŁA PRAWDA O B'WORD, OPENLINE i AXIUM (axium to jest ta sama firma co B'WORD tylko pod inną nazwą- musieli ją zmienić bo B'WORD juz wszyscy znali i nie wpuszczali do domu w terenie) : Pracowałem w tej firmie przez ok 3 miesiące i wygląda to następująco: Znalazłem ogłoszenie na gumtree.pl "kurier magazynier 2500zł netto" zadzwoniłem i umówili mnie na rozmowę. Pojechałem na Wolską 7. Na pierwszy rzut oka firma wygląda bardzo pokaźnie, design biura pokazuje że nie jest to biedna firma. Wypełniłem formularz i poszedłem na rozmowę. Najpierw zrobili mi pranie mózgu, " chce pan pracować 6 dni w tygodniu 8 godzin dziennie za 1600zł? " jak sie okazało nie 2500 a 1600 :). " ale mamy lepszą propozycje w dziale handlowym" z Opowiadań wyglądało tu super, więc mnie umówili na dzień próbny gdzie miało się okazać czy sie nadaje( z późniejszego doświadczenia mogę śmiało powiedzieć ze to zależy tylko i wyłącznie od tego czy osoba z którą sie idzie w teren na dzień próbny chce Cie przyjąć czy nie, wiem bo sam też trenowałem) Ogólnie praca 6 dni w tygodniu. Od godziny 7 do 9 siedzi sie w biurze i ćwiczy prezentacje, potem jest meeting(czyli pranie mózgu przez pana M. ,gadki typu " wszystko zależy od waszego pozytywnego nastawienia, ja też kiedyś chodziłem w teren ale zbudowałem grupę, otwarłem swoje biuro i pieniądze same mi wlatują na konto" po meetingu wszyscy idą w teren zazwyczaj poza poznań. Godzina na dojazd, w praktyce wygląda to tak ze wraca sie ok 18 a bywały dni ze nawet ok 20. Powiem tak " można się tam dorobić jak sie jest w tym dobrym. Bajki o biurze są tylko do zmotywowania juiceman'ów, bo w praktyce udaje sie tylko NIELICZNYM, sam byłem świadkiem powstania nowego biura na Wierzbięcicach, ale po 2 miesiącach zostało zamknięte... Minusy : ilość godzin do przepracowania, jak nie masz umowy - nie masz kasy, bo płacą za umowę ok 100zł średnio(zależy od awansu), jak pracujesz jest ok, jak odejdziesz - mają cie w dupie, a plusy to tak jak toś napisał, jest to zajebista szkoła manipulowania i wciskania kitu innym. No i ostatnia kwestia umowy. Dostaje sie umowe o dzieło albo zlecenie. Na umowie masz napisane ze pracujesz po 3-4 godziny dziennie za 3zł/h. a w praktyce dostajesz kasę za umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: był juiceman Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.173.15.230.tesatnet.pl 24.10.08, 23:16 kilka domówień jakoże osoby które nie były tam nigdy mogą troche nie rozumieć. oferta kurier magazyniem jest tylko do przyciągnięcia młodych ludzi, bo w praktyce wcale nie ma takiej pracy w tej firmie. Jak chodzi o umowy " nie masz umowy - nie masz kasy" - jest to typowa akwizycja idzie sie w teren zazwyczaj na wioski i wciska ludzią cyfre + za 348zł która normalnie w punkcie kosztuje znacznie mniej.(ale jak to mówią - "ludzie kupują Ciebie a nie cyfre") jak nie masz w jakiś dzień umowy na montarz cyfry +, to nie masz kasy i pracowałeś cały dzień za free ;]. z pozdrowieniami dla pana Marcina D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex juice-man Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.centertel.pl 17.04.09, 23:07 Heh. Jest dokładnie tak jak kolega tutaj napisał Odwołam sie do kolegi i kilka moich przemyslen - jezeli chodzi o dzien próbny to zawsze ci wystawiaja na koniec dnia pozytywna opinie - nie wiem jak o kims mozna wystawic opinie skoro tylko sie chodziło i obserwowało prace naszego trenera. - gadaja ze na rekrutacji było 40 osób a wybralismy własnie ciebie - to idzie łatwo zauwazyc ze to sciema pracujac tam pozniej bo jw napisałem zawsze wystawiaja pozytywna opinie = zawsze cie przyjmuja po dniu próbnym bo im wiecej osób przyjma tym menadzer biura wiecej bedzie zarabiał wiec nie wypada im kogokolwiek odrzucac ;] - nadal sa szkolenia z rana (z reguły od 9-10:30) i tzw meeting (motywowanie pracowników itp ) - jak dzien wczesniej masz umowe tzw "dzwonek" to cie wyczytuja i wszystkim przybijasz piątki, wszyscy krzycza twoje imie i ci klaszcza (kolejny sposób motywacji) - potem osoba z wyższym stanowiskiem niż PH, opowiada jakąs historyjke odnosząca sie do pracy w B'World co powoduje ze tez sie tym motywujesz - kolega napisał ze w salonie mozna kupic taniej Cyfre+ niz 399 (bo teraz tyle to kosztuje w B'World) - nie wiem szczerze ale jeszcze to sprawdze, bo niby z ich ulotek wynika ze montaze kosztuja około 800 zł kupujac w salonie ale jakos jak byłem u klientów to nikt kto ma Cyfre+ nie miał montazu za taką kwote - " nie masz umowy - nie masz kasy" < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ścierwo polmax Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 14.01.10, 21:50 też sie naciałem na polmax nie zaplacili mi za 3 dni pierdo...nego łażenia po chatach!!!! mam nadzieje ze popamietaja!!!;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJEWSKI O co chodzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 18:14 Albo to jakaś pomyłka albo chyba ktoś wyleciał z pracy i teraz wypisuje bzdury,Wolska 7 to mały biurowiec, firm jest tam wiele, od niedawna pracuję jako telemarketer,a moja siostra jako doradca klienta,jest super,dobry standard, porządek,czasem tylko mała kolejka do WC na 1 pietrze..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.airmax.pl 29.05.10, 13:56 Dziś był u mnie taki jeden akwizytorek z cyfry, powinni zakazać tego rodzaju pracy, jak można tak ludziom ciśnienie podnosić, co za margines społeczny, zawód- wciskanie kitu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.airmax.pl 29.05.10, 14:02 Akwizycja na wsi... no tak niby garniturek ubierze i myśli że na wsi to jakaś ciemnota mieszka... każdy kit mile widziany, ale dobry kit a co robić z takimi nachalnymi dupkami ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wolska 7 teraz axium IP: *.net.tele-plus.pl 23.03.10, 13:28 Wysłałam cv o 8, o 13 zadzwonili i chcieli zebym przyszla na rozmowe tego samego dnia , dobrze ze sprawdzilam w necie co to za firma, oczywiscie ogloszenie praca adm - biur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike_86 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.03.10, 19:10 Wiecie może jak wygląda praca magazyniera bo właśnie byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.J Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 83.12.95.* 29.03.10, 08:27 Tam nie ma stanowiska magazynier bedziesz tak samo łaził po ludziach ! magazynier to przykrywka !:) nie dajcie sie nabrac ludzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 27.10.08, 14:09 A już miałem jechać na rozmowę... dobrze ze zacząłem poszukiwać informacji na temat firmy i trafiłem na to forum. Akwizycji mówię NIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXX CGP Dialog!!!! Praca w terenie. Sczaniekiej 2A IP: *.icpnet.pl 31.10.08, 10:24 to samo dzieje się w firmie CGP, którzy podpisują umowy telekomunikacyjne z firmy Dialog. byłam tam na rozmowie trwała zaledwie 3 min i osoba przeprowadzająca rozmowę powiedziała, że dziś ma jeszcze 40 takich osób, dlatego tak krótko trwała rozmowa. miły Pan powiedział mi, że jeżeli chcę sprawdzić jak wygląda praca muszę przyjść następnego dnia, ponieważ mamy obserwować pracę managera :D hehehe (jakieś cwaniaki po 20 lat, chodzą i rzucają takimi tekstami, że aż się śmiać z nich chce. robią z siebie debili max). rano następnego dnia poszłam do siedziby biura, czekało tam jeszcze 7 innych osób. czekaliśmy jakieś 15 min pod biurem, bo nikt nie otwierał nam drzwi, a wszyscy byli w środku. jak się później okazało to mają zawsze rano takie meetingi, szkolą swoje prezentacje itd. taką dostałam na maila od nich:dzien dobry,ja do własciciela to pan,tak? chodzi o telefon stacjonarny bo pan tutaj posiada telefon z tp,tak? i ten tel jest na firme,tak? no własnie,wiec 2 miesiace temu dostal pan informacje odnosnie obnizek abonamentow dla klientow biznesowych,pan zapoznal sie z tymi ulotkai czy jeszcze nie? W takim razie przyniesie pan fakture,ja dokładnie wytłumacze o co chodzi *** zeby to wprowadzic potrzebna bedzie jeszcze pieczatka na potwierdzenie działalnosci gospodarczej,pan nip i regon ma na pieczatce,tak) dosłownie kopia maila od nich :) uśmiałam się do łez. Jak już wpuścili nas do środka do biura (piwnica, w środku nie mówię jak wygląda bo do biura to trochę brakuje, byłam na rozmowie o 17 więc jak wychodziłam to mało sobie zębów na klatce nie wybiłam bo ciemno a wejść trzeba po schodach) weszliśmy, przydzielili mnie do grupy z 3 chłopakami i kazali iść w teren. Szczerze to poszłam, żeby się przekonać jak to wygląda bo domyślałam się o co chodzi. jazda tramwajem z biura w teren. wysiedliśmy, zaczęło padać, więc nasi managerowie :) hehe stwierdzili, że przed pracą muszą iść na kawę, jakaś urocza kawiarenka, pijemy kawę, a oni nawijają jaka firma jest wspaniała, jakie imprezy firmowe, ile to alkoholu się przelewa itd. za wszystko płaci firma :)ale za kawę w restauracji każdy za siebie :) no to ruszamy. wychodzimy w teren podział na grupy, bo w 7 osób wyglądaliśmy jak banda jehowych (bez urazy, chłopacy w garniturach i gadają z ludźmi) my w 3 poszliśmy w jedną stronę, 4 w inną. Wchodzisz do firmy, durna ich prezentacja, właścicielka firmy trzaska przed tobą drzwiami i tak kilka firm, sprzedał trzy umowy :) a najlepszy ponoć z całego Poznania (nawet na ich stronie jego imię jest on nie musi już wychodzić w teren, bo jest vip-em, ale robi to bo lubi, tak nam powiedział) wracamy do biura, puścił nas wcześniej ok.16 i powiedział, że on powie w firmie, że się nadajemy i do zobaczenia w poniedziałek w firmie heheheh. prześle prezentacje jw. mamy się jej nauczyć bo będą nas testować. to do zobaczenia i każdy w swoją stronę. więcej się tam nie pojawiłam :) chyba nie będzie dziwne jeśli nie napiszę dlaczego :) widziałam ich ostatnio na mieście "szkolili innych" hehehe ja już się nie dam nabrać :P jeżeli ktoś lubi takie zajęcia to proszę bardzo ja się na to nie piszę :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: CGP Dialog!!!! Praca w terenie. Sczaniekiej 2 IP: *.icpnet.pl 26.11.08, 19:58 hmmm od czego tu zacząć.... oczywiscie znalazlam ogloszenie w gazecie oferta dotyczyla pomocy w sekretariacie byl tylko nr telefony i kogo szukaja zadzwonilam i zaproszono mnie na rozmowe Pani w sekretariacie powiedziała ze to firma Axium mieszczaca sie na ul. Wolskiej 7 (wiec jak widac firma posluguje sie dwoma nazwami jak sie pozniej dowiedzialam dlatego, ze jedna z nich juz wszyscy znaja i nie bylo chetnych). Poszlam na rozmowe o prace oczywiscie jeszcze tego samego dnia i ku mojemu zaszkoczeniu na te sama godzine przyszlo jeszcze jakies 10 osob... Pani "menager" przedstawila mi sie i spytala jakie znam programy komputerowe i jak uslyszala ze nie znam "platnika" to od razu zaproponowala mi prace w handlu a ze bardzo potrzebowalam pieniazkow to sie zgodzilam i umowilam na "dzien probny" po ktorym bedzie wiadomo czy sie nadaje czy nie no i oczywiscie czy oni zechca ze mna wspolpracowac.... poszlam na ten dzien probny i przejal mnie juz tzw. lider ktory oczywiscie powiedzial ze zajmuje sie w tej firmie szkoleniem ludzi i ze mi graluluje bo na rozmowach bylo 30 osob a wybrano 3 (wszystkim tak mowia i kazdy tam zajmuje sie szkoleniem nie wazne czy pracuje tam 2 tygodznie czy 3 miesiace) no i pojechalismy w "teren" chodzac od domu do domu i namawiajac ludzi na te pakiety CYRFY+ to czego najbardziej teraz zaluje to to ze zgodzilam sie zostac na okres probny... Rano w "siedzibie firmy" odbywaly sie takie spotkania motywujace na ktorych glownie poruszano temat jak szybko mozna tam awansowac i ile to mozna zarobic... tylko nikt nie wspominal jakim kosztem... nie ma cie 12 godz w domu, chodzisz po ludziach i... nie bojmy sie tego slowa klamiesz, jak nie podpisze sie umowy to niemasz zwrotu za koszt podrozy np do szamotul itp. oczywiscie nie ma sluzbowych samochodow ( kase za bezyne zwracaj ale za telefon juz nie a rachunki telefoniczne na poziomie 200 zl to norma) a te szkolenia o technikach sprzedazy... to po prostu smiech na sali i jeszcze taka laska ktora zuje gume jak krowa trawe na pastwisku... tak na prawde ksiazke mozna napisac a juz na pewno dobry artykul do gazety ja juz tam nie pracuje i nikomu nie polecam chyba ze macie ochote pracowac z ludzmi nastawionymi tylko na kase, nie potrafiacymi powiedziec wiele wiecej niz regulki ktora maja wyryta na blaszke. moge szczerze przyznac ze praca tam to moja najwieksza porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
eska19mich1989 Re: Uwaga ---Akwizycja--- 12.11.09, 13:22 Co za buraki! nie wiem czy zauważyliście ale ta firma już nam wyprała mózgi! Teraz każde ogłoszenie o pracę będziemy rozpatrywać w sensie czy to czasem nie akwizycja, każdą firmę będziemy wpisywali w wyszukiwarkę i sprawdzali czy to aby nie jedna z tych !!! typu AKWIZYCJA! Trzeba coś z nimi zrobić! Jeżeli w umowie piszą że praca 3-4 godz h to znaczy że nie mają podstaw prawnych do tego typu działalności i napewno jest to karane! jezeli ktos sie orientuje w prawie to proszę pisać! Bo jeżeli łamią przepisy! Warto to zgłosić! ja poświadczę, zresztą jak większość "ZROBIONYCH NA SZARO"! Odpowiedz Link Zgłoś
basta0000 Re: Uwaga ---Akwizycja--- 13.11.09, 16:21 Ja wraz z moja dziewczyna takrze jestesmy podobnego zdania. Z tym ze ja juz tak robie! bo niewierze w zadne ogłoszenie a mam dosc marnowania czasu. Musza w koncu zrozumiec ze ludzie potrzebuja pracy i karzdy dzien zmarnowany na lataniu po takich firmach odbiera im czas podczas ktorego mogli by juz zarabiac NA CHLEB! Celowe wprowadzanie w bład! To ich normalna forma rekrutacji! jak mialbym dostawac pieniadze za karzde takie spotkanie bylbym juz milionerem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wwolska 7 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 22:21 Nio tak mieszkam niedaleko Wolskiej.Kazdego dnia mijam młodzież pytajacą mnie o ten adres.Zz daleka potrafię poznać osoby wychodzącew albo idące na Wolską 7.Oststnio nawet gdy poddzedł do mnie młody chłopak i niezdązając zadać pytania wskazałam żółty dom tyz za wysokim blokiem.Sama dobrych klika lat temu trafiłam na podobna formę,a moze była to ta sama.Zznajdowała się na os.Lotników.Wwszystko wyglądało podobnie jak opsiujecie osobny pokój,formularz,zero dodatkowych pytań,szkolenie poza Poznaniem.Ja wtedy niepracująca licealistka miałam dosłownie kilka złotych w kieszeni."Szkolenie"?Zwykłe chodzenie po domach i wciskania tandetnych rzeczy!Zal mi było tych ludzi,którzy nas wpuszczali,biedne staruszki chcace sobie porozmawiać.Głodne i zarzynowane z kolezankąuciekłyśmy i wsiadłyśmy w pierwszy lepszy pociąg w strone Poznania.Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.gprs.plus.pl 17.12.08, 15:44 Pracowałam tak jakiś tydzień... No bez szkolenia to bodajże 3 dni. Do tej pory nie dostałam pieniędzy, które zapracowałam. Powód: zaginął mój zeszyt z dokumentacją wykonanych prezentacji... (żeby była jasność oddawałam go w ręce szefa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAA Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 83.238.213.* 27.01.09, 12:41 A miałam pojsc na rozmowę w dniu jutrzejszym. Po tych wszystkich komentarzach REZYGNUJĘ!!!! Dzięku wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 83.238.213.* 27.01.09, 12:42 "Dzięki wszystkim" - oczywiście w pozytywnym znaczeniu tego słowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
becik1 Re: Uwaga ---Akwizycja--- 27.01.09, 13:30 dzieki jak to dorze ze mozna sobie duzo znalesc w sieci, ja tez jestem umowiona na rozmowe tam, ale ja sie wybiore zobaczyc co powiedza znastawieniem juz na nie, ja mam ten luz ze nie szukam pracy od zaraz Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: Uwaga ---Akwizycja--- 11.02.09, 17:17 Podobny wątek na tutej.pl dla zainteresowanych: tnij.com/tutejakwizycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 10:09 czy fi9rma polmax na wierzbiecicach 7 to ta sama ściema? prosze dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masuroo Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 22.02.09, 01:22 POLMAX to to samo co B'WORLD i AXIUM. Czyli chodzenie po domach i wpychanie cyfry+ za 400zl, ktora w punkcie kosztuje 150zl haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość200 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 17:55 Ci na Wierzbięcicach 7/2 to niezłe asy. Byłam latem na rozmowie (oczywiście do biura). W CV wyraźnie napisałam, iż kilkanaście lat pracowałam w jednej firmie na kilku stanowiskach, na co rekruter (gościu około 25 lat) stwierdził, że widzi iż pracowałam już u kilku pracodawców i zmieniam firmy jak rękawiczki. Trochę wyśmiałam faceta i już nigdy się ni odezwał w sprawie pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:09 czy możecie podać numer telefonu do firmy CONNECT pilne Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: Uwaga ---Akwizycja--- 02.03.09, 15:19 Tak jest. Jak nie ta sama, to podobna. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisu Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 14:25 firma akwizycyjna znajduje się również na dąbrowskiego, bodajże 17... cetnrox. wpychają netię... Odpowiedz Link Zgłoś
robi42.2 Re: Uwaga ---Akwizycja--- 22.02.09, 09:39 Mam trochę latek i z 10lat temu też byłem ;inkwizytor;heh.Wciskałem ludziom tandetne płyty i kasety z nagraniami-w kompletach po 3szt.Pamiętam że potrafili tak człowieka nakręcić że zapierdzielałem jak na dopalaczu.Jak sprzedałem w dzień 21 sztuk mogłem sobie zrobić ding-dong takim wielkim dzwonkiem.Dałem sobie spokój jak mnie gościu chciał po łbie dać bo kasety które mu sprzedałem były puste[bez nagrań].Ale co tam-teraz jest co wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.londonmet.ac.uk 23.02.09, 16:15 robi42.2 napisał: > Mam trochę latek i z 10lat temu też byłem ;inkwizytor;heh.Wciskałem ludziom > tandetne płyty i kasety z nagraniami-w kompletach po 3szt.Pamiętam że potrafili > tak człowieka nakręcić że zapierdzielałem jak na dopalaczu.Jak sprzedałem w > dzień 21 sztuk mogłem sobie zrobić ding-dong takim wielkim dzwonkiem.Dałem sobi > e > spokój jak mnie gościu chciał po łbie dać bo kasety które mu sprzedałem były > puste[bez nagrań].Ale co tam-teraz jest co wspominać. Fajnie jest powspominac. Podoba mi sie ten ding-dong hahaha :) Ja tez dawno temu bylem na 1 dniu probnym. Sprzedawalismy jakies tandente zestawy narzedzi, byla to taka tandeta, ze niby nowe ale wszystko juz rdzewialo. Najsmieszniejsze w tym wszystkim bylo to ze ow manager nie nazywal tego akwizycja tylko prezentacja towaru. Gada mniej wiecej szla tak, co pan mysli na temat zestawu...... bla, bla, bla. A ile pan by za taki zestaw zaplacil? bla, bla, bla....... To sie swietnie sklada bo dzisiaj ten zestaw moze pan miec za ... a dodatkowo dostanie pan dlugopis. Smiech na sali, ale ludzie sami sie tam nakrecali bo mieli klapki na pieniadze. A tak naprawde to najwieksza kase robili wlasciciele takiej firmy. Kupili kontener zestawow narzedzi z Chin. I nie wiedzieli jak to sprzedac, na Allegro zbyt tandente, sklep to samo. Zostal handel bezposredni i wciskanie kitow ===>zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milenaq Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.128.49.100.static.crowley.pl 26.02.09, 12:45 potrzebuję nr tel do biura B`world. jesli ktos posiada taki oto kontakt to bardzo poprosze o nr. z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masuroo Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 01.03.09, 20:34 061 662 90 46 masz ;) a co w teren Cie ciagnie? haha czy może zostałaś/eś ''zdżusowana/y''? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midzena Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.128.49.100.static.crowley.pl 02.03.09, 08:55 w teren w życiu :P pracowałam w podobnej firmie jako sekretarka i do dzisiejszego dnia nie dostałam pitu i chce dostać namiar do księgowej. niestety firma w której ja pracowałam upadła (nic dziwnego) więc mam mały problem :) a praca w tego typu firmach jest ostatnią rzeczą jaką bym robiła w życiu. dla mnie sa to firmy tzw "krzak" a ty pracowałeś w tego typu firmie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 05.03.09, 18:45 a ja mam takie pytanko: czy ktoś z osób pracujących w B Word albo Axium dostały PIT-y bo ja śmiem podejrzewać że oni w ogóle nie odprowadzają podatku i o PIT-ach nie ma co marzyć Odpowiedz Link Zgłoś
basta0000 Re: Uwaga ---Akwizycja--- 14.11.09, 01:06 Ja tez jakies dwanascie lat temu pracowalem w DS-MAX u Antka P. wciskalem alarmy, ucieklem po tygodniu do innej uczciwej pracy. A w tych ogloszeniach, rozmowach itd. szukaja osob chym... naiwnych na ktore latwo wplynac. Tak by polkneli ich bajer i sprzedawali go dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o23 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.karpia.maverick.com.pl 04.05.09, 12:35 bylam na dabrowskiego 17 centrox na rozmowie. 35-45 zl za umowe i tylko pieniadze od umowy podpisanej.tylko umowa zlecenie.to wszystko to prace dla ludzi, ktorzy nie mysla o jutrze,bo ja szukam pewnej pracy i boje sie takich rzeczy,bez podstawowej płacy. a ciekawe z ta wolska 7 jest to ze pani przez tel powiedziala mi, ze tylko umowa o prace, nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: Uwaga ---Akwizycja--- 02.03.09, 15:29 Gość portalu: Bandi napisał(a): > Chyba Ci jaja urwało, Ty walący konia gwałcicielu. Generalizując, > jestem zmuszony rzec, że masz twarz jak odtylcowy ch...ec. No co, > już srasz w majteczki? Cała polska obłapuje twoją matkę. Jesteś > śmieciarzem i niech Ci kał da popalić. Ty niedowalony szczypcami > ginekologicznymi przez własnego starego zeofilu. Nie, jaj mi nie urwało, są na swoim miejscu. Nie, konia nie posiadam i takowegoż nigdy nie gwałciłem. Znaczenia skrótu "ch...ec" nie rozumiem. Nie, nie robię w majtki. "Polska" pisze się wielką literą. Nie, nie jestem śmieciarzem, poza tym żadna praca nie hańbi, a chili dziś nie jadłem. Nigdy nie byłem u ginekologa i nie wiem do czego służą takie szczypce. Nie wiem kim jest "zeofil", więc nie mogę się do tego stwierdzenia ustosunkować. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Uwaga ---Akwizycja--- 29.04.09, 11:29 funkenschlag napisał: > Nie, jaj mi nie urwało, są na swoim miejscu. Nie, konia nie posiadam i takowego > ż nigdy nie gwałciłem. Znaczenia skrótu "ch...ec" nie rozumiem. Nie, nie robię > w majtki. "Polska" pisze się wielką literą. Nie, nie jestem śmieciarzem, poza t > ym żadna praca nie hańbi, a chili dziś nie jadłem. Nigdy nie byłem u ginekologa > i nie wiem do czego służą takie szczypce. Nie wiem kim jest "zeofil", więc nie > mogę się do tego stwierdzenia ustosunkować. Pozdrawiam! ;DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Gzelak Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.ip.telfort.nl 10.12.10, 20:38 hehe sam kiedys w dalekiej przeszlosci prowadzilem takie biuro gdzies w polsce ... ale wogole olewka zadnego szywniactwa tylko ubrani tak jak zwykle , ubrani czesto na sportowo , bo wiekszosc trenowanych pochodzila z jednego osiedla hehe I chodzili po domach ze pani kurs menagerski zaliczam i mozna wygrac hehe bo taka firma sklep otwiera ...... koniec koncow pani kochana cieszac sie niesamowicie placila za zestaw 169 . dzusmen dostawal 30 i po dzwonku mial duzo kasy jak na jeden dzien a reszta z tego wszystkiego splywala do nas hihi no jeszcze trener mial 10 za kazdy zestaw od trenowanego zeby dobrze uczyc przyszlych trenerow zeby robili wyniki hihi .... szczescie z wygrania i przelewanie swoich emocji na klienta powodowalo czasem niesamowite sytuacje kiedy to klientka bedac sama w mieszkaniu potrafila sie odwdzieczyc dzusmenowi robiac mu loda. itp .... Kazdego ranka czesto jak sie zjaralismy paleniem z trenerami to wychodzilismy do trenowanych i robilismy im mitinngi czyli wiadomix tanczyli w koleczko i robili glupie rzeczy a my umieralismy ze smiechu ... ku... oni naprawde robili wszysto co im sie powiedzialo buuuuuuuuu hahaha i tak po 2 latach ucieklismy do australii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5zym33k Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.11, 23:29 a ip z Holandii masz... Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: Uwaga ---Akwizycja--- 02.03.09, 15:40 A jeżeli kogoś wyrolowano? Tzn. na przykład pracował w firmie przez dwa tygodnie, a potem "coś zaginęło"? W jaki sposób od takiej firmy mozna wymagać zapłaty? Pytam się "na zapas", bo nigdy nie wiadomo gdzie człowiek trafi... W Irlandii mogę zadzwonić do Revenue (Urzędu Skarbowego) i podać dane swojego pracodawcy (np. ichnego NIP-a), jak długo się pracowało i za ile. Jeżeli pracodawca nie zgłosił pracownika to urząd wysyła ponaglenie z formularzem do korekty. Jeśli pracodawca nie spłaci zaległego podatku (a tym samym nie wypłaci pensji byłemu pracownikowi), to urząd nasyła audyt do księgowości, co grozi tysiącami euro kary, jeśli coś się nie zgadza. Czy w Polsce można poinformowac US aby sprawdził firmę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psycho Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.chello.pl 07.03.09, 08:34 wy wszyscy jesteście jacyś tępi. Bez kitu. Pracuje w Basic Group już kilka miesięcy i wiem co daje ta firma. Jak dla mnie to wszystkie te negatywne komentarze są wystawione przez ludzi którym się nie udało. Zarabiam krocie, jak idę przez miasto to dupeczki same do mnie lgną bo za wypłate jestem w stanie kupić na prawde zajebiste ciuchy. Wiec prosze nie piszcie takich bzdur. pozdro. jouce!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robi42.2 Re: Uwaga ---Akwizycja--- 08.03.09, 10:04 jasne gościu-a w rubryce-zawód-wpisujesz...zdżusowany[w tłumaczeniu:wyprany mózg]-bez kitu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibi Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 20:26 Jutro zaprosili mnie na rozmowę do tej widzę "wspaniałej" firmy. Wpisalam nazwę i wyskoczylo mi to forum i dobrze, bo wiem na co się nastawić:/ szczerze to juz w ogole zastanawiam się czy iść. Mam blisko więc najwyżej pojde to wyśmiać. Powiedziali ze poszukują na 3 działy: Administracyjny, handlowy i magazyn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulusowiczka_haha Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 12.03.09, 11:36 bo to jest JUICE ;) z tymi działami, nie ma żadnych działów tam jedynie do PH czyt. akwizytorów poszukują ;) a spróbuj na rozmowie się zapytać czy to jest akwizycja ;) to zaraz dostaniesz odpowiedź, że mamy różnych klientów indywidualnych i biznesowych i co rozumiesz pod pojeciem akwizycja? to niech ktoś im wypali ''chodzenie po domach i wciskanie ludziom cyfry + za 400zl , która jest warta 150 hahaha chyba by spadl manager z krzesła prowadzacy interview. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowana Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 79.162.132.* 13.03.09, 14:40 mialam tam dzisiaj isc na rozmowe kwalifikacyjna, ale po tylu negatywnych wypowiedziach zrezygnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.03.09, 15:09 Od jakiegoś czasu szukam pracy i przed chwilą natknęłam się na ogłoszenie tej firm, w ogłoszeniu brak jakichkolwiek informacji, więc dzwonię żeby podali mi jakieś konkrety. Odebrała Pani, która po pytaniu ile mam lat i jakie wykształcenie od razu zaprosiła mnie na rozmowę kwalifikacyjną i to jeszcze dzisiaj ?????, to już wzbudziło moje podejrzenia. Konkretów żadnych się nie dowiedziałam, jedynie nazwę firmy, na szczęście zawsze sprawdzam każdą firmę zanim pojadę na rozmowę. Po przeczytaniu tego forum nigdzie nie jadę, idę się kawy napić Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Uwaga ---Akwizycja---? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.04.09, 19:02 Czytam te wszystkie opinie i jestem zszokowana!!! ale szukam właśnie na ul.Wolskiej 7 Firmy CENTROS/ też chodzi o jakąś pracę/ czy ktoś może zna albo wie na ten temat???będe wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarlet Re: Uwaga ---Akwizycja---? IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.09, 22:04 Ja mam tam rozmowę niedługo, ale chodzi o stanowisko hostessy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Uwaga ---Akwizycja---? IP: *.chello.pl 12.09.09, 14:54 Ja też szukam tej firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Uwaga ---Akwizycja---? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 10:48 Firma CENTROS zajmuje się sprzedażą past i środków do zębów. Serdecznie NIE polecam pracy. Przy dobrych osiągach jest się w stanie zarobić ok 50-60 zł dziennie, jednak wystarczy jeden gorszy dzien i pani kierownik wyladowuje na Tobie swoje wszystkie zyciowe problemy. Do tego umowa zlecenie na kwote 300 zl. Oczywiscie kretactwo itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.205.52.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.12, 20:41 Ta firma to kłamcy... kłamią w żywe oczy nie warto podpisywać z nimi umowę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania g Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.12, 20:49 ja podpisalam z nimi umowe w grudniu i wszystko sie zgadza, nawet kwota rachunku co mnie zdziwilo szczerze mowiac ale na poczatku balam sie co bedzie bo zrezygnowalam z inea i teraz wiem ze dobrze zrobilam bo inea to nic ciekawego, a tutaj za podobne pieniadze bo place rowne 50 zl i mam duzo wiecej kanalow i w lepszej jakosci i nie mam problemu z telewizja jak wczesniej. mowcie co chcecie ale ja polecam jesli nadal macie kablowke to warto sobie zmienic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.play-internet.pl 07.06.12, 23:29 Taaa, kolejna opinia niby klienta, będąca produkcji jednego z tych beznadziejnych akwizytorków. Naucz się porządnie kłamać bo z takimi słabymi tekstami w tej firmie daleko nie zajedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowo Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 109.243.2.* 05.06.10, 21:36 Taaaaaaak. Bez wątpienia. Rzecz polega na tym że kłamanie na forum kasy nie przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 213.92.186.* 15.03.09, 20:46 Prosze sobie sprawdzic w encyklopedii co oznacza "akwizycja"? To bezpośredni kontakt z klientem.Czyli co?Pani w sklepie też jest akwizytorem? Ja pie....zawsze zle pisza ci którym ku... nie wychodzi w zyciu bo sa beznadziejni.Zawsze beda narzekac.a osoby nowe niech spróbuja i nie patrza na innych!!!zawsze warto spróbowac i sie samemu przekonać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 79.162.178.* 16.03.09, 10:26 wg encyklopedii "praca w terenie, a mniej kosztowna – wykonywana przez pośredników. Zwykle wynagradzani są oni prowizją od wartości transakcji." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAAAA Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 10:29 Hej bworld owszem miałam okazję tam pracować ale najpierw pracowałam dla Openline na Wierzbięcicach co z tą firmą? Koniec interesu? ;) Pracy nie polecam ale jak kto woli Odpowiedz Link Zgłoś
white23 Re: Uwaga ---Akwizycja--- 26.03.09, 16:33 Tak przypadkowo wchodzę na Forum Poznań i widzę, że tutaj dalej ta firm urzęduje. Aż mnie dziwi, że jeszcze ktoś u nich pracuje, ale co się dowiedziałem w sprawie takiej akwizycji. Właściciel podobnej firmy (zaznaczam, że nie Bworld) ma pensję rzędu 50 tysięcy posiadając kilka oddziałów firmy w Polsce. Tak, 50 tysięcy miesięcznie wyciąga na takim interesie. Mi opadła szczęka, bo nie spodziewałem się aż takiej sumy. Jak widać, z takimi firmami będziemy się spotykać częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania przecież nie musisz pracować dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 11:04 ktoś Cię zmusza? praca to prawo a nie obowiązek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sek Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.centertel.pl 05.05.09, 09:52 znalazłem ogłoszenie na gumtree, pracownik biurowy.. brak sprecyzowanych wymagań i kontakt jedynie poprzez telefon wzbudził moje obawy.. Zadzwoniłem 30 min temu,przedstawiła mi się jakaś pani i podała nazwę firmy, gdy umawiała mnie na spotkanie podała inną nazwę firmy, właśnie B Word.. w trakcie rozmowy tak jak piszecie pytała o wiek i wykształcenie, nic więcej.. Ogłoszenie było podejrzane, sprawdzenie firmy na tym forum rozwiało resztki wątpliwości, dziękuję wszystkim :) Umówiłem się na jutro ale nie dojadę, oszczędzę sobie czas i nerwy, pozdrowienia dla uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ore Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.echostar.pl 06.05.09, 15:19 A probowal ktos na tej wolskiej 7 przyjac sie na magazyn ?;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mich Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 00:41 A ja powiem tak... pracuje w " B World " już jakiś czas, i to prawda przewija się tutaj bardzo duża liczba nowych osób lecz większość się nie nadaje do takiej pracy i już po 3-4 dniach odpada i to właśnie takie osoby piszą te wszystkie negatywne opinie. Jeśli jesteś komunikatywna osoba, chcącą się rozwijać, zarabiać fajny pieniądz i mieć możliwość poznania wielu ciekawych ludzi to pewnie się w tej branży odnajdziesz. Wielu poprzedników pisało że jest to akwizycja, może i jest zależy jak na to patrzeć podam przykład. Idziesz do klienta słyszysz ze płaci abonament za Cyfre+ 170zl/miesiac, a to samo i więcej może mieć o połowę taniej (klient zadowolony i Ty) to jest tylko 1 przykład z 30. A co do umowy normalnie po okresie próbnym idziesz do lekarza i normalnie dostajesz umowę. Pozdrawiam Serdecznie. Michał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -=NiNJA Squad=- Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 07.05.09, 19:03 Hej Miśq. Co do komentarza ''Michała '' ;) Już rozwiewam wszelkie wątpliwości, które mają osoby ''nie siedzące w temacie''. Co do tego, że przewija się duża liczba osób owszem masz rację i to by było na tyle, ale że większość nie potrafi sprostać tak ''prostej'' pracy i wypisuje tutaj same negatywne opinie (dla Ciebie Miśq negaci) to nie prawda. Why ? Ponieważ ja jestem osobą, która tam pracowała b. długo i moje zdanie jest ciut inne niż Twoje ale możliwe, że nie wiesz wszystkiego co ja i jesteś nieźle ''zdżusowany''. Co do zarobków ok są ciekawe, dla osób będących na studiach, zaczynających w Poznaniu bo jest możliwe osiąganie 600/700zł tygodniowo nie będąc wcale wybitnym, oraz doskonała szkoła sprzedaży po pracy w tej firmie i dojściu przynajmniej do trenera grupowego nawet przysłowiowe gó... w papierku, można sprzedać i za to dzięki. Widzę, że masz problemy ze znajomością słowa akwizycja bo właśnie ten Twój przykład to co to niby jest ? AAA i co do tego przykładu... tak idziesz tam do tego klienta (łykacza ;) który siedzi w domu i jak wygląda sprzedaż? Ty mu nie obniżasz bezpośrednio abonamentu, tylko wmawiasz bzdury, że jest grupowe podłączenie, cyfralizacja itd i mu sprzedajesz nowy abonament + musi dołożyc najmniej 199zl, 299, 399 (to zależy ile TY chcesz zarobić - klient i tak dostaje to samo) Dodatkowo musi płacić 3 miesiące stary abonament zanim mu wygaśnie tamta umowa + już ten Twój ''obniżony''...a dodam tak dodatkowo, że ''nowiutka cyfra wraz z montażem w punkcie kosztuje 70zl, jak chcesz mieć jakies kable lux itd etc to maks 150. A Ty Michale za ile sprzedajesz? 399zl? haha bo Ty musisz , zarobic monter i Andrzej, a gdzie najwięcej tego typu umów podpisujesz? U ludzi biednych którzy biorą to na kredyt/raty, bo dają się zastraszyć tymi określeniami jak cyfralizacja, grupowy montaż itd, a no i na dodatek przedstawiasz im koszty podłączenia indywidualnego (czyt. w punkcie cyfry + ok 900zl) co jest oczywiście jawnym kłamstwem. Umowa? hahaha tak jest , ale zlecenie na którym nie ma wyszczególnionych stawek za podpisane kwity, oficjalnie każdy akwizytor pracuje po 3h dziennie i zarabia 3zl na h. Reasumując jak jesteś wygadany i nie masz sumienia,ani jakiegoś wykształcenia czy też perspektyw idź tam to się odnajdziesz, wiem to po sobie, teraz moję życie jest banalnie proste i przyjemne i za to dzięki Andrzej ;) Jeśli jesteś osobą ambitną i nie masz zamiaru dorabiania się w sposób jaki to opisałem i ganiać po klatkach to nie ma co tam nawet dzwonić. p.s. Michale jeszcze jedno do Ciebie i wszystkich ;) Otoz w tej firmie swietnie sie chowa wszelkie tajemnice ;) zgadnij tylko ile zarabia tam Andrew? otoz wiadomo zalezy od misiaca, ale to nie sa zarobki jak oni to przedstawiaja w dziesiatkach tysiecy, lecz to od 5 do maks 9 w miesiacu (przy najlepszym miesiacu oczywiscie na pol z A.K.) najlepiej spojrz na to w sposob, ze ich auto jest na raty i jeszcze je prawdopodobnie placa ;) A nawet jak juz trafisz na te swoje ''wymarzone'' biuro to i tak Ci sie rozpadnie, spojrz na zjazdy ktore sa organizowane np w lesznie jak byles w tym roku widziales tam starych managerow? nie ;) jedyna osoba, ktora na tym ma na prawde dobry zysk to Marcinek D. ;) i za to go zawsze cenilem i podziwialem, i tez podpatrywalem mistrz bye bye aaaa i ktos tutaj o magazyn pytal? hahaha stary odpusc sobie to JUICE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia20050 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.09, 15:09 Słuchajcie a co wiecie na temat firmy Artemida,która znajduje się na ul.Wolskiej 7? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clover Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.09, 22:18 Mam niedługo rozmowę na Wolskiej 7, ale firma nazywa się CENTROS, praca ma być na stanowisko hostessa/promotor... Sądzicie, że chodzi o tę samą ściemę, co u Was? :/ Pozdrawiam i dzięki za opis doświadczeń :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -=NiNJA Squad=- Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 15.05.09, 22:22 To samo co Axium aka B'World, tylko, ze oni sprzedaja uslugi telekomunikacyjne, ale identyczna drabinka i motywy itd co w B'Worldzie, ponieważ to ta sama firma DS-LOGIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juiceman Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.tktelekom.pl 09.07.09, 19:07 to o czym sie tu wypisuje to pierdoły,fakt ze nie ma stałki ale na prowizji mozna zarobic wiecej tylko nie mozna sie opie...c ja zaufałem andrzejowi wypromowal mnie prowadze włase biuro,w tydzien zarabiam wiecej niz 80% polakow w miesiac.pozdro600 juice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 10.07.09, 15:34 mam pytanie o firme Axion na ul. wolskiej 7 w Poznaniu, czy ktos cos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam23 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 150.254.146.* 13.08.09, 15:11 teee Szymon to Ty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiger Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.11, 13:08 kazde slowo tego faceta, to 100% prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibon Pytanie do wszystkich negatów z forum... IP: *.echostar.pl 10.07.09, 01:29 Niezadowoleni z pracy w B Word??? To wyp...dalać na ogórki do Niemiec! W dupach się poprzewracało! Do roboty! Biegiem! Rura! To nie księga skarg i zażaleń! Pisał wasz król, władca i dżusu prezes - Gibon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-man Re: Pytanie do wszystkich negatów z forum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 00:24 posłuchaj koleś, nie chcę frajerze, żebyś mnie uważał za jakiegoś lenia. poprostu tu są ludzie, którzy mają zasady i nie będą wciskać ludziom cyfry+. A swoją drogą dziękuję wam za tygodniową praktykę, bo dzieki niej (dodatkowy wpis do cv) dostałem naprawdę fajną pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 22.09.09, 21:09 Ciekawych ludzi.... się uśmiałam :D haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devill Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 178.56.31.* 14.10.10, 19:09 Chyba żarty sobie stroisz kolego!! Pracowałem w podobnej firmie bo w POLMAXie 3 tygodnie i nawet dobrze mi szło. Cyfrę za połowę ceny abonamentu masz tylko przez 5 miechów a potem płacisz 170zł i nie możesz zerwać umowy bo to kosztuje nawet 2500zł. Więc nie wciskaj kitu ludziom jakie to dobrodziejstwa taka firma przynosi "klientom" tych firm. A nie pracuje już bo jak przyszedł dzień wypłaty to okazało się (dziwnym trafem), że zamiast odebrać 1800zł odebrałem 200, bo zaginęły karty prezentacji, które robiłem, a o umowie (jakiejkolwiek) nie było w ogóle mowy. Tak więc tym, którzy się zastanawiają czy iść do takiej firmy do pracy to stanowczo ODRADZAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś